Beste lezers,

We hebben een ander huis gekocht in Bangkok, dus dit wordt verhuizen, ben in Nederland uitgeschreven.

Mijn vraag is er een mogelijk om het adres wat bekend is bij de Gemeentelijke basisadministratie in Nederland ook te veranderen?

Met vriendelijk groet,

Ger


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Kan ik het adres in basisadministratie in Nederland veranderen?”

 1. Eric zegt op

  Beste Ger,

  wanneer je je hebt uitgeschreven in NL, sta je in de GBA dus ook uitgeschreven en staat daar alleen

  1) je adres in Thailand (als je dat hebt opgegeven)

  2) verhuisd met bestemming buitenland

  3) of iets anders wat jij hebt opgegeven

  Je kunt ten alle tijden je GBA gegevens aanpassen, dat is jouw recht, ook al doen sommige gemeenten daar moeilijk over.

  gr
  Thijs

  • jan. zegt op

   Mijn nieuwe adres in Thailand goed op een papier aan de ambtenaar gegeven maar deze heeft het niet goed overgenomen. Een latere correctie was onmogelijk. Het betrof de gemeente Amersfoort.

   Gr Jan.

 2. Marcus zegt op

  Uitgeschreven is uit de basis administratie. Maar wat OZB en zo betreft blijft het gewoon naar het huis gaan, het is huis gebonden. Ik heb daar ook een problem mee maar wonderlijk genoeg als ik te laat ben met OZB weten ze ineens zich mijn email adres te herinneren. Veel instyanties verdommen het om het adres te veranderen . Zo heb ik elk jaar met de ANWB (mijn wegenewcht abonnement) een problem want als je na drie weken niet betaald heb dan begint het bedreigen. Ik heb ze elk jaar vertelt wat het Thai adres is maar ze vertikken het.

  • jan. zegt op

   Ja Marcus heb ook slechte ervaringen. Ik denk dat het te maken heeft dat onze adressen niet in de kadertjes passen en dan doet men maar wat . Het toppunt was een brief van de belastingdienst waar in het adres het land niet vermeld was.
   De brief heeft door Z O Azie gezworven en uiteindelijk aangekomen.

   Gr Jan.

 3. Willem zegt op

  Hi Ger,
  Via je digi code naar mijn overheid
  of naar de laatste woonplaats waar je je hebt uitgeschreven
  Heb het ook zo gedaan en geen probleem krijg je van zelf bericht van Mijn overheid

  groeten en sukses
  Willem
  PS: als je geen digi code hebt op sturen naar je laatste woonplaats waar je je adres in Thailand hebt op ge geven.

 4. Jörg zegt op

  De GBA heet tegenwoordig de Basisregistratie personen (BRP), op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/wanneer-moet-ik-mij-in-de-gba-laten-inschrijven-en-uitschrijven.html staat over opnieuw verhuizen na uitschrijven het volgende:

  “Als u daarna opnieuw verhuist, moet u zelf uw nieuwe adres doorgeven aan de instanties waar u contact mee heeft tijdens uw verblijf in het buitenland.”

  Ik maak daar uit op dat het niet mogelijk is om achteraf nog een adreswijziging door te geven aan de BRP, maar mogelijk zijn de ervaringen anders.

  • Lammert de Haan zegt op

   Het antwoord van Jörg is helemaal correct. Een wijziging in het BRP (voorheen GBA) heeft tot gevolg dat ook bijv. de Belastingdienst, de SVB, etc., de beschikking hebben over de gewijzigde gegevens. Ook zij zijn aangesloten op het BRP.

   Bent u echter uitgeschreven uit het BRP zoals in dit geval door een verhuising naar Thailand, en binnen Thailand gaat u weer verhuizen, dan kunt u deze verhuizing niet meer laten opnemen in het BRP. U zult zelf de Belastingdienst, de SVB, de uitvoerder van een pensioenfonds, banken,. e.d. moeten invormeren. Denk hierbij ook aan uw familie in Nederland (grapje).

   Succes.

   Lammert.

   • NicoB zegt op

    Klopt, wat Lammert zegt, zelfs een correktie van het onjuist verwerken van het 1e adres waarnaar vertrokken in Thailand kan niet en nooit meer volgens de gemeente Apeldoorn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website