Lezersvraag: Bankrekening openen in Thailand zonder adres

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 augustus 2015

Beste lezers,

Ik ga over drie jaar met pensioen en wil dan met mijn Thaise vrouw in Thailand leven (voorgoed). Ik wil nu al een eigen rekening openen in Thailand op mij naam als ik begin volgend jaar op vakantie ga.

Is dit mogelijk? Heb namelijk geen adres in Thailand, want ik sta natuurlijk nergens ingeschreven. Wie heeft raad of advies, wat is de beste en zekerste methode een bankrekening te openen?

Graag uw gewaardeerde reactie.

Met vriendelijke groet,

Antoine


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Bankrekening openen in Thailand zonder adres”

 1. eduard zegt op

  Jaren geleden ging ik met een flinke som netjes uit-en ingevoerd geld naar de TMB bank, namen het zonder adres aan, maar ik vermeldde er wel bij dat dit geld wat ik stortte voor de aankoop van een huis was. Geen probleem.Ik overlegde 4 papieren; opname bank Holland…uitvoer schiphol…invoer Bangkok en nog een bewijs dat ik de euro s gewisseld had. Bank geeft mindere wisselkoers.

 2. Roland jacobs zegt op

  Hallo Antonie . Ik was jl Mei en Junie met vakantie in pattaya ,dus wilde ik ook Bankrekening open en ben dus Bangkok Bank in soi Buakhao met mijn Paspoort en Rebewijs en een verklaring van mijn apparment waar ik verbleef en was binnen een half uurtje klaar .Dus dat moet ook bij jou kunnen lukken . Succes … Gr Roland.

  • René Chiangmai zegt op

   Zo is het mij ook gelukt bij de Bangkok Bank in Sukhumvit Bangkok, maar ik kon geen rekening krijgen waarmee ik kon internetbankieren vanuit Nederland.
   De rekening gebruik ik om ingewisselde Euro’s op te storten (gewisseld via wisselkantoor) en dan tijdens mijn vakantie op te nemen bij een ATM.

 3. Gerardus Hartman zegt op

  In aanvraagformulier openen bankrekening moet een adres in Thailand worden ingevuld. Wordt verder niet gecontroleerd. Mag dus van hotel met kamernummer zijn. Wel uiterlijk iedere 2 jaar langskomen voor updaten van bankboekje waarop tegoed staat vermeld. Sommige banken sluiten rekening indien 3 jaar niet gebruikt. Het geld gaat dan naar de bank. Zelfde systeem als een prepaid internetcard waarop tegoed aan provider vervalt indien niet regelmatig balance wordt opgewaardeerd. Doen ze zowel in Nederland als in Thailand. Houder bankrekening krijgt een ATM kaart waarop hij geld kan opnemen. Kan bij ieder kantoor storten en opnemen. Ook kan binnen- en buitenland geld worden overgemaakt naar deze rekening. Is mogelijk binnenland betalingen via internet vanaf deze rekening te doen. Ook kan je via ieder kantoor schriftelijke opdracht tot betalen naar andere bankrekening doen.

 4. Barry zegt op

  Enkele jaren geleden in Pattaya het volgende gedaan:

  Hotelreceptie gevraagd om mijn adres gegevens uit te printen dit in een enveloppe
  van het hotel naar Kasnikornbank op Pattaya Tai ( bij Tucom) was binnen half uur
  geregeld bankrek met internetbankieren dus zo makkelijk gaat dat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website