Terug naar België via Amsterdam (lezerinsinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
19 februari 2022

Vandaag zijn mijn vrouw en ik teruggekeerd uit Thailand na een verblijf van 3 maanden. Wat nodig was voor de Thailand Pass wisten we wel, maar wat al of niet nodig was om terug te keren naar België, daar hebben we heel wat opzoekwerk voor gedaan. Uiteindelijk lees je zoveel ‘rommel’ die volgens ons kant noch wal raakt.

Wij vlogen van Koh Samui naar Brussel via Bangkok en Amsterdam. De eigenares van ons laatste verblijf in Thailand belde de dag voor ons vertrek naar iemand die zij persoonlijk kende bij Bangkok Airways en dat mens zei haar dat we een PCR-test nodig hadden. De eigenares kende wel een dokter die dat voor 1/3de van de prijs deed mét fit-to-fly certificaat.

Argwanend scooterden wij naar het Ticket Office van Bangkok Airways om te checken. ‘Niks nodig’ zei de juf achter het loket. ’s Anderdaags vliegen we van Koh Samui naar Amsterdam Nergens maar ook nergens wordt er behalve de paspoorten of instapkaarten ook maar enig document i.v.m. Corona gevraagd.

Enkel in Brussel moesten we het Passenger Location formulier tonen. Ook kregen we via mail van het Agentschap Gezondheid en Zorg een mail met allerlei richtlijnen zoals o.a. twee testen. Gelukkig kan de eerste gratis krijgen op de luchthaven.

Dat is dan weer fijn meegenomen.

Ingezonden door Gust

4 reacties op “Terug naar België via Amsterdam (lezerinsinzending)”

 1. willem zegt op

  Gust, zoals je zelf zegt … veel informatie raakt kant noch wal! Een PCR-test bij terugkeer naar België is geen vereiste van de Belgische overheid, maar wel van (sommige) vliegtuigmaatschappijen die dit eisen om toegelaten te worden op hun vlucht. Dus heel wat reizigers hebben wel een PCR test nodig om terug thuis te geraken (in Uw situatie was dat niet nodig omdat het geen vereiste is van de maatschappij waarmee jullie vlogen). Wat betreft de twee PCR testen die moeten gedaan worden als je eenmaal terug in België bent: deze zijn gratis als je een geldige code hebt bekomen na PLF-registratie (of je dat nu doet op de luchthaven of op je thuis locatie maakt geen verschil).

  Lees hieronder – bron: https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/coronatesten-en-quarantaine

  De PCR-testen zijn volledig terugbetaald wanneer: de patiënt een geldige activatiecode (corona test prescription code) heeft (bijvoorbeeld na het invullen van het PLF bij terugkeer uit het buitenland) of een voorschrift van een arts heeft …..

  • willem zegt op

   Ik moet eventjes mijn tekst corrigeren !!!

   Ik schreef: Een PCR-test bij terugkeer naar België is geen vereiste van de Belgische overheid ……

   Moet zijn: Een PCR-test om te kunnen/mogen terugkeren naar België is geen vereiste van de Belgische overheid ……

 2. René zegt op

  Gust. Behalve dat men jullie een pootje heeft willen lichten… is het heel herkenbaar.
  Ik heb de afgelopen weken een behoorlijk aantal vluchten (> 6 in 3 werelddelen…) gemaakt en daarvoor van alles geregeld en ingevuld.
  Zelden of niet is er naar gevraagd of een snelle blik op app of schriftelijk bewijs geworpen en dan nog zonder te checken of ik was wie het ‘bewijs’ zei te zijn. OK, Spanje was wel heel strikt maar bij bars/restaurants niet of zelden iets gevraagd.
  Werd er bij mijn vertrek naar en aankomst in Thailand uiteraard wel naar gevraagd, liep het bij het SHA-hotel nogal los met verificatie (wat verwacht je ook van aardige hotelmedewerkers?) en bleef bericht dat ik negatief was getest op alle fronten uit.
  Mijn boodschap is om niet van 1 bron uit te gaan maar verder te lezen of inderdaad gezond verstand gebruiken.

 3. Patrick zegt op

  Beste, ik kan beamen dat er zo veel verschillende info op het net is. Ikzelf zit in een soortgelijke situatie. Ik vlieg vrijdag terug Bangkok naar Amsterdam en daarna met de trein verder naar Brussel. De luchtvaartmaatschappij waarmee ik vlieg eist een pcr test max 72h voor vertrek. Nederland eist een pcr test max 48h voor vertrek. En België niets want ben reeds 3x gevaccineerd. Dus in mijn geval 48h voor vertrek want de aansluitende trein wordt niet aanzien als transit. Wat een gedoe.
  Had een paar keer email naar ndl ambassade in Bangkok gestuurd, en kreeg telkens links door, maar een echt duidelijk antwoord bleef uit. Je zal die links ook wel geklikt hebben…Echt chaos


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website