Roken op het strand van Hua Hin verboden (foto’s)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , , , ,
1 februari 2018

 

Het is zover op het strand van Hua Hin per vandaag niet meer roken op het strand. Boete 100.000 baht en/of 1 jaar gevangenis. Echter er zijn ook weer hoekjes gemaakt waar roken is toegestaan.

Ingezonden door Rino

11 reacties op “Roken op het strand van Hua Hin verboden (foto’s)”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Er geldt vanaf vandaag een verbod op 24 stranden.
  Een eenduidig lijstje welke stranden het precies zijn zou handig zijn, maar ze spreken elkaar allemaal tegen.
  Die 100.000 Baht en/of één jaar gevangenisstraf is trouwens wel het maximum. Er kan dus ook een lagere straf worden opgelegd.

 2. Leo Th. zegt op

  Mocht je als notoire roker een gevangenisstraf opgelegd krijgen dan is het misschien een verzachtende omstandigheid dat roken in de bajes nog toegestaan wordt. Moet je natuurlijk niet ook tot een boete van 100.000 Bath veroordeeld zijn want dan zijn de Bathjes om je saffie te kopen wellicht in rook opgegaan.

 3. John Chiang rai zegt op

  De reden van dit rookverbod,heeft niets te maken met het, feit dat het de gezondheid van roker en zijn medemens dient,maar dient lauter en alleen,voor het schoonhouden van het strand.
  En dat in een land waar iedere Coffee to go, 7 Eleven,Big C.Tesco en vele Kleinhandel de consument haast dood gooit met overbodige gratis plastic verpakkingen,die na gebruik in het gehele land gedumpt worden.
  Zou men niet eerst bij deze multi’s beginnen moeten,die eigenlijk de grootste oorzaak van deze algemene vervuiling zijn,of zijn deze in vergelijk tot toeristen,en andere strandgebruikers,een nummer te groot voor deze regering?

  • Theoweert zegt op

   Helaas is (was) dit in Nederland ook zo vorig jaar was Nederland in rep en roer dat men op de markt niets meer mocht verkopen in plastic zakken. Maar de schuld geven aan de 7-11 vind ik slap, nee je hoeft niet het in een zak te laten doen. Zelf geef ik steeds aan dat ik het zo mee neem en dat kan gewoon. Geen enkele multi verplicht je om het plastic aan te nemen.

   Maar ze moeten de ASO aanpakken, die het op straat gooien, zelf neem ik een tas mee en de zakken die ik bij grotere inkopen krijg hergebruik ik als vuilniszak.

   Misschien is dit een begin van een stap naar een schoner milieu, die is Azië soms ver te zoeken, maar als je in Landen als Japan, Korea en China (ja zelfs daar !! in Beijing, Dalian en Xian) komt zie je niets op straat liggen en neemt men alles mee. Vuilnisbakken vindt je alleen bij de supermarkten en op stations.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Theoweert,dat ik bij het enorme plastic verpakkings probleem volgens jou reactie alleen uitgegaan ben van de 7Eleven,is als je mijn reactie goed zou lezen natuurlijk niet waar.
    Ik heb,om het verhaal niet nog langer te maken, duidelijk een paar grote namen genoemd,en heb hierbij ook de middenstand niet vergeten.
    Dat geen multi mij/en anderen verplicht plastic verpakkingen te accepteren, is eigenlijk niet het probleem.
    Het probleem is echter dat zich bij dit systeem haast niemand verplicht voelt voor een alternatief te zorgen,zodat het merendeel van de klanten gewoon verder gaat met het accepteren van deze vaak overbodige plastic verpakkingen.
    Net zoals jij geef ik ook aan, dat ik geen plastic wil,en ga zelfs zover dat ik mijn eigen stof tassen meebreng.
    Alleen het verkeerde systeem,wat alleen door de wetgeving veranderd kan worden,zorgt ervoor, dat wij een erg kleine minderheid zijn,die zo uniek is,dat Thailands natuur op vele plaatsen verzuipt in de plastic bergen. Dat is niet alleen slap doen over de 7 Eleven,zo jij dit noemt,maar opzich een landelijk vervuilings probleem,wat in vergelijk een paar peuken in de schaduw stelt.

 4. Johan zegt op

  Terwijl Dhr. Prayuth en kornuiten hier een essentie van maken werd ik net weer ingehaald door een roetpluimende slingerende bus. Bij het stoplicht zag ik de chauffeur zowat in slaap dommelen en onderhoud aan de verstuivers, bobinyjang. Ik adem liever mee met een sigaar of sigaret op een strand dan die roetdeeltjes die zomaar rondgeslingerd worden. Opgevoerde pick-ups heb ik nu maar niet over…..straten zwart van de ‘blast’.

 5. Sjaak S zegt op

  Ergens moet je dan toch mee beginnen… als je het roken op stranden verbiedt, is de oorzaak van deze vervuiling al weggehaald. Zou je met de andere plastic rommel moeten beginnen, moest er ook verboden worden te eten en te drinken op het strand… ik denk dat dit een tikkeltje te ver zou gaan.
  Ik heb in mijn leven al twee keer brandblaren gehad door weggegooide sigarettenpeuken in openbare zwembaden in Nederland.
  Ik vind het ook vreselijk lastig, wanneer ik ergens in de frisse buitenlucht zit en 5 meter verder iemand een sigaret opsteekt en de rook daarvan naar mij toe drijft.

  Inderdaad zijn er ergere dingen en een auto die zwarte dieselrookwolken uitstoot, die ik moet inademen, is ook niet juist…

  Ik persoonlijk ben blij met dit begin…. nu nog een verplichting om je rotzooi op te ruimen wanneer je het strand verlaat en daar ook een flinke boete op zetten, wanneer je dat niet doet. Zou misschien goed werken, wanneer ze dan desbetreffende persoon verplichten een hele week het strand schoon te houden…

  • Rob V. zegt op

   Geheel mee eens Sjaak. Het is een klein begin, hopelijk de opweg naar aanpakken van meer milieu/stank overlast. 🙂

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Sjaak S,Vooropgesteld ik ben zelf geen roker,en zit net zoals jij ook liever in de frisse buitenlucht, alleen het absurde aan dit nieuwe rookverbod is,dat het daarom helemaal niet gaat.
   Het gaat de regering bij dit verbod, alleen om het schoonhouden van de stranden,wat in principe natuurlijk een goede zaak is,zij het niet zo eenzijdig alleen voor het roken bedoeld.
   Een algemeen dump verbod,of het nu om peuken, of om ander afval gaat, was hier zeker effectiever geweest.
   Dat men daarom zoals theoweert in zijn reactie schrijft, ook het eten aan een strand verbieden moet, houdt ik persoonlijk voor erg overdreven.
   Dit laatste zou betekenen,dat de vorige generatie’s,die nog geen plastic kenden,verhongerd zijn aan het strand.
   Het schoon achterlaten van onze natuur,zou de normaalste zaak moeten zijn,en hierbij hoort zeker niet alleen het wegwerpen van een peuk.
   Het gaat velen om een der veel grotere vervuilers,en dat is onmiskenbaar de verpakkings Industrie,die met hun vele gratis,en overbodige tassen,bekertje’s,flessen,schaaltjes, die na gebruik zonder bedenken hun plaats in de natuur vinden.
   Als mijn vrouw (Thai) in Europa verblijft,en voor een plastictas in de supermarkt betalen moet,heeft ze vaak plotseling geen tas meer nodig,en dat zou ook in Thailand zijn werking hebben.

   • John Chiang rai zegt op

    Ter correctie,met het verbod van eten,heb ik natuurlijk gereageerd op de reactie van Sjaak,en niet op die van teoweert. Sorry hiervoor.

 6. Fransamsterdam zegt op

  Verplichten, verbieden, beboeten en bestraffen.
  Wat een geweldige ideeën allemaal.
  Heel vroeger zetten de gemeenten op druk bezochte plaatsen simpelweg een paaltje neer met een bordje met de tekst “Laat niet als dank…” en dan liet je het echt wel uit je hoofd om een kauwgumpapiertje achter te laten.
  Tegenwoordig komt er in de toeristische gebieden gewoon elke paar uur een veegwagen langs om de straat schoon te vegen. Meestal loopt er één mannetje voor de wagen uit om het afval dat door notoire milieufreaks nog steeds abusievelijk in afvalbakken is gedumpt alsnog op straat te flikkeren, zodat het makkelijk kan worden opgeveegd.
  Keurig geregeld voor 250 miljoen euro per jaar.
  Misschien kunnen we wat van die oude bordjes aan Thailand cadeau doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website