Thailand’s eerste resort met domes komt naar Krabi

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
18 januari 2019

De glamping trend (glamorous camping) breidt zich al langer uit in Europa en Amerika maar staat nog in de kinderschoenen in Azië. Een jong Nederlands stel zag dit als een kans om een heel nieuw concept in Thailand te starten, slapen in een luxe dome!

Wat is een dome?

Een dome is een van de sterkste architectuur ter wereld door zijn ronde frame van staal. Het ‘doek’ is aan de voorkant transparant en de domes staan op platforms waardoor je van het mooie uitzicht kan genieten. De domes hebben een oppervlakte van 30 en 60 vierkante meter en zijn voorzien van airco, een badkamer en luxe interieur. Qua faciliteiten kan je het vergelijken met een 4-sterren resort.

Vorig jaar hebben de twintigers het bedrijf AsiaDomes opgericht en in februari 2019 start de eerste locatie van AsiaDomes met de bouw van 15 luxe domes middenin de rotsige natuur van Ao Nang, Krabi.

Met hun AsiaDomes willen ze niet alleen een nieuwe trend qua glamping in Thailand brengen maar ook een trend om milieuvriendelijk te zijn en sociale impact te creëren. Zo heeft AsiaDomes een professionele trainer in dienst genomen om lokale mensen op te leiden voor een baan in het resort. Met iedere nacht die je in het resort slaapt, steun je het fonds voor de opleidingen.

Het milieu wordt gespaard doordat domes verplaatsbaar zijn en de natuur grotendeels behouden blijft. Daarnaast verbruikt een dome 30% minder airco dan een normaal gebouw en hebben ze onder andere voor waterbesparende opties gekozen.

Vanaf november 2019 kan jij de eerste zijn om in een AsiaDome te overnachten. Je kunt namelijk nu al boeken via hun crowdfundingscampagne op IndieGogo. Mocht je pas later (weer) in Thailand zijn, de vouchers zijn geldig tot december 2021.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Thailand’s eerste resort met domes komt naar Krabi”

 1. Cornelis zegt op

  Realiseer je dat je, wanneer je ‘boekt’, je je geld in een crowdfunding campagne stort, zonder zekerheid dat dit plan ook echt van de grond komt.

  • Paul zegt op

   t’Ja Cornelis, misschien ff afwachten tot volgend jaar “of” ff zelf gaan kijken en info halen in Krabi hé. Die Nederlanders toch hé, echte entrepreneurs haha…

   • Cornelis zegt op

    Ik raad het niet af, ik zeg ook niet dat je het niet moet doen, maar ik wijs er gewoon op dat dit geen gewone ‘boeking’ is. Overigens absoluut niks tegen ‘entrepreneurs’, integendeel………

 2. pw zegt op

  Dat van die airco mogen ze eens toelichten….

  • Jasper zegt op

   Simpel. omdat het een halve bol is, is het aantal m3 (blijkbaar 30 %) minder om af te koelen dan een vierkante of rechthoekige ruimte met hetzelfde grondoppervlak.

   • pw zegt op

    En tentdoek is uiteraard een perfecte isolator.

 3. chris zegt op

  Ik krab me altijd even achter de oren als ik lees dat Nederlanders een eigen bedrijf hebben opgericht en zaken gaan doen in Thailand. De wetten in Thailand beschermen allereerst en bovenal de Thaise belangen. Daar wordt vanaf gezien als het om hele grote investeringen gaat en/of werkgelegenheid gaat bieden aan vele Thais.
  Dus in dit geval maar eens even doorgezocht. Stuitte vervolgens op de naam van een van de jonge ondernemers die Yke Kooistra heet. Naar eigen schrijven is hij de eigenaar van crowdfundingRESEARCH (niet het zelf opzetten van bedrijven, vreemd genoeg) en probeert hij Nederlandse ondernemers te koppelen aan Thaise initiatieven…alsof we daar de ambassade, het MKB en de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel al niet voor hebben. Maar vooruit…wij zijn Nederlanders en weten het zelf altijd beter.
  Merkwaardig wordt het als de FB-pagina’s waarnaar Yke zelf verschillende keren verwijst niet blijken te bestaan en dat geldt ook voor zijn eigen website http://www.ykekooistra.com. De melding is: “Not Found. The requested URL / was not found on this server.” Zou het alleen aan mijn server liggen?

 4. mr.Bojangles zegt op

  OK, de domes zijn wellicht nieuw. Het principe van in luxe tenten kamperen kwam ik al 20 jaar geleden tegen in India (voor wie het wil checken: het Lake-Resort in Ranakpur: http://ranakpurhotels.com/Ranakpur-hotels/hotel-ranakpur-shivika-lake-hotel.aspx, helaas geen foto van een tent maar ze staan vermeld onder ‘rooms’), en volgens ene Karl May, kwam het 200 jaar geleden al voor in Noord-Afrika. Bedoeienen noemde hij die geloof ik. Het verschil met toen is wellicht de luxe. 😉

  Die 1/3e minder energie voor airco klopt theoretisch wel. Want een normale kubusvorm heeft uiteraard meer inhoud om te koelen. Ik zie alleen zo gauw niet hoe ze die buitenunit op die tent gaan zetten, ach, ook een uitdaging waarschijnlijk. Vinden ze vast iets op. Oja, de website = https://asiadomes.com/

 5. Jasper zegt op

  Ik heb mij er even in verdiept, maar het is in mijn ogen een bak gebakken lucht. Die Kooistra zelf verdient zijn (ruime) inkomen met het verkopen van ideeen, in dit geval gewoon een resort in Thailand dat “eco-friendly” is en ten goede komt aan de lokale bevolking. Modewoorden doen het altijd goed, maar de bewering dat de domes op palen staan, en niet gebouwd zijn van “eeuwiglevend” cement snijden geen hout: veel Thaise resortbungalows staan op palen, in een prachtige omgeving, en zijn van hyper ecologisch hout en bamboo gemaakt. Daarnaast zie ik op de plaatjes evengoed een groot zwembad en gebouw, dus waar hebben we het over.
  Daarnaast “opleiden bevolking: hij wil dus doen voorkomen dat ze onzelfzuchtig (want de klant betaalt daarvoor met elke nacht verblijf) hun eigen aankomend personeel gaan opleiden/trainen. Hoe is dat anders dan bij een normaal bedrijfsplan waar je gewoon je personeel aanneemt en een on-the-job training geeft?

  Overigens ben je verplicht om thais personeel aan te nemen, anders mag je als buitenlander er sowieso niet aan beginnen.
  En voor dat avontuur – want het moet maar blijken of het gaat lopen – mogen dan kleine lieden die geld inleggen het risico lopen.
  De bedoeling is dus een lekker vet-renderend goed in de markt liggend bedrijfsplannetje te lanceren op risico van anderen, en als dat lekker loopt overal in Azie dezelfde gaapverwekkende halfronde tentjes neer te zetten.

  Persoonlijk verblijf ik liever in een authentiek resortje dat prima in het landschap past, waar Somchai en Nud de scepter zwaaien, maar wie ben ik….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website