Ik wil graag de lezers van Thailandblog waarschuwen, dat er buiten de drie officiële postkantoren in Pattaya diverse zogenaamde ‘postkantoren’ zijn zoals in Big C south Pattaya en op de hoek van south Pattaya road en Soi 24, tegenover Soi Hollywood. Deze niet-officiele postkantoren zijn veel duurder, ze rekenen een hoge service-fee.

Bij die in big C gevraagd wat het kost een pakket van 20 kg te verzenden naar Nederland, koste 16,500 baht, niet gedaan dus. Bij de andere koste 5,500 per 20 kg. Er staat dus op het raam ‘authorize post’, dus denk het zal wel goed zijn. Na het brengen wordt het pakket gewogen en bleek 18 kg te zijn, kreeg ik 50 baht korting dus 5450 baht.

Na veel gedoe wat ik jullie wil besparen, bleek achteraf dat 20 kg maar 3030 baht te koste en 18 kg maar 2790 baht.

Er wordt gezegd dat het servicekosten zijn, ammehoela, misschien 10 procent is service, maar een paar duizend baht is diefstal.

Overal geweest, hoofdpostkantoor in Banglamoon, politiebureau, maar overal wordt gezegd: “tja service he”.

Ik hoop dat jullie er je voordeel meedoen.

Groeten,

Koosski

P.S.
De officiele postkantoren zijn:

 • Pattaya soi 13/2
 • Jomtien soi 5
 • Banglamoon

10 reacties op “Lezersinzending: Waarschuwing voor niet officiële postkantoren in Pattaya”

 1. Pedro zegt op

  Gewone brieven of wenskaarten neer Eurpa kosten amper 20 Bathjes.
  Uiteraard in soi 13, geen DHL of andere dure commerciële concurrentie!

  Nooit meegemaakt dat er 1 niet aankwam.
  Gebruikelijk worden deze met 1 week bezorgd.

 2. l.lagemaat zegt op

  Er zijn nog 2 grote postkantoren:

  – aan de Sawangfa Road (Banglamung – Naklua)
  – aan de Sukhumvitroad vanaf de Chayapruek 2 linksaf of vanaf Chayapruek 1rechtsaf na 800 meter aan de overkant dus een u-turn maken.

  Ik ben vaste klant bij het postkantoortje in Big c south Pattaya, alles correct en snel tegen normale briefpostprijzen verstuurd.( brief naar Nederland 49 Baht) Ik heb geen ervaring bij pakketten van 20 kg.

  • koosski zegt op

   Ik zou toch maar naar soi 13 gaan,brief naar Nederland 3 A4 tjes 17 Bath.

   • l.lagemaat zegt op

    Oké, bedankt!
    Ik vond 49 Baht al voordelig.

 3. Jan Verduin zegt op

  Ben recentelijk 2 x op een van de vermelde postkantoren geweest en mijn ervaring in Jomtien was ronduit bizar. Ik bood 3 brieven naar Nederland aan á 24 baht, 1 naar Bangkok á 5 baht en 3 ansichtkaarten naar Nederland á 15 baht, totaal dus 122 baht.
  Maar voordat ik mocht betalen werd mijn paspoort verlangd en typte het meisje doodgemoedereerd al mijn gegevens in de computer.
  Hoezo privacy?

  Ik weet dat dit wél verplicht is bij het aanbieden van een postpakket, maar voor gewone post?

  Een week later was ik op het postkantoor in Pattaya soi 13/2 met een soortgelijk aantal brieven die zonder overlegging van paspoort werden gefrankeerd en verzonden.

  Is het willekeur of begrijpt men zelf de regels niet?

 4. bob zegt op

  In jomtien is een dergelijk afzettend kantoor in het gebouw van Jomtien complex Condotel alwaar u ook tegen een woekerprijs opslagruimte kunt huren. (Stoot uw hoofd niet daarboven)

 5. Aroyaroy zegt op

  De postkantoren zoals hier gemeld, worden gerund door personen die werken op zelfstandige basis,
  Ze moeten een ruimte huren en geven zoals ik zag in de buurt van Bangkok een betere service dan de officiële postkantoren zoals helpen verpakken en dichtkleven met brede tape.

 6. Martin zegt op

  Bij ons nu al drie maal een aantal kaarten verstuurd van Banglamung office en nooit aangekomen in NL. Wat ik hoorde is dat het onbetrouwbare Thaise post volk, de postzegel er gewoon vanaf weekt en opnieuw gebruikt. Ik begin het te geloven na onze ervaringen van afgelopen jaar. Vanaf Jomtien en overigens ook vanaf Banglamung een registered mail verstuurd (EMS) en beiden wel keurig aangekomen.

 7. Nelly zegt op

  Toen wij nog in Bangkok woonden was er ook zo een privé postkantoortje.
  Wist ik in het begin ook niet. was ook niet te zien. Tot ik op internet prijzen ging opzoeken en de dame vroeg waarom er een prijsverschil was. Ja, toen kwam de aap uit de mouw dat dit een privaat postkantoortje was. Moet je wel weten. Kan je vaak niet zien aan de buitenkant

 8. DD zegt op

  Het is jammer dat je hier geen foto’s kan plaatsen, maar de Thaise post ofwel EMS is het meest onbetrouwbare post bedrijf dat ik ken. Gooien gewoon pakketten bij mij buiten voor de deur in openbare straat, inhoud pakket maar 20000 baht. 1 keer nee 3 keer in 1 week. Vorige week 2,5 uur in Banglamung postoffice gestaan voor 2 pakketten waarvan ze zeggen dat het adres niet klopt, uiteraard klopt dit wel gewoon. Helaas hadden ze 1 pakket reeds terug gestuurd, de afzender vroeg mij of ik gek was gezien het de derde keer was. Doe mij maar Kerry, DHL, Fedex


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website