Lezersvraag: Aanschaf van een hond (Boxer) in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 juni 2017

Beste lezers,

Ik heb een vraag over het aanschaffen van een hond in Thailand. Ik ben al geruime tijd op zoek naar een respectabele hondenfokker van het ras “Boxer”. Alle informatie over mogelijke fokkers die ik van vrienden en bekenden toegespeeld heb gekregen liepen nochtans op niets uit omdat er niet geantwoord wordt op telefoon of mailcontact. Daarom probeer ik het eens via deze mogelijkheid.

Wie zou mij op weg kunnen helpen met uitbreiding van mijn familie?

Met vriendelijke groet,

Rick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Aanschaf van een hond (Boxer) in Thailand”

 1. Ko zegt op

  Waarom niet gewoon (laten) aanschaffen in Nederland en dan meenemen met het vliegtuig?

 2. Ko zegt op

  op Thaivisa.com topic boxerdogs in Thailand, staat enige info.

 3. Bacchus zegt op

  Boxers zijn honden met een zeer hoog risico op erfelijke aandoeningen. Je mag jezelf dan afvragen hoe hoog dat risico dan wel niet is in Thailand?

  Ik heb al nooit begrepen waarom mensen in Thailand op zoek zijn naar bepaalde rashonden terwijl je struikelt over de loslopende hoopjes ellende op straat. Dat je in Nederland of Belgie nog kiest voor een bepaald ras, terwijl ook daar de asielen overlopen van de achtergelaten “vondelingetjes”, snap ik nog een heel klein beetje, maar in Thailand waar zoveel dierenleed heerst……. Dan ben je geen dieren- en/of hondenliefhebber, maar een statuszoeker! Natuurlijk ken ik ook al die verhalen over zogenaamde top breeds die zo lief zijn voor kinderen en zo intelligent zijn en daardoor makkelijk trucjes leren, zoals je fles bier uit de koelkast halen. De ervaring leert echter dat er geen lievere en intelligentere honden zijn dan geresocialiseerde ex-straathonden. Bijkomend voordeel is dat die over het algemeen geen doorfok kwaaltjes hebben. Spaart de portemonnee!

  Ik zou zeggen, kijk eens op https://www.soidog.org/! Een beter aanbod aan lieve en intelligente honden is er in Thailand niet te vinden! Toon je eens een ware dieren- en/of hondenliefhebber!

  Boxers zijn sterke, intelligente en kindvriendelijke honden, maar ook zeer actief en al snel hyperactief als ze niet goed gecontroleerd worden, een veel voorkomend probleem in een Thaise omgeving, en dan beginnen de problemen!

 4. Hans zegt op

  Waarom een dure, kwetsbare ‘merkhond’ aanschaffen, terwijl er heel veel geweldige ‘straathonden’ een thuis nodig hebben die je ook heel veel plezier en liefde kunnen geven..? Voor een echte dierenvriend mag merk of ras toch niet uitmaken..?

 5. jowe zegt op

  Dikke duim voor Bacchus!

  Zelf heb ik ook meerdere kansloze straathonden een aangenaam leven gegeven.
  Die zijn je eeuwig dankbaar.

  In Nederland zag ik vaak van die sportschool/tatoo types met een boxer lopen………… statussymbool?

  m.vr.gr.

  • Rick zegt op

   Allen bedankt voor de opmerkingen en waardevolle tips.
   Helaas heb ik nog niet de informatie gekregen die tot iets concreets heeft geleid, maar ik heb geduld.
   ” Want als je je familiekring wil gaan uitbreiden dan moet je doordacht te werk gaan, en niet het eerste lieve snoetje wat je op straat ziet mee naar huis toe nemen “……!!

   Met vriendelijke groet,

   Rick de Bies.

   • Adjo25 zegt op

    Hallo Rick,
    Ben via een kennis gewezen op een boxer kennel in Bangkok.
    Je kan hun gegevens over de kennel vinden op Facebook.
    Ze staan daar vermeld onder de naam TD kennel.
    Succes met je zoektocht.

    Ad in Cha am


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website