Lezersvraag: Auto kopen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 december 2013

Beste lezers,

Ik speel met de gedachte mijn vrouw een kleine auto te geven voor haar verjaardag. Ze kan niet zo goed met onze Everest en Pajero uit de voeten in Bangkok, te groot en moeilijk te parkeren.

Mijn oog is gevallen op de Suzuki Swift, ook gezien onze goede ervaringen met een van onze Nederlandse auto’s een Suzuki Alto.

Mijn vraag is dan ook, als je cash, geen inruil, geen lang geleuter een Suzuki Swift besteld, kan je dan discount krijgen en wat is de ervaring mbt hoeveel?

Heeft iemand een goede ervaring in BKK of de Rayong/Pattaya area? Wie kan mij raad geven?

Bedankt en groet,

Marcus

9 reacties op “Lezersvraag: Auto kopen in Thailand”

 1. Guus zegt op

  Beste Marcus, mijn ervaring (Isuzu Hi Lander) is, wellicht anders dan in Nederland, dat je meer kunt regelen als je op afbetaling betaalt. Dat hebben ze liever, omdat dit voor de leverancier meer oplevert, nl een hogere rente dan bij de bank.

 2. piet zegt op

  Niet met de 2 anderen kunnen rijden? geef bathjes voor taxi.

  Korting is moeilijk wel kan ze zeggen mijn (farang) man wil een Honda jazz doch ik heb liever een Swift,maar hij wil niet meer besteden dan xxx bath zeg maar 20.000 minder dan de swift, zullen ze wel gaan hoor; bedenk wel met alle extra’s die er al zijn bedongen zoals o.a. windowfilm, sensor backdrive,enz,enz

 3. Henk zegt op

  Tja, een typisch Nederlandse gedachtengang: Een nieuwe auto kopen zonder inruil en contante betaling met dus een flinke KORTING.
  Nou vergeet dat maar in Thailand. De verkoper is helemaal niet geinteresseerd in contante betaling.
  Hier koop je volgens de advertentie zo’n auto voor zeg maar 80.000 Bht. En dan staat daar in klei
  ne letters bij ….. 60 maandtermijnen van zo’n 10.000 Bht. Met andere woorden de dealer verdient twee keer, een keer op de auto maar vooral op de af te sluiten lening met rente’s tot 18 %.
  In de hoofden van de Thais kost zo’n auto ook maar 80.000 Bht. De rest zien ze dan wel later cq. ze bellen de farang voor de volgende aflossing.E mocht die aflossing niet betaald kunnen worden, wel dan gaat de auto gewoon terug naar de dealer die hem dan weer met winst verkoopt.
  Succes en wijsheid toegewenst bij je aankoop.

  • Guus zegt op

   Henk, precies wat ik bedoel. Ik denk overigens dat je nulletje vergeten bent in je voorbeeld, anders wordt het wel heel erg duur! Haha. Guus

 4. Harry N zegt op

  Beste Marcus

  Mijn ervaring is dat toen ik een auto kocht en deze cash betaalde ik ook om een discount vroeg. De dealer gaf geen korting maar ik kreeg wel een aantal accessoires zoals: mistlampen/ bedliner/wat duurdere matten.

  Het is zover ik weet ook niet gebruikelijk dat men in Thailand een discount geeft maar je kunt proberen een aantal accessoires te bedingen.

  Sukses

  • gerard zegt op

   Dit zijn nou berichten waar je wat aan hebt want het helemaal juist, met als resultaat dat ik nu een auto rijdt met vele accesoires

 5. Martin B zegt op

  Korting wordt soms verstrekt, vooral bij duurdere auto’s. Echter, vrijwel overal biedt de dealer een ‘gratis’ pakket van extra’s; de inhoud varieert per auto. Soms is een uitgebreide cascoverzekering inbegrepen voor 1 jaar. Mij lijkt dat het bedingen van een uitgebreid pakket de meeste kans heeft.

  Zorg ervoor dat u lokaal service kunt krijgen, en dat uw dealer niet alleen een ‘verkoopkantoor’ heeft. En, zoals al beschreven door Henk, koop nooit een auto op afbetaling want dat is vrijwel altijd heel erg duur!

 6. Thailand John zegt op

  U zou een kleine proton kunnen kopen van 1 jaar oud , die koop je voor een fractie van de prijs.Maar je moet deze dan wel particulier kopen, want bij de dealer vragen ze veel meer. Kijk maar op Dealfish op internet en dan kun je zelfs op de vermelde prijs nog afdingen. Heb zelf een hele leuke kleine auto van 1 jaar oud voor 200000 bath gekocht en ben er zeer tevreden mee.

 7. top martin zegt op

  Susuki staat bekend om zijn dorstige motoren. Een 1 jaars auto (van de bank) terug genomen krijg je bijna voor 40-50% onder nieuwprijs. Handje kontant bij de bank en klaar ben je binnen 24 uur. Ik kocht een High Laender 1 jaar, met 13.000Km, niet roker, zonder krassen-ongeluk, dus als nieuw voor 38.4% onder de nieuwprijs.
  Handelen met de dealer, zoals in Europa, . . in Thailand niet mogelijk. In plaats daarvan krijg je extras, die je eigelijk helemaal niet wilt hebben. top martin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website