Beste lezers,

Een vraag betreffende geldigheid van je paspoort, hoe lang moet je paspoort nog geldig zijn bij uitreizen vanuit Thailand en terug binnen komst? Ik ben Belg, ben gepensioneerd en woonachtig in Thailand. Heb een verlenging op basis van pensioen.

Alle info is welkom.

Groet,

Georgio

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe lang moet je Belgische paspoort nog geldig zijn bij uitreizen Thailand”

 1. Daniël M. zegt op

  Een Belgisch paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn bij geplande / geboekte terugkeer uit Thailand.

  Maar in jouw geval gaat het om een verlengd verblijf. Misschien best informeren in de Belgische ambassade als dat kan. Ik weet niet of die 6-maandenregel hier dan ook van toepassing is. Beter voorkomen dan genezen.

  Een nieuw paspoort aanvragen in de ambassade kan onder bepaalde voorwaarden. Zo moet je – als ik mij niet vergis – o.m. in de ambassade geregistreerd zijn als Belg die in Thailand verblijft. Je moet er ook rekening mee houden dat het dagen of weken kan duren voordat je daadwerkelijk je nieuw paspoort bekomt.

  Voor alle duidelijkheid: deze informatie is wat ik persoonlijk veronderstel. Ik heb geen bijkomend opzoekingswerk gedaan. Ik adviseer u dan ook uitdrukkelijk om ( zo snel mogelijk) kontakt op te nemen met de Belgische ambassade in Bangkok.

 2. stevenl zegt op

  Als je als Belg terugkeert naar Belgie is een verlopen paspoort afdoende. Ze kunnen en zullen je echt niet weigeren.

  Maar ik moet eerlijk zeggen dat de vraagstelling niet helemaal duidelijk is.

 3. Willem zegt op

  Indien je Belgische reispaspoort is vervallen en je nog een Belgische identiteitskaart hebt zie ik geen enkel probleem! Ook al zijn beide documenten vervallen ….. zelfs dan kan men jou niet weigeren te vertrekken. Je kan dan misschien wel met een onwetende persoon aan de incheckbalie te maken krijgen die niet weet wat te doen en zich enkel fixeert op de geldigheidsdatum van het paspoort en ID-kaart. Daarom best eens de vraag stellen aan de ambassade zodat je toch altijd hun antwoord kunt tonen indien er zich problemen zouden voordoen bij het inchecken!!

 4. John Chiang rai zegt op

  Sorry,dit soort vragen veroorzaken meestal reactie’s van personen die het misschien weten,of denken te weten,zodat je aan het eind van de discussie,nog geen enkele zekerheid hebt.
  Waarom niet direct een telefoontje,of een E-Mail naar de Belgische Ambassade,en je hebt 100% zekerheid.
  Voor verdere gegevens,klick op onderstaande link.

  http://www.belgische-ambassade.com/Ambassade/3178/Belgie-in-Bangkok

 5. willy zegt op

  Een vervallen paspoort staat gelijk aan een NIET bestaand paspoort .

 6. willy zegt op

  @steven .Ze zullen je niet weigeren in Belgie of NL . Wettelijk gezien gaan ze je NIET laten vertrekken in Thailand . Ik weet uit ervaring dat soms 100 dollar word geschoven tussen het paspoort om de ogen van paspoort controle te laten sluiten . Ik heb deze toestanden gezien in de Domin.rep door expats die hun Belgisch paspoort vervallen was . Er is wel de mogelijkheid om in de ambassade (van Belgie of nl)) een speciaal document op te halen (tegen betaling) om naar het land van oorsprong te reizen . Nogmaals ..een vervallen paspoort is wettelijk geen paspoort meer. Wettelijk kunnen ze je weigeren omdat je geen paspoort meer hebt . De gang van zaken kan iets anders zijn .

  • John Chiang rai zegt op

   De vraag is hoelang moet een paspoort nog geldig zijn bij vertrek uit Thailand,en binnenkomst? De vraag gaat helemaal niet over het feit of een paspoort reeds vervallen is. Ook een paspoort dat eerst in 3 a 4 maanden vervalt,is bij het uitreizen nog steeds een geldig paspoort. Alleen als je opnieuw Thailand binnenkomt,moet je in het bezit zijn van een paspoort dat nog tenminste 6maanden geldig is. Aan het eind van deze discussie,krijg je misschien 20reacties waarvan je raden moet of er eentje juist is ,terwijl je met een telefoontje,of een E-Mail naar de Belgische Ambassade zeker het juiste antwoordt krijgt.

  • stevenl zegt op

   Als je van ‘wettelijk’ ‘mogelijk’ maakt heb je gelijk.

 7. lung addie zegt op

  Bij het “uitreizen” uit Belgie moet je paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn, anders vertrek je gewoon niet.
  Bij het “uitreizen uit Thailand” moet je enkel over een nog geldig paspoort beschikken.
  Betreffende immigratie: je zal nooit een visum krijgen in Thailand, en dat heb je nodig als je 6 maanden wil blijven, wat de geldigheidsduur van je paspoort overschrijdt. Dus indien je wil “uitreizen” met een een vervallen paspoort heb je zo al een probleem want je zal automatisch met een overstay zitten daar je geen visum gekregen hebt langer dan de geldigheidsduur van je paspoort.
  Een nieuw paspoort op de ambassade kan enkel indien je bij de ambassade ingeschreven bent en dat duurt geen maanden maar ongeveer 10-14 dagen. De ambassade kan je je wel, als niet ingeschrevene, een “tijdelijk paspoort” bezorgen doch je zal een goede uitleg moeten geven waarom je geldigheidsduur overschreden hebt daar ze weten dat je in dit geval ook andere problemen zal hebben. Deze problemen met immigratie daar kunnen zij je NIET mee helpen en zal je eerst moeten oplossen ( betalen van de boete ) al voor je zal kunnen vertrekken, met het tijdelijke paspoort, naar Belgie.
  Je paspoort laten vervallen is om dikke problemen vragen.

 8. janssens marcel zegt op

  no problem . Twee jaren terug naar huis gegaan met vervallen paspoort ik wist het zelf niet maar vastgesteld bij nakijken briefwisseling na verblijf van 8 maanden thailand . Ze vragen enkel reispas. In Belgie terug pas aangevraagd , geen probleem

 9. lambik zegt op

  Uitgeschreven in België, ingeschreven op de ambassade in Bangkok.
  Op 30.09. 2014 ben ik vertrokken naar België, mijn paspoort en “Retirement Visa” vervielen op 09.02.15.
  Terug gekomen naar Thailand op 04.01.2015.
  Heen, geen probleem, ik vertrok naar België, met een geldig paspoort..
  Terug, geen probleem, mijn “R.V.” was geldig tot 09.02.15.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website