Auto verkopen in Thailand, welke documenten noodzakelijk?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 juli 2018

Beste lezers,

Ik woon in Thailand en heb een auto op mijn naam en weet zodoende welke papieren ik toen nodig had. Mijn vraag, welke documenten heb ik nodig om mijn auto te verkopen en wat krijg ik als verkoopbewijs? Is er een soort van vrijwaringsbewijs en moet ik nog iets bewaren of ergens naar toe sturen?

Bedankt.

Groet,

Cees8


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Auto verkopen in Thailand, welke documenten noodzakelijk?”

 1. RichardJ zegt op

  Naast blauwe boek, paspoort, rijbewijs inclusief kopieen hebben beide partijen een residence certificate nodig voor de koop/verkoop van een auto.
  Dan naar het Transport department en je vult een transfer formulier in. Op een verse pagina in het blauwe boekje wordt vervolgens de naam van de nieuw eigenaar gezet. Geen vrijwaringsbewijs of verkoopbewijs (zelfs geen kwitantie van de overdrachtsleges), voorzover ik mij herinner.

  Dan hieronder misschien nog een tip.

  Bij de verkoop van mijn vorige auto aan een Amerikaanse advocaat kwam het vraagpunt naar voren: wanneer wordt het geld overgedragen?
  Immers, in de overdracht is een klein moment van onzekerheid. Want zodra je het overdrachtsformulier getekend hebt (en hebt afgegeven aan het loket), dan heb je in feite afstand gedaan van de auto, tenminste als alle formaliteiten verder goed verlopen (en dat is in 99,9% van de gevallen zo).
  Echter, verlopen de formaliteiten niet goed, dan gaat de overdracht niet door en blijft de auto formeel van jou.

  Na kontrole van alle papieren door koper en verkoper, zou het geld in principe moeten worden overhandigd gelijktijdig met de ondertekening van het overdrachtsformulier. Als de koper dit als een onzekerheid ervaart, dan is dit misschien een tip.
  We hebben destijds besloten dat het geld bij de ondertekening van het overdrachtsformulier werd overdragen onder gelijktijdige afgifte van een gedetailleerde kwitantie (eventueel inclusief een clausule dat het geld wordt teruggeven als de formele overdracht niet mocht lukken).
  Nogmaals dit was een verkoop aan een advocaat!

 2. cees8 zegt op

  Beste Richardj,
  Bedankt voor je gedetailleerde uitleg, prima beschreven hoe ik moet handelen.
  groet Cees8


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website