Beste lezers,

Waar kan ik België terecht om een Thaise vrouw te zoeken voor een langdurige relatie?

Met vriendelijk groet,

Gustave


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Waar in België kan ik terecht voor een relatie met een Thaise vrouw?”

 1. Bruno zegt op

  Beste Gustave,

  Sta me aub toe je een goede raad te geven: bestudeer de Thaise cultuur eerst, en kijk dan voor een relatie met een Thaise dame. Ik weet niet in welke mate je de Thaise cultuur kent, vandaar dat ik dit hier schrijf.

  De Thaise en Westerse culturen zijn enorm verschillend op heel veel vlakken. Als een relatie tussen een Westerse man en Thaise vrouw stukloopt kan je dat in 99% van de gevallen terugbrengen tot het niet begrijpen van elkaars cultuur – en “geld” is hierin een niet te onderschatten factor. Dat is dus je eerste stap, en net zo goed de eerste stap van de dame met wie je een relatie begint.

  Zoek bv eens op Google naar het boek “Thailand Fever” (dat is een goed startersboek, de volledige titel is “Good medicine for Thailand Fever”) en op “Thaise cultuur”. Bezoek Thailand ook eens – als je dat nog niet gedaan hebt – het is een prachtig land, en – nu spreek ik even voor mezelf – 4 weken Thailand in juni en december 2013 hebben me meer over de cultuur bijgebracht dan gedurende een half jaar de cultuurverschillen bestuderen mbv een boek.

  Als je dan de cultuur en beleefdheidsvormen goed kent, dan kan je bv eens kennis maken met de mensen van Thaise verenigingen (er zijn er zo wel enkele in belgie, bv Thaiclub in Koekelare), jezelf laten zien op Thaise activiteiten die je kan vinden op websites als http://www.wattedoen.be, …

  Weet overigens dat een Thaise dame jou niet rechtstreeks zal benaderen, maar hiervoor beroep zal doen op iemand die ze vertrouwt. Doet ze dat wel, wees dan voorzichtig want dan heb je kans dat je met een goudzoekster bezig bent, en die denkt in termen van “no money, no honey”

  Ik wens je veel succes en geluk 🙂

  Met vriendelijke groeten,

  Bruno

 2. Erik zegt op

  Gustave, na de wijze adviezen van Bruno heb ik niet zo veel meer toe te voegen.

  Behalve het advies: maak eens een paar rondreizen door Thailand. Niet de obligate routes in een aircobus waar de koude zakdoekjes voor je klaar liggen, niet de reizen naar xxxxx-hotels, maar ga er eens alleen of met een kameraad op uit en bezoek het binnenland en de toegankelijke grenzen van dit mooie land.

  Dat hoeft niet met rugzak maar kan ook comfortabel met gehuurde auto of motor. Je hoeft niet te slapen in armoedige guesthouses; er zijn websites om je aan nette gelegenheden te helpen.

  Dan kom je meer te weten over de mens en zijn wensen, gewoontes, onhebbelijkheden (ja, die heeft ieder volk…) en vooral de aardige kanten.

  En begin de taal te leren want als je in een relatie verzeild raakt waarin de ‘huistaal’ voor beiden een moeilijke vreemde taal is, dat zou Engels kunnen zijn (jij zult als Belg bilinguaal zijn denk ik), dan is het contact al veel lastiger dan wanneer een der partners de moedertaal kan spreken. In mijn huis is Thais de voertaal, de taal van mijn vrouw en pleegzoon.

  Dan ben je voorbereid op de andere cultuur die de partner meeneemt. Want al zou je geen Thai(se) kiezen maar een Duitse(r) of Pool(se) zul je dat ook moeten voorbereiden. Trouwens, ook met een Belgische zul je eerst een proeftijd gaan doorbrengen.

  Dan heb je meer kans op een succesvolle relatie al is de garantie daarop …. enfin, dat weet je wel.

  Succes !

 3. Marino Goossens zegt op

  Geachte Gustave,

  Ik ken een thaise die reeds de belgische nationaliteit heeft.Deze maand vanaf 15 mei tot 30 mei ben ik in belgie.

  Voor meer inlichtingen kan je me mailen,op bovenstaand adres.

  Beste groeten,

  Marino Goossens

  • gustave zegt op

   Graag zou ik wel wat meer inlichtingen willen

   Groeten Gustave

 4. Patrick zegt op

  Beste,
  De laatste week van augustus is in Bredene een zeer groot feest van Thailand een van de beste in België .
  Daar gaan is een must en een start in het Thais leven.
  Veel geluk.

 5. Jan Hendriks zegt op

  Ik vraag mij af waarom Mr.Gustave bij voorkeur een relatie met een Thaise vrouw wil hebben. Zonder zijn beweegredenen te kennen zou ik de lezers willen adviseren hierop niet te reageren.

 6. Jon zegt op

  Beste Gustave, In een antwoord op uw vraag waar dat je een thaise vrouw vandaan halen in belgie. Mijn antwoord op uw vraag is simpel. In belgie zijn tal van thaise vrouwen die gescheiden leven, maar moest ik van u zijn zou ik toch naar thailand reizen en vandaar uit een relatie beginnen. Of bent u een oudere persoon die het ontziet zijn geld daaraan te besteden.

  Vriendelijke groet
  John

  • Patrick zegt op

   Op zich is dat ook een interessant gegeven: waarom zijn er veel Thaise gescheiden vrouwen in België ( indien dit inderdaad zo is ben ik wel benieuwd naar objectieve staving)

 7. Bruno zegt op

  Beste Gustave,

  Voor geval je, zoals John hierboven schrijft, eerder een dame in Thailand zou zoeken, dan kan ik je van harte Meet Me Now Bangkok aanbevelen. Je vindt ze op http://www.meetmenowbangkok.com.

  Ik heb via Nathamon zelf mijn Thaise echtgenote leren kennen en je hebt er een garantie: je krijgt waar voor je geld. De dames aan wie men je voorstelt worden gescreend om zeker te zijn dat ze niet in de prostitutie werken, dat ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn en dat ook bewijzen, dat ze werk hebben enz. Het werk is dus voor jou gedaan: in plaats van je zorgen te maken over het feit of je dame misschien in een bar of zo werkt, kan je je meteen concentreren elkaar in alle rust leren kennen.

  Omgekeerd zal jij bv ook een copy van je blanco strafblad dienen te bezorgen, samen met een copy van je paspoort. Eens je door de screening komt (tip: stuur alles wat men vraagt spontaan door, dat zijn oa een id-kaart, rijbewijs, blanco strafblad, bewijs dat je woont waar je zegt dat je woont, …) kan je dames ter plaatse in Bangkok ontmoeten. Dan heb je het zgn Platinum-profiel.

  Als je dit zou doen, doe Nathamon en haar echtgenoot Owen dan de groeten van “Bruno from Belgium” 🙂

  En nog een tip: weet dat een relatie (samenwonen, huwelijk) met een Thaise dame hier bij ons door DVZ onderzocht wordt op schijnhuwelijk. Als je dus met iemand iets opbouwt, hou alle communicatie en foto’s bij. Je hebt ze later nodig als bewijsmateriaal.

  Veel succes, een mens is niet gemaakt om alleen te zijn 🙂

  Groetjes,

  Bruno

 8. Hemelsoet Roger zegt op

  Gustave, ga eens naar ‘n Thais restaurant en daar eens navragen of de Thais die daar werken, iemand kennen die wel wil ‘n relatie aangaan. Ik weet niet waar u woont, maar in Gent kan je daarvoor terecht in “Le Baan Thai” Dat is gelegen in de Corduwanierstraat in het Patershol. Mijn ex schoonzus is daar de eigenares en daar werken nogal wat Thaise vrouwen, zowel in de keuken als in de bediening. Ook in Brugge is er een, maar waar juist weet ik niet. Elders in het land zijn er ongetwijfeld ook wel. Of ga eens naar ‘n Thaise tempel, in Waterloo bv. is er een. Naar Thailand reizen is nuttig, maar hoeft niet per se, en in Belgie zijn er heel wat Thaise vrouwen te vinden die Nederlands spreken. Of mijn overleden ex schoonbroer zijn weduwe, die woont in ‘n zijstraat van de Kortrijksesteenweg in Gent, of die daar nog woont weet ik niet, maar mijn ex vrouw, Wanna, woont daar in de buurt, dat is ook op de Kortrijkse steenweg vlak voor de verkeerslichten als je van het Citadelpark komt waar de tram de baan kruist. Die houdt tesamen met haar vriend ‘n bistro open “Papaya song” genaamd en die kan u beslist vertellen of die weduwe daar nog woont. Die weduwe heet Mukda Vanachavong en is ‘n heel lieve en goede vrouw en spreekt ook Nederlands.

 9. peter zegt op

  Centraal station Antwerpen het plein oversteken en de tweede staart links inlopen met vele overheerlijke Thaise restaurantjes en maak contact met de vele dames die er eten of zichzelf beschikbaar stellen voor de eenzame medemens. Ervaar de lusten maar bedenk de lasten kunnen ook snel komen.
  Verder geven de schrijvers voor mij al een goed beeld.
  advies zeg in het restaurant dat je op zoek bent naar een Mia Noi en let op de reacties. Of je loopt met een leuke Thaise naar buiten of met twee blauwe ogen en Thaise vrouwen zijn gek van blauwe ogen.

  • rene.chiangmai zegt op

   Peter, wat is de naam van die straat?
   Ik moet binnenkort naar Antwerpen. Ik ken de stad niet, maar zou het wel leuk vinden om daar Thais te gaan eten.
   Alvast bedankt,
   René

   • Hemelsoet Roger zegt op

    @Rene: Dat is de Van Wezenbeekstraat. U moet wel weten dat dat de Chineese wijk is en heel wat vrouwen zijn geen Thais maar Chinees! Dat neemt niet weg dat u daar ook goede vrouwen kunt aan hebben, ik ben ook met ‘n Thaise van Chineese afkomst getrouwd (haar moeder en vader waren Chineezen, geboren in Thailand) en nu na 10 jaar huwelijk geeft het nog altijd geen problemen, hoewel ze impulsiever zijn dan de origineele Thais. Mijn ex vrouw is tenandere de nicht van mijn huidige vrouw.
    Veel geluk op jouw zoektocht.

 10. Joop B zegt op

  Beste Gustave,

  mijn eerste vraag is: heb je geen goede bekende of bevriende relatie wonen in Thailand, dan zou je kunnen overwegen om eerst een periode hier op vakantie te komen, en kan je hier en daar weg wijs worden gemaakt, er zijn best veel Thaise dames die graag een relatie willen aangaan met een Falang (buitenlander) maar er lopen er ook veel rond die geheel en alleen op geld uit zijn.
  Mijn eerste ervaring was, nu 5 jaar geleden, via een dating adres in Nederland, heb ik een zeer leuke en lieve Thaise (dacht ik ) leren kennen,na ongeveer twee weken begonnen er echter problemen te komen van financiële aard, naar haar zeggen was ze opstaande voet ontslagen bij haar toenmalige werkgever, omdat ze naar haar zeggen onterecht vrije dagen had opgenomen om met mij samen te zijn, dus verwachtte zij van mij dat ik haar voltallige salaris zou gaan betalen ( 16000 Bath per maand) in eerste instantie dacht ik dat ze wel een punt had, ik heb toen aangegeven dat ik er over na zou denken, en heb direct contact op genomen met mijn Nederlandse vriend en zijn Thaise vrouw (woont al 26 jaar in Thailand)
  Deze heeft mij gelijk verteld daar niet op in te gaan, en hij het een en ander zou uitzoeken met zijn vrouw, binnen twee dagen had ik de uitslag al…………het bleek dat ze nooit had gewerkt en dat ze tevens al getrouwd was en twee kinderen had, dus dat was schrikken en kappen!!

  Ik ben een paar dagen later via die zelfde mensen voor gesteld aan een andere Thaise dame, die een volledige tegenpool was, waar ik nu bijna 5 jaar een relatie mee heb, en binnenkort met haar gaat trouwen!

  Wat ik hiermee wil zeggen, er zijn zoals overal ter wereld kwaad bedoelende en goed bedoelende mensen, maar daar moet je zelf door schade en schande achter zien te komen, véél succes en geluk in Thailand.

 11. roy.w zegt op

  Beste,een eventuele oplossing is kijken op Thaise datingwebsites.Bijvoorbeeld thai love links .bij de
  zoektermen type je Belgie en je zal verrast zijn hoeveel leuke Thaise dames er zijn in belgenlandje op zoek zijn naar een relatie.Misschien je zoekgebied vergroten door nederland er bij te nemen.

  Chock dee (veel geluk)

 12. Harrie zegt op

  In Nederland in de plaats waalwijk is een thaise tempel Elke zondag morgen open Veel thaise vrouwen wie weet zitten daar Alleen staande dames bij Veel geluk groetjes Harrie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website