Lezersvraag: Wie weet een angsttandarts in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 januari 2018

Beste lezers,

Volgende week is het weer zover, bijna 5 weken naar Thailand en aangezien ik in Nederland al jaren niet meer naar de tandarts ben geweest is het tijd voor een grondige renovatie van mijn bijtspijkers.

Er zijn in de loop van de tijd een paar berichten hierover op Thailandblog geweest, waarvan die ene met het verhaal van de Siciliaanse voorouders van de Nederlandse beroepsgroep. Echter ben ik bang dat een hoop reacties en aanbevelingen hierop erg gedateerd zijn. Mijn vraag is dan ook wie er recent nog een uitgebreide behandeling ondergaan heeft ondergaan en goede ervaringen met een tandarts in Pattaya/ Jomtien (hier verblijf ik het grootste gedeelte)?

Ik denk dat ik sowieso voor een paar kronen, een implantaat en zelfs een brug in aanmerking kom. Weet niet of er ook hier tandartsen zijn die gespecialiseerd zijn in mensen met angst voor tandartsen, maar zo ja dan lees ik het graag evenals een indicatie van de genoemde behandelingskosten.

Alvast dank!

Groet,

Yoppie

5 reacties op “Lezersvraag: Wie weet een angsttandarts in Pattaya?”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik ging al voordat ik met pensioen ging voornamelijk in Thailand naar de tandarts. Ik ben bij verschillende geweest en bij geen enkel werd ik slecht behandeld. Vele malen beter dan ik dat van Nederland kent. Ik heb me twee keer een kies laten trekken zonder ook maar een centje pijn of nare gevolgen.

  Ik weet niet hoe het in Pattaya is, maar ik denk dat je daar ook bij bijna iedere tandarts goed terecht kunt..

  Je kunt op internet naar de prijzen van implantaten zoeken, die zijn in vrijwel geheel Thailand gelijk. Ik krijg over twee weken mijn eerste implantaat. Ik loop al bijna drie maanden zonder snijtand, want het bot moest om het stangetje dichtgroeien en dat duurt in de regel tot drie maanden. Die tand kost me 42000 Baht. En dat is wat je in de regel moet neertellen voor een implantaat.
  Op volgende website is een indicatie van de kosten…https://www.dentaldepartures.com/thailand-dental-implants/

 2. Hendrik S. zegt op

  Ik weet niet of ze een angsttandarts hebben, wel kan ik spreken over een zeer goede ervaring (en prijs) bij het:

  Samitivej Sriracha Hospital, Soi Lamkaet, Amphoe Sri Racha, Changwat Chonburi, Thailand

  Ik was noten aan het eten toen een stuk kies afbrak. Hierop zijn wij naar bovenstaande locatie gegaan (wat zeer normaal is in Thailand – het ziekenhuis i.p.v. dokters/tandarts praktijk) vanwege de goede ervaringen die wij hebben mogen opdoen op andere afdelingen van het ziekenhuis. (wij zaten toen trouwens ook in Jomtien)

  Na foto’s te hebben genomen in een bijt apparaat (onze kwaliteit) wezen ze mij nog op een aankomend gaatje. Aangegeven dat ik alleen de kapotte kies eruit wou hebben.

  Na een verdoving (2 x spuit) hebben ze de kies eruit getrokken.

  Dit al voor 1.400 Baht. (nogmaals onze kwaliteit apparatuur en goede hygiëne)

  Als ik jou was dan zal ik het ziekenhuis mailen (in het Engels) en jouw vraag tot het hebben van een angsttandarts vragen en om een prijsopgave voor bv. een of meerdere kronen, implantaten en mogelijk een brug.

  Mvg, Hendrik S.

 3. fred zegt op

  Wij vinden Thailand goed als het over kronen e.d gaat. Dat is ook waar ze hier vnml goed in zijn gezien het het meeste opbrengt.
  Voor de gewone en betere tandverzorging verkiezen wij zelf België.
  Pattaya heeft heel veel tandklinieken. Van de grote hospitalen tot kleine privé klinieken.
  Zelf lieten we een kroon plaatsen in de German dental clinic op de Thappraya road.

 4. Nicky zegt op

  De Thai zelf zijn bang voor de tandarts. Daardoor word heel vaak eerst het tandvlees verdoofd met een watje, alvorens de verdovingsspuit gezet word. Ze proberen echt zo pijnloos mogelijk te werken.
  Ik denk als een Thai in Europa naar een tandarts zou gaan , die het uitgilt van de pijn
  Compleet verschillende werkwijze

 5. Henk vant Slot zegt op

  Vroeger in Nederland als de dood voor de tandarts,woon nu 18 jaar hier en heb alleen maar positieve ervaringen,en de angst is helemaal over.
  Gebit laten opknappen,en elke 6 maanden laat ik het contoleren en schoonmaken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website