Beste lezers,

Ik heb ook een vraag (zoektocht). Ik heb een huis in Hua Hin en zoals zovelen heb ik ook barsten in de buitenmuren.

De werkers van het project hebben ze al eens hersteld, maar de barsten komen terug. We hebben ondertussen rondom het huis beton ( met versterking ) laten gieten want er sijpelde wel wat water onder de carport. We hebben nog altijd problemen met barsten van voordien.

We zoeken (en ik denk velen die een huis hebben in Thailand) een goede betrouwbare aannemer om definitief komaf te maken met dit probleem voor een acceptabele prijs. Er is voor het ogenblik aan Thaise aannemer bezig met het herstellen van barsten bij andere woningen in het project, maar daar we niet aanwezig zijn kunnen we niet onderhandelen en zijn werk zelf bekijken.

Hij reageert niet op mails (vertaalt met windows translater). Een medebewoner heeft geprobeerd verdere onderhandelingen te doen, maar de aannemer zegt dat tegen de tijd wij aanwezig zullen zijn (december) werkt hij niet meer in dit project. Hij wil wel nu beginnen en direct betaald worden. Mijn ervaring is, nooit betalen wat je zelf niet hebt gezien of gevraagd. Foto’s zeggen niks.

Weet er iemand die zulke werken goed kan uitvoeren begin december?

Groeten,

Marnix


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Barsten in buitenmuren huis Hua Hin, wie weet een aannemer?”

 1. lung addie zegt op

  Alvoor een aannemer te zoeken zou het geraadzaam zijn de oorzaak van de barsten op te sporen, anders kan je gewoon bezig blijven. Zoek dus eerst een goed bouwkundig ingenieur al voor een aannemer te zoeken om de steeds terugkerende barsten te herstellen. Het probleem situeert zich ofwel bij gebrekkkige funderingen of het gebruik en combinatie van niet samenhorende materialen in de muren : andere uitezettingscoeffiecient en dan zullen de scheuren blijven terugkomen. Funderingen kan je verstevigen ma

 2. lung addie zegt op

  eexcuus maar antwoord was vroegtijdig vertrokken ….
  Funderingen kan je verstevigen maar verkeerd materiaalgebruik in de muren is enkel afbreken een oplossing. Het is ook mogelijk dat de druk van het dak op de muren komt te zitten ipv van op de gebruikelijke betonpalenstructuur. De muren zijn hier te dun om de dakstructuur te kunnen dragen, vandaar het gebruik van betonpalenstructuur. Indien daar een fout gemaakt werd, dan ben je wel gezien om eeuwig scheuren te herstellen tot de boel uiteindelijk instort.

  lung addie

 3. Marnix zegt op

  Wij allemaal ( 68 woningen ) hier in het project hebben last van barsten in de buitenmuren. Ondertussen hebben sommige hun muren laten herstellen met rondom stenen tegels op een breedte van 1m laten kleven door die Thaise aannemer en de rest van de barsten erboven laten herstellen. Hoe de aannemer die doet weet ik niet en wat het resultaat na 1 jaar zal zijn weet ik ook niet. Nochtans staat de project eigenaar zeer goed aangeschreven over zijn kwaliteit van woningen die hij verkoopt. Hij heeft ondertussen al 7 projecten geopend in de laatste 10 jaar. Ik heb reeds met die man gesproken , maar hij kan mij geen aanneembaar antwoord geven over dit probleem. Hij zegt dat het iets typisch is voor Thailand. Volgens mij is het misschien inderdaad de fundering ( palen ) die niet echt goed werkt hier in Thailand. Moest er iemand een aannemer kennen die reeds goede resultaten behaalde voor dit probleem, zou je mij en vele anderen daar een grote dienst mee bewijzen.

  Marnix

 4. ruud zegt op

  Als er scheuren komen, is er een redelijke kans dat de boel zakt.
  als het een huis is met verdiepingen, waarschijnlijk omdat de fundering niet diep genoeg gaat en als het alleen maar begane grond is, zijn de huizen mogelijk gebouwd op opgehoogde grond, die nog niet was ingeklonken.
  Als de huizen niet op palen staan die diep de grond in gaan, is het van belang, dat er rondom het huis genoeg beton ligt, die er voor moet zorgen dat de aarde niet onder het huis vandaan spoelt.
  Bij de rand van het beton moet bij voorkeur een geul worden gegraven, die wordt gevuld met beton, om de aarde onder het beton vast te houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website