Beste lezers,

Aankomend najaar wil ik een road-trip met mijn reisgenoot doen door Thailand, Cambodja en Laos. Bestaan er autoverhuurbedrijven in Thailand waar er auto’s worden verhuurd, die grensoverschrijdend verzekerd zijn?

We hebben al eerder ervaringen met autohuur in Thailand, we kennen de gevaren van de Thaise wegen.

Met groet,

Teun


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Zijn er autoverhuurbedrijven in Thailand waarmee ik ook verzekerd de grens over kan?”

 1. daniel VL zegt op

  In Thailand word er links gereden (of zou toch moeten) in de beide andere landen RECHTS. Hierdoor is het voor zover ik weet geen toelating om er in Thailand ingeschreven voertuigen te gebruiken. Ook is het niet mogelijk om een verzekering te krijgen. Dat is mij gezegd bij landtransport in Chiang Mai.
  Wat Thai dan doen weet ik niet. Er rijden Thaise bussen tussen Thailand en Cambodia. Ubon naar Pakse. Naar Laos (Vientian) stoppen ze bij de grens vanuit Nongkai.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik denk ook dat het met een gehuurde wagen, waarmee je dan zelf zou rijden, niet toegestaan is om Thailand te verlaten.

  Wat Laos betreft kan je wel een chauffeur met wagen huren in Thailand, want een tweetal jaren terug ben ik samen met de familie van Nong Khai naar Luang Prabang gereden in een mini-bus. Indien je daar meer info over wil moet ik mijn schoonbroer contacteren want die heeft toen alles geregeld.

  Met een eigen wagen bestaat de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten aan de grens dacht ik.
  Hoe het precies in elkaar zit kan ik je niet vertellen. Daarvoor ken ik er te weinig van.

 3. MACB zegt op

  Informeer bij de ambassades naar de regels.

  Thaise voertuigen kunnen onder voorwaarden in beide landen worden gebruikt, maar dat is niet aan te raden, o.a. door het ‘verkeerde stuur’ = erg gevaarlijk bij inhalen op de vele (vaak heel slechte) 2-baanswegen met veel agrarisch verkeer. In grote steden (b.v. Phnom Penh) is het verkeer zeer chaotisch en uiterst gevaarlijk (OK in Vientiane). Het beste is het huren van een auto + chauffeur aan de grens (zorg dat deze een licentie heeft & is verzekerd).

  Een bonafide Thaise autoverhuurder zal u vrijwel zeker niet toestaan om de auto buiten de grens te gebruiken. Wilt u toch met de auto: De procedures voor Laos zijn erg omslachtig, en voor Cambodja moet in elk geval aan de grens verzekering worden gekocht.

  • Nest zegt op

   Ik ben reeds vele malen met mijn in Thailand ingeschreven wagen naar Laos geweest,je moet nu wel een andere nummer plaat aanvragen bij het ministerie van transport,de Thaise letters worden dan Vervangen door
   Door ons leesbare, dit ivm. Asian
   Kost prijs 350 baht per jaar ,je hebt dan 2 stel nummerplaten,geldigheid voor een jaar voor het bijbehorende paspoort van de wagen.

 4. Ludo zegt op

  Als je toch een auto huurt, huur er dan een in Laos voor je trip daar; Het stuurwiel staat dan al op de juiste plaats en je rijdt met een nummerplaat van Laos en valt dan minder op. Ik ben een paar jaar geleden met mijn Thaise auto naar Laos geweest. Veel gedoe voor papieren voor de auto (speciaal paspoort en aparte verzekering) Na drie uur rijden in Laos , met een Pick-up Toyota 4×4 met thaise nummerplaat werden we aangehouden op een niet verharde tertiaire weg. Ze vonden het ongeloofwaardig dat een Belg samen met een Thai naar Laos kwamen om de natuur te verkennen. We werden dan ook opgepakt en pas na bemiddeling van Franse ,Thaise en Belgische ambassade na 7 bange dagen terug vrijgelaten. Pas dan kregen we onze auto, camera en paspoort terug. Laos is geen open en vrij land , het is een democratische republiek net zoals Congo.

 5. henk zegt op

  Wij zijn in 2007 naar laos geweest met een taxi busje de chauffeur bleef bij de grens wachten tot wij terug waren.Hij zei dat hij niet de grens over mocht de kosten waren 25 euro per dag.
  Eenmaal over de grens hebben wij een taxi genomen uit laos.

 6. henry zegt op

  Geen enkel Thais, verhuurbedrijf zal u een wagen verhuren om in het buitenland rond te toeren.

 7. Leo Th. zegt op

  Een aantal jaren terug heb ik bij een lokale verhuurder in de aankomsthal op het vliegveld van Ubon Ratchathani een auto gehuurd waarmee ik naar Laos mocht, maar beslist niet naar Cambodja. De auto was niet meer één van de jongste en het duurde ongeveer een uur voordat alles administratief geregeld was. Uiteraard waren er extra kosten aan verbonden, waaronder ook de verzekering. We reden Laos in bij Chong Meg, wat wederom ruim een uur in beslag nam en gepaard ging met de nodige kosten. Vervolgens naar Champasak, waar we 2 á 3 nachten in het prima Palace Hotel verbleven. Wel een gezellig stadje met enkele bezienswaardigheden in de omgeving. Via Pak Se naar Suwanna Khet gegaan, een saaie weg, destijds slecht onderhouden en ik herinner mij hiervan de talrijke geiten en honden op de weg en de vele groepen schoolkinderen langs de weg. Er was totaal niets te beleven en we waren blij dat we bij Mukdahan, gelegen aan de grensrivier, weer in Thailand terugkwamen. Gelukkig is alles goed gegaan, moet er niet aan denken dat we pech of een ongeluk zouden hebben gehad. In Cambodja ben ik diverse malen geweest maar uitsluitend gebruik gemaakt van privé auto’s met chauffeur en luxe touringcars. Volgens mij kan je als toerist in Cambodja geen auto huren maar gezien het chaotische verkeersbeeld moet je dat ook niet willen! De kosten van een auto met chauffeur zijn bijzonder laag en je hebt verder geen enkele rompslomp. In Europa zijn de grenzen vervaagd en kan je je voor alles en nog wat verzekeren maar in Azië pompt men uit een ander vaatje dus Teun, maar dat is mijn mening, “bezint eer gij begint”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website