Beste lezers,

Wij willen graag in januari en februari 2016 overwinteren in Thailand. Naar wat zoekwerk ging onze voorkeur uit naar Hua Hin of Cha-Am.

Wij zoeken een appartement, condo, studio of huis in een van deze plaatsen. We dachten iets aardigs gevonden te hebben, maar “het kat in de zak verhaal” uit dit blog heeft ons zo argwanend gemaakt, dat we om raad vragen.

Hoe voorkom je “kat in de zak”?

Groet,

Cees


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Accommodatie huren voor overwinteren in Thailand, hoe voorkom je een ‘kat in de zak’?”

 1. Khun Peter zegt op

  Het beste kan je zelf een accommodatie inspecteren. Dus ga eerst een paar nachten in een hotel zitten en bekijk wat huizen. Foto’s van het interieur misleiden enorm en zeggen niets over de omgeving.

 2. eduard danser zegt op

  ik ga zelf altijd naar hua hin in de maanden januari en februari.
  ik huur dan in hotel “franjipani resort” twee grote kamers, met alles er op en er aan, maar geen echte keuken.
  er is een behoorlijk aanrecht met een micro wave en een waterboiler, en een behoorlijke ijskast.
  groot terras en een zeer groot zwembad.
  het alles kunt u het best bekijken op de site van dit hotel.
  prijs per maand ong € 1 100,00, plus electriciteit- en waterverbruik.(zeer redelijk)
  7 minuten lopen van strand en zee, waar een paar zeer goede en goedkope restaurants zijn. verder is er ook op loopafstand een “foodmarket”
  ik noem hierbij, dat ik hier altijd zeer tevreden over ben geweest, maar ik voel me niet verantwoord, als u het niets vindt.

  • Aad zegt op

   Eduard,

   Ik heb op de betreffende site maar kan deze prijs niet terug vinden.

   welke van de site huur je?

   Met vriendelijke groet,

   Aad

   • eduard danser zegt op

    http://www.franjipaniresort.com/en/longstay.php?page=1

    hier ziet u de prijzen; januari en februari kwam het nog neer op € 1 000 per maand en dat is voor de
    familysuite.
    het is er echt heel gezellig en zo’n ruimte op dit niveau kost natuurlijk nooit € 1000 : 31=€ 32 per dag, voor 4 personen.

    nogmaals, een ieder heeft zijn eigen smaak, maar ik vind het er prima en zeer goedkoop.
    er is ook een hotel aan de zee, en vlakbij waar ik voorheen €80 per nacht heb betaald voor een eenvoudige kamer, inclusief ontbijtbuffet.
    vriendelijke groet
    eduard

 3. Rino zegt op

  Neem contact op met Rental for the Holidays, ze hebben een kantoor in Hua-Hin.
  Wij huren nu voor de 2x bij hun zeer goed en betaalbare appartementen.
  http://www.rentalfortheholidays.com

  Groeten Rino

 4. Thaimo zegt op

  Het is een idee om een hotelkamer voor langere tijd te huren. Dit doen meer mensen. Je kunt vaak voor een mooie prijs dit regelen. Het enige is inderdaad dat er geen keuken in zit vaak wel een waterkoker en je kan een magnetron regelen. Koken is in Thailand net zo duur als uit eten dus daar hoef je het niet voor te doen zelf.
  Ik vind 1100 euro per maand wel erg aan de hoge kant..Dat is eigenlijk gewoon een dagprijs als je het door 30 dagen deelt en dat zou niet hoeven bij “longstay”.

 5. bernard zegt op

  Mijn vrouw een ik hebben een jaar in Hua Hin gewoond en, sinds april 2014, naar België getrokken. Wij huurden een volledig huis met 3 slaapkamers mer badkamer, ingerichte keuken, overal airco. Het water en elec moesten wij afzonderlijk betalen maar dat was heel weinig. We huurden rechtstreeks van de Thaise eigenaars en hebben geen problemen ondervonden. We betaalden 13.000 TB per maand, in het resort Pavillion, dicht bij de Black Mountains. Regelmatig huurden wij een huis voor vrienden in de dichtbijgelegen Mountain Valley:huis met 2 slaapkamers, airco en ingerichte keuken en dit voor 15.000 TB per maand. Als ik dus lees van het huren van 2 kamers voor 1100 €per maand dan is dat in mijn ogen serieus overbetaald.
  Bij interesse kunnen we de telefoonnummers overmaken
  Bernard

  • Billen jean zegt op

   beste bernard mij mag je best die tel .nummers bezorgen ,we willen ook eens naar thailand gaan. Gr.

 6. Fritz zegt op

  Voor bv Hua Hin zou ik inderdaad een weekje in een hotel gaan zitten, in die tijd lekker oriënteren, brommertje huren en de omgeving verkennen waar ik zou willen zitten. Tijdens ons laatste bezoek in december 2014 aan Hua Hin leuke tochtjes gemaakt en vooral het contact gezocht. Leverde leuke informatie op. En niet te bang zijn, rij ergens een terrein op, netjes even melden bij de portier en kijk of het wat is. Als men trots is op een hotel/condo dan laten ze je graag even toe. Veel succes met de zoektocht.

 7. Evert zegt op

  Tegenwoordig genoeg huizen te huur te vinden via AIRBNB, WIMDU en BOOKING.COM compleet met stapels foto’s. Geen ervaring met kat in de zak

 8. Marjan den Haan zegt op

  Hallo Cees
  Al 2 jaar hebben wij ook overwinterd in Chaam, met veel genoegen.Helaas kan het nu niet meerk
  Het is duidelijk uit je lezersvraag dat je zoekt naar vooral betrouwbaarheid om “de kat in de zak” te voorkomen.
  Ik kan je 2 betrouwbare mensen doorgeven, die kunnen zorgen voor een goed, leuk en vooral betaalbaar onderkomen in Chaam en omgeving. Wij betaalden slechts 400 euro per maand voor een huis in Sportvillage in Chaam. Een aanrader qua ligging en accomodatie, heerlijk zwembad.

  De eerste is Maurice Oord, een Nederlander die naast zijn werk als leraar, samen met zijn Thaise vrouw bemiddeld in verhuur. Kijk eens op zijn website zou ik zeggen: http://www.overwinteren-in-thailand.nl .
  Het lijkt een groot bedrijf maar echt ze runnen het samen, en naar mijn volle tevredenheid. Erg behulpzaam en ook persoonlijk contact. Op de foto’s van Loy Kratong zie Maurice met zijn zoontje.
  Je betaalt maar 20% vooraf en de rest pas na aankomst, dus nooit een “kat in de zak”!

  Als 2de kan ik Mrs. Thip aan bevelen, zij en haar Engelse man John hebben een fiets/scooter verhuur bedrijf ( kan ik je echt aanraden) maar bemiddelen daarnaast vol met plezier voor een leuk, mooi en wederom betaalbaar vakantieverblijf. Zij zijn erg behulpzaam en vele “repeaters” die van hun diensten gebruik maken. Via http://www.chaam-rentabike.com ( gewoon je vraag in Engels stellen op de site over motorbikes) kun je contact opnemen. Mocht je het doen, doe dan de groetjes van Marian ( en past big Leo).
  Ik hoop dat jullie met als deze info wat kunnen? En wens jullie alvast een geweldig verblijf toe, ben wel een beetje jaloers, hoor!

 9. John zegt op

  Hallo Cees

  Een aanrader ga naar het La-Or resort in Hua Hin.
  Wij zijn er een maand geweest. Gewoon goed geen kat in de zak.

  John


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website