Beste lezers,

Ik lees dat vanaf mei (waarschijnlijk) alleen nog een antigeen-test of sneltest wordt afgenomen op de luchthaven. Volgens mij is dat heel goed nieuws want de kans dat je dan positief test is nog maar heel klein. Want ik heb begrepen dat die antigeentesten niet erg zuiver zijn en eerder negatief geven dan false-positief. Of maak ik nu een denkfout?

Groet,

Pim

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Antigeen-test bij aankomst in Thailand is toch goed nieuws?”

 1. Stan zegt op

  Het is (nog steeds) geen goed nieuws voor de gemiddelde toerist die maar 2 of 3 weken vakantie heeft en dus niet een quarantaine gaat riskeren.

 2. Pieter zegt op

  Ik denk dat hierdoor weer meer toeristen naar Thailand zullen komen.
  Bekijk het vanuit de ogen van Thailand,het is weer dichterbij de aankomst zonder enige test.
  Je weet zelf vrij goed of je potentieel besmet raakt, niemand ( ook jezelf niet) zit erop te wachten om de hele populatie weer in gevaar te brengen.

  Respect voor jezelf en ( in dit geval) Thailand,maakt dat je in de aanloop ernaartoe, voorzichtig bent.

  Wil je of kun je dat niet, dan moet je niet gaan.
  Maar om dan pas te gaan wanneer geen enkele check meer nodig is, kan ook enigszins onverschillig overkomen.
  Als in , of ik.nu wel/ niet besmet ben in ThL. Ik ga en sta daar er geen controle is.

  Zo zijn er altijd meerdere kanten aan een besluit…

 3. TonJ zegt op

  Persoonlijk vind ik dit minder goed nieuws.
  Men had beter een test kunnen voorschrijven vlak voor vertrek. Want mocht men op dat moment positief getest worden, dan kan men op dat moment vertrek naar Thailand nog uitstellen.
  Als men hier in Thailand aankomt en na een test positief wordt bevonden, dan gaan alle alarmbellen af en gaat men eventueel linea recta naar een ziekenhuis, of een geschikt hotel, mogelijk een hele kostbare waarop je geen invloed kunt uitoefenen. Een rekening van een paar honderdduizend THB is blijkbaar geen uitzondering.
  Dus: zorg voor een goede verzekering.
  En test jezelf liever ook vóór vertrek, het kan mogelijk een hoop narigheid voorkomen.
  https://fanclubthailand.co.uk/quarantine-free-travel-to-thailand-faqs/

  • Jos zegt op

   Ik begrijp je redenering niet goed. Wat houdt je tegen om jezelf te testen net voordat je vertrekt? Test je positief kan je alsnog je reis annuleren mits een goede annulatie verzekering uiteraard. Dit alles heeft niets met Thailand te maken en is louter gebaseerd op een beetje logisch verstand.

   • Rob zegt op

    Nou Jos ik begrijp de redenering wel, ik maakte het omgekeerde mee, getest met een antigeen test 3 uur voor vertrek van Bangkok naar Amsterdam op de luchthaven van Bangkok, test was negatief, in vliegtuig keurig alle regels gevolgd.
    Daags na terugkomst in Nederland wederom een een antigeen test gedaan omdat ik wat verkouden was, test was positief, de dag erop bij de GGD laten bevestigen middels een PCR test ook positief.
    Gelukkig kan je in Nederland dan gewoon in thuis quarantaine, zonder verdere problemen, maar als dat je in Thailand overkomt word je gelijk als een melaatse behandeld met alle financiële en vrijheids beperkingen tot gevolg.

   • Madeleine zegt op

    Helaas kan men voor vertrek negatief testen en bij aankomst positief….
    Zelfs al leef je als een heilige, je kan toch besmet zijn zonder dat je het weet.
    Het is niet zo dat je het wel of niet krijgen van corona zelf in de hand hebt.
    Voorzichtig leven en uitkijken kunnen helpen, maar dat is helaas geen 100% garantie dat je negatief test bij aankomst in Thailand.

    Hartelijke groet,

    Madeleine

 4. Rick Ritterbeeks zegt op

  Mijn vrouw en ik deden beide een zelftest zo’n 2 dagen vóór vertrek; indien positief konden we nog alles afblazen (hadden we wel nog naar de GGD of een particuliere tester gemoeten om te formaliseren, want zomaar geloven doet niemand je een positieve test).
  Maar gelukkig, allebei virusvrij dus groen licht voor onze trip. Vanaf het vliegveld in Bangkok (of hoe de metropool tegenwoordig genoemd wil worden) naar een Covid hotel en meteen in de ochtend pcr test met zijn 20-en. Dan naar de kamer om ca 8 uur lang op de uitslag te wachten…spannend. De inbegrepen maaltijden waren wat povertjes, dus 7/11 ingeschakeld voor aanvullende proviand. Geen probleem volgens de receptie; of we dan wel met creditcard wilden afrekenen want mijn vrouw was immers positief getest….Ah, ok, dat was dus enigszins ontnuchterend om te horen. Gelukkig is mijn wederhelft een doortastend typetje; na de kortdurige shock meteen de vlucht maar Isan gecanceld en contact gelegd met de ‘nurse’ die het Covid gebeuren runde in ons hotel (wat trouwens de core business leek van het etablissement ; voor je lol hoefde je daar nu niet te zijn). Een hele vriendelijke jonge dame die gelukkig met ons ‘meedacht’ en ‘meevoelde’. Ze vermoedde een oude besmetting (misschien aan de testuitslag te zien?), ook al omdat er geen symptomen waren en kort ervoor thuis een negatief testje was gedaan. Enkele weken vóór vertrek waren we beiden flink verkouden geweest, gestest (ja, weer zo’n Lidl testje) en beide negatief…was dat dan toch het vermaledijde virus toch geweest?
  Onder strikte voorwaarden mochten we ’thuis’ in quarantaine, maar niet zonder (voorafgaande) toestemming van de dorpsoudste en de plaatselijke huisarts hier in de Isan.
  Die kregen we en dus gingen we aan boord van een afgekitte taxi zonder been- of hoofdruimte, wat meer mijn probleem was dan dat van mijn vrouw (wat 35 cm op zo’n moment toch kan schelen). De 10 uur been- en nekkramp vlogen niet bepaald voorbij (met dank aan de Songkran drukte), maar de gedachte aan 10 dagen hospitel vergoelijken veel.
  De taxichauffeur trok bij aankomst achter het stuur zijn astronautenpak uit, om de lokale bevolking niet al te zeer te alarmeren en afgezien van de plexiglas afscheiding leek het alsof we ff de taxi vanaf het lokale vliegveld hadden gepakt.
  De quarantaine hebben wij inmiddels al half volbracht en ons precies aan de regels daarvan gehouden…vrij precies…we zitten wel eens in de tuin, maar nog geen teen daarbuiten gezet. Saai is het wel wat, maar de vlogs van minder gefortuneerde voorgangers in hospitels geven kracht…
  Na vandaag nog 4 dagen huisarrest…en daarna nog de helft van onze vakantie over om er opuit te trekken…ach, het had erger gekund…zoals gezegd…
  Het pilletje tegen Covid dat de dorpsarts adviseerde hebben we maar niet besteld en het feit dat we (met onze zelf meegrebrachte testjes) inmiddels weer doodleuk negatief testen heeft geen invloed op de 10 dagen. Heel misschien had het geholpen als we de Nederlandse besmetting hadden laten vastleggen (voor zover die er echt was geweest) en dan de test in Bangkok als ‘dood virus’ hadden kunnen ontkrachten, maar in diverse blogs valt te lezen dat dit niet tot omzeiling van de quarantaine hoeft te leiden…ondanks dappere verklaringen van medici in Europa. In Thailand loopt het qua inzichten iets achter op het westen; geen verwijt…zelf wisten we ook niet van de hoed en de rand in het begin.
  Mijn ‘advies’ : al hoeft het niet meer, doe toch een fatsoenlijke test vóór vertrek zodat je alles nog kunt afblazen indien nodig…al helemaal als je in Thailand geen eigen quarantaine-plek hebt…

  • fred zegt op

   Hoelang schatten ze daar nog mee door te gaan ? Is dat in de hoop de laatste besmette mens gaat zijn verdwenen van de aardbol ? In China zitten de mensen nu al bijna 2 jaren opgehokt. Op die manier is het een straatje zonder einde dat ik niet zie verdwijnen voor 2035.

 5. peter zegt op

  Het gaat om concentraties virussen.
  De PCR test is veel gevoeliger dan de antigen test, mindere concentratie van het virus wordt al gedetecteerd door de PCR test. Terwijl bij een antigen test de concentratie hoger dient te zijn voor waarneming van ziek zijn door covid virus.
  Dus ja, heb je net het virus ontvangen, dan kan de antigen test negatief geven, dat terwijl de PCR test het wel opgepakt zou kunnen hebben.
  PCR test vindt plaats in een lab met gevoelige apparatuur, derhalve dus duurder.
  Een antigen test kan je gewoon kopen bij de supermarkt en zelf uitvoeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website