Beste lezers,

Ik heb mijn huwelijk dat in Nederland aangegaan was, bij de Amphur in Trang laten registreren, voor de kor ror 22. Dat is allemaal goed verlopen. Nodig was gelegaliseerd kopie conform paspoort, gehaald bij de Nederlandse ambassade. Laten vertalen en legaliseren bij BZ in BKK en de Nederlandse huwelijksakte, eerst gelegaliseerd bij de Thaise ambassade in den Haag en daarna bij BZ in den Haag. Ook laten vertalen en legaliseren bij BZ in BKK.

Tot ik vandaag naar een ander gedeelte van Amphur Trang (Tessabaan) ging, om mij bij de gemeente in te schrijven. Ik had twee getuigen bij mij, (en de kor ror 22 en de TM 30 melding, plus mijn Non O visum 90 dagen) waarvan een voor de overheid werkt, plus mijn vrouw met haar Tambien baan en ID.

Er werd door de betreffende persoon achter de balie verteld dat ze eerst de documenten, gelegaliseerde huwelijksakte en gelegaliseerde paspoort kopie conform moest laten checken in BKK op echtheid? WTF? Stempels en handtekeningen van de gemeente Amsterdam, Thaise ambassade en BZ in Den Haag, Nederlandse ambassade en BZ in BKK en van het officieel gecertificeerde vertaalbureau in BKK.

Heb ik hier nu te maken met TIT, pure onwil of onwetendheid van de persoon achter de balie? Heb het gevraagd aan het vertaalbureau en deze vertelde mij dat het geen normale gang van zaken is, maar vaak express vertraagd wordt om een enveloppe af te dwingen.

Heeft iemand van jullie ervaringen hiermee? Geen vermoedens aub.

Groet,

Rudolf

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Amphur Trang eist onredelijke extra informatie alvorens mij in te kunnen schrijven?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Duurde bij mij een goede week voor ik mijn gele Tabien Baan en roze ID kon afhalen. Wat ze in die tijd met mijn aanvraag gedaan hebben weet ik niet. Heb me daar ook niet druk in gemaakt.
  Om maar te zeggen dat je die gele Tabien Baan en roze ID niet meteen krijgt. In Kanchanaburi toch niet en ik denk ergens anders ook niet

  Maar je hebt toch tijd he. De inschrijving trouwens geen verplichting.

  De rest zijn vermoedens en zal ik dus niet op antwoorden

 2. Klaas zegt op

  Tessabaan te Paknam Samutprakan, kon ik er, na inlevering van de papieren zoals vermeld, op wachten. Kreeg nog een colbertje te leen voor de foto van het roze ID.

 3. hansman zegt op

  Bij mijn huwelijk in de Ampur meteen het gele huisboek en roze ID aangevraagd en aan het einde van alle handelingen keurig meegekregen. Alles in 1 moeite door, maar dat is alweer 5 jaren geleden….in een Ampur dichtbij CR.

 4. Han zegt op

  IK heb een stuk grond geleased, staat aangegeven achterop de chanoot en daar een huis op laten zetten. Nadat ik daar ingetrokken was heeft het me drie maanden gekost om ingeschreven te worden. 5 dagen bangkok om te vertalen en legaliseren, minstens 15 bezoeken aan het gemeentehuis waarvan 2 met getuigen en 2 keer met de puu jai. Ook een bijdrage aan de gemeentekas en het dorpsfonds en het bijwonen van een dorpsvergadering waarin ik me voor moest stellen en goedkeuring van de dorpsgenoten moest krijgen. Gelukkig sprak ik al een woordje thai.
  Maar 5 km verderop in een andere gemeente is het binnen een week geregeld zonder alle poespas.
  Dus volkomen willekeur.

 5. Lung addie zegt op

  Ik vraag me af waarom sommige mensen steeds in twijfel moeten trekken indien hen een bepaalde procedure opgelegd wordt. Je bent in een ander land, en ieder weet dat er er bepaalde regels zijn welke kunnen verschillen van streek tot streek, van office tot office…. Doe dus gewoon wat je gevraagd wordt, dat is het meest eenvoudige.
  Een bediende, aan de balie, voert enkel uit wat door de ‘grote baas’ opgelegd is en waar zij zich dienen aan te houden. Dus zoek maar niets achter onbekwaamheid, onwil…..
  Ik zie ook jouw probleem niet in. Je inschrijven, bij de gemeente waar je woont, kan nooit ver zijn van de plaats waar je woont. Dus, wat is het probleem om na een week of hoelang dan ook, nog eens te moeten terugkeren naar het gemeentehuis om het gevraagde af te halen?
  Vind jij het abnormaal dat’ jouw voorgelegde documenten, gecontroleerd dienen te worden? Tenslotte hebben zij totaal niets betreffende uw persoon en je zou niet de eerste zijn welke zich onder een valse identiteit ergens laat inschrijven….. dus beschouw het maar als een veiligheid.
  Verder zie ik ook het probleem niet in daar ZIJ alles gaan laten controleren en je het ZELF niet moet doen.
  Ik heb me ook laten inschrijven in mijn woonplaats. Mij werd zelfs de naam van mijn vader, moeder en hun geboortejaar gevraagd. Ik heb hun dat zonder tegenpruttelen gegeven en me niet afgevraagd waarom zij dit moesten weten. Ik had wel geen buitenlandse documenten voor te leggen daar ik niet gehuwd ben. Enkel mijn paspoort, dus moest er niets op echtheid gecontroleerd worden. Indien ik dat wel zou gehad hebben dan zou ik het totaal niet vreemd gevonden hebben dat ze deze documenten op echtheid zouden gecontroleerd hebben.
  Maar ja, je kan dan ook de zaken omdraaien en, indien ze niets controleren en zomaar aanvaarden, dan zou je kunnen stellen dat ze hier heel slordig en onveilig te werk gaan. Zo heb je altijd gelijk.

  • Rudolf zegt op

   Hoi Lung Addie,

   Ik had best wel veel tijd en kosten in die documenten gestoken, dus was ik wat geïrriteerd, toen ik het bericht schreef op Thailandblog, echter ben ik een aantal dagen verder, en snap ik ook wel dat het soms wat stroperig gaat. Ik ben het ook wel eens met jou betoog, chai yen yen zegt mijn vrouw ook, dus dat doen we dan maar, haha.

   Fijne avond nog.

 6. Rudolf zegt op

  Beste Peter,

  Ik stel hier een vraag omdat ik benieuwd ben naar de ervaringen van andere lezers, het woord corruptie heb ik niet genoemd.
  Verder weet ik ook wel hoe het hier werkt, met de bureaucratie. Ik mag van jou niet klagen, en anders moet ik vertrekken? Beetje vreemde opmerking.
  Verder geniet ik heus wel hoor, maak je maar geen zorgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website