Bangkok Bank en koppeling met VISA

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
14 september 2018

Beste lezers,

Ik woon permanent in Thailand en bankier al tegen de 10 jaar met Bangkok Bank. Tot grote tevredenheid mag ik zeggen. Nooit problemen, in de bank korte wachttijden, goede service aan de balie, telebankieren (iBanking) werkt prima. En door de koppeling met VISA kon ik 10 jaar lang overal betalen met de aan mijn bankrekening verbonden Debit Card. Tot deze week dus.

Ik kreeg een mooie nieuwe witte card, ditmaal met een password van 6 digits; geen probleem. Maar toen ik de card wilde gaan gebruiken merkte ik dat ik –buiten de ATM- tot nu toe nergens terecht kon om te betalen. Niet bij “mijn” ziekenhuis, niet bij de BIG-C, niet bij Lazada. Precies de plekken waar ik –laten we zeggen- mijn geld spendeer.

Ik heb er al met m‘n eigen bank over gesproken en ben ook naar een groter kantoor gegaan. Maar de vriendelijke juffrouwen moesten met het schaamrood op de charmante kaken toegeven dat de Bangkok Bank ervoor heeft gekozen om de koppeling met VISA te cancelen.

Bangkok Bank heeft kennelijk recent besloten om de betaaldiensten voortaan door UnionPay te laten uitvoeren. Wie? UnionPay! Misschien loop ik weer achter, maar ik had er nog nooit van gehoord. Maar bij mijn ziekenhuis, mijn BIG-C en mijn Lazada dus ook niet. Overal moet ik naar buiten lopen, een ATM gaan zoeken en cash betalen.

Men zou toch mogen aannemen dat een bank van het formaat van de Bangkok Bank met stevige partners door het leven gaat, zoals VISA of Master Card. Ik overweeg nu serieus om volledig over te stappen naar de Kasikorn Bank, ik wil namelijk liever niet met meerdere banken werken.

Zijn er meer mensen die dezelfde problemen hebben met de Bankkok Bank pas/debet card?

Groet,

Jo

23 reacties op “Bangkok Bank en koppeling met VISA”

 1. David H. zegt op

  Vraag is nu wel of Kasikorn ook niet overstapt naar die Unionpay , gewoonlijk is de reden van een nieuwe speler op de markt hun voordeliger voorwaarden ,voor de bank natuurlijk , niet voor de klant .

  Wel raar dat de bestaande nog niet hernieuwde arten nog wel visa verbonden zijn waarschijnlijk.

 2. Lunghan zegt op

  Klopt helemaal niets van , kijk maar op de site van bangkokbank .https://www.bangkokbank.com/en/Personal/Cards/Credit-Cards
  Overal staat visa bij vermeld. Ze hebben je maar wat aangesmeerd.

  • Jan zegt op

   De bewering van Jo klopt wel.Op de nieuwe kaarten komt geen visa meer voor. Ik heb in Mei dit jaar een rekening geopend bij Bangkok Bank in Soi Siam Country ( Pattaya) en er staat enkel voor mij 2 onbekende logo’s op de debetkaart. UnionPay en Thai Payment network.

   Jan

  • Cornelis zegt op

   Je link leidt naar een pagina over creditcards, de vraagsteller heeft het over een debitcard – mogelijk verklaart dat het verschil?

 3. l.lagemaat zegt op

  Gisteren bij de aankoop van een nieuwe printer.

  De nieuwe (witte) Bangkok pas te voorschijn gehaald, keurig de 6-cijferige code ingetoetst,
  resultaat: niets, Met een andere kaart wel betaalt!

  Een slechte service en informatie van de Bangkok bank!
  Of een andere pas of opzouten met deze “nieuwe”pas!.

 4. wim zegt op

  Gewoon om Visa of Master vragen. Hebben ze zeker.

 5. Ger-Korat zegt op

  Jo schrijft dat hij wat achter blijft en niet weet wie UnionPay is. UnionPay is de grootste betaalorganisatie (debit and creditcards ) in de wereld, gebaseerd op betaaltransacties en uitgegeven kaarten, groter dan Visa of Mastercard.

 6. Sjaak S zegt op

  Op de website staat dat je met je Be1st Visakaart tot 2019 nog kunt betalen. Dus je wordt gedwongen om via unionpay te betalen.
  Maar zo te zien wordt Unionpay wereldwijd toch voor 80% geaccepteerd…
  http://m.unionpayintl.com/en/serviceCenter/cardUsingInstructions/821.shtml

  http://m.unionpayintl.com/en/mediaCenter/newsCenter/companyNews/3458.shtml

  Het is natuurlijk een overgangsfase die in het begin nogal wat problemen veroorzaakt..

 7. Guy zegt op

  Zoals overal ter wereld kan je, als je niet meer tevreden ben of elders betere voorwaarden kan vinden, gewoon van bank wisselen.

  Eerst dus met een bevoegde verantwoordelijke praten, een andere bank zoeken die wel aan je eisen voldoet en dan bye-bye BKK-bank of die bank aanhouden als reservebank.

  Wij doen dat momenteel toch zo. Je eieren in een mand leggen is nooit aan te bevelen.

  Mvg
  Guy

 8. george zegt op

  Beste

  Ik heb mijn ATM card sinds november 2017 en hierop staat geen Visa vermeld wel de volgende drie,
  Thai payment network, Rabbit , Unionpay.

  Ik zelf heb hier verder (nog niks mee van doen)

  Groet George.

 9. Joost-Buriram zegt op

  Op mijn vrij nieuwe SMART, SCB DEBIT CARD, waarbij ik ook een pincode van zes cijfers moet invoeren, staat Mastercard en Promptcard, Visa staat er niet meer op.

 10. geert zegt op

  Unionpay wereldwijd toch voor 80% geaccepteerd maar niet in Nederland

 11. Arie zegt op

  Hallo Ik heb bij de Bangkok Bank een en/of rekening geopend.Daar wilde ik ook 2 bankpassen hebben om bij ATM te gebruiken
  Het antwoord was van de bank was dat is niet mogelijk. Ik heb wel 2 bankpassen van een andere rekening waar ik die gebruikt bij ATM. die staat alleen op mijn naam .
  Heeft iemand ook het zelfde probleem of is dit de normale standaard van de bank.

  Heeft iemand hier een duidelijk antwoord op.

  Groeten Arie.

 12. Robert zegt op

  Klopt precies, heb 13 jaar Bangkok bank kan met nieuwe pas niets meer.
  Vaker gedacht weg te gaan maar door te veel gedoe nog niet gedaan, maar service is net zo slecht als de pas zonder visa.
  Dus wil betalen met altijd de gewone visa kaart van Bangkok Bank, maar werkte niet.
  Ook naar bank gaan en mijn frustratie laten blijken, mijn inkomen komt er 13 jaar binnen werkt niet.
  Zelfde als bank altijd uitkering te laat stort, bij contact Nederland mag bank geld vast houden tot laatste dag. Gezien contract met Nederland.
  Dus al jaren vaak boosheid, ook met feestdagen Bangkok bank doet gewoon wat het wil.

  Mijn uitkering moet 26 e binnen zijn komt voor 29 zelfs de 30 e, dus van alle maal kan bank verdienen wat er uit o.a Nederland binnen komt.

  Maar denk dat meer banken hierdoor later geld overmaken, hoor het graag.

  We blijven zonder rechten klein of groot qua inkomen toch melk koetjes op zijn tijd.

  Robert

 13. Robert zegt op

  Tot slot, waarom ben je niet al weg bij bkk bank.
  Moet uitkering instantie belastingen informeren, en in verleden is er niet de eerste keer bij UWV en belasting dienst aangetekende wijzigingen weggeraakt.
  Vandaar mijn angst om te veranderen, ben veel verhuist in 13 jaar ook daarbij ging veel fout.

  Heb ook Kasikorn bank ook maar weet niet of het daar beter gaat, iemand ervaring met later storten geld en natuurlijk een goede visa kaart belangrijk.

  Bedankt Robert.

 14. Dick41 zegt op

  Ongeveer hetzelfde ondervond ik vroeger dit jaar me Siam Commercail Bank. Een brief, in Thai, gaf aan dat ik omgaand een nieuwe debetcard moest ophalen en dat de oude net onmiddelijke ingang niet meer geldig was.
  Bij de bank aangekomen bleek de nieuwe card niet voorradig. O so sorry, Bangkok not sent.
  Bij ander filiaal wel aanwezig, dus met nieuwe card met 6-digit PIN op naar Big C,en werkte niet. Filiaal van SCB in Big C zei kan niet, Big C manager mee, telefoontjes met Bangkok, niets hielp.
  Toen was hey ineens schuld van Big C want die hadden hun PIN automaat software niet aangepast,
  Big C zei dat SCB dat moet doen. Gelukkig kon ik wel pinnen bij ATM dus elke keer flappen tappen voordat bij Big C geshopt werd. Met farang manager van Big C Xtra in CURRENT Mai gesproken,begreep het ook niet en had zelfde probleem. Volgende dag bij alle kassa,s briefje dat SCB Cards niet meer geaccepteerd worden. Niemand schuldig dus probleem blijft. Toch blijf ik in Thailand wonen, want wat ik deze week in Nederland meemaakte op digitaliseergebied van de overheid is 3x erger.

 15. Gijsbertus zegt op

  De nieuwe debet kaarten vermelden inderdaad Union Pay ipv Visa. De “oude” kaarten kunnen voor einde 2018 gratis vervangen worden. Inmiddels kunnen deze oude kaarten dit jaar nog gebruikt worden.

  quote

  If you have a Be1st Smart VISA, Be1st Smart Rabbit VISA, Be1st Smart Rabbit Siriraj VISA or Be1st VISA debit card, you can still use your card until 2019. You can also change your existing card to a more secure 6-digit PIN CHIP card – simply visit a Bangkok Bank branch to receive your new card free of charge.

  unquote

  • Cornelis zegt op

   Ik zie nu dat mijn in november 2016 – bij het openen van de rekening – uitgereikte Be1st Smart card al Union Pay vermeldt i.p.v. VISA. Ook is het al een chipcard met een pincode van 6 cijfers. Helemaal nieuw kan deze ontwikkeling dus niet zijn….,,…

 16. tonymarony zegt op

  Ga eens op zoek naar een echte goede bank , KRUNGTAI BANK prima wisselkoers en op de 16 van elke maand word mijn AOW op mijn rekening gestort door SVB bank kosten nihil en de volgende morgen wakker met geld op de rekening heb een debet card MET VISA er op en de koers is ook beter dan KASIKORN bank card geldig tot 2022 wat wil je nog meer en mijn andere pensioenen worden ook direct door de fondsen overgemaakt .
  Ik dank u allen en wens u een prettige dag verder. ( Krungtai is de groene bank )

 17. PaulW zegt op

  Ik heb sinds afgelopen Juli een rekening bij Bangkok bank. Ook een debet kaart gehad union pay. Ik heb daarnaast nog een HongKong en een China kaart Union Pay. Deze laatste kaarten werken probleemloos overal, maar zodra ik m’n Thai Bangkok card union pay geef ontstaan er vaak problemen. Of werkt niet, of duurt langer en extra handelingen voor kassa personeel. Vreemde zaak. Maar ik maak me er niet te druk over. Geld uitgeven gaat al te makkelijk 🙂

 18. Wim van Beveren zegt op

  Ik heb vorige week nog een visa card aangevraagd bij Bangkok Bank met Visa.
  Heb hem nog niet maar wordt als het goed is volgende week keurig bij mij thuis bezorgd
  Weet zo goed als zeker dat ik hem gewoon als visa kan gebruiken.
  Mijn Visa card van Nederland van ICS Stopt in September omdat ICS wegens nieuwe wetgeving geen visa cards in Thailand meer ondersteund, dus ik moest we.
  l

 19. Jo Beerkens zegt op

  Met belangstelling heb ik alle reacties gelezen op mijn vraag wie recent ervaring heeft met de DEBET-Card van de Bangkok Bank. Ik zie diverse bevestigingen dat deze DEBET-Card inderdaad niet langer gekoppeld is aan de VISA betaaldienst.

  Ik heb allerlei informatie langs zien komen, waarbij me opviel dat enkelen het verschil tussen een debet-card en een credit-card niet goed leken te kennen. Cornelis wijst daar ook al op. Dat is wel van belang om de discussie op de juiste manier te voeren.

  Hoe dan ook, voor mij is duidelijk dat ik –na een goed vooronderzoek- een bank ga nemen die een goede betaalservice vanaf mijn debet-card kan geven; klaar.

  Voor mij is het niet meer van belang, maar de opmerking van 3 mensen heeft mijn interesse gewekt: GerKorat, Sjaak S en Geert wijzen erop dat de betaaldienst UnionPay wereldomvattend is en voor 80% geaccepteerd zou worden.

  Welnu –ondanks redelijk wat zoekwerk- vind ik geen (groter) bedrijf dat deze betaalwijze accepteert.
  • Ali-express heeft 13 betaalwijzen, maar geen UnionPay
  • Lazada heeft 4 betaalwijzen incl. Pay Pal, maar geen Union Pay
  • BIG-C accepteert geen pasje met (alleen) de UnionPay betaalwijze
  • Het (toch niet echt kleine) Mc Cormickziekenhuis in Chiang Mai: geen UnionPay
  • Het Amerikaanse Amazon.com accepteert geen UnionPay. Maar dat is geen wonder; volgens goed Amerikaans gebruik geven ze vooral eigen credit cards uit en wat daar op lijkt
  • En tot slot –maar dat werd al gezegd- heb ik ook eens bij Bol.com en Media Markt beide in NL geprobeerd. Niemand accepteert Union Pay.

  Ik kom er enkel en alleen uit interesse op terug. Want hoe kan het nu dat de UnionPay wereldwijd voor 80% wordt geaccepteerd, en zelfs de grootste betaaldienst ter wereld zou zijn, terwijl ik geen bedrijf kan vinden dat hun dienst accepteert.
  Ook kan ik me haast niet voorstellen dat ik UnionPay nooit op een deursticker heb gezien, terwijl ik me in mijn lange leven bijna geen winkel- of hoteldeur kan indenken zonder het bekende VISA of Marter Card icoon. Maar vanaf vandaag gaan we er dus op letten.
  Overigens wacht ik ook met belangstelling op de nieuwe Bangkok Bank Card mét VISA (Debet) van Wim.
  Nogmaals, bedankt voor ieders bijdrage.

 20. geert zegt op

  Ik heb deze week geinformeert bij mijn zus zit in de account wereld want ik had plannen om een tijdtje naar nederland te gaan en aangezien mijn geld op de bank in thailand binnen komt heb bankcart met union pay maar kan hem niet gebruiken in Nederland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website