Van Dubai naar Pak Chong (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
19 januari 2022

Pak Chong

Midden oktober was het dan zover, ik kon met pensioen en we wilden na een expat bestaan in Dubai, een leven als gepensioneerde opbouwen in Thailand. We hadden ondertussen een huis laten bouwen aan de rand van Pak Chong, dit dankzij de Covid situatie geheel op afstand.

Eind september de COE aangevraagd om 14 dagen in de Sandbox in Phuket door te brengen. Na het lezen van de visa info die RonnyLatYa hier op het blog verstrekt, waarvoor mijn dank Ronny, besloten om met een visa exemption Thailand binnen te komen omdat ik bij vertrek uit Dubai mijn bankrekening en mijn resident visa moet annuleren.

Dus stonden we op 17 oktober klaar om naar Phuket te vertrekken. Echter mijn residentsvisa was niet geannuleerd en dus mochten we de UAE niet verlaten. Afijn 5 dagen later en een nieuw COE-certificaat, waarbij het Thaise consulaat alle medewerking verleende, wij alsnog op pad naar Phuket.

Daar aangekomen werden we strak georganiseerd door alle loketten geholpen en in een busje geladen naar het hotel, waar we dezelfde avond nog een negatief testresultaat ontvingen. Intussen was de Sandbox tijd gehalveerd tot 7 dagen, maar we besloten om 14 dagen te blijven om vakantie te vieren en een beetje te onthaasten. En dat ging prima het was overal rustig dus alle toeristische hoogtepunten van Phuket gezien zonder dringen of wachten op je medetoeristen.

Na 14 dagen naar Bangkok gevlogen met een verklaring dat je de laatste 14 dagen covid bestendig in de sandbox had door gebracht. Vandaar met de auto naar Pakchong en de volgende dag naar het immigratiekantoor Khorat om een langer verblijf te verkrijgen. Op advies van Ronny gewoon gevraagd aldaar ik heb nu een visa exemption en we willen graag een Non immigrant O visa Thai marriage hebben.

Ik heb bewust mijn vrouw het in het Thais laten regelen en mijn mond gehouden, dat werd door de immigration officers duidelijk op prijs gesteld. Ze waren daar zeer bereidwillig om ons daarin verder te helpen. Als eerste werd mijn visa exemption verlengd met 60 dagen op grond van het niet terug naar Nederland kunnen reizen door de Covid situatie, dit op advies van de immigratie officier.

De week erop terug voor de officiële stempel, huisvesting verklaring en een formulier dat mij toestemming gaf om een bankrekening te openen in Thailand. Afijn rekening direct geopend en de 400.000 Baht er op geparkeerd. Zonder dit formulier wordt er door de banken tegenwoordig geen rekening meer geopend.

Ondertussen bezig geweest met het huis aankleden en inrichten, bij ThaiWatsadu kennen ze me intussen al goed.

Juist voor de kerst weer terug naar het immigratiekantoor om daar te starten met het omzetten naar het Non immigrant O visa Thai marriage. Dus met 2 getuigen en een bundel kopieën in tweevoud ons daar gemeld. Na checken blijkt dat het formulier dat we getrouwd zijn en je ophaalt bij de gemeente al verlopen was. Dus de volgende dag waren we er weer en deze keer alles goed en kregen we een papiertje mee om ons 13 januari weer te melden. Totaal hadden we 104 kopieën ingeleverd, menige roman moet het met minder bladzijden doen.

Op 13 januari kreeg ik dan het non immigrant O visum op basis van Thai marriage voor 90 dagen. Dus in april mogen we ons weer melden met alle papieren om dan een verlenging te krijgen van een jaar.

En zo raken we langzaam ingeslingerd in Thailand. Autorijden lukt prima, voor mij is het veel meer ontspannen dan rijden in Dubai het gaat rustig, ze houden afstand, heel ontspannen rijden hier.

Het wordt ook wel wat op en rond het huis, het is nu wel bewoonbaar, onze spulletjes van uit Dubai zijn aangekomen en zo raken we thuis.

Ingezonden door Sjaak P


» Laat een reactie achter


Rating: 4.94/5. From 17 votes.
Please wait...

6 reacties op “Van Dubai naar Pak Chong (lezersinzending)”

 1. Siz zegt op

  Veel plezier en geluk in jullie nieuwe huisje! Chock Dee

 2. Nonkelwin zegt op

  Mooi geregeld Sjaak.
  Bedankt voor deze informatieve en positieve bijdrage.
  Het gaat jullie goed in Thailand.

 3. Yorick zegt op

  Nou Sjaak eindelijk je overal ingeleverd, hopelijk zit je huisje beter in elkaar als die spullen die ze bij albawardy in elkaar bakken.

  Gr Yorick

  • Sjaak P zegt op

   Ik zou zeggen Yorick kom een kerr langs als je naar de Isaan gaat

 4. Jon zegt op

  Goed om te horen dat alles goed gekomen is Sjaak. Wij zagen jouw toevallig op 18 October in het consulaat in Dubai. Ga dit jaar ook met pensioen en gaan ons vestigen in Khaolak. Welk verhuis bedrijf heb je gebruikt voor je container van Dubai naar Thailand en is dat bevallen?
  Groet
  Jon

  • Sjaak P zegt op

   Hallo Jon

   Dat was Boonma ik heb ze benaderd via email en zij hebben een lokaal bedrijf in Dubai ingeschakeld.
   Het is netjes en proffesioneel gedaan en na 8 weken waren mijn spullen in Pakchong.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website