Beste redactie,

Graag ontvang ik relevante informatie betreffende het volgende.

Ik verblijf al geruime tijd in Thailand, ben een week of twee tot twee maal toe aangevallen door een loslopende hond waarvan ik de Thaise eigenaresse en de Zweedse, momenteel in Zweden verblijvend ken.

In aanvang stelde de eigenares zich coulant op door te zeggen, vlak voor ik naar het ziekenhuis gebracht werd, dat ze de kosten zou betalen. Na mijn 5 uur durende bezoek aan het Bangkok Hospital ( nee ik hoef geen discussie over waarom het Bangkok Hospital en waarom niet naar…..etc.) waren de kosten al aardig opgelopen. Hierop veranderde haar verhaal, nee het was haar hond niet, die was van de guard die op dit complex past. Haar buren gaven echter aan dat het wel degelijk haar hond is en dat de dame in kwestie in Bangkok aan het werk is en haar hond onverzorgd achter liet.

Politie van laag tot zeer hoog, doet lacherig, staat mij zelf niet eens te woord en wil alleen met mijn Thaise vriendin in het Thais praten en negeert mij volkomen. De tourist politie doet evenmin wat en stuurt je het bos in met het verzoek alles in het Engels op papier te zetten, op mijn vraag wat daar dan mee zou gebeuren kon echter geen antwoord gegeven worden. Ben hier dus ook niet aan begonnen. Nu blijkt het dat ik te laag verzekerd ben in Nederland, blijf dus zitten met een forse restschuld die wel gewoon aan het Bangkok hospitaal betaald dient te worden.

In verband met het opzeggen van allerlei contacten en contracten door mijn echtscheiding is ook mijn doorlopende reisverzekering opgezegd en aan mijn aandacht ontsnapt. Mijn vraag is dan ook is het mogelijk om mijn in Nederland lopende ziektekostenverzekering op te zeggen en een verzekering aan te gaan in Thailand, Hua Hin en tevens een redelijke reisverzekering af te sluiten die, hoewel ik dit niet meer hoop mee te maken, wel een redelijk bedrag vergoed in voorkomende gevallen.

Mijn kostenteller staat momenteel geschat tot de laatste injectie in maart op ruim 100.000 Baht  Gedurende mijn eerste bezoek van 5 uur, heb ik ongeveer 130 injecties rond alle wonden, aan beide benen, arm, rug en bilpartij ” genoten “, naast rabiës injecties en de uiteindelijke wondverzorging variërend tot 7 cm lang en 5 cm diep, waarna ik huiswaarts kon met de nodige antibiotica, pijnstillers en nog een serie medicamenten. Ik ben MEER dan tevreden over de behandeling, daarover geen discussie. Graag ontvang ik ter zake doende informatie of een doorverwijzing.

Met vriendelijk groet,

Hans

17 reacties op “Lezersvraag: Ben aangevallen door een hond, kan ik mij in Thailand verzekeren tegen ziektekosten?”

 1. leen zegt op

  Klink niet zo best, lijkt mij onmogelijk dat je te laag bent verzekerd in Nederland, het bedrag 100.000 Bht( +/- 2500 Euro)dat klinkt eerder niet verzekerd bent om dat je al geruime tijd in het buitenland bent,een reis verzekering betaald geen ziekenkosten,evt wel terugvlucht naar Nedeland en diefstal enz, als je nog ingeschreven bent in Nederland kan de verplichteverzekering niet opzeggen, je kan bij AA Hua in, vragen wat voor jou mogelijk is

 2. Adje zegt op

  Volgens mij is een reisverzekering niet langer geldig dan voor een maximale periode van45 tot 60 dagen. Dit staat in de polisvoorwaarden.
  Je Nederlandse verzekering vergoed de kosten tot maximaal het bedrag van wat het in Nederland zou kosten. Kijk eens op de site van CZ.
  http://www.cz.nl/consument/vergoedingen/2013/buitenland/spoedeisende-hulp-in-het-buitenland.

 3. maria berg zegt op

  Een reisverzekering bij OHRA kun je afsluiten voor een heel jaar. Als je op internet gaat kijken, zijn er nog wel meer, die dit doen voor een jaar. Valt geloof ik onder verzekering voor een wereld reis.

 4. rj zegt op

  Hans , pas op met opzeggen . De meeste “buitenlandse” verzekeringen stijgen elk jaar en worden daardoor steeds duurder . (men rekent de premie naar leeftijd ) . Waarschijnlijk is een aanvullende verzekering naast je basisverzekering in Nederland voldoende en veel goedkoper . suc6 rj

 5. Robbie zegt op

  Beste Hans,
  Volgens mij ben je gewoon te laat om je schade nog te verhalen op een nieuwe af te sluiten verzekering. Als je huis in brand staat kun je er ook geen verzekering meer voor afsluiten. Dus zelfs als je nu nog een ziektekostenverzekering in Thailand afsluit (AA Insurances in Hua Hin is een uitstekend adres, zie : http://www.verzekereninthailand.nl) zal die nooit ofte nimmer jouw reeds bestaande schade van de hondenbeten vergoeden.
  Wat je zorgverzekering in NL niet vergoedt, doet de doorlopende reisverzekering gedurende je reis van max 6 maanden zeker! Dat je je reisverzekering opgezegd hebt zou volgens prinses Maxima “Een beetje dom” zijn… Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten. Jammer voor je en ook pijnlijk, maar accepteer de situatie zoals die is: de Thaise politie helpt je niet, de NL Zorgverzekering doet misschien een beetje en verder heb je meer aan een goede Thaise advocaat om verhaal te halen bij de eigenaresse van de hond.
  Los van dit hele verhaal over je schade zou ik maar gauw bij AA Hua Hin een verzekering afsluiten voor toekomstige ziekenhuisrekeningen. Als je straks door een motorbike aangereden wordt, helpt de politie je ook niet. Sterkte en wijsheid toegewenst.

 6. Cornelis zegt op

  Volgens mij is de ziektekostenverzekering in NL wettelijk verplicht. Je kunt je dus alleen uitschrijven als je daar niet meer gevestigd bent. Wanneer dat het geval is kun je natuurlijk in NL ook geen reisverzekering afsluiten voor je verblijf in Thailand.

 7. Tom Teuben zegt op

  Als je je hebt laten uitschrijven uit NL (= emigratie) kan je je bij een paar Nederlandse maatschappijen verzekeren tegen ziektekosten en reisverzekering (doorlopend). Deze zg
  expat polis wordt oa aangeboden door de OOM. Nederlandse voorwaarden en dus na acceptatie door de mij onopzegbaar. Dit in tegenstelling tot Thaise voorwaarden.

 8. bert van liempd zegt op

  Wat een belachelijk hoog bedrag voor de verzorging van deze wond door een hondenbeet.
  Pas nog iemand hier op vakantie meegemaakt die naar een blaffende hond trapte en die hierdoor in zijn enkel gebeten werd. Heeft de wond in het RAM ziekenhuis te Chiang Mai laten behandelen, twee keer twee injecties en een verbandje totaal TB 1200,00.

  • Leo Th. zegt op

   1200 THB lijkt mij inderdaad een aannemenlijk bedrag voor een behandeling van een hondenbeet in een Thais ziekenhuis. Overigens luidt mijn advies in het algemeen om nooit naar een blaffende hond te schoppen. “Blaffende honden bijten niet” en door naar ze te schoppen lok je juist meer agressie en een eventuele reactie uit, met alle gevolgen vandien.

  • Hans Vliege zegt op

   Lees nog even de laatste allinea van mijn vraag, ik heb het dus duidelijk over twee aanvallen door de hond, gevolg enorme bijtwonden, tot wel 7 cm LANG en 5 cm DIEP in beide benen, arm, rug en in mijn bilpartij. Heb je overigens enig idee wat de prognose is van Rabies? Juist ja, de DOOD.

   • Adje zegt op

    @ Hans. Je hebt gelijk Hans. Schijnbaar hebben Bert en Leo moeite met lezen. Een eenvoudige hondenbeet in de enkel in niet te vergelijken met wat jou is overkomen. Ik hoop dat het nu goed met je gaat. Je zegt dat je nog steeds een Nederlandse ziektekostenverzekering hebt. Heb je al met hun contact opgenomen?

   • Leo Th. zegt op

    Beste Hans,

    Heb geenszins de bedoeling gehad om hetgeen wat jou is overkomen te bagatelliseren!
    Je bent tweemaal door dezelfde hond aangevallen, verblijft die hond daar nog steeds?
    In jouw plaats zou ik in ieder geval overwegen om een advocaat in te schakelen teneinde je onkosten te verhalen. En als die hond daar nog steeds (los) rondloopt is het m.i. ook raadzaam dat je buren en wellicht de pers mobiliseert om die hond daar weg te krijgen om een nieuwe aanval op jou of een ander te voorkomen.
    Een maand of twee geleden was er ook een verhaal in de pers over een pitbull in Pattaya, die een kind had aangevallen. Pas na het verhaal in de krant kwam de politie in aktie en werd de pitbull gevangen.
    Succes!

    • Dick van der Lugt zegt op

     @ Leo, Hans Ik zie wel eens honden in Thailand met een muilkorf. Dus dat is ook een mogelijkheid. Of die muilkorf is aangebracht op initiatief van de eigenaar of de politie, weet ik uiteraard niet.

    • Hans Vliege zegt op

     Bedankt voor je min of meer aangeboden excuus, geaccepteerd. Kan je mij ook verwijzen naar een adres, redactie o.i.d. Wellicht is net als in Nederland de pers erbij betrekken de enige manier om ECHT aandacht te krijgen voor je zaak en de “autoriteiten” wakker te schudden dat ZE echt iets moeten gaan doen i.p.v. zich meer dan heel arrogant op te stellen. Gaarne ontvang ik suggesties. Zou een artikel in de Telegraaf of AD ook een manier zijn om mijn probleem en het probleem van al die loslopende Soi dogs op de kaart te zetten?
     Alvast bedankt voor eventuele reacties. P.s. Heb de site’s van o.a. OOM en AA al gelezen, zeer zinvolle informatie, voor het moment dat je nog geen beroep hoeft te doen op zo een verzekering, ga zeker contact met ze opnemen om te zien wat de mogelijkheden voor MIJ zijn.

 9. Chris Bleeker zegt op

  @,Hans,
  De beste verzekering tegen hondenbeten ( aanvallende honden ) in Thailand is,wandelen met een wandelstok van bamboe,zo,n Mtr. lang en als je de honden voorbij bent de stok achter je heen en weer bewegen,de meeste honden in Thailand zijn angstbijters,en weten van de Thai,die doen dat namelijk ook,….een geweldige op lawaai met de stok.

 10. Cornelis zegt op

  Zie voor nieuws m.b.t. een rechtszaak over een ziekenhuisrekening van 700.000 baht als gevolg van een aanval van een hond:
  http://www.phuketgazette.net/phuket_news/2013/Vicious-Pit-Bull-Attack-Phuket-mother-files-for-compensation-20342.html

 11. Hans zegt op

  Cornelis bedankt, ik heb het bericht gelezen, afschuwelijk en NOG VEEL meer kosten dan ik voor mijn kiezen krijg. Het gaatbgelukkig een stuk beter, wel nog afschuwelijke dichtgenaaide wonden, maar gelukkig hoef ik niet meer aan schoonheidswedstrijden mee te doen. De eigenaar en de eigenaresse ontkennen in alle toonaarden, ondanks buren die zegen hetzij WEL hun hond, dat het NIET hun hond is. Nadat eerst zijn halsband verwijderd is, geen idee door wie, wel een vermoeden, is nu de hond al een aantal dagen plotseling van de aardbodem verdwenen. De vermoedelijke eigenaars heb ik per mail aangesproken maar die ONTKENNEN ten stelligste dat het hun hond was. Schijnen ook goed bevriend te zijn met hoger geplaatste politie functionarissen, dus dan is het verhaal weer rond. Geen enkel ekskuses van derlui, ik zit met een mooie strop en niet alleen littekens op mijn lijf maar ook op mijn ziel. Na bijna 3 wekendagelijks ziekenhuisbezoek, veel aandacht van de heren doctoren en de verpleging, ben ik bezig mijn angsten voor honden te verwerken. Heb zelf altijd grote honden gehad zoals een 50 kg zware Amerikaanse Bulldog, ben honden gewend, heb een teaser en tegenwoordig een bambo stok met een10 tal ijzeren punten van ongeveer 12 cm lang, bedoeld om het grasgazon lucht te geven. Voorlopig heb ik die bij mij en als haast een ridder laat ik nu mijn hond uit, en wee de gebeente die nu nog in de buurt komt en probeert aan te vallen, mijn teaser maakt een angstaanjagend geluid en is goed om bij kontakt de hond direct electronisch neer te leggen, te verlammen dus, en mijn “lans ” geeft mij ook weer een goed gevoel. Bedankt voor de reacties die soms zinvol waren maar in de meeste gevallen, ach wat zal ik zeggen, laat maar, slecht lezen en emotioneel reageren als je niets anders te doen hebt zie ik zeer veelvuldig, en noem ik kakelkuttenpraat. Gegroet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website