Wat is Hua Hin toch veranderd (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
9 januari 2023

Het strand van Hua Hin

Na 2 jaar Corona zijn we weer terug in Hua Hin om te overwinteren, maar wat is er toch in die 2 jaar gebeurt in Hua Hin? Op het strand geen gezellige eettentjes meer, alleen maar kitesurfers over het hele strand. Gezellig s’avonds koffie drinken ergens vergeet het maar, overal sluit men om 20.00 uur te tentjes (is dit een nieuwe verordening?).

De gezellige restaurants zijn er niet meer of overgenomen door andere buitenlandse eigenaren. Er is echt een hoop verdwenen. Helaas kunnen wij het niet meer vinden in Thailand en gaan op zoek naar een ander land om te overwinteren.

Ingezonden door Rino

19 reacties op “Wat is Hua Hin toch veranderd (lezersinzending)”

 1. Annie zegt op

  Vorig jaar november had ik dezelfde ervaring maar ik had zo erg gehoopt dat dat kwam doordat de toeristen nog wegbleven ivm de regels ook de avondmarkt was niks meer en de weekendmarkt totaal verdwenen enz
  Heel erg jammer ik hoop zo erg dat als er meer toeristen komen alles weer een beetje zoals voor de Corona woord

 2. RIA Brugman zegt op

  En je mist “ons” natuurlijk! Is de Cicadamarkt er nog wel?
  Groet,
  Ria

  • Joanna Wu zegt op

   Ja, Cicada is open en ook weer leuk.

  • Geert Jan bodewes zegt op

   Vindt het nog wel meevallen. Gisteren naar de nightmarket geweest en was gezellig als vanouds. Heerlijk gegeten bij Chilly bird. De cafes zaten gezellig vol met live muziek. De sfeer was uitstekend. Gaan normaal naar de stranden van Kao Tao of die bij Anatasilla en ook hier was het een gezellige bedoening. De Banyan golfbaan waar we normaal spelen is erg goed bezocht en het terras eerder drukker dan rustiger. Of het vroeger dan voorheen afloopt kan ik moeilijk beoordelen. Wel hebben we oud en nieuw op het strand bij het Hilton gevierd en dit was ramvol en helemaal top.

   Vriendelijke groet

 3. Stan zegt op

  Het toerisme is pas sinds een aantal maanden weer terug en het moet allemaal nog op gang komen. Het gaat misschien wel nog een jaar of 2-3 duren voordat het op het niveau van vóór corona is. Dan zal ook alles langer open blijven en zullen er weer wat restaurantjes bij gekomen zijn.
  U gaat Thailand toch niet afschrijven omdat Hua Hin nu tegenvalt?!

  • Rob zegt op

   Ls,

   Dit was allemaal te voorzien, het duurt eenmaal enige tijd voordat alles weer terug is zoals voor covid.
   Mensen uit de ‘reisbranche’ vertelden enige tijd gelden al dat het niet voor 2024 / 2025 duurt voor het weer enigzins op orde is.

   Gr Rob

 4. Willem zegt op

  Een bijzonder ingezonden stukje.

  Al zou het kloppen dat Hua Hin niet meer de oude is dan nog. Naar een ander land gaan zoeken vanwege de veranderingen in 1 enkele stad? Een bijzondere redenering.

  Ik zelf heb een ander beeld van Hua Hin. Het is nu meer dan ooit afhankelijk van waar je verblijft. De oude bruisende oude binnenstad is zeker erg rustig. Maar er zijn nu andere delen veel drukker.

 5. Leo zegt op

  Ik kom er nog niet zo lang maar op korte tijd is er inderdaad heel wat veranderd. De gezellige eettentjes op het strand zijn allemaal weg. Ik vermoed dat de grote hotelketens en hun vriendjes ze uiteindelijk verbannen hebben.
  Er zijn ook een aantal buurten waar veel zaken dicht zijn (vlakbij het Hilton).
  Desondanks er ook een aantal nieuwe uitgangsbuurten die floreren. Soi 94 is heel sterk aan het uitbreiden (Wonderland en een nieuw gedeelte nog iets verderop).
  De expats zijn er goed mee, maar voor de (strand)toeristen die een weekje of 2 blijven is er minder en minder te beleven op en rond het strand.
  Ik vind het toch nog altijd de moeite om er naartoe te gaan hoor. En zo direct zeggen om op zoek te gaan naar een ander land vind ik wel heel kort door de bocht, maar ieder zijn mening natuurlijk.

 6. Elles zegt op

  De markten zijn weer helemaal terug. Maar het strand is leeg kwa stoelen en restaurantjes, alleen stukje chansawang en veranda is er nog. Alles is verplaatst naar takeab. Daar is het drukker dan ooit, het is er ook veel gezelliger, hoewel het strand grijzig blijft. De oude binnenstad is heel treurig, veel leegstand. De barretjes zijn gewoon open. Op 94 is veel te doen nu. En er zijn heel veel leuke koffiebarretjes bijgekomen. Kortom alles verplaatst zich…

 7. Frank zegt op

  Helaas zie je veel reacties van mensen die denken dat Thailand alweer hersteld is van de klappen die zij vooral door Corona hebben opgelopen en het nu nog steeds met veel minder toeristen moeten doen. Ondersteuning van de overheid was en is er nagenoeg niet. Vele zaken zijn hier over de kop gegaan agv het wegblijven van toeristen. Ik maak regelmatig reizen door Thailand en zie het langzaam uit een dal kruipen nu alles weer toegankelijk is (Mae Hong Son pas een paar maanden). Vooral de toeristenindustrie heeft genadeloze klappen gekregen en je ziet vele restaurants en hotels permanent gesloten, ook in Sam Roi Yot waar ik verblijf. Vele ondernemers zitten tot over hun oren in de schulden. En in die paar jaar zie je wat het klimaat doet als er geen onderhoud is gepleegd. In Krabi stonden hotels van een paar jaar oud te verloederen en op Phuket rij je in sommige delen door verlaten straten. Heel triest om te zien en ik begrijp dat daarmee het gevoel van vóór Corona gemist wordt, maar aan de andere kant moet je ook begrijpen dat het land zijn toeristen keihard nodig heeft om er weer bovenop te komen. Dat geldt ook voor de andere landen in ZO Azië. Mijn liefde voor Thailand is groot en ik neem deze periode als een gegeven wat er bij hoort. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het bij sommige attracties ook een verademing was om daar als een van de weinige toeristen te zijn en te zien hoe de natuur zich hersteld heeft. Mijn liefde voor Thailand is niet minder geworden maar de zorgen om al die kleine bedrijfjes en het persoonlijke leed wat daar achter zit wel.

 8. Chiang Moi zegt op

  Als je van Thailand houdt en je kan het niet meer vinden in Hua Hin zou ik zeggen kom naar Jomtien. Natuurlijk is de cultuur anders dan in Hua Hin en zijn er ook wel wat zaken gesloten maar over het algemeen is het er levendig en gezellig. Voor ons id het al 12 jaar DE stek van Thailand maar dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn. Maar op dit moment (we zijn er nu) zie ik niet heel veel verschil met pre Coronatijd). Dus nogmaals kom naar Jomtien de mensen hier zullen er blij mee zijn.

 9. Edwin zegt op

  Door weg te blijven weet je zeker dat het niet beter wordt, Juist nu na een paar maanden heropening hebben ze onze steun meer dan ooit nodig. Het is natuurlijk even wennen maar er zijn nog voldoende plekken die de moeite waart zijn. Ze hebben daar zeer weinig of helemaal steun overheidssteun om te overleven alleen de gene die iets in eigendom hebben konden overleven. ik blijf zeker komen en hoop u ook. Negatief doen heeft geen zin.

 10. Eddie zegt op

  Thailand is toch ook meer dan Hua HIn, en zoals Edwin zegt door weg te blijven daar wordt het zeker niet beter van en daar komt bij door Corona heeft niet alleen Thailand het moeilijk maar helaas erg veel landen.

 11. Je ziet dit wel vaker met name bij wat oudere Thailandgangers. Zijn niet meer echt avontuurlijk ingesteld en alles moet kloppen met eerdere ervaringen anders is er iets mis. Ik vraag mij sowieso af waarom je iedere jaar naar het zelfde stekkie moet gaan en dezelfde ervaringen moet hebben. Dan kan je net zo goed de foto’s van de vorige keer bekijken.

  • Chris zegt op

   Iedereen is anders. Er zijn ook massa’s Nederlanders die een stacaravan aan zee hebben en daar ieder jaar naar toe gaan, en ook de lange weekenden.
   Kan je uit ervaring vertellen dat dat elke keer weer een verfrissing was in vergelijking met het gevoel dat je in een drukke stad krijgt. En naast de bekende buren op de camping waren er altijd nieuwe gezichten. Het is maar waar je het avontuur ziet. En daarnaast hadden mijn ouders niet het geld om met z’n zessen naar Thailand op vakantie te gaan.

 12. Gids Bussaya zegt op

  Beste Rino,

  Geef het nog een jaartje de tijd, wij hebben Hua Hin in 2021 tot een totale toeristische stilstand zien komen, maar nu is het al veel en veel drukker, dus wie weet is over een jaartje jouw Hua Hin min of meer weer zoals je gewend was

 13. Frank H. zegt op

  Maar je kunt toch een andere stad proberen. Als TH.man ga ik het niet zo gauw opgeven. !

 14. Tom zegt op

  Begrijp ik het goed dat alle, ja alle, restaurantjes op het strand bij Hilton zijn verdwenen? Hoe zit het met de pier restaurants? Zijn die er nog wel of ook weg?

  • Ron zegt op

   die zijn er gewoon nog


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website