Beste lezers,

Voor een nieuw televisieprogramma volgen wij van 9/01/2018 tot en met 27/01/2018 het reilen en zeilen op de ambassade in Bangkok. Naast hulp bij administratieve zaken (verlies of diefstal van documenten), kan u bij de ambassade ook terecht voor ondersteuning bij mijlpalen in uw leven (een huis kopen, een geboorte, trouwen/scheiden, een ziekte of overlijden). Momenteel zijn wij nog op zoek naar verschillende verhalen, groot of klein, die we in deze periode willen filmen.

Bent u dus een Belg die momenteel resideert in Bangkok, Phuket, Pattaya, .. (permanent of als toerist) én bent u van plan om in deze periode gebruik te maken van de diensten van het consulaat? Of kent u andere Vlamingen die dringend gebruik moeten maken van het consulaat? Laat het ons dan zeker en vast weten via: [email protected].

Ik kom graag met zoveel mogelijk Belgen in Thailand in contact. Ik hoor het graag van u. Echt alle tips zijn welkom.

Alvast bedankt!

Tot horens,

Sanne Martens

3 reacties op “Lezersoproep: Belgen in Thailand gezocht voor TV programma over de Belgische ambassade”

 1. marino zegt op

  Dag Sanne,

  Ik woon sinds 2008 in Bangkok. ieder jaar rond februari maart moeten we Op de ambassade een levensbewijs laten afstempelen.

  Dat moet daarna verzonden worden naar de dienst pensioenen in Belgie.

  Beste groeten,

  marino

 2. fons zegt op

  ik heb dit jaar nieuw paspoort id kaart levens bewijs en ben bezig met huwelijk alles probleem loos snelle en correkte behandeling maar ben dan ook met alles in orde

  groeten

 3. Stan zegt op

  Hello Sanne,

  Hier een zeer positieve ervaring met de Belgische ambassade voor een zeer ongebruikelijke procedure:

  Eens mijn Thaise echtgenote in België verblijvend de Belgische nationaliteit had verworven ben ik alleen naar Bangkok afgereisd om haar elfjarige Thaise zoon naar België te brengen.

  Op de Belgische ambassade vroeg ik niet de gebruikelijke procedure van gezinshereniging, want dat kon ik zo vanuit België aanvragen, maar… dat kan aanslepen.
  Nee, met een gevonden tekst “Indien iemand, hetzij man of vrouw, de Belgische nationaliteit verwerft, hebben de kinderen beneden de 12 jaar, waar ze ook verblijven, zo goed als automatisch recht op de Belgische Nationaliteit” had ik blijkbaar een uniek verzoek.

  Ik kon de toenmalige consul, mevr. Malaika Lombume, overtuigen een Belgische voorlopige reispas te verstrekken voor onze thaise zoon, opdat hij zo zijn belgische identiteitskaart kon afhalen in onze belgische woonplaats, waar hij dus recht op had.
  Dit op basis van de hierboven aangehaalde tekst én de inzet van de Consul lukte het net nog binnen mijn drieweeks verblijf de officiële toelating vanuit Brussel te ontvangen, en dus een voorlopig Belgische reispas voor onze Thaise zoon te ontvangen.

  Op de luchthaven in Bangkok was er, zowel bij het inchecken als bij de paspoortcontrole, het nodige wantrouwen, maar alles is toch goed verlopen dankzij een berg papier mét de vertalingen in mijn bezit.

  Ik weet niet of er nog lezers zijn die dezelfde werkwijze gebruikt hebben, maar ik vermoed dat die kans eerder klein is.

  Met vriendelijke groeten,

  stan

  O ja, dit was in 2011.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website