Rood-Wit

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
23 september 2018

Na alle ophef over de T-shirts met een Rood-Wit labeltje erop aan gebracht, heb ik eens nagedacht over het probleem dat de Junta (NCPO) met de pro-republikeinse groep “Organisatie voor een Thaise Federatie” zou kunnen hebben. Ik denk dat het vooral zit in het feit, dat zo’n kleine groep zoveel aandacht op zich kan vestigen.

De voorpagina’s van de kranten in Thailand maar ook van ver daar buiten besteden uitgebreid aandacht aan deze groep en over het krampachtige ingrijpen van NCPO met betrekking tot het T-shirts probleem. De OTF doet het natuurlijk heel slim. Maar ze doen meer.

Ze hebben nu al kans gezien om een aantal wereldwijd bekende bedrijven als sponsor aan te trekken. Wat dacht u van Tommy Hilfiger? Natuurlijk, daar zit voor Tommy een commerciële reden achter, maar toch hebben ze maar even goed het rood-witte logo in de rand van hun beroemde boxershorts laten weven.

Toen de NCPO dit ontdekte, hebben ze meteen een aantal controleurs de markten opgestuurd om alle echte en nep-Tommy’s in beslag te nemen. Dat brengt mij persoonlijk enorm in de problemen. Ik draag namelijk graag Tommy’s boxershorts vanwege de goede pasvorm en gedegen kwaliteit. Wat nu als de NCPO willekeurige mensen op straat gaat controleren?

“Riem los, broek laten zakken en onderbroek laten zien!” En daar sta je dan te kijk met al die nieuwsgierige voorbijgangers om je heen. Boete?….gevangenis?….visum intrekken?…..of nog erger,….slipje inleveren?.

Nu heb ik me laten vertellen, dat ze niet genoeg controleurs hebben want het vergt nogal wat om die controle, zelfs op zijn Thais, uitgevoerd te krijgen.

Daarvoor hebben ze nu een blik vrouwelijke kantoordames opengetrokken om te helpen en dat zou misschien nog een ontsnappingsroute kunnen opleveren. Want zeg nou zelf, zo’n mooie Farang in een strak onderbroekje, die ga je toch niet verbaliseren?

Toch neem ik het risico niet en laat de Tommy’s thuis als ik weer naar Thailand kom. Ik trek wel een Calvin Klein aan, al lijkt het er op, dat Calvin Klein ook sponsor is of wordt. Dus toch maar mijn onderbroek van de HEMA aan? Ik weet het niet, ziet er ook nogal Rood-Wit uit.

Er zit niks anders op dan om het Nederlandse bedrijf G-Star als onderbroeken leverancier te gaan kiezen. Ofschoon die met zijn laatste product, een fraaie rode riem gevaarlijk dicht in de gevarenzone zit.

Ingezonden door Simon

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website