Lezersvraag: Hoe kan ik mijn bankpas vervangen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 januari 2017

Beste lezers,

Ik heb 20 jaar geleden een bankrekening bij Bangkok Bank geopend. Na 3 dagen werd er onder mijn hoteldeur mijn bankpas geschoven en nog 2 dagen daarna mijn code. Helaas de laatste 6 jaar niet in Thailand kunnen zijn, terwijl mijn Thaise bankpas is verlopen. Hoop dit jaar te kunnen gaan.

Moet dus mijn bankpas vervangen, alleen de manier waarop? Kan ik aan de balie meteen een nieuwe krijgen of weer met de
onder de hoteldeur schuif methode? Of kan ik aan de balie een nieuwe rekening aanvragen met meteen een pas? Als de Nederlandse Rabo stelt dat in het kader van bestrijding van terrorisme alle rekeningen miv maart van niet ingezetenen worden opgeheven, wat zal Thailand doen? Het gaat om een non-residence rekening, ik woon dus dus niet in Thailand.

Misschien is de rekening al opgeheven?

Groet,

Jos


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik mijn bankpas vervangen?”

 1. Gerrit Tienkamp zegt op

  Ja klopt je rekening is opgeheven !!!!
  Maar je gegevens zitten nog in het systeem.
  Ik zelf heb jl ook een nieuwe Bangkok Bank rekening geopend, en het systeem pakte direct mijn gegevens op van de tijd dat ik nog in khon kaen woonde.
  Dus voor jou geen enkel probleem om een nieuwe rekening te openen
  succes

 2. loe zegt op

  Ik neem aan, dat je ook een bankboekje hebt.
  Als er geld op de rekening staat, denk ik niet dat de rekening is opgeheven.
  Als je met je bankboekje naar de balie gaat, krijg je volgens mij gewoon
  een nieuwe bankpas.
  Ik heb al 30 jaar een rekening bij de Bangkok Bank (zowel in Bangkok als op
  Koh Samui). Nooit problemen gehad bij de BB.

 3. henry zegt op

  U stapt eender welk kantoor van Bangkok eender waar in Thailand binnen je bankboekje en paspoort en 15 minuten stap je buiten met een nieuwe ATM kaart.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Denk dat je reacties gaat krijgen die ver van wat je nu beweert staan. En ik denk dat die mensen gelijk hebben. Ik heb zelf meerdere rekeningen maar als getrouwd is dat inderdaad simpel.
   Maar ik denk dat ja wat kort door de bocht gaat voor de andere.

 4. NicoB zegt op

  Als je saldo onder de 2.000 THB is gekomen en de rekening 1 jaar niet gebruikt is wordt deze opgeheven.
  Indien de rekening nog niet is opgeheven kun je direct een nieuwe pas meekrijgen. Heb je inmiddels een nieuw paspoort, geef daar dan een kopie van ter vervanging van het oude.
  NicoB

  • Daniel VL zegt op

   Op de bankkaart staat een vervaldatum als er nog geld op de rekening staat neemt de bank elk jaar op de vervaldag (nu 200 THB) van de van de rekening. wat er gebeurd als de kaart verlopen is weet ik niet., Mijn kaart is 10 jaar geldig. Je kan best een Emai zenden met de vraag naar de hoofdzetel in Bangkok. Ze zijn daar doorgaans snel met een antwoord.en weet je vanuit de bank wat er echt te doen is.
   Daniel

 5. Henk zegt op

  Ik zit zelf bij de KrungThai bank.
  2 jaar geleden deed wilde ik pinnen na aankomst op Suvarnabhumi. De teksten op de ATM begreep ik niet, maar beneden (bij de airport link) zit een kantoortje van de bank.

  Daar werd mij verteld dat de pas verlopen was, ze wezen mij ook op de datum (inderdaad, had het niet gezien). En werd meteen geholpen aan een nieuwe pas.

  Dus misschien hoef je niet te wanhopen en valt alles reuse mee.

 6. Realist zegt op

  Beste Jos,
  Dat is helemaal geen probleem,even bellen met de Bangkok bank en je rekening nummer doorgeven en je krijg zo weer een nieuwe pas met je pincode.
  Je hebt 20 jaar geen gebruik gemaakt van je rekening schrijf je ,dat is wel erg uniek en lang,ik heb gehoord dat de Bangkok bank dan 100 Baht per jaar op je rekening stort van omdat je beschouwd wordt als old customer,mooi meegenomen 2000,– baht.
  P/S wel even controleren of de ruimte onder je kamerdeur in het hotel groot genoeg is.
  Realist.

  • loe zegt op

   Hij zegt niet, dat hij 20 jaar geen gebruik heeft gemaakt van zijn BB rekening.
   Hij zegt, dat hij de rekening 20 jaar geleden heeft geopend.
   Hij was 6 jaar geleden nog in Thailand en heeft toen waarschijnlijk de rekening
   nog wel (voor het laatst) gebruikt.
   Ik heb nog een ”slapende” rekening bij de BB, die ik al jaren niet heb gebruikt.
   Er wordt wel ieder jaar 200 baht afgeschreven voor gebruikt van de ATM kaart
   en er wordt rente bijgeschreven.
   Ik zou de commentaren hier maar met een korreltje zout nemen en gewoon
   kontakt opnemen met de BB.

   • NicoB zegt op

    Een rente bijschrijving en een kosten afschrijving voor de atm pas wordt door de Bangkok Bank niet gezien als een activiteit op de rekening.
    NicoB

 7. Bertus zegt op

  Als je een jaar lang de Bangkok Bank rekening niet gebruikt of er zit geen beweging in wordt deze opgeheven, ondanks dat er evt geld op staat. De Bangkok Bank brengt Baht 50-, ik dacht p/mnd, in rekening als er minder dan Baht 1000- op staat en je de rekening open wilt houden. 1 jr niet gebruikt is opheffing, kijk op hun website en e-mail hun met je vragen. Dit is een blog en geen Bangkok Bank website dus je krijgt allemaal vreemde adviezen.

 8. Khunkarel zegt op

  Inderdaad allemaal vreemde adviezen, doch die hoeven niet perse onjuist te zijn.

  Allereerst zat ik zelf met een paar vragen, heb BB gemaild, kreeg als andwoord dat men om security redenen geen info per mail vertrekt, ik moest maar bellen, heb gebeld maar zat 2 uur in de wacht, prepaidkaartt was toen ook leeg, de moed toen maar opgegeven.

  tot een jaar geleden moest er minimaal 1700 baht ( zal nu wel 2000 baht zijn) op de rekening staan, bij minder werd er per jaar een 150-200 baht afgeschreven, bij 1700+ een beetje rente, staat er niks meer dan word de boel opgeheven na 1 jaar.

  mijn kaart is 27 jaar oud en zelfs een keer 4 jaar de ATM kaart niet gebruikt, dus mijn ATM kaart heeft helemaal geeen houdbaarheids datum.

  Ergo: het zelfde ls met de emigratie, we makeen allemal wat anders mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website