Beste lezers,

Ik ben Belg en in 2021 (officiële pensioendatum) ben ik van plan om met mijn vrouw en zoontje naar Thailand te emigreren. Mijn zoon zal dan 9 jaar zijn. Uiteraard wens ik dit goed voor te bereiden zowel in België en als in Thailand.

Gezien de kosten voor de school erg hoog oplopen in Thailand (zowel Engelstalige als Internationale scholen) en in België wel leerplicht bestaat maar geen schoolplicht, ben ik op zoek naar families met kinderen waarvan de ouders samen onderwijs zouden kunnen geven aan deze kinderen in het Nederlands/Vlaams.

Het moet volgens mij mogelijk zijn dat wij als ouders een beurtrol kunnen organiseren en zelf les kunnen geven waardoor het voor iedereen interessant en haalbaar kan zijn. Via deze weg hoop ik mensen te ontmoeten met dezelfde interesse en wens. Men mag mij steeds contacteren via e-mail [email protected] of GSM 0475/548301 of

Groet,

Ludo

6 reacties op “Lezersoproep: Ouders die in het Nederlands les willen geven in Thailand”

 1. Soi zegt op

  Beste Ludo,

  Waarom het wiel uitvinden, terwijl die al sinds jaar en dag al draaiende is? Kinderen in den vreemde kunnen via internet en anderszins op talrijke manieren werken aan lesstof, waarbij de NL taal centraal staat voor het geval zij ooit terug keren om in hun moederland verder onderwijs te willen volgen, cq universitair verder wilen, resp er een baan zoeken. Typ in het zoekvlak van Google: afstandsonderwijs, en ondermeer kom je het volgende tegen:

  http://www.viw.be/nl/afstandsonderwijs/wereldschool

  http://www.stichtingnob.nl/ouders/onderwijs-en-diplomas/onderwijsvormen/afstandsonderwijs.aspx

  Sukses!

 2. bob zegt op

  Het zou wel gemakkelijk zijn als u ons laat weten waarheen u gaat. Thailand is wat groter dan België.

 3. Barbara zegt op

  Beste Ludo, Ik heb mij zot gezocht naar een oplossing voor mijn 15 – jarige dochter. International school is onbetaalbaar (toch voor mij, maar zelfs als ik het had zou ik het er niet aan geven) in de regio van 500000 B – 750000 baht per jaar plus allerlei extra’s. Een Thaise school met IP program (les in engelse taal) kost ongeveer de helft, maar daar mocht ze niet binnen – gezien ze geen Thais sprak, en het IP program dient om Thaie kids engels aan te leren, niet andersom (ze spreekt engels en nederlands). Een ramp is dat hier. Gelukkig was mijn zoon al afgestudeerd. toen we hier kwamen wonen. Er zijn echter wel scholen waar in het nederlands wordt les gegeven, verschillende zelfs in Bangkok (wel in de dure categorie)
  In Chiang Mai kosten de International Schools maar de helft van Bangkok (behalve Prem)
  Ik ben nooit ouders tegengekomen die samen onderwijs organiseerden, het zou mij verwonderen want iedereen woont zo verspreid over Thailand.
  Mijn dochter is terug naar België gegaan en woont bij mijn zus in. De enige manier om haar middelbare school af te maken en een stuk goedkoper. Gelukkig is er skype 🙂

 4. Gerard Van Heyste zegt op

  Beste Ludo, ben zelf Belg en woon reeds 16 jaar in Thailand , wij hebben een zoontje van 8 jaar en zijn uiteraard ook geïnteresseerd in bijkomend onderwijs nederlands, hij spreekt uiteraard vloeiend Thais,engels 60 percent en vlaams 40 percent,verstaat goed ons taaltje maar antwoord gemakkelijk in het engels ?
  Waar zoekt u zich gaan te vestigen? Wij wonen in Bang-Saray ,30 km van Pattaya,7 km van Sattahip!
  Zouden wel graag in contact willen komen . gerardvanheyste7@hotmail .com tel. 08 60 249 209

 5. willem zegt op

  Mooi plan; 1 waarschijnlijk probleem. Als de thaise overheid hier lucht van krijgt dan is er geen werkvergunning; geen vergunning voor lesgeven enz; en dan weten we uit ervaring dat het nog duurder gaat worden dan een internationale school.

 6. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Ludo

  Ik ben het met Willem volledig eens.

  Het kan even goed gaan, maar van zodra de Thaise overheid er lucht van krijgt kunnen u, en diegene die les geven, zich een pak problemen op de hals halen.

  Indien u enkel uw eigen kind les geeft zal dat wel geen probleem opleveren, maar als het in groep gaat gebeuren zou ik toch twee keer nadenken.

  Weet u ook het volgende “Vlaamse kinderen die in België uitgeschreven zijn en hun wettige woonplaats (domicilie) in het buitenland hebben, vallen onder de leerplicht van het land waar ze wonen.”
  http://onderwijs.vlaanderen.be/leerplicht-voor-vlaamse-kinderen-het-buitenland

  Is er in Thailand en leerplicht of is er ook schoolplicht ?
  Ik ben niet in thuis in die wetgeving, maar ik zou daar dan toch voldoende informatie over inwinnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website