Nieuwe NVT magazine is uit

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
6 februari 2015

Dezer dagen is er weer een nieuw nummer verschenen van het kwartaalblad van de Nederlandse Vereniging Thailand. Officieel “NVT Magazine De Tegel” geheten, is het een bijzonder fraai vormgegeven glossy tijdschrift in full colors, waar iedereen die in Thailand is geïnteresseerd wel wat van zijn gading kan vinden.

Dit nummer is voor de eerste keer verzorgd door Henry in ‘t Zandt, een ervaren journalist met een jaar of 25 ervaring in de televisiejournalistiek (o.a. NOVA, Brandpunt). Die ervaring springt je tegemoet als je het blad openslaat, want het is heel professioneel opgezet en vorm gegeven. Daar moeten we vooral ook Brendan Boots dankbaar voor zijn die ruim twee jaar eindredacteur van De Tegel is gweest, zoals Henry zelf in dit nummer in zijn introductiewoord schrijft.

Hoewel het te ver zou voeren om alle artikelen aan te stippen, willen we er toch een paar noemen. Heel interessant voor de oudere leden van de NVT is een overzicht over de geschiedenis van de Tegel. Dit blad bestaat binnenkort namelijk al zestig jaar en dat is bijna net zo oud als de Nederlandse Donald Duck, om maar een vergelijking te makrnen, maar wel een stuk ouder dan bijvoorbeeld Viva. Voor het overzichtsartikel is Henry in de stoffige spelonken van de Nederlandse ambassade gedoken, waar de (meeste) oude jaargangen worden bewaard. Het leidde tot een lezenswaardig verhaal over hoe het blad met vallen en opstaan altijd op de been is gebleven en gretige aftrek vond. Een hele prestatie overigens voor een blad dat uitsluitend door en voor vrijwilligers gemaakt wordt.

Het blad bevat ook een interview met de nieuwe NVT-voorzitter, Gregor Jansen, in de nieuwe rubriek “Thuis in Thailand”. Daarin zullen vanaf heden geregeld Nederlanders in Thailand worden geïnterviewd.

Wat staat er zoal meer in? Een paar mooie fotocollages van de nieuwjaarsborrel van het NVT, waar de oliebollen duidelijk in de smaak vielen, en van het Sinterklaasfeest in de tuin van de ambassade. Verder een interview met de cabaretière Sara Kroos die in december een schitterende voorstelling, wederom in de tuin van de Nederlandse ambassade, heeft gegeven (na soortgelijke voorstellingen in Hua Hin en Pattaya). Daarnaast een interessant verhaal, getiteld “Te huur: Thaise baarmoeder”. Daarin staat een afgelopen jaar uitgebroken schandaal centraal, waarbij jonge vrouwen uit arme streken voor een flinke beloning draagmoeder worden van rijke buitenlanders. Het schandaal betrof een enkele Japanse man die op die manier veertien kinderen verwekte. Daarnaast werd er schande gesproken in de media van een Australisch stel dat via de draagmoeder een tweeling kreeg, en het gezonde meisje meenam naar Australië, maar het jongetje met het syndroom van Down gewoon achterliet bij de draagmoeder. De Thaise autoriteiten werken nu aan strengere wetgeving over deze problematiek.

Verder dan nog artikelen over een fraaie bloemenwinkel in Thong Lor, over de kunstenaar Daan Botlek, bootraces in Nan en nog meer lezenswaardige bijdragen. En dat alles dan in fraaie kleurendruk met vele foto’s ter verluchtiging en in een goed geschreven stijl.

Het blad wordt altijd toegestuurd aan alle leden van de NVT en daarnaast zijn ook exemplaren te verkrijgen bij de Nederlandse ambassade. Ook op de maandelijkse ontmoetingsavonden in Det5 op de eerste donderdag van elke maand kan iedere belangstellende een exemplaar verkrijgen. Voor nadere inlichtingen kan men ook altijd terecht bij de secretaris van de NVT via [email protected].

De redactie is overigens altijd op zoek naar interessante bijdragen en die zijn dan ook meer dan welkom via: [email protected]. Het blad wordt overigens grotendeels bekostigd uit bijdragen van adverteerders.

Ingezonden door Arie Bloed

2 reacties op “Nieuwe NVT magazine is uit”

  1. Gringo zegt op

    Wat heb je aan zo’n bericht over een blad, dat alleen in beperkte kring in Bangkok verkrijgbaar is.

    Laat de NVT Bangkok net zo doen als haar zusjes in Pattaya en Hua Hin: zet dat blad in zijn geheel op de website!!!

  2. Hans Bos zegt op

    En wat heb je aan verhalen over het privéleven van bestuursleden en artikelen over landen als India? Wat is de oplage? In de buurt van 500 stuks?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website