De Thaise regering zal ‘discussies houden over wat te doen’ met betrekking tot naar schatting 500.000 toeristen die in het land zijn gestrand door de Covid-19-coronavirussituatie, en die mogelijk te lang blijven wachten als er niet snel een redelijke oplossing kan worden gevonden.

Nu veel landen hun grenzen verzegelen of zich voorbereiden op de mogelijkheden voor toeristen om naar huis te gaan of een visa-run te maken, zelfs pensionering of onderwijsvisa, worden er met de dag minder. Zelfs degenen die het Koninkrijk weer binnenkomen, zouden 14 dagen zelfquarantaine moeten ondergaan, tenzij ze een gezondheidscertificaat kunnen overleggen dat hen virusvrij verklaart, en een bewijs van ziektekostenverzekering die de Covid-19-behandeling in Thailand dekt. De Thaise minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, bevestigde de discussies vandaag.

De gesprekken vinden plaats tussen het Ministerie van Toerisme, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Dienst Vreemdelingenzaken. Er werd geen tijdschema voor de besprekingen verstrekt, maar het is duidelijk dat de situatie een beperkt tijdsbestek heeft voordat de mensen en het immigratiesysteem zwaar worden getroffen.

In Phuket hebben immigratieambtenaren een ‘clementie’ aangekondigd voor toeristen die het risico lopen hun visum te lang te besteden, maar een brief van hun ambassade nodig hebben en hebben gezegd dat ze een gezichtsmasker moeten dragen wanneer ze naar het immigratiekantoor komen.

In Pattaya vertelden functionarissen aan The Pattaya News dat ze de huidige regels moeten volgen omdat er nog geen nieuwe regels of uitzonderingen zijn ingevoerd. Maar ze anticiperen binnenkort op nieuwe instructies en geven uit welke extensies ze kunnen gebruiken. Immigratieambtenaren moedigen buitenlanders ook aan om open te zijn en met hen samen te werken in de moeilijke situatie, en voegen eraan toe dat ze “begrijpen dat dit een stressvolle tijd voor iedereen is”.

De Thaise minister van Toerisme zegt dat veel toeristen hier in de huidige situatie kunnen blijven en de lokale economie kunnen helpen terwijl ze in de val zitten. Velen, vooral uit Europa, Rusland, Duitsland en de VS, hebben gezegd dat ze er de voorkeur aan geven om hier de situatie uit te rijden, waar tot nu toe weinig paniekaankopen of soortgelijk gedrag zijn, en er geen daadwerkelijke afsluitingen zijn, en het weer aangenamer is.
De kwestie is “zeer gevoelig”, zeggen immigratiediensten die duidelijk hebben gemaakt dat er veiligheidsproblemen zijn.

Bron: the Thaiger

Ingezonden door Wayan

5 reacties op “Thaise regering “in bespreking” over gestrande buitenlanders |”

 1. Helene van der Moore zegt op

  Beste lezer, 9mdat ik blij ben met deze site en de info wil ik jullie even bedanken. Ga zo door en ik blijf graag op de hoogste van jullie bevindingen. Super dank. Stay safe. I AM STUCK AS WELL.. Veel dank, Helene van der Moore

 2. Wim Niewenhuizen zegt op

  Beste thailandblog
  Heel erg bedankt voor de info die je mij verstrekt in deze onzekere tijd
  Ik volg het nieuws van jullie op de voet
  Ga zo door het is voor mij een enorme hulp

  Bedankt gr wim niewenhuizen

 3. Belanda zegt op

  Gisteren vanuit Myanmar nog op het nippertje naar BKK kunnen reizen omdat ze hier het geweldige systeem hebben van 2 luchthavens en je alleen een transit Don Muang – Suvarnabhumi kunt hebben via immigratie. Normaal geen probleem, maar nu wel. Mijn vlucht uit Myanmar komt aan op Don Muang en mijn vlucht naar Europa gaat via Suvarnabhumi. Dus na het nieuws vrijdagochtend dat de Thai per vandaag (zondag) zeer strenge immigratieregels zullen instellen heb ik met spoed een vlucht geboekt naar BKK. Nu trapped in BKK omdat mijn maatschappij niet eerder ruimte heeft dan donderdag (mijn origineel geboekte terugvlucht). Suvarnabhumi was gisteren vol met Farang die naar huis wilden. Immigratie op Don Muang was chaotisch. Terwijl op de achtergrond een of andere hoge pief een intervieuw gaf met de pers en filmbeelden maakte, stonden alle Farang een chaotisch in elkaar geflansd formulier in te vullen over gezondheid. Mijn maatschappij was dit weekend niet bereikbaar op haar Thai nummer, bijzonder slecht in deze roerige tijden, en hun office op BKK airport was ook dicht. Ik wacht wel af, maar kan me voorstellen dat het voor veel minder ervaren reizigers zeer stressvol is dat een airline niet bereikbaar is in hectische tijden. Overigens konden gisteren Thai nationals en ook Myanmar nationals zonder problemen inreizen. Men keek naar de paspoorten, en de Myanmar reizigers werden uit de rij gehaald en via de immigratie bedoeld voor Thai nationals binnengelaten. Prima, maar een beetje vreemd na alle aangekondigde maatregelen… Ik heb er vrede mee, that’s Asia !

 4. Gina zegt op

  Heel spannend allemaal. Morgen kom ik hopelijk aan in bkk waar ik moet wachten op mijn vlucht naar Nederland op vrijdag. Helaas geen enkele eerdere mogelijkheid. Ik hoop dat de vlucht door gaat en uitgaande vluchten richting Nederland mogelijk blijven.
  Weet iemand of ik met mijn Europese paspoort op problemen kan stuiten bij mijn binnenlandse vlucht hat yai – bkk?
  Verder is een medische verklaring voor mijn terugvlucht naar nl niet nodig toch?

 5. Daniel zegt op

  Dank jullie wel voor alle info. Mede hierdoor heb ik mijn dochter op tijd terug kunnen halen uit Bangkok. Heel veel dank en blijf gezond!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website