Wat betreft alle onzekerheid over het herstelbewijs voor het inreizen naar Thailand, heb ik gister via messenger contact gehad met de Thaise ambassade in Den Haag.

Ook ik moest mijn reis cancelen op de dag van vertrek 14 januari. Echter nu in het bezit van een herstelbewijs en zag de nieuwe inreisregels per 1 februari staan: ‘In case of positive RT-PCR result,you must have a medical proof you recovered from Covid 19.’

Voordat ik opnieuw ga boeken toch maar even de ambassade om antwoord gevraagd. Het antwoord is als volgt: “Ja, je Kan naar Thailand afreizen, maar mocht je positief testen, dan wordt alsnog het gezondheidsprotocol wordt uitgevoerd, ondanks dat je een herstelbewijs hebt.”

Ik heb dan ook maar besloten om het risico voorlopig niet te nemen, mocht iemand hier een goede ervaring mee hebben straks na 1 februari, hoor ik het graag.

Ingezonden door Frank


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

4 reacties op “Onzekerheid over het herstelbewijs voor het inreizen naar Thailand (lezersinzending)”

 1. Robin zegt op

  Wij gaan met ons gezin op 11 februari naar Thailand op vakantie en we hebben alledrie net corona gehad. ZZorg voor herstelbewijzen van de GGD met handtekening en stempels en zorg dat je van je eigen huisarts ook een aanvullende brief krijgt mėt handtekening en stempel dat je geen covid-19 klachten hebt en ook niet hebt gehad en dat je hersteld bent en ‘free to flight’ !!
  Dan daarna moet je nog steeds een klein beetje geluk hebben…maar ėėn ding is zeker: ze krijgen een enorme opstopping als ze iedereen gaan opsluiten dus dan moeten ze echt aanleiding zien om je vast te houden.
  Maar nogmaals, duimen dat het goed gaat..
  Ik zal het in ieder geval laten weten. Wish me luck 🙂

 2. Frank zegt op

  Hi Robin, dank voor je reply,en hoop dat voor jullie alles op rolletjes verloopt , hoor graag hoe het verlopen is bij aankomst…goede reis alvast.

 3. Mats zegt op

  Ik ben kunnen vertrekken met een positieve test en herstelbewijs. Het was wel kantje boordje want ze wilden me tegenhouden. Na twee uur discussie en een extra fit to flightbrief van een dokter op het vliegveld mocht ik alsnog gaan.

 4. An Bol zegt op

  Heel veel geluk met het binnenkomen in Thailand. Ik zelf zou er naar toe gegaan zijn 26 januari maar dit is uiteraard niet door gegaan. Wens iedereen een fijne en mooie tijd. Laat wat horen hoe alles is verlopen. Groetjes An Bol.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website