Somboon Legacy: een nieuw geopend hands-off olifanten opvang

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
14 augustus 2019

Wij zijn Somboon Legacy, een nieuw geopend hands-off olifanten opvang. Dit betekend dat onze bezoekers de olifanten niet aanraken. Wij zitten op 3 uur rijden van Bangkok.

Somboon Legacy zorgt voor oude, zieke en gehandicapte olifanten. Samen met the Legacy River Kwai Resort, hebben we een plek gecreëerd waar onze olifanten vrij in de natuur kunnen lopen, zonder aan activiteiten mee te doen die stressvol voor hen zijn. Het welzijn van onze olifanten is onze hoogste prioriteit!

Olifanten zijn wilde dieren, en zijn niet voor onze entertainment. Hier, bij Somboon Legacy, geloven wij in het observeren van de olifanten in hun natuurlijke omgeving en hun persoonlijke ruimte te respecteren door geen fysiek contact met ze te hebben. Er komen steeds meer olifanten opvangen in Thailand. Helaas zijn de meeste booming business en staan de olifanten niet op de eerste plek. Met woorden als ‘no bullhook ‘no riding’ ‘chain-free’ ‘ethical’ ‘sanctuary’ misleiden ze de toeristen.

Het is steeds moeilijker om een goede plek voor olifanten te vinden. Een sanctuary staat niet gelijk aan een goede plek voor de dieren. Een olifant is geen knuffel, maar een wild dier. Wij hebben met eigen ogen de negatieve effecten van het aanraken van de olifanten door vele bezoekers gezien.

Dit is waarom wij Somboon Legacy gestart zijn. Wij hopen dat u een artikel kan wijden aan ons nieuw project. We zijn deze week online gegaan met onze website: www.somboonlegacy.org

Ingezonden door Manouk Maas

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website