Postadres en postbezorging (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
7 februari 2022

Met regelmaat wordt er op het Thailandblog gesproken over het niet hebben van een postadres of hoe het ontvangen van post of het versturen van je bankpasjes etc. Zelf ruim meer dan 10 jaar dit gedaan via vrienden en of familie echter dit bleek wel een hele belasting voor je vrienden en of familie omdat je jaren en jaren en jaren hun belast.

Dit heb ik opgelost, maar zie dat er nog veel Thailand genieters hier geen raad mee weten.

Lang gedacht om dit wel of niet op het blog te delen. Immers er zijn zoveel lezers die gelijk zonder nadenken reageren en alles beter weten dat staat mij tegen. Maar voor de wel blog lezers die wel snappen dat ingezonden stukken naar de waarheid en ervaring van de inbrenger gebeuren en uiteraard iedereen kan het anders zien en ervaren niet erg. En we moeten elkaar ook een beetje helpen. En de inzender, ik in dit geval, besteed mijn tijd nu maar wel even in het belang van anderen dus negatieve reacties aub laat dat.

Daarom toch maar de melding.

Al redelijk aantal jaren laat ik mijn post in Nederland verzorgen door een postverwerkingsbedrijf. Die zijn erin gespecialiseerd. Binnen 24 uur (enkele uren) heb je een scan van je post. Je hebt een eigen postadres in Nederland. Je pasjes worden professioneel en safe naar je opgestuurd naar Thailand etc. etc. Gewoon een geweldig bedrijf. Je hebt een eigen post portaal via internet alles gelijk in te zien.

En de kosten vallen eigenlijk wel mee. Uiteraard je moet ervoor betalen maar je belast je vrienden en familie niet meer met jou post. Mijn ervaring soms krijg ik maanden geen post en soms in korte tijd een boel. Is afhankelijk van eenieder zijn situatie.

PriPost – Postadressen en postverwerking
Op zoek naar een postadres? PriPost is dé nummer 1 postverwerker. Al ruim 10 jaar ervaren duizenden klanten wereldwijd het gemak van onze Postbox.
www.pripost.eu

En kijk op internet rustig naar de recensies. Bijna geen bedrijf te vinden met zoveel goede recensies. En reacties van is zo duur (meestal minder dan € 6,00 per maand) sorry voor wat geleverd is dan ook weer iets wat je persoonlijk ervaart. Voor wat er geleverd wordt is het de prijs meer dan waard.

Oh ja, ik heb op geen belang in het bedrijf!

Ingezonden door Happy Peter


» Laat een reactie achter


Rating: 4.58/5. From 19 votes.
Please wait...

15 reacties op “Postadres en postbezorging (lezersinzending)”

 1. Jahris zegt op

  Beste Peter, bedankt voor het delen van deze info!

  Ik had dit bedrijf ook al langs zien komen en als optie in gedachten voor als wij volgens jaar definitief naar Thailand gaan. Mooi om te lezen dat er nu ook op Thailandblog positief over wordt geschreven. En dat alles voor €6, een koopje toch?

 2. Lungfons zegt op

  Mag ik aub op dit bericht ook reageren als Belg die al 15 jaar in Thailand woont.
  Ik krijg jaarlijks maar van drie verschillende afzenders brieven op mijn Thais adres.
  (A) Pensioendienst
  (B) Belastingaangifte FOD Financiën toren Bxl.
  (C) Belastings innings kantoor te Ledeberg.
  A en C hebben na vele oproepen om mijn adres correct te vermelden mij na enkele jaren correct in hun pc gekregen.
  Het probleem krijg ik nog steeds niet opgelost bij de FOD die na al die jaren er maar niet inslaat om mijn adres correct in hun pc te krijgen. Ongelooflijke vormen en teksten gebruiken ze om een onbestaand adres te vermelden met resultaat dat mijn laatste Belastingaangifte 3 maand onderweg was van België naar Thailand.
  Reeds 9 maal heb ik een mail gestuurd met vermelding van mijn adres en de voorbeelden die zijn gebruiken, met de hoop dat mijn vraag om correct mij te plaatsen in pc, wat tot heden nog steeds niet gelukt is.
  Laattijdige aangifte wordt wel bestraft met boete. Maar na datum van verzenden van hun brief krijg ik maar 1 maand tijd om een ingevuld formulier terug te zenden, iets wat nooit mogelijk is omdat de zending minsten 14 dagen onderweg is.
  Door contact met andere landgenoten heb ik vernomen dat er meerdere mensen die vast in Thailand wonen hun zendingen van de FOD nooit correct geadresseerd worden verzonden met lange reisweg als gevolg.
  Nog even vermelden dat ik wel ook met E Box werk maar nooit een aangifte formulier heb ontvangen. Wel boetes om te laat te betalen.

  • Lung addie zegt op

   Beste Lungfons,
   ik, Lung addie, behandel, in het kader van mijn dossier ‘Uitschrijven voor Belgen’ veel correspondentie met de diensten welke jij hier vernoemt. Ik heb daar totaal andere ervaringen mee dan wat jij hier beschrijft. Ik zou wel eens uw postadres willen zien welke jij gebruikt voor deze diensten, alsook het adres waar jij de te maken wijzigingen naar toe stuurt.
   Jij maakt, naar je schrijft, gebruik van E Box. Bedoel je hiermee myminfin.b en mypension.be? Indien je deze correct gebruikt dan gaat dat wel feilloos daar deze sites perfect werken indien ze over de juiste gegevens beschikken. Deze gegevens zijn totaal afhankelijk van wat jij hen geeft of gegeven hebt. Ik heb reeds genoeg voorbeelden gezien van mensen die hun postadres doorgaven en viel bijna van mijn stoel als ik deze adressen zag….

   • Lungfons zegt op

    Lung Addie, ik wil je graag meer info en bewijzen bezorgen maar ik wil wel niet mijn adres zomaar via deze weg tonen. Je kan mij altijd een mail zenden zodat ik U via mail kan te woord staan.
    Graag verwacht ik dan ook van U om mijn mail adres te gebruiken.
    Lungfons@gmail.com.

 3. endorfun zegt op

  Lijkt me één van de meest nuttige blogs ooit gezien.

 4. Rudolf zegt op

  Beste Peter,

  Dank voor het delen, ga is kijken of het wat voor mij is.

  Rudolf

 5. Chelsea zegt op

  Zou deze hulpdienst misschien ook de oplossing kunnen zijn om te gebruiken voor bijvoorbeeld banken die niet toestaan dat hun klanten geen adres hebben in Nederland ?
  Iemand ervaring ?

 6. Peter zegt op

  Een goede tip. Ik gebruik Pripost al enkele jaren voor post, pakjes enz ontvangen en doormailen of doorzenden, vanuit NL naar kantoren en priveadressen binnen en buiten de EU. Zij kunnen vertrouwelijke poststukken apart behandelen. Ieder moet zelf afwegen of het de kosten waard is, dat hangt van ieders persoonlijke situatie en het postvolume af. (Als je het via je bedrijf doet zijn de kosten fiscaal aftrekbaar). Het contact met hun servicedesk en medewerkers is altijd snel (geen call center) en ik ben zonder meer tevreden met hun dienstverlening.

 7. Martin zegt op

  Wellicht is dit ook een oplossing voor degenen voor wie bankieren niet meer mogelijk is in NL omdat ze geen postadres meer hebben??

 8. Eddy zegt op

  Zeker de moeite waard om te overwegen.

  Zo op het oog een paar vragen/opmerkingen – is er een systematiek om menselijke of computerfouten of vermissingen te detecteren? Bijvoorbeeld via een geautomatiseerde traceer logboek. De voorwaarden dat je box afgesloten wordt bij onvoldoende saldo vind ik vrij gortig en eenzijdig. Staat er in het contract dat Priport nog een minimale bewaarplicht heeft voor je post?

 9. Louis zegt op

  Hele nuttige informatie.
  Je moet een postadres hebben in Nederland. En ik kan niet zonder, aangezien ik mijn pensioen ontvang van 7 verschillende instanties en enkele instanties zijn niet in staat om mijn in adres in Thailand te verwerken. Mijn voormalige buurvrouw vervult op dit moment die rol, maar ik wens haar ook daarvan te ontlasten, want zij is lichtelijk gehandicapt.
  Vraag: Kan Pripost ook de verzending van bankpasjes en creditcards verzorgen. Zodat ik daarvoor niet naar Nederland behoef te gaan??
  Dat zou een enorme uitkomst zijn!!!

  • Jahris zegt op

   Volgens mij is dat ook mogelijk. Ze scannen de post niet alleen maar tegen een meerprijs kunnen ze de post ook echt doorsturen, dus ook bankpasjes e.d.:

   https://www.pripost.eu/hoe-werkt-het/

 10. Rudolf zegt op

  Eigenlijk heb je toch helemaal geen postadres nodig, Alles gaat tegenwoordig digitaal en met DigiD.

  Alleen voor de bankpasjes dan.

  Zou het een idee zijn ,dat iemand hier de juiste volgorde opschrijft, hoe je een adres in Thailand op de juiste wijze doorgeeft aan instanties.

  Ik heb een keer gevraagd aan iemand, en toen kreeg ik het volgende antwoord,

  Huisnummer, wijknummer (moo), Tambon, Amphur, Changwat, postcode Thailand.
  Volgens mij als je in of dichtbij de stad woont, kan je moo weglaten?

  Maar misschien zijn er andere lezers die mij verbeteren kunnen.

  Rudolf

  • njtw zegt op

   “Rudolf zegt op 8 februari 2022 om 16:13
   Eigenlijk heb je toch helemaal geen postadres nodig, Alles gaat tegenwoordig digitaal en met DigiD.
   Alleen voor de bankpasjes dan.”

   Je hebt dus voor bankpasjes wel een postadres in Thailand nodig?

   • Rudolf zegt op

    Ik bedoelde natuurlijk een postadres in Nederland


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website