Beste lezers,

Graag zou ik wat meer willen weten over AXA Assistance, een ziektekostenverzekering voor expats in Thailand, gezeteld in Brussel. Assudis is het bedrijf dat de contracten beheerd.

Zijn er expats die hier ervaring mee hebben? Het gaat mee speciaal om een hospitalisatie verzekering en zo ja, kan ik dan terecht in alle hospitaals in Thailand.

Met vriendelijke groet,

Anita


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Info over AXA Assistance, ziekteverzekering voor expats in Thailand”

 1. edmond zegt op

  Niet alleen voor Expats in Thailand maar over de ganse wereld ,zo lang U maar ergens uit Europa komt.
  En U kan er mee terecht in alle Private hospitalen ,Maar niet in de Generale thaise hospitalen.

  Ik persoonlijk ben er al wat jaren bij aangesloten en ben reeds een paar maal opgenomen geweest 2x operatie, en 2 x voor andere problemen , en de rekeningen zijn altijd correct op tijd aan het hospitaal betaald bij onslag.
  U kunt Mij altijd bereiken op het nr: 0066898315012 voor meer inlichtingen.

 2. Jos zegt op

  Ga een keer langs de expatclub Zondag, maak je lid kost je 1 malig 600 bath ,je kan je bloeddruk laten testen,je suiker ,kost je niks. Vraag naar Neng deze vriendelijke man doet de verzekeringen. Je hebt clubvoordeel AXA. En ieder zondag meeting. Je kan ontbijten daar vanaf 10u. Kost je 220 bath. Zelf ga ik ook regelmatig. De nieuw contracten beginnen telkens 1 juni (AXA).

 3. Jean zegt op

  Volgens mijn informatie is het verzekerd bedrag voor hospitalisatie beperkt tot 12.500 € en niet tot 1.000.000 € vermits er geen overeenkomst werd gesloten tussen de sociale zekerheid van Be en Th.
  In de algemene voorwaarden spreekt AXA zich niet uit over welke hospitalen in aanmerking komen (in Thailand) maar wel over het max. bedrag van 12.500 €.
  Voor mij is het duidelijk dat de keuze bij de patiënt ligt.
  Ik vermoed dat je de algemene voorwaarden van het contract hebt doorgenomen.
  Deze info vond ik op deze site
  https://www.assudis.be/files/nl/pdf/avexpat.pdf.
  Mijn toestand is iets anders, heb ook een hosptalisatieverzekering bij AXA (IPA) ,ben langdurig in Th. maar geen expat, ingeschreven in Be en betaal bijkomend een “Prestige” reisverzekering bij Europ Assistance.
  Voor 500 €/jaar kan je niet veel verwachten wanneer je dit vergelijkt met de premies die hier in Thailand worden gehanteerd voor hospitalisatie-verzekering ( +/- 300 € en meer per maand) afhankelijk van je leeftijd.

 4. Rene zegt op

  Ik heb me in december vorig jaar laten uitschrijven in België,en woon nu in Thailand,dus had ik ook een andere verzekering nodig.
  Heb toen via internet de expat verzekering bij AXA afgesloten (450 € voor een jaar met een dekking van 12500 €)
  In Januari 6 dagen in het Bangkok hospitaal beland , mijn gegevens van AXA aldaar afgegeven,en na een uurtje kwam men mij vertellen dat alle kosten zouden terug betaald worden.
  Bij het verlaten van het hospitaal kreeg ik de factuur(+/- 50000 bath) en alles was inderdaad betaald,ik heb zelf 0,0 bath moeten betalen .
  volgens mij een aanrader.

 5. vlassenroot a. zegt op

  ik heb zo een verzekering afgeslotenbij axa die in mijn autoverzekering samen zit.dat is all inklusief reisbijstand over gans de wereld,ik denk cc100euro op jaarbasis.

 6. Peter zegt op

  Je kunt er lang en breed over discuteren maar het is een feit, dat als je medische problemen krijgt, je het beste af bent in je eigen land.

  Ben je ouder dan 65 dan wordt het zo en zo al een stuk moeilijker om je in Thailand te verzekeren en later gooien ze je er uit! Er zijn links en rechts wat mogelijkheden maar de dekking is zeer beperkt of je betaald een torenhoge premie. En heb je al wat onder de leden dan kun je verzekeren zo en zo vergeten.

  Eigenlijk zijn er maar twee mogelijkheden. Blijf ingeschreven in je eigen land en reis daar een of twee keer per jaar naar toe. Zo blijf je in de zorgverzekering. Je mag meen ik maximaal acht maanden in het buitenland op ‘vakantie’ zijn. Dat wordt nauwelijks gecontroleerd. De tweede mogelijkheid is een hele, maar dan ook hele grote zak met geld als buffer voor je medische problemen in Thailand.

  Medische zorg is in Thailand niet goedkoop meer. Daarom kiezen zorgverzekeringinstellingen er steeds meer voor om de patiënt te repatriëren indien dat mogelijk is. Oké, staatsziekenhuizen zijn ‘n stuk goedkoper maar vaak kan daar niet de zorg verleend worden die noodzakelijk is. Voor gecompliceerde operaties of scans wordt je zo en zo al doorverwezen naar privéziekenhuizen zoals bijvoorbeeld het Bangkokhospitaal. De zorg is er perfect maar zonder verzekering wordt die grote zak met geld al snel een stuk kleiner.

  Ben je op leeftijd uitgeschreven en aan de sukkel, dan is de beste oplossing terug naar je vaderland. Een hoop gedoe maar uiteindelijk wordt je weer in de zorgverzekering opgenomen. Dan af en toe een vakantie naar het ‘land van de glimlach’. Is toch ook leuk.

  Gr Peter.

 7. jasmijn zegt op

  Bij die expat verzekering moet je dus zorgen dat je wat extra bahtjes hebt op je rekening mocht de rekening hoger uitvallen dan 12.500 euro..
  Vergis je niet dat het kan gebeuren dat je een paar keer per jaar een operatie moet ondergaan….
  Ook dan betaald de expat verzekering het uit tot 12.500 euro per keer (gerekend met de huidige koers?460.000 baht)

 8. edmond zegt op

  Beste Jean

  Ge kunt U wel voor 1.000.000.Euro verzekeren bij AXA aan de prijs van 500 Euro per jaar maar dan moet Ge wel in Europa een bij komende verzekering hebben zoals Ik er een heb bij DOSZ – DIBISS ,Dus vertel niks wat U niet zeker weet !!!
  Grjt Edmond

 9. Max zegt op

  Ik ben diabetes en kwam nergens verzekerd totdat een klant van mij, mij aanmeldde bij AIA verzekeringen.
  Daar ben ik dus nu verzekerd en ik heb het idee dat het wel een goede firma is.

  Jasmijn schrijft dat je tot 12500 euro verzekerd bent per keer. Maar als je dus 4 keer opgenomen wordt er gewoon 4 X uitbetaald wordt. Dit lijkt mij een beetje raar maar ik zie het graag bevestigd.

  Mvg Max.

 10. fernand zegt op

  3j geleden kwam ik met hartklachten in BKK-PTy hospital terecht,na onderzoek bleek ik hartritmestoornissen te hebben,moest all voor onderzoeken uit mijn zak betalen ,terwijl ik met mijn ziekenkas in belgie 100% in orde was en ook een extra verzekering had bij Allianz.Conclusie ik moest een hartablatie ondergaan en mocht GEEN vliegtuig meer op,kost 600.000 bath.
  24h later garandeerde MUTAS dat z e garant stonden tot 1.000.000 bath,en zoals je kunt verwachten was de prijs dan ook gestegen van 600.000 naar exact 1.000.000 bath want der moest een special team komen van BKK.
  Ik kontakt genomen met een professor in AZ Brugge,had tijd online vrij gemaakt en ik moest medisch dossier door sturen,zijn conclusive,maak je geen zorgen je neemt al bloedverdunners dus kan dat e r iets gebeurd heel klein,kijk op uw gemak uit voor ticket en kom naar Belgie.Zo gezegd zo gedaan,1 week later was ik bij die professor,na onderzoek kwam hij tot dezelfde conclusive,echter,na de ablatie was d e total kost 6200 euro of dan ongeveer 248.000 bath.Ja die prive hospitalen ruiken het geld van d e falang.Dus als je kan terug reizen ben je kwa kosten altijd beter af.
  En denkelijk niet dom ingeschreven te blijven in je Eigen land en jaarlijks terug te vliegen of je moet een heel goeie verzekering hebben of een grote zak geld


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website