Lezersvraag: Waar in Bangkok kan ik orchideeën in doos kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 mei 2014

Beste lezers,

Ik ga 11 mei weer naar Thailand en neem elke keer op de bloemenmarkt veel bloemen mee naar huis. Dit gaat redelijk door ze wat nat te houden onderweg, maar thuis staan ze hooguit nog twee weken.

Ik heb wel eens gelezen dat je op de bloemenmarkt ze ook in een doos kunt kopen. Alleen daar spreken ze geen engels dus ik kom hier niet uit. Op de luchthaven zijn ze nogal duur en op de bloemenmarkt een hele bos voor 1,25 euro.

Zou iemand mij kunnen vertellen waar ik orchideeën in doos kan kopen?

Bij voorbaat dank,

Carla


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Waar in Bangkok kan ik orchideeën in doos kopen?”

 1. bert zegt op

  Die kan je halen op het vliegveld voor je vertrekt!!LET OP dat de gel waar ze in staan nog wit van kleur is!!
  Je kan stekken halen,direct als je thuiskomt ze verpotten.Of je kan gewone in doos zonder wortel halen.

  • Jan zegt op

   Carla wil de orchideeen juist niet op het vliegveld kopen (zijn daar veel te duur).

   Gelet op de vraagstelling gaat het om kopen van bloemen in Bangkok en de luchthaven is volgens mij geen deel van Bangkok.

   Nederland produceert zelf orchideeen in grote hoeveelheden en exporteert ook naar Thailand… Het is maar dat jullie dat weten…

 2. Christina zegt op

  Op de bloemenmarkt koop ik de orchideeën ook en ze verpakken het in een doos gewoon even in de winkels vragen die er ook zijn en doos aanwijzen of het op een briefje in Thais lukt zeker. We doen het zelf ook dus het moet geen probleem zijn. Veel succes gaat zeker lukken.

 3. B.C. zegt op

  Het is een leuk idee om orchideeën mee te nemen, maar laten ze je op Schiphol niet pakken!
  Gewaarschuwd man telt voor twee!!!

  • Christina zegt op

   Geen probleem ik mocht ze gewoon meenemen. Ik had ze gekregen heb zelfs een keer een super boeket van Thaise vrienden gekregen no problem!

 4. Sjaak S zegt op

  Toen ik vroeger nog als steward naar BKK kwam, nam ik bijna iedere keer orchideeën mee naar huis. Deze hielden ongeveer 4 weken of langer. Ik bestelde ze altijd bij aankomst op de luchthaven en voordat we vertrokken stond de man met de orchideeën op ons te wachten.
  Helaas heb ik zijn adres niet, maar ik heb wel een ander adres, waarvan ik verwacht dat de kwaliteit net zo goed is: Prapai Orchid, Silom Road, telefoon: 02 234 8174 of 02 235 3385. Hij biedt orchideeën in 3 verschillende dozen aan, de prijzen zullen tussen de 500 en 1200 Baht zijn.

 5. Henk zegt op

  Even een waarschuwing :
  Neem geen orchideen met wortels mee het is mij een paar jaar geleden op een boete van 845 euro komen te staan
  Volgens de douane op Schiphol waren het beschermde bloemen , het waren gewone orchideen op de markt gekocht voor 50 baht .
  Voor laten komen trok aan het kortste eind bij de rechtbank .

 6. John zegt op

  Verbod in te voeren in de EU. Daar staan zware boetes tegenover. Wees gewaarschuwd !!

 7. Jan zegt op

  Carla:

  ik heb een oplossing voor je…. koop een orchideeendoos in Thailand en neem die leeg mee naar Nederland en doe er dan Nederlandse orchideeen in. Niets aan de hand en die orchideeen blijven ook veel langer vers… Wel ietsje duurder 😉

 8. Christina zegt op

  Ja planten met wortels en zaden mogen niet. Gelukkig kwam ik erop tijd achter en heb ze weggeven aan het kamermeisje die daar buiten haar fooi zeer blij mee was! We zijn ook een keer aangehouden op Schiphol voor iets anders douane wilde er niets van weten omdat we moe waren boete betaald protest ingediend en alles teruggekregen. Waren zeer onbeschoft hierover ook een klacht ingediend maar blijf zelf kalm dan trekken zij aan het kortste eind. Later hoorde we dat hij was ontslagen omdat hij naar meerdere passagiers onbeschoft was.

 9. Sjaak S zegt op

  Als Carla orchideeën meeneemt die dan slechts twee weken te houden zijn, zullen ze zonder wortel meegenomen zijn. Daar staat géén verbod op. Wel op sommige orchideeën en dat zijn niet de bloemen die je zo kunt kopen. Dus beste mensen, niet meteen paniek zaaien of slim willen zijn. Je mag ze gewoon meenemen. En geloof me, ik mag het weten, want ik werd altijd strenger gecontroleerd dan een normale passagier.

 10. Christina zegt op

  Henk heeft gelijk er staan boetes op kijk maar op de site van douane belastingdienst je mag ze wel meenemen maar dan moeten er papieren bij zitten zie de site douane belastingdienst.
  Het is net zo als je vanuit Nederland tulpen of bollen meeneemt naar Amerika alleen met een certificaat.
  Misschien is het ook handig ze even te mailen als er dan wat is heb je het antwoord bij de hand of bellen en neem het op dan sta je stevig in je schoenen als je aangehouden wordt.

 11. Jack G. zegt op

  Diezelfde site van de belastingdienst zegt dat je bv 5 bossen bloemen of tot 5 fruit mee mag nemen uit een niet EU land zonder een fysio …. nog wat certificaat. Makkelijker kunnen ze het niet maken zullen we maar zeggen. Als vliegconsument is het allemaal niet eenvoudig. Ik zag wel regelmatig dat crew van bv BA met dozen vol orchideeën liep te sjouwen. Op de dozen met Orchideeën die te koop zijn op Bangkok Suvar… staat wel een stickertje met sommige landen ze niet willen hebben. Ik heb ze mooi laten staan vanwege de prijs.

 12. Pim zegt op

  Er zijn honderden soorten orchideeën.
  Probeer er maar achter te komen welke niet en wel mogen .
  Zelf heb ik er uit de Isaan gesmokkeld die niet in Thailand vervoerd mochten worden .
  Mijn vriendin heeft een tik om ze te kweken die volgens haar 2000.-Thb opbrengen per plant .
  Ze geeft deze soms weg bij een feestelijke gelegenheid voor vrienden en bekenden .
  Er zijn er ook voor 20.- Thb die mogen wel .
  Als je er geen verstand van hebt ,blijf eraf om narigheid te voorkomen .
  Intussen zie ik meer Orchideeën dan mij lief is ,gelukkig als ze met die dingen bezig is vroeg in de morgen kan ik naar de wereld draait door kijken .

 13. LOUISE zegt op

  Hallo Carla,

  Toen wij nog niet hier woonden en dus in The Royal Cliff verbleven, kregen wij altijd bij het naar huis gaan een doos orchids.
  De stelen zaten in die kleine plastic hulsjes gevuld met water en een plastic dopje met een gat, waarin 1 of 2 stelen passen, die je ook kunt gebruiken als je een bloemstuk maakt.
  Kwamen net zo fris over als dat wij ze kregen en hadden er toch een aantal weken plezier van.
  Zal ook te maken hebben met de versheid van de orchids denk ik.
  Die wit/purpel zijn het sterkste.

  Die hulsjes kan je bewaren en ze meenemen wanneer je weer naar Thailand gaat en zelf die dingen in het water doen, dan weet je zeker dat ze nog mooi zijn bij thuiskomst.

  En gewoon pontificaal boven op de baal bagage op Schiphol en hebben nooit problemen bij de douane gehad.

  Succes,

  LOUISE

  • LOUISE zegt op

   Nogmaals Carla,

   Ga naar het adres wat Sjaak om 10.58 uur doorgeeft en vraag voor die plastic gevallen als ze er niet omheen zitten.
   En je hebt er lang plezier van.

   LOUISE

 14. Anja zegt op

  Dag Carla,

  Je vraag over Orchideeen in doos kopen, heb het ook gedaan en dan meegenomen naar Nederland, het kan op de bloemenmarkt in Bangkok, als je een beetje bekend bent in Bangkok niet ver van Indiantown. Ik ben op dit moment woonachtig in Bangkok en kan je eventueel helpen, Mijn Thais is niet zo goed maar ik kan me wel verstaanbaar maken daar, De orchideeen stonden nog bijna 5 weken bij mijn ouders in Nederland, de takken worden afzonderlijk in kleine plastic buisjs gedaan en daaromheen ook nog watten. Je kunt altijd contact opnemen via Thailandblog, daar hebben we mijn adres anders mijn nummer in Bangkok 08-44636136 Veel succes
  Anja

  • Christina zegt op

   Anja, op de bloemenmarkt waar ook winkels zijn verstaan ze wel Engels. Als de bloemen pakt en gebaren maakt als ze niet begrijpen en je wijst een doos aan dan lukt het zeker. Als ik jarig ben in Bangkok haalt mijn daar ook bloemen prachtige stukken en de rozen schitterend. Zelfs in Chiang mai kopen we bloemen op de markt en een vaas ze maken het prachtig op en niet duur. Dat is ons cadeau voor onze Thaise vrienden want die kopen geen rozen te duur. Bij ontvangst neemt ze er een af die gaat als offer bij het Boeddha beeld dat zij in de winkel hebben.

  • carla goertz zegt op

   beste anja .

   dat ga ik zeker doen volgende week ga ik en de 20 ga ik weer naar huis . Zal het hotel laten bellen als ik daar ben

   alvast harteleijk dank

   carla goertz

 15. carla goertz zegt op

  bedankt voor al jullie reacties. Ik denk dat ik al 10 jaar lang op de bloemen markt orchideeen meeneem ,gewoon die bosjes van 100 bath zonder wortel witte, paarssen tafels vol liggen ze daar op straat. Gewoon in een plastic tas en dan meestal 5 a 6 bossen .
  Bij de douane ben ik nog nooit gecontroleerd ,alleen in okt 2013 in dusseldorf . Kon mij niet in houden en had 4 volle tassen in de handbagage dat ging goed. En ik weet niet wat mij bezielde, kon eigelijk zo doorlopen maar ik was zo stom om het toch maar even te vragen .,toen zij die beamte geen probleem . Ik liep door toen riep hij mij weer terug ,ga het toch even vragen zij hij . stom stom van mij . nog meer douane erbij ,boeken erbij .welke soorten het waren . Hoezo soorten weet ik veel vond ze gewoon mooi ,ze zijn voor mijn schoonmoeder zij ik . certificaat dan , Helaas dat hebben ze op de markt niet zeg ik .om het kort te maken .uiteindelijk mocht ik ze meenemen maar volgende keer toch beter met certificaat . Gewoon in een tas doen dan kijken ze er niet naar.
  groetje carla


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website