Lezersvraag: Auto kopen in Thailand (Isaan)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
2 juni 2018

Beste lezers,

Wij willen een nieuwe auto kopen. Een Ford Everest, 3.2. We zijn een paar Ford garages inmiddels afgeweest. Wat opvalt is dat men geen korting wil geven, maar ook dat men heel graag wil dat je de auto op afbetaling koopt. Dubbel verdienen, verkoopwinst op de auto en de commissie van de financieringsmaatschappij. Iets wat we niet willen. Je bent dan pas officieel eigenaar als je hebt afgelost. Minimale termijn is drie jaar bij aflossen.

Bovendien blijkt inruil van onze prima onderhouden 4,5 jaar oude pick-up, bij alle garages niet mogelijk.

Wat zijn de ervaringen en/of tips van de lezers van Thailandblog?

Groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Auto kopen in Thailand (Isaan)”

 1. Mark zegt op

  Onze ervaring leert dat bij de aankoop van een nieuwe auto in Thailand cash betaling van de gehele koopsom geen argument vormt voor korting. Aanbetaling op termijn wordt gelijkwaardig aanvaard. Daarbij moet opgemerkt dat de percentages op autoleningen soms gunstig zijn vergeleken met de daar heersende inflatie. Kwestie van zelf goed te rekenen … tenzij je vrouw dit niet wil om zich “de schande” van een financiering te sparen 🙂 Ik kan er van meespreken 🙂

  Het is verder heel gewoon dat je bij een nieuwe auto een jaar lang een first class verzekering cadeau krijgt. Voor een Ford Everest een makkelijk een tegenwaarde hoger dan 20.000 bath. Vaak moet je dit voordeel niet eens vragen. Ze bieden het zelf aan.

  Een ander gangbaar leuk voordeel is de administratieve afwikkeling die de dealer gratis voor zijn rekening neemt.

  Wij hebben ondertussen 2 maal een auto nieuwe aangekocht in Thailand en telkens bijkomende opties bedongen. De eerste keer, 7 jaar geleden, was dat donkerder getinte zijramen, een achteruitrijcamera en bullbars. Twee jaar geleden waren dat zonwerende ramen, een dashcam en een trekhaak. Dat zijn toch opties met een tegenwaarde die kan tellen.

  Een auto tweedehands verkopen doe je, ook in Thailand, beter via een gespecialiseerde garage/handelaar, of tegenwoordig via een website. Dit is zelden nog de specialiteit van de merkendealers.

  Wij hebben onze tweedehandsauto’s voor een marktconforme prijs verkocht aan een bekende uit een naburig dorp. Lang op voorhand her en der verteld dat we onze auto van de hand zouden doen en telkens doken er meerdere gegadigden op die ook écht interesse hadden om een goed verzorgde tweedhandswagen te kopen voor een eerlijke prijs. De kandidaat kopers hadden het vaak lastig met het vinden van de nodige bathjes, maar met hun financiering hebben we ons bewust nooit ingelaten. Kwestie van de problemen niet op te zoeken 🙂

 2. Peter V. zegt op

  Of het klopt weet ik niet, maar het melden kan geen kwaad…
  Toen ik eens vroeg waarom er hier (in het zuiden) zoveel auto’s met Bangkokse nummerplaten rijden, was het antwoord “omdat er daar korting gegeven wordt omdat er zoveel autodealers zijn.”
  Ik vermoed dat het eerder een status-dingetje is, maar je zou het na kunnen vragen.

  • Bert zegt op

   In BKK is het aanbod veel hoger en dus de prijs lager.
   Als je hier rondrijdt zie je op iedere hoek van de straat wel een dealer van 2e hands auto’s.
   Mijn dochter heeft laatst gekeken voor een nieuwe auto en bij de garage (Honda) was een externe dealer die de auto wou opkopen. Die man zit daar de hele dag en als ie een interessante auto zit koopt ie die als jij een nieuwe koop. Hoe dat werkt weet ik niet, maar hij zal ook wel een % van de garage krijgen als ze een auto kunnen verkopen.
   Schrik niet, voor een 7 jaar oude Honda Jazz bod die man nog Thb 330.000. Wel altijd in de garage onderhouden en schadevrij. Nieuw kost zo’n Jazz rond de Thb 600.000. En toen der tijd nog Thb 100.000 subsidie van de regering.

  • Conimex zegt op

   Er zijn veel mensen die een nieuwe auto kopen met het kenteken van Bangkok, bij eventuele verkoop van de auto later, gemakkelijker te verkopen, iemand in Chonburi zal eerder een 2de hands auto willen kopen met kenteken platen uit Bangkok dan bij wijze van spreken uit Lampang. Je kunt dus overal een nieuwe auto kopen met kentekenplaten uit Bangkok. Kost 300 bht meer.

 3. Mike zegt op

  Als ik hier ( Phrae ) een nieuwe motor koop krijg ik tussen de 10% en 15% korting. En dan valt er ook nog over opties te praten. Weliswaar geen auto, maar toch.

 4. henry zegt op

  Mischien hoor je het niet graag, maar Ford heeft op gebied van na service een barslechte reputatie in Thailand. Ook een zeer slechte inruilwaarde

 5. frans zegt op

  Hier in khon kaen kocht mijn vrouw een mg in een soort beurs op de plaza. Kleine korting, extra matjes, beschermhoes e.d. Werd geadviseerd, om dit via een lening te doen. De redenen zijn al gegeven waarom. Toen alles geregeld was bleek dat in de lening ook de verzekering van de auto al mee was genomen en dat bij overlijden van mijn vrouw de lening verplichting (terugbetaling) komt te vervallen. Kwestie van handelen? Waar ga je voor.

 6. janbeute zegt op

  Ik heb nu inmiddels 11 maand geleden een nieuwe Ford Focus eco turboboost gekocht bij de Ford dealer in lamphun .
  Deze auto cash betaalt .
  En zonder te vragen kreeg ik rondom donkerfolie voor de ramen en zijruitpanelen gratis alsook een carhoes .
  Aangezien ik niet hou van folie op de ramen ivm veiligheid heb ik deze geweigert .
  De dealer gaf mij in plaats iom Ford een 6 maanden verlenging op de 3 jaar fabrieks garantie .
  Goede en vriendelijke service ook de grote baas heb ik regelmatig zelf gesproken .
  Dat een Ford minder opbrengt bij een eventuele verkoop of inruil dat is een feit .
  Ik denk dat de oorzaak net is al bij ons in Nederland als er maar VW of Opel opstaat .
  De auto rijdt fantastisch en het autoparkeren systeem is helemaal geweldig .
  Ik mag de Ford modellen graag ook de pickup lijn iets anders dan al die grijze mussen van de Japanse concurentie .

  Jan Beute .

  • janbeute zegt op

   Ik wil er nog even aan toevoegen dat ook de class 1 verzekering er gratis bijwas voor het eerste jaar .
   Anders dan in Nederland daar heb je altijd te maken met de zogenaamde afleveringskosten .
   En wat mij opvalt de laatste tijd is dat je steeds meer Ford Ranger pickup en Everett modellen op de weg ziet .
   Nu is het altijd meestal een Isuzu D max of Toyota Vigo wat je ziet .
   Ford heeft in het verleden problemen gehad met de in Thailand gemaakte Fiesta met alleen de automaat versie .
   Waarom zal wel altijd een raadsel blijven daar de zelfde modellen met automaat gemaakt in Europa geen probleem hadden .
   Misschien wel weer goedkope Chineze onderdeel of electronica .

   Jan Beute .

 7. laksi zegt op

  tja,

  Wij hebben vorige week een Toyota Yaris gekocht (bleek groter dan in Nederland) eerste gedachte alles contant, 619.000 Bhat, geen korting te bedingen, maar als je 25% aanbetaald en in 5 jaar afbetaald, krijg je zoveel spullen gratis, getint glas, camera, plastic bodem bedenkers, klasse 1 all risk verzekering, en nog meer, dat wij ervoor kozen om 25% aan te betalen.

  • janbeute zegt op

   Beste laksi .
   Als je eens uitrekent het verschil tussen cash betalen en op zegmaar 5 of 7 jaar afbetaling .
   Neem maar van mij aan dat je van dat financieele verschil je de hele auto rondom vol kan hangen met allerhande toeters en bellen .
   Ik heb het ooit eens voor laten rekenen ook bij motoren .
   Een ander probleem dat veelal voorkomt is dat een farang levende op retirement geen lening kan krijgen bij de aankoop van een nieuwe auto bij de dealer , waarbij hij de auto op zijn naam krijgt .
   Dan gaat de tenaamstelling van de gefinancieerde auto of motor op naam van zijn vriendin of echtgenote .

   Jan Beute .

 8. Patrick zegt op

  Bij Honda Chiang Mai moet de farang contant betalen. Je krijgt gratis een verzekering voor het eerste jaar (plusminus 500 € voor een BRV). Ik denk dat de gratis geschenken er eerst werden bijgeteld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website