Beste lezers,

Weet iemand een adres waar ik druivenplanten kan kopen, bij voorkeur in de buurt van Khon Kaen of Nam Phong? Ze zijn wel via internet te koop, maar die mogen niet naar Thailand worden verscheept, waarschijnlijk om reden van mogelijke besmetting. Daarom ben ik op zoek naar een adres in Thailand.

Ik wil graag gaan proberen om zelf witte wijn te maken. Op kleine schaal en zeker niet om mee de markt op te gaan. Het lijkt me gewoon een leuke hobby. En dan moet je ergens beginnen. En als je geen druiven hebt, dan houdt het al gauw op. Voor de teelt en verwerking is heel veel op internet te vinden en er zijn ook wel ervaren hobbyisten die raad willen geven. Nu de planten nog.

Er zijn overigens wel wijngaarden van enige omvang in Thailand, dus het moet mogelijk zijn. En nooit geprobeerd = nooit resultaat.

Groet,

Paul

13 reacties op “Adres om druivenplanten te kopen in de buurt van Khon Kaen of Nam Phong?”

 1. Fenje zegt op

  Als je een goed resultaat wilt moet je op een plek wonen waar duidelijk seizoenen heersen. Een druif heeft een koude rust periode nodig om goede en lekkere vruchten te vormen. Omdat Thailand niet het juiste Climategate heeft( behalve het noorden) worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ik weet niet waar u woont maar hoop dat het gaat lukken. Een druivenstruik is ook te enten. Behoeft wat meer geduld maar is mogelijk. Veel succes.

  • Paul zegt op

   Ha Fenje,
   Er zijn in Thailand al een paar grote wijngaarden. Ik heb ze op Google gevonden, dus dat moet gaan lukken. Ik woon vlakbij Nam Phong, 45 km ten oosten van Khon Kaen, dus aardig in het noorden. Nu hebben we het “koude” seizoen met een graadje of 26, maar volgens mijn (nog niet jarenlange) ervaring is het dit jaar toch wel warm voor dit seizoen. De plaatselijke Thai zijn dat met mij eens. Maar, wie niet waagt…….

   • chris zegt op

    Vanwege de warmte overdag worden de druiven in het midden van de nacht geoogst. Weet dit omdat de vader van een van mijn collega’s mede-eigenaar is van een wijngaard en zij af en toe mensen vraagt om mee te helpen met oogsten.

 2. Johnny BG zegt op

  Neem ff contact op met Dutch Greenery in Pak Chong –
  087 255 2662

 3. Rob Tha Mai zegt op

  Je hoeft niet perse druiven te hebben om wijn te maken. Ik heb het gedaan met mangosteen, Salak en Dragonfruit.
  Je kan voor planten ook eens proberen bij Universiteiten bv. Krathing boven Chanthabruri.
  Ook op Koh Chang maakt men wijn en daar vriest het niet. Trouwens Zuid Afrika heeft ook geen winters.

 4. GYGY zegt op

  waarom zou het moeten ophouden wanneer je geen druiven hebt?Zelf maak ik reeds 30 jaar wijn van allerlei soorten vruchten uit mijn eigen tuin,tussen de honderd en honderdvijftig liter per jaar.Ik weet niet of er in je woonplaats braambessen,trosbessen,frambozen kunt telen,maar indien wel,probreek deze vruchten eens.Ik heb nooit mislukkingen en steeds een topdrankje waar helaas door teveel “kenners”op neergekeken word.Rabarberwijn maak ik niet meer wegens hoofdpijn nadien maar heb zoals gezegd meer dan genoeg fruit uit eigen tuin.Ik heb echter rond 1 november van een vriend een ganse partij witte druiven uit het Belgische Overijse gekregen (beste druiven ter wereld) en toen ik vorige week eens proefde beloofde het een top product te worden.Heb zelfs eens lekkere wijn gemaakt van wortelen.Moest ik in Thailand wonen zou ik het graag eens met ananas proberen.Hoe pitteriger het fruit hoe gemakkelijker en lekkerder.Het is voor mij niet echt een hobby maar ik kan gewoon mijn teveel aan fruit niet weggooien.En gemakkelijk.Mijn recept: één derde fruit één derde suiker en één derde water en verder NOOIT sulfaten of sulfieten of andere brol gebruikt.Dit pas ik soms wel een beetje aan met wat meer fruit en minder suiker.Na drie maanden drinkbaar.Gewoonlijk laat ik het in de dame- Jeanne staan en tap enkele plastieken recup flessen per keer af.Onlangs tien flessen krieken wijn gevonden uit 1996 net van voor onze verhuis.Deze was wel in een glazen fles met kurk.Smaakte wel zurig maar heb deze gemengd met te zoete frambozen wijn.Volgens mij niets dat lekkerder kan zijn.Dit zal ik weer moeten missen wanneer we spoedig weer in Thailand zijn.Ik raad je aan om met het fruit dat je tot je beschikking hebt eens te proberen,je zult versteld staan.

  • Paul zegt op

   Wat een leuk stukje! Ook lekker positief en dat vind ik heel fijn. Ik ga toch eerst maar op het “druivenpad”, maar wie weet wordt het nog eens een ander soort wijn. Ik zeg nooit nooit.
   Nee, ik wil absoluut geen chemische zooi in de wijn. Maar moet er geen gist bij? Of gaat de prut vanzelf gisten? Je ziet, ik ben nog maar een nerd!

 5. Leon zegt op

  Misschien moest je eerst eens uitzoeken of wijn maken in Thailand wel mag. Bier maken mag in ieder geval niet. Zou wijn dan wel mogen?

  Kijk eens op deze link: http://www.homebrewthailand.com/index.php?option=com_content&view=article&id=68&Itemid=81

 6. GYGY zegt op

  Geen gist nodig,gaat bij jullie warmte na 1 a 2 dagen vanzelf pruttelen.Wel wat suiker toevoegen om een betere gisting te krijgen.Ik vries wel mijn fruit eerst in.Gewoon omdat het nadien veel gemakkelijker is om te persen en je meer sap verkrijgt.

 7. Wim van Beveren zegt op

  Kunnen ook uit zaad gekweekt worden, pitjes even in water. de pitjes die drijven zijn niet goed, de pitjes die zinken kun je gebruiken.

 8. harm zegt op

  Dank je wel Wim.
  Druiven zijn bijna altijd wel te koop in Korat
  Op de manier zoals jij dat beschrijft heb je binnen no time druiven struiken.

  • Johnny BG zegt op

   Was het maar zo simpel …

   Je moet geen planten willen waarvan je de opbrengst niet kent en uit zaad is dat zeer onzeker.

 9. steven zegt op

  Wij hebben twee blauwe en 1 witte druivenplant in de tuin staan (nakorn Ratchasima).
  Staan hier meer dan 6 jaar.
  1 keer minuscule witte kleine druiven gezien.
  De rest nooit vruchten gehad……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website