Voor de aanvraag van de Thailand Pass is het niet noodzakelijk om nog een aparte Thaise Verzekering aan te vragen. Wanneer je een reisverzekering met medische kosten hebt van de ANWB kun je een Engelse verklaring vragen bij de ANWB en samen met je polis uploaden.

Gisteren gedaan APPROVED. Als je tijdig aanvraagt kan je ook eens proberen om onze normale ziektekostenverzekering te uploaden, uit berichtten kan ik opmaken dat ze meer verzekeringen accepteren.

Ingezonden door Loe


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 6 votes.
Please wait...

18 reacties op “Verzekering voor Thailand Pass (lezersinzending)”

 1. In principe wordt vrijwel iedere medische reisverzekering geaccepteerd. Het probleem is alleen dat als je dan positief test in Thailand en geen ziekteverschijnselen hebt, je toch in isolatie moet. Dat zal de ANWB zeer waarschijnlijk niet betalen en dan draai je zelf voor de kosten op. Thaise verzekering vergoeden de quarantainekosten wel.

  • Loe zegt op

   Beste Peter, volgens mij is het momenteel net andersom. De Thaise verzekeringen vergoeden niet meer bij geen ziekteverschijnselen en de ANWB wel, mits je niet al wist dat je Corona had.

  • Mattheus zegt op

   Helaa, thaise verzekeringen vergoeden ook asymptomatisch niet meer.

 2. Jan zegt op

  Bij de ANWB moet je dan wel een doorlopende reisverzekering met alleen medische kosten nemen want anders ben je meer geld kwijt dan premie aan een verzekering in Thailand.
  En net zoals Peter hiervoor al aangeeft wordt niet alles betaald wat de Thaise verzekering wel doet.

  • Loe zegt op

   Beste Jan, het is natuurlijk dat je moet bekijken wat voor jezelf het voordeligst is. Maar veel mensen pakken nog een Thaise erbij omdat eerst een bedrag van 100000/50000/20000 vermeld moest worden. Dit wordt bij Thaipass alleen gevraagd en indien je hier ja aanklikt wordt dit geaccepteerd, het hoeft dus niet meer in de polis te staan. Daarom denk ik dat onze normale gezondsheidsverzekering ook geaccepteerd wordt.

 3. Siz zegt op

  Dat klopt helemaal! Ik ben 02/04 in phuket aangekomen met een verzekering van de anwb Inc Engelse verklaring.
  Zou eerst 21 maart vertrekken, maar ivm een positive covidtest moeten verzetten naar 01 april. ANWB heeft keurig de data weer aangepast en een nieuwe verklaring per mail verstuurd.(waarna ik weer een nieuwe thailandpass heb aangevraagd, alvorens ik eerst vlucht en acco verzet heb. Let op! Wel acco boeken waarbij je de data mag aanpassen, anders kost het je een paar mailtjes 😉

  Chock dee ka!

 4. Paul Schiphol zegt op

  Uit eigen ondervinding ben net uit verplichte quarantaine ontslagen. Mijn AXA verzekering (via link in de Thailand Pas aanvraag) Dekt ook de hotelkosten, die niet gering zijn voor quarantaine verblijf. Bij uitchecken verschillende andere gasten gezien die een gepeperde rekening zelf moeten voldoen. Een hotel is geen ziekenhuis. Zij kregen alleen de 2x dagelijks medische checks, de flinke hoeveelheid medicatie en de Thorax X-Ray vergoed. Dus pas op goedkoop kan duurkoop worden. Op de dag van vertrek van Schiphol nog een negative, zelf test. In Bangkok rechtstreeks met KLM toch een positive PCR.

 5. Henriette zegt op

  Beste Peter, Jan (en anderen die zich voorbereiden voor een reis naar Thailand),

  Er zijn de laatste maanden veel dingen veranderd op het gebied van de Thaise ‘covid’ verzekeringen voor reizigers. Waar ze tot voor kort inderdaad goed waren in het vergoeden van kosten gerelateerd aan covid, horen we nu van de Thaise ziekenhuizen en reizigers dat ze waardeloos zijn: Geen enkele Thaise verzekering vergoedt nog kosten te maken met asymtomatische of milde covid. En helemaal geen quarantine kosten.

  Dit komt omdat mensen die in Thailand wonen nu thuis mogen isoleren as ze milde covid hebben. In Febr 2022 heeft het Thaise Ministerie van Volksgezondheid een lijst van 5 symptomen heeft opgesteld voor ‘symptomatische’ covid (waaronder 39 graden koorts over een periode van meer dan 24 uur, en andere, waar vrijwel niemand aan kan voldoen). En is er toen meteen per wet bepaald dat de Thaise verzekeringen geen kosten meer mogen vergoeden die te maken hebben met asymptomatische of milde covid (ook al zijn de ziekenhuis protocollen daar nog niet in meegegaan voor reizigers die op Dag 1 na aankomst positief testen).

  Zoals gezegd de Thaise verzekeringen zijn nu waardeloos voor covid. We raden ze alleen nog maar aan in enkele gevallen als snelle en relatief goedkope oplossing as je zelf een goede eigen verzekering hebt maar moeite hebt om die geaccepteerd te krijgen bij je Thailand Pass aanvraag. Interessant om te weten is dat de duur van de verzekering is in onze ervaring nooit een punt voor afwijzing geweest bij de Thailand Pass aanvraag. Toeristen/expats die een ‘token’ (symbolische) verzekering nodig hebben voor de TP raden we aan de goedkoopste Thaise verzekering te nemen en dan slechts voor 15 of 30 dagen.

  Gelukkig worden op dit moment inderdaad praktisch alle reis en ziektekosten verzekeringen geaccepteerd voor de Thailand Pass aanvraag, zo lang er op de polis brief een bedrag vermeld wordt van minimaal 20,000 USD dekking van medische kosten. Het woord ‘covid’ is niet meer nodig.

  Loe, je hebt gelijk, de ANWB reis/ziektekosten verzekering is een bijzonder goede verzekering waar de ziekenhuizen hier in Thailand goede ervaring mee hebben in die ik absoluut zou aanraden voor reizigers uit Nederland.

  Henriette
  Moderator van de Thailand Pass support groep: https://www.facebook.com/groups/thailandpass

 6. Walter de jong zegt op

  Ik heb een Engelstalige verklating van mijn zorgverzekeraar waarin de bedragen vermeld worden die gevraagd worden. Nu kreeg ik te horen dat er expliciet ook inpatient en outpatient in moest staan .Is mij dit verteld zodat het kantoor waar ik mijn visum en thailand pass heb aangevraagd mij nog een extra verzekering kan verkopen ( is mij aangeboden voor 165 euro) waarin dat wel vermeld staat of klopt dit ? Ik vertrek 05–05 voor 90 dagen naar Thailand

  • Henriette zegt op

   Aan Walter:
   Nee dit klopt niet. Elke reis en gezondheidsverzekering wordt geaccepteerd.

  • Loe zegt op

   Daarom juist deze post van mij, er zijn veel kantoortjes die overal geld aan willen verdienen en daarom nog oude informatie gebruiken. Zelf reis is meerdere keren per jaar naar Thailand en heb daarom een doorlopende annulerings- en reisverzekering met ziektekosten bij de ANWB. Ik heb geen aandelen bij de ANWB maar weet uit ervaring dat alles prima geregeld wordt bij problemen dus een echte aanrader.

   • Michel zegt op

    Hi Loe, bedankt voor deze info!
    Maar vergoedt de ANWB dan ook een evt quarantaine als je covid hebt met milde symptonen? Dus oftewel alle (dure) hotelkosten?
    Want dat is het grootste struikelblok op dit moment in mijn ogen.

    • Loe zegt op

     Standaard verzekerd
     Onvoorziene uitgaven, ook als deze door corona veroorzaakt zijn:
     Extra kosten voor noodzakelijk langer verblijf
     Kosten van quarantaine
     Let op: geldt niet als voor vertrek bekend is dat je bij aankomst in quarantaine moet
     Kosten voor repatriëring
     Let op: geldt alleen als repatriëring mogelijk is. De grenzen van een land of het luchtruim moeten nog wel geopend zijn.

 7. Martin zegt op

  Zorgverzekering zowel bij Unive als bij FBTO hebben beide een Engelstalige verklaring afgegeven dat de covid-19 alle ontstaande onkosten in Thailand dekken.
  Ze zetten er geen bedrag in. Deze documenten worden door de thailand-pass geaccepteerd.

  • Walter de jong zegt op

   In de verklaring die ik heb staan duidelijk bedragen in vernoemd dus dat zou afdoende moeten zijn

  • Richard zegt op

   Ik heb dezelfde combinatie en werd ook snel geaccepteerd. Echter heb toch een extra verzekering bij de ANWB genomen omdat deze in tegenstelling wel een hotel quarantaine dekt tot € 75,- per dag. Bij Unive is alleen dekking bij ziekenhuisopname, wat vaak totaal onnodig is.

   • bart zegt op

    Ook ik heb een extra thaise verzekering , dekking 700.000 bt er bij genomen voor 30 dagen van FWD , Covid inbound travel voor 30 dagen 650 bt en 700.00 bt dekking en geld voor personen van 1 t/m 85 jaar is snel geregeld via – fwdgi.co.th , dit alleen maar om de thailand pas snel te bekomen
    Ik heb al een wereld wijdde polis van Zilverenkruis , met engelse verklaring , en daarbij ook nog een wereldwijde verzekerings polis van Interpolis met annulerings en en extra geneeskundige dekkende onkosten , met alle covid gerelateerde onkosten en extra carantaine verhoedingen van 75,- euro per dag dus genoeg verwacht ik om Thailand binnen te komen op 1 Juni , waar dan ook nog de SHA , extra hotel en test en go kosten zouden gaan vervallen , die ik al wel heb gereserveerd , bij binnen komst , maar tegen die tijd kan annuleren hoop ik

    • bart zegt op

     De dekking van deze extra thaise verzekering is 700.000 TB iplv 70.000 , , die kan nog verder worden uitgebreid en ook tot 365 dagen verlengd , kijk maar op hun site als in mijn eerder schrijven vermeld


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website