Belasting over winst uit beleggingen als je in Thailand woont?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 december 2022

Beste lezers,

Weet er iemand hoeveel belasting je betaald als je in Thailand woont (Nederlandse nationaliteit) en je geld verdient met beleggen?

Groet,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Belasting over winst uit beleggingen als je in Thailand woont?”

 1. jan zegt op

  als je aandelen koopt als nederlander betaal je over de winst geen belasting , wel over dividend , soms haalt de broker die er al af .

  je betaald wel vermogen belasting , dus heb je nu 50.000 euro en je koopt ING en hebt 5000 euro rendement dan moet je bij je vermogen 55000 euro opgeven en geen extra belasting over de 5000 euro

  ik doe dit in Nederland

  groetjes jan

 2. Wil zegt op

  Beste Henk,
  De website van de Consumentenbond biedt de mogelijkheid om een proefaangifte Inkomstenbelasting 2021 n 2022 te doen. Misschien kunt u daar mee. Via de volgende link: https://www.consumentenbond.nl/belastingaangifte/zelf-aangifte-doen/belasting-berekenen

  Wil

 3. Wil zegt op

  Via bovengoemde link wordt u doorverwezen naar de “Online Aangifte Simulatie” van de Nederlandse Belastingdienst. Ervaring met de Thaise belastingdienst heb ik niet. Maar u vermeldt ook niet precies uw situatie,

 4. Erik zegt op

  Henk, je woont in Thailand, zeg je, maar ben je in Thailand komen wonen na emigratie uit Nederland? Ben je in Nederland uitgeschreven?

  Als je uit NL bent uitgeschreven is jouw vraag aldus te behandelen. Is inkomen uit beleggingen wel als BRON belastbaar in Thailand? Dat eist kennis van het Thaise stelsel. Vertel dan eerst welk soort beleggingen je doet. Rechtstreeks in ondernemingen, in onroerende zaken (lijkt me sterk), in onroerende zaakfondsen, in aandelen of schuldbrieven, in cryptodingen, of anderszins, en betreft jouw rendement dividend, rente of koerswinst?

  Je vraagt HOEVEEL belasting je dan betaalt. In welk land? Als het een bron is en bovenop jouw regulier belastbaar inkomen komt dan val je in een hogere schijf. Jouw vraag kan ik alleen beantwoorden als je jouw regulier belastbaar inkomen vermeldt en in welk land je officieel woont.

  Ik stel voor dat je iemand zoekt die kennis heeft van Thais belastingrecht. Zulke belastingadviseurs adverteren regelmatig in Thaise Engelstalige kranten dus loop die advertenties eens na en zoek een goeie adviseur.

  Woon je nog in NL dan gelden de NL regels. Daarvoor raadpleeg je een NL belastingadviseur. Binnen het NL-stelsel zijn privé beleggingsbaten niet snel belast, en -verliezen niet snel aftrekbaar, maar er zijn uitzonderingen. Dus blijf attent!

 5. Paul zegt op

  Hi Henk,
  10 %

 6. Martin zegt op

  Zoals Erik terecht aangeeft is je woonland registratie van belang
  Als dat Thailand is en je handelt in Thailand is de volgende staffel belangrijk
  https://www.rd.go.th/english/6045.html

  Ik ben in TH geregistreerd doe aankopen via mijn Th bank account en laat uitbetalen in NL
  Dat gaat voornamelijk over crypto’s en andere trade middelen
  Nog nimmer een probleem gehad,,,

 7. Lung addie zegt op

  Vraag me af wie op deze vraag een correct antwoord kan geven: geen enkel detail:
  – belegging waar?
  – belastingen waar?
  Dit is een vraag van, wat wij Vlamingen’ een vraag van 5 frank noemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website