Lezersvraag: Hoe komen wij van Bangkok naar Koh Chang?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 juni 2014

Hallo allemaal, Wij beginnen dit jaar met 19 dagen Koh Chang met vertrek vanaf Savarnibummi airport in Bangkok. Wie weet er hoe je daar vandaan naar Koh Chang kan komen? Wij arriveren pas om 11.30 ‘s morgens in Bangkok. Wie weet er raad? Bedankt en vriendelijke groet, Willem

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: Hoe komen wij van Bangkok naar Koh Chang?”

 1. tlb-ik zegt op

  Naar het zentrale bus station tegen over (1Km) het luchthaven gebouw gaan shuttle bussen. Vandaar gaan bussen naar Koh Chnag. Denk aan de veerboot tijden !!. Anders heb je een overnachting in een van de vele air-port hotels nodig. Dat is handiger als snachts aan de pier te staan en geen ferry gaat.

  • willem rijn zegt op

   Hoi tlb-ik.

   Weet je ook de vertrek tijden van deze bussen naar Koh Chang ivm aankomst Bangkok.

   Alvast bedankt Mvgr Willem.

   • tlb-ik zegt op

    Jammer genoeg niet. Ik rij altijd met met eigen auto. Laatste ferry gaat zo tegen 19:00 dacht ik. Op de Koh Chang kant staan min vans die je voor een paar baht (60 ?) naar je Hotel brengen. Als je naar Trat vliegt moet je VOOR 15:00 landen, anders haal je de laatste ferry niet. Bij de pier is geen hotel.

 2. gjp zegt op

  Heb ooit dezelfde vraag gehad. destrijds “gewoon”een taxi genomen en prijs viel reuze mee. met zijn 5en in een grote taxi voor ik geloof 3500 baht. is wel een lange rit na een lange vlucht.
  maar zoals aangegeven , hou rekening met de tijden van de veerdienst.

 3. Alex zegt op

  Met de bus of taxi vanaf Bangkok via Rayong ( of Pattaya) naar Trat, daar de ferry naar Koh Chang, daar staan taxis om je naar het hotel te brengen. Reken vanaf Bangkok naar Trat, minimaal 5-6 uren, en dan 20-30 minuten met de ferry. En dan naar het hotel. Alles bij elkaar ben je dus 7-8 uren onderweg! Succes!

  • han wouters zegt op

   Er gaan vliegtuigen naar Trat dan ben je er in drie kwartier. Vervolgens plaatselijk vervoer regelen.

 4. Guilhermo zegt op

  Wat ik nu niet begrijp dat er toch een hoop mensen op vakantie gaan, zonder dat ze iets geregeld hebben. Je komt aan op het vliegveld en dan? Zoeken naar de bus, je hebt ‘m gevonden en rijdt net weg. Wachten op de volgende bus, geen pretje als je een lange vliegreis achter de rug hebt en dat in de broeierige warmte die daar in de middag heerst. Dan nog 7 á 8 uur onderweg zijn naar je bestemming en dan nog maar hopen dat je de boot niet mist!!!!

  Waarom niet eerst een hotel in Bangkok geboekt, zodat je daar een beetje kan bijkomen van de vliegreis. De volgende dag, met een busje naar de plaats van bestemming rijden, kost ongeveer 3500 bath lees ik hierboven. Vakantie betekent ook geld uitgeven en kan ik niet in ieder zijn portefeuille kijken, maar als je toch nog een beetje relaxt wilt aankomen op de plaats van bestemming, dan is het bovenstaande mijn advies.

  • Peter zegt op

   Willem , ik sluit mij aan bij Guilhermo
   Als je aankomt in BKK om 11 30 uur , wachten bij passport kontrole en koffers , op zoek naar een bus / minivan , dan zit je als alles meezit rond 14 uur in een bus naar Trat…….
   Aankomst daar is plm 20 uur , dan is er geen ferry meer naar Koh Chang en moet je daar overnachten !
   Dus dan eerst weer op zoek naar een hotel , lekker vermoeiend na zo’n lange reis !!
   Beter is om na aankomst in BKK lekker naar een hotel te gaan , ( hier in Holland al te boeken ) even bijkomen van de reis , douchen , slapen en dan de volgende morgen om 9 uur een VIP bus of minivan naar Trat te nemen , kosten plm 500 / 600 bath
   Ook te boeken inclusief ferry ticket naar Koh Chang
   Is allemaal veel relaxter , denk eraan dat t in Thailand nu 35+ graden is !!
   Overigens zet ik ook een kanttekening bij een verblijf van maar liefst 19 dagen op Koh Chang
   Het is zeker een heel mooi eiland , maar een paar dagen duiken / snorkelen , een paar dagen strand liggen en nog een paar dagen een motorbike huren en rondtoeren en dan heb je t wel gezien
   Ik zou een dag of 10 gaan en de andere dagen ergens anders heen gaan
   Bijvoorbeeld op de terugweg van Trat naar Bkk een stop maken bij Nong Nooch Tropical gardens vlakbij Pattaya
   Daar kun je ook overnachten , zodat je 2 dagen in t schitterende park kunt rondwandelen
   Veel plezier , Peter

  • mart zegt op

   Alle informatie inzake dit soort vragen zijn te vinden op internet. Alle mogelijkheden: bus, taxi, boottijden, etc worden uitvoerig beschreven. Deze kun je vóór je vertrek bekijken en ook kun je vaak al boeken op de sites.

 5. Ceesdesnor zegt op

  Vanaf de airport vertrekt er om 7.50 uur een vip bus (Suvarnabhumi Burapa Bus line 392) naar Koh Chang.
  De prijs voor een enkeltje is 600 Bath en retour 900 Bath.
  Dus een nachtje slapen in een hotel op de luchthaven.

  • marion zegt op

   Bedankt Cees! dit is precies wat ik nodig heb. Moet je reserveren? (we zijn met 6 personen) en weet je toevallig op welke vloer of platform ik deze bus kan zoeken? onze vlucht komt aan om 6:55 dus dat wordt spannend… anders inderdaad maar een hotelletje 🙂

 6. Janny zegt op

  http://jannysjef.waarbenjij.nu/reisverslagen/398497/mijn-eerste-reis/1
  Ik heb een dagboek bijgehouden, we zijn vanaf Don Muang, naar busstation oost gegaan en van daaruit met een minibus naar Trat.
  Maar je kunt ook vliegen, alleen er gaan maar weinig vluchten vanaf Suvarnabuhmi.
  Bij de pier (de taxi brengt je daar altijd) koop je bij één van de boekingskantoortjes een ticket, let op! Koop retour! Meestal zit de taxi naar je plek op Koh Chang erbij, altijd goed vragen!

  Veel plezier!

 7. Anita zegt op

  Met minibus ongeveer 5 uur, laatste veerboot vertrok om 19.00 uur toen ik er 4 weken geleden was. Fijne vakantie!

 8. pat zegt op

  vanaf vloer 1 op de vlieghaven zelf………weet niet juist de vertrekuren

 9. Jan zegt op

  Vanaf het vliegveld gaat er een mini of gewone luxe bus direct naar Koh Chang. Gaat ook mee op de veerboot.

 10. Teun zegt op

  Het is een lange rijs met een bus of taxi en het verkeer en de chauffeurs zijn niet zoals in Europa en ze rijden ook niet altijd in één keer door. Dus als je om 11.30 uur aankomt mag je blij zijn als je om 18.00 uur in Koh Chang bent.
  Een binnenlandse vlucht naar Trat is een goed alternatief even kijken of je een snelle aansluiting kan krijgen in Bangkok. Vanuit Trat sta je heel snel op het eiland Koh Chang. Wij hebben hier en op de andere eilanden in de buurt van Koh Chang een geweldige tijd gehad.

 11. Rob zegt op

  Ik weet niet met welke maatschappij u naar Bangkok vliegt en vanaf welke luchthaven in Europa, maar het is zinvol om gelijk een doorverbinding te boeken met Bangkok Airways vanaf Bangkok naar Trat. Dit is een rechtstreekse vlucht waarbij u op de luchthaven van Trat gelijk in een minivan vervoert wordt naar Koh Chang. Er wordt dus gelijk rekening gehouden met de ferrytijden.

  Succes.

 12. jeffrey zegt op

  het goodkoopste is de bus naar koh chang te nemen.

  Busstation ekkemai in bangkok. (500 baht)
  vertrektijd van de bus is 7:45 (vroeg vertrekken ivm de reistijd van de bus)
  Vanaf trat neem je de minibus naar laem gnop (dit is de vertrek pier naar koh chang).
  Vanaf het moment dat je je gezicht laat zien op het busstation in bangkok gaat alles vanzelf.
  Tot aan je aankomst op koh chang zullen wel 10 thai je geholpen hebben.
  Laatste keer hoefde we zelfs onze bagage niet te dragen.

  wanneer je meer adventuur zoekt ga dan vanaf koh chang naar de omringende minder toeristische eilanden.
  wel cash geld meenemen, want pinnen kun je er niet.

  vliegen kan ook (bangkok -trat).

  veel success.

 13. Remko zegt op

  Je kunt bij exit 8 op Savarnabhumi airport een ticket bij één van de bali’s kopen. Een enkele reis is 600 bath en een retour 900. Op Koh Chang kun je twee dagen van te voren je retour bevestigen en dan komt de minibus je weer ophalen. Alle kosten zijn inbegrepen, dus ook de ferry.

  Heel veel plezier op Koh Chang en kom zeker even langs bij Fish spa in White sand beach.

  Groet,
  Remko

 14. John zegt op

  Ik weet niet meer waar ik het las maar het werd afgeraden om met minibusjes te rijden omdat het niet zo comfortabel zou zijn en/of veilig. Kan iemand dit meer toelichten en eventueel betere alternatieven aanraden?

 15. Alex B zegt op

  Hi,

  Wij zijn in februari naar Koh Chang gegaan met de taxi vanaf Bangkok (eerst Pattaya, toen een nachtje Koh Samed, toen direct door naar Koh Chang. Een leuke reis waarin je veel zit. Daarnaast heb ik het telefoonnummer van een betrouwbare taxi chauffeur in Bangkok. Spreekt goed Engels en heeft ons de hele reis (inclusief terugreis) gereden. Ik vond zelf een vleigticket te duur, daarnaast zaten wij al in Pattaya en dan moesten we weer terug naar Bangkok omdat er alleen vanaf Bangkok gevlogen werd. Daarnaast zie je nog eens iets van Thailand. De chauffeur speelde ook een beetje de gids onderweg en heeft heen een hotel geregeld in Koh Chang en terug in Bangkok ook. Op Koh Chang zit ook Cafe Amsterdam. Erg lekker eten en aardige kerel!

  Groeten Alex
  aw_brandt@hotmail.com (voor vragen of tips).

 16. John zegt op

  Hallo
  Een paar jaar geleden zijn wij ook naar Koh Chang geweest ,van uit Bangkok vliegveld zijn we per binnelandse vlucht naar Trat gevlogen daar per taxi naar de veerpond daar overgestoken naar Koh Chang.

 17. chris verhoeven zegt op

  hoi willem,

  in 2011 zijn Saengduan(mijn vrouw) en ik ook naar koh chang gegaan. ergens in bangkok heb je een opstapplaats met allemaal mini vans. Daar gingen we mee naar Trat en vandaar werden we overgebracht met de ferry en hadden we een busje die bracht ons naar ons hotel. is wel geen enorme beenruimte, maar was goed te doen en kostte maar een paar euro pp.

  Als je hier meer over wilt weten, dan laat maar even weten. Dan vraag ik effe aan mijn vrouw waar we opstapten. Die weet dat zo beter dan ik.

  Groeten Chris Verhoeven

 18. henry zegt op

  Pinnen op Koh Chang js helemaal geen probleem

  • rebell zegt op

   Klopt. Maar je krijgt op Koh Chang een zeer schlechte wisselkoers. De banken die achter de automaten staan beuten het schaamteloos uit, dat jij op een eiland zit en niet naar de vaste wal gaat om effe te pinnen. Dat gelt ook voor de cash wissel kantoortjes op het eiland. Neem voldoende poen mee voordat je op het eiland bent of betaal met credit card. Soms is dat voordeliger, omdat je dan niet per eiland maar zentraal omgerekend wordt; in dit geval op de vaste wal


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website