Beste lezers,

Wij vliegen deze donderdag met Aeroflot van Brussel naar Phuket, met een tussenlanding in Moskou. Ik ging ervan uit dat onze bagage bij de tussenlanding van het ene vliegtuig naar het andere zou gaan en dat wij ons daar dus niets van moeten aantrekken (buiten het feit dat ik hier al las dat bagage bij hen niet altijd aankomt waar en wanneer het moet…). Maar op hun website zie ik dat je in sommige gevallen je je bagage wel moet ophalen op Moskou en dat je deze weer moet inchecken.

Ik vraag me af of iemand hier ervaring mee heeft (en gevlogen heeft vanuit Brussel)? Op hun website zie ik ook een lijstje met steden staan, als je uit deze steden komt dan zou je je bagage tussendoor niet hoeven op te halen. Brussel staat niet in dat lijstje merk ik.

Je merkt, ik vertrek liever goed voorbereid :).

Groeten,

Hetty

25 reacties op “Lezersvraag: Met Aeroflot van Brussel naar Phuket met tussenlanding in Moskou”

 1. Harrybr zegt op

  Nog nooit gehoord, dat als je in een gecombineerde vlucht zit ( dus A naar B, en daar als transfer door naar C ) je zelf voor je bagage-doortransport moet zorgen.

  IK zou dit bij Aeroflot navragen en laten bevestigen.

  • Hetty zegt op

   Dank je voor je reactie Harrybr!

   We hebben inderdaad ook navraag gedaan bij de reisorganisatie, maar wachten nog op antwoord.

   Groeten,

   Hetty

 2. hugo zegt op

  ik heb al met Aeroflot gevlogen en heb bagage niet moeten opnieuw inschepen, het ging automatisch.
  Anderzijds niet veel degelijks te vertellen van mijn trip zowel deze van Bangkok naar Moskou als Moskou naar Brussel vielen tegen met slechte stoelen, geen tv scherm dat werkte, enz ….
  Voor enkele euro’s meer vlieg ik dan liever met Emirates, Etihad, Qatar of rechtstreeks met Thai
  Veel veel veel betere dienstverlening.
  Hugo

  • Hetty zegt op

   Dank je voor je reactie Hugo!

   Onze vakantie is geboekt via een reisorganisatie (last-minute geregeld, normaal plan ik liever alles zelf) dus we hadden helaas geen keuze qua vliegtuigmaatschappij. We nemen E-reader en een slaappilletje mee, hopelijk is de reis dan snel achter de rug :).

   Groeten,

   Hetty

 3. Paul schiphol zegt op

  Hetty, ik heb geen ervaring op deze route maar wel veel gevlogen. Als je de bagage bij het inchecken op Brussel gelijk kunt laten doorlabelen naar BKK, heb je er geen omkijken naar. Wanneer je slechts tot Moskou gelabeld kunt krijgen dan moet je de bagage inderdaad zelf van de band halen en opnieuw inchecken. Probleem is dat je zonder visum niet langs de immigration komt om bij de bagagebanden te komen. Dus je bent overgeleverd aan de adequate service van de grond-staf.
  Maar waarom niet gewoon deze vraag stellen bij Aeroflot dan heeft u altijd het juiste antwoord.
  Prettige reis, Paul

  • Hetty zegt op

   Dank je Paul! Ik heb het ook nagevraagd bij ons reisbureau, maar daar zijn ze het nog aan het uitzoeken. De ervaring van andere reizigers vragen leek me daarom ook interessant.

   We vragen het donderdag sowieso ook nog aan de balie in Brussel wanneer we onze bagage inchecken.

   Groeten,

   Hetty

 4. nicolaas zegt op

  Ik ben 2 keer met aeroflot gevlogen van bangkok naar amsterdam en terug met overstap in Moskou. Nooit een probleem en de bagage was doorgelabeld, dus die zag ik netjes weer op de eindbestemming. Komt allemaal goed.

  • Hetty zegt op

   Dank je voor je reactie Nicolaas!

   Amsterdam staat wel in het lijstje op de website van Aeroflot, dan wordt het overladen van de bagage inderdaad zeker voor je geregeld.

   We zullen in het slechtste geval donderdag bij het inchecken wel horen wat er met onze bagage vanuit Brussel gebeurd.

   Groeten,

   Hetty

 5. Raf Van Kerckhove zegt op

  Beste Hetty,

  Een 3-tal jaar geleden ook deze vlucht gedaan. Bagage werd doorgezonden naar Phuket .
  Bij het inchecken in Brussel zeker vragen om door te zenden naar Phuket, dan krijg je bevestiging aan de incheckbalie.
  Onlangs heeft Aeroflot in Moskou eventjes enkele vluchten moeten aflasten wegens hevige sneeuwval, maar ik denk niet dat er nu een probleem is of zal worden.
  Alvast een goede reis gewenst .

  Raf

  • Hetty zegt op

   Dank je Raf, we gaan je advies opvolgen!

   Groeten,

   Hetty

 6. Sloppy zegt op

  Ik heb nooit met aeroflot gevlogen.
  Maar het vorig jaar met KLM vanaf Brussel naar Parijs.
  Vertrek in Brussel 45 minuten te laat
  Aan komst Parijs Paniek per bus naar de gate van Air France gebracht.
  Ook dat was weer op zijn beurt 45 minuten te laat met vertrek.
  En bij aankomst in BKK geen koffer.
  Ik had er het compleet aders van het Hotel op gezet.
  Kreeg well een sms dat de koffers later bezorgt zouden worden.
  5 dagen niets ge hoort en zonder kleren is het niet fijn. dus ben op de markt wat gaan kopen.
  In de avond werd ik gebeld door het hotel dat mijn koffer was aangekomen.
  Dus nooit meer van af Brussel, en ook nooit meer met Air France.
  Ik heb nog nooit zo een Slegte verzorging gehad dan bij Air France sorry.
  En de mensen op het vliegveld zijn echt niet vriendelijk bij het inchecken

  • Hetty zegt op

   Op zo’n scenario hoop ik inderdaad niet. Wij zijn al vaker op Brussel vertrokken en gelukkig nog nooit problemen met onze bagage gehad.

  • Eddy uit Oostende zegt op

   Vlieg 2x per jaar van Brussel naar Bangkok rechtstreeks met Thai Airways.Nooit geen problemen gehad.
   Heenvlucht 11 h en terug 12h.OOk de vertrektijden zijn goed.Vertrek in Brussel om 13.30 aankomst om 6h in Bangkok-Vertrek uit Bangkok om 0.30h en in Brussel om 7.00h.Misschien is vlucht een 100 euro
   duurder,maar op de tussenlanding verteerd ge ook geld,nog niet gesproken van de soms lange wachttijden.

 7. Leo de Vried zegt op

  Als het zo is dat je je bagage op moet halen en werr moet inchecken heb je een probleem aangezien je daarvoor een visum nodig hebt. Je moet namelijk daarvoor door het immigratie proces. En je bent daarom visum plichtig.

  • Hetty zegt op

   Dag Leo, die bedenking maakte ik me ook. In dat geval vind ik dat de maatschappelijk en reisorganisatie ons hiervoor moet verwittigen, wat niet gebeurt is. Laten we er dus maar van uitgaan dat dit niet nodig is…

   Groeten,

   Hetty

 8. Nonkelwin zegt op

  Na al deze raadgevingen wensen we jullie een goede reis, geniet ervan en hopelijk lezen we jullie ervaringen met Aeroflot binnenkort op dit blogg.
  Want eerlijk gezegd, ik zou zelf niet voor deze reiskeuze gaan.

  • Hetty zegt op

   Dank je, we laten na onze vakantie zeker iets weten. Het is ook niet mijn eerste keuze (reisbureau) maar we maken er maar het beste van :).

 9. Theo zegt op

  Mijn hele zaken leven gevlogen.hoe kom je erbij met die Russen te vliegen?????
  Vanaf Amsterdam gaan vele goede maatschappijen. Die op BKK.vliegen.
  Ook nog mogelijkheden via Düsseldorf of Stockholm.maatschapijen die niet
  Thuishoren in deze [ normale wereld) moet men mijden.op de luchthaven in
  Moskou is het ook een rommeltjeper slot je hebt vacantie en een beetje reisbureau
  Zou dit MOETEN weten.
  Toch nog een prettige vacantie.
  Theo

  • Sjeng zegt op

   En dan vlieg je met Emirates vanaf Dűsseldorf naar Samui. Tickets rechtstreeks geboekt bij Emirates….en yep geen koffers. Dus het kan ” in deze normale wereld” overal wel eens misgaan…..toch. Zelfs bij maatschappijen die blijkbaar wel het recht hebben om te bestaan en hier ” thuishoren”
   Blijf het zeggen ….dat beruchte Ned vingertje

 10. peter jongmans zegt op

  Beste Hetty, Inderdaad is het niet verstandig je bagage op een transfer airport zelf van de band te halen, immers dan ben je de uit de douane/transfer zone in feite in het betreffende land terecht gekomen, zonder geldig visum etc en dan is het een hele klus om weer in te checken en via de douane het land ahw te verlaten.
  De enige echte bevestiging krijg je bij het inchecken van je bagage. Controleer goed, en dwing dat ook af, dat op het label dat door de employee aan de bagage wordt gehecht daadwerkelijk je final destination (BKK) staat. Dat staat dan ook op de controlestrook die je meekrijgt en als bewijs dient bij reclaiming van je bagage bij de airline die je op die final destination brengt. Het is (altijd) aan te raden op je bagage een duidelijk label te hechten met gegevens waarmee airlines kunnen herleiden van wie de bagage is. Naam en adres is minder handig ivm privacy en fraude, beter is bijv. je frequent flyer nummer of je PNR nummer op je ticket. Maak ook een foto van je bagage bij incheck, kan helpen bij terugvinden. Bij correct doorlabelen komt bagage vrijwel altijd gelijk met jou aan, of is terug te vinden, en wordt met een vertraging alsnog aan je gezonden.

  • Hetty zegt op

   Dank je Peter! Ondertussen bevestiging gekregen van de reisorganisatie dat de bagage voor ons wordt overgeladen bij de tussenstop. Die tip van de foto’s van de koffers is heel handig, ga ik zeker doen!

 11. Rene Chiangmai zegt op

  “Controleer goed, en dwing dat ook af, dat op het label dat door de employee aan de bagage wordt gehecht daadwerkelijk je final destination (BKK) staat”.

  Het is niet te hopen dat er BKK op je label staat als je naar Phuket vliegt. 555

 12. stevenl zegt op

  Heb deze vlucht gemaakt.

  Vliegveld in Moskou is onaangenaam, druk en weinig zitplaats. Maar bagage wordt voor gezorgd, en de vlucht zelf was prima. Mocht je belastingvrij kopen, zorg dan dat je in de valuta waarin het produkt aangeboden wordt betaalt, ze hebben er een handje van in Euros aan te bieden maar dan in Roebels met een slechte koers af te rekenen.

  Veel plezier.

 13. André Deschuyten zegt op

  Ik vlieg enkel en alleen nog met Finnair, alles perfect zowel vanuit Brussel als Amsterdam als London, overstap van maximaal 2 uur in het heen gaan en van maximaal 1 uur bij het terugkomen.
  Wil je er graag bijvertellen dat ik enkel en alleen Business Class vlieg, 5 vluchten business class betalen, zesde business class heen en terug vlucht GRATIS. Als je dat uitrekent komt dat neer op een prijs heen en terug naar Bangkok op 1220 euro, voor 400 tot 500 euro meer kom je goed uitgerust op je bestemming, jetlag heb ik nooit meer sinds ik business class vlieg !!!!!
  Wij hebben een firma in België en een firma in Thailand, vliegen minstens één maal per kwartaal heen en weer naar Thailand (Chiang Mai en Phrae) Wij doen import van Thaise Biologische (organic) Monoflorale (97% één-bloemige) Rauwe Vloeibare HONING, werken met 15 imkers die elk aandelen van onze firma hebben. Deze biologische imkers dragen ons heel hoog in het vaandel en meer dan 30 andere biologische imkers willen toetreden tot onze firma.
  Wij willen dat onze imkers en hun familie wegblijven van de armoede waarmee de meeste boeren mee te kampen hebben, niet alleen in de honing doch ook in de rijstteelt, fruitteelt, …..

 14. A.A.Witzier zegt op

  Ja, André, Finnair is geweldig, de laatste keer bij vertrek in Bangkok een half uur vertraging en bij aankomst in Helsinki was dat opgelopen tot een volle 5 kwartier en dus de aansluiting Amsterdam gemist. Maar geen nood, al in het vliegtuig werd mij medegedeeld dat er een vlucht geregeld was van Helsinki naar Warschau en vandaar weer een vlucht via Berlijn naar Amsterdam.
  André, het was geweldig geregeld, kwam tegen middernacht aan in Amsterdam en mijn koffer kwam een dag later; dus André : Finnair Nooit weer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website