Ik ben van de week teruggekomen vanuit Nederland met EVA air. Zoals eenieder onderhand wel weet mag je dan 2 koffers van 23 kilo meenemen. Na aankomst Bangkok heb ik altijd een connectie vlucht naar Udon Thani.

Volgens sommige heb je dan een probleem met de extra bagage: kosten 60 baht per kilo. Dit klopt niet en heb ik ook nooit hoeven betalen.

Werkwijze:

 • Boek ticket met connectie vlucht in 1 keer.
 • Op Schiphol krijg je dan ook je instapkaart van Bangkok naar Udon Thani.
 • In Bangkok bagage ophalen en naar domestic balie 6 tot en met 9. Gewone incheckbalie.

Hier wordt alles zonder problemen afgehandeld.

Ingezonden door Koos

10 reacties op “Overstap van Bangkok naar Udon Thani geen probleem met extra bagage (lezersinzending)”

 1. Rob V. zegt op

  Misschien handig te vermelden waar/hoe je de ticket hebt besteld? En met welke maatschappijen vloog je?

  Ook gezien de discussie “je kunt beter maar direct bij de vliegtuigmaatschappij boeken in plaats van een ticketboer of reisbureau” (minder gedoe met geld terug is het idee er achter). Dergelijke details zijn handig voor lezers die zelf een in twee etappes gedeelde reis wil boeken en niet precies weten hoe dat dan moet.

  Dat je bij een enkele ticket van plaats A naar B via C ook de bagage vanzelf en zonder gedoe meegaat naar de eindbestemming is hoe het inderdaad hoort. Zelf van A naar C en C naar B tickets bij 2 bedrijven kopen, dan wordt het lastig… Maar fijn te horen dat theorie en praktijk overeenstemmen.

  • koos zegt op

   Ik book mijn ticket altijd bij een reisburo in udon thani.
   (Ook in Corona tijd hebben ze netjes voor mijn me geld terug geregeld van tickets.)
   Binnenlandser vlucht geboekt bij Thai airways.

 2. Arno zegt op

  Voorheen met Thai Smile mocht je 20 kg bagage meenemen van BKK naar Udon Thani
  Wanneer je Met Thai Air naar BKK vliegt en je hebt een ticket waar je 30 kg bagage mee mag nemen is dat geen probleem om mee door te vliegen naar Udon Thani, mits je binnen 24 door vliegt naar Udon Thani.
  Kom je met 30 kg bagage aan in BKK en je blijft eerst 36 uur in BKK dan heb je pech en mag je 20 kg meenemen naar Udon Thani.

  Gr. Arno

  • Theo Meijer zegt op

   Klopt. Zowel vorig jaar met Smile als dit jaar met Thai air van Khon Kaen naar Bangkok gevlogen. Bij inchecken aangegeven dat ik de volgende dag door vloog met Eva naar Amsterdam. Beide keren was de extra bagage geen probleem omdat Eva en Thai air beide tot de Star Alliance behoren. De vlucht van KK naar BKK online in Thailand geboekt.

 3. Cornelis zegt op

  Bij een doorgaand ticket, dat dus ook de aansluitende binnenlandse vlucht dekt, gelden v.w.b. de bagagelimiet voor het binnenlands gedeelte de regels van de ‘principal carrier’ – de maatschappij die je van Amsterdam naar Bangkok vliegt. In deze situatie is dat ook zo ongeveer het enige voordeel van een doorgaand ticket omdat je in Udon Thani, in tegenstelling tot b.v. Phuket of Chiang Mai, kennelijk alleen als ‘domestic passenger’ kunt arriveren en je bagage dus in Bangkok gewoon de douane moet passeren. Op Schiphol zal in zo’n geval de koffer ook niet naar Udon Thani doorgelabeld worden.

 4. Ernest Spanjers zegt op

  Ik sta op het punt om mogelijk definitief naar Thailand te komen!! Ik word wel doodmoe van de bagage toestanden!! Dus blijkbaar is het het beste om direct bij Thai air te boeken!! Surath Thani is het einddoel…het is altijd goed om doelen in je leven te houden!! Direct bij Thai air en niet 3 x overstappen?!?!

  • Cornelis zegt op

   Thai Air waarvandaan? Ze vliegen niet vanaf Amsterdam of Brussel……
   Zo dramatisch zijn die ‘bagage toestanden’ toch niet?

 5. Jos zegt op

  Eva Air en Thai Air zijn beide lid van Star Alliance. Vandaar dat je op een binnenlandse vlucht met Thai Airways hetzelfde gewicht aan bagage mee mag nemen als met Eva Air. Vlieg je met een andere maatschappij naar Bangkok dan betaalde je voorheen 55 baht per kilo boven de toegestane 20 kilo.
  Maar dit is sinds 1 jaar verhoogd tot 180 !! baht per kilo. Toch iets om rekening mee te houden.

  • Cornelis zegt op

   Bij Thai Airways heb je op de binnenlandse vluchten tegenwoordig 25 kg bagage-vrijstelling.

   • Rob V. zegt op

    De bagagelimiet voor binnenlandse vluchten hangt af van de boekingsklasse. Bij Thai Air is die voor economy opgeknipt in het volgende: Saver Class 20 kg, Standard Class 25 kg, Flexi Class 30 kg, Full Flex Class 35 kg. Economy Plus 35 kg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website