Beste lezers,

Ik zoek een betrouwbare en goedkope aannemer in of nabij Khon Kaen. Ben van plan om een goedkoop huisje te bouwen. Mijn vriendin heeft plusminus 370 vierkante meter grond.

Hoop dat iemand mij kan helpen?

Groet,

Edward


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Ik zoek een betrouwbare aannemer in of nabij Khon Kaen”

 1. Georges zegt op

  Ik ken een zeer betrouwbare aannemer (heeft mijn huis gebouwd), zeer degelijk maar ik vrees niet zo goedkoop. Bouwt ook huizen in Khon Kaen.

 2. Willem zegt op

  Betrouwbaar en goedkoop …. ik denk nu eenmaal dat dit niet echt samengaat bij bouwen in Thailand!!

  Betrouwbaar: er zijn uiteraard goede en slechte aannemers zoals overal ….. maar weet dat velen het echt niet zo nauw nemen met afspraken over de te gebruiken materialen en nadien zal er zo goed als altijd een meerprijs worden aangerekend (of het zal ten koste zijn van de kwaliteit). Van één ding kan je zeker zijn …. je geld ga je kwijt zijn en het resultaat valt nog af te wachten.

  goedkoop: als je bouwt volgens de Thaise manier kan het misschien nog wel goedkoop maar het resultaat is dan meestal ook naargelang (waar het voor de Thai meestal stopt begint het voor de farang pas net wat betreft afwerking en dergelijke) !!!

 3. rentenier zegt op

  Ik ben ook zo iemand die niet in het grootste, mooiste of duurste huis van het dorp hoeft te wonen.
  Ik ga mij begin oktober voegen bij mijn vriendin die in Ban Phan Nam Jai (Nam Phong District) 25 km ten noorden van Khon Kean een klein en leuk huis heeft laten bouwen op de anderhalve Rai die ze heeft.
  Ze heeft er 600 of 700.000 aan uitgegeven en is als alleenstaande vrouw volgens mij nog ‘n beetje beetgenomen ook nog. Ze heet natuurlijk ‘Khun Noi’ en haar telefoon: 08 7126 4389 als je vriendin eens wil informeren. Ze zegt maar dat ‘Khun Rien from Holland’ haar heeft geadviseerd.
  Wat hebben wij 65+ sers aan een huis wat duur en degelijk wordt gebouwd en er de komende 150 jaar nog zal staan?! Als het aan het nodige voldoet, praktisch en gezellig gemaakt kan worden en niet te veel investering vergt, dan is het toch goed? Ik ga me op die Rai onbewerkte grond bezig houden want ‘landscaping’ en tuinieren is mijn hobbie. ‘n overdekte carparking voor 3 auto’s, bromfietsen en een werkplaatsje moet er ook wel komen. Ik heb foto’s als voorbeeld: rienuta@yahoo.com. Succes.

 4. leon1 zegt op

  Beste Edward,
  Wil je niet ontmoedigen, maar een goede aannemer, moet je met een loep gaan zoeken, ook in Nederland
  Zorg voor een tekening van je te bouwen huis.
  Zorg voor een grond onderzoek, belasting huis.
  Zorg voor een goed bestek.
  Controleer je materialen die tijdens de bouw worden gebruikt, dikte beton ijzer, samenstelling van de beton, ligt het beton ijzer goed vrij als je gaat storten.
  Controleer je uitzettings coëfficiënt van de stenen te opzichten van de beton, droog en vochtig, controleer de maat voering van verschillende ruimtes.
  Laat ook niet je huis op een terp zetten, mits gezorgd voor goede lengte heipalen,mede aan de hand van het grond onderzoek.
  Zorg ook dat de beton niet te snel droog wordt, na het storten bij warm weer, nat houden min maal 48 –uur.
  Groet,
  leon1.

 5. rentenier zegt op

  Edward en zijn vriendin vragen om een betrouwbare aannemer die goedkoop een klein huisje kan bouwen.
  Ik heb er eens 2 gebouwd, zelfs eigenhandig en ik weet wat er bedoeld wordt en hoe het gebouwd wordt.
  De Thai vindt het niet eens nodig om een fundering te leggen, ze gebruiken normaliter die kant en klare betonnen palen met voet die in vele lengtes worden gemaakt. Voordat die geplaatst worden, wordt er een diep en groter gat gegraven en met beton met veel stenen volgestort waar de palen opgezet worden. Ik zou wel een fundering storten maar hoeft niet overdreven, wel wat betonijzer er in, de palen plaatsen op 3,5 tot 4 meter uit elkaar, dan wordt er een betonnen vloer gestort met gevlochten betonijzeren matten er in. Men moet van te voren bepalen waar men de WC bot en afvoerputjes wil hebben zodat daar eerst de PVC leidingen gelegd worden. Dan kan men tussen de palen in met betonblokken of steentjes de muren optrekken maar ik zou een raamwerk maken, van hout of staal en de buitenkant bekleden met die ‘cementplaten die op nep hout lijken’ die in meerdere kleuren leverbaar zijn. Geen onderhoud of rotting. Dan aan de binnenkant glaswol er tegen en aftimmeren met gipsplaten. Dan moet men van te voren kiezen of men inbouw of opbouw stopkontakten gaat plaatsen want er is de gelegenheid om de kabels weg te werken. Dan de dakconstructie van hout of ijzer balken(tjes) die plaatselijk tot een dakconstructie met lassen verbonden worden. Een gipsplafond en daarop ook glaswol. De dakbedekking kan men kiezen, tegenwoordig hebben ze mooie metalen platen maar die worden erg heet en bij regen, heel luidruchtig, dan zijn er cement-golfplaten of men kiest voor beton pannen maar die zijn zwaar en dan is een zwaardere fundering en zwaardere dakconstructie nodig. Zorg dat er ventilatie roosters aan de kopsekant komen zodat de wind onder het dak door kan. Rondom een zinken regengootje en het dak flink laten oversteken voor regeninslag als de ramen open staan en tegen de hete zon op de ramen en muren. Men kan kiezen tussen aluminium ramen en deuren, PVC of hout…… in de meeste dorpen vindt je een ‘voorman’ die een aantal helpers heeft die precies weten hoe ze het aan moeten pakken. Men moet dan meestal wel zelf toezicht houden en regelmatig aanwezig zijn. Zorg dat er een X-bedrag achter de hand blijft wat als soort ‘garantie’ kan dienen voor onvolkomenheden die bij oplevering nog besproken moeten worden. Als je de bestellingen van bouwmaterialen aan hun wilt over laten, dan wel de rekening goed nakijken en even de prijzen checken. Het beste is om zelf te vragen wat de bouwvakkers nodig hebben en dan zelf gaan bestellen en afrekenen.

 6. bob zegt op

  Hallo, Ik adviseer Khun Denchai. Denkt mee en spreekt engels behoorlijk goed. Bel hem eens en noem hem mijn naam: 0892536428 vanuit nederland uiteraard +66
  Hij heeft voor mij 2 huizen gebouwd en diverse condo’s verbouwd.
  Hij woont in de Isaan.
  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website