Mijn glaasje wonder elixir (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
12 juli 2022

Dag beste bloggers, langs deze weg had ik graag mijn positieve ervaring met jullie gedeeld.

Op 62-jarige leeftijd heb ik, samen met mijn Thaise echtgenote, de stap genomen om ons definitief in Thailand te vestigen. Er zijn ondertussen al 5 mooie jaren gepasseerd en ik heb me mijn beslissing nog geen enkel ogenblik beklaagd. We leven in een mooie condo niet ver van het strand genietend van mijn welverdiend pensioen.

Vorig jaar, met de feestdagen in zicht, had mijn vrouw al enkele keren de opmerking gemaakt dat ze de indruk had ik toch aardig wat kilootjes bijgekomen was. Als rasechte Belgische Bourgondiër trek ik me dat eigenlijk niet aan. Lekker eten, genieten van het leven is voor mij een prioriteit. Och wat deren die paar extra kilootjes!

Maar toch, eigenlijk had mijn vrouw ergens wel gelijk. Zouden mijn passief leven en onze vele restaurantbezoekjes dan toch de oorzaak zijn voor wat overgewicht? Uiteindelijk heb ik mezelf met tegenzin eens op de weegschaal gezet en oeps, wat me dat schrikken, 98 kilo rond. Ik kon me in de verste verte niet herinneren dat mijn gewicht ooit de 90 kg overschreden had! Mezelf kennende had ik weinig zin om mijn levensstijl volledig om te gooien. Lekker eten is me meer dan dierbaar en veel beweging is helemaal niet aan mij besteed.

Ik ben een fervent internet bezoeker en op zekere dag kwam ik een filmpje op YouTube tegen waar er sprake was van de positieve effecten van citrusvruchten. Ik weet niet waarom, maar dit trok mijn aandacht. Dit vroeg om nader onderzoek.

Om mijn verhaal kort te houden was het uiteindelijk resultaat dat toen ik gestart ben om iedere morgen, op mijn nuchtere maag, een glas water te drinken aangevuld met het sap van een volledige limoen.

Een half uurtje later neem ik dan als gewoonlijk een uitgebreid ontbijt.

Ondertussen zijn we een dik half jaar verder. Mijn ochtendritueel heb ik netjes volgehouden. En de positieve effecten van mijn glaasje limoensap hebben ervoor gezorgd dat ik nu weer net onder de 90kg weeg.

Is dit een wondermiddel? Ik weet het niet maar voor mij persoonlijk heeft het een geweldig resultaat opgeleverd. Ik ben dan ook van plan om dit vol te houden.

Ben benieuwd wat mijn glaasje wonder elixir de komende maanden voor mij zal betekenen. Wordt vervolgd…

Ingezonden door Martin (BE)

25 reacties op “Mijn glaasje wonder elixir (lezersinzending)”

 1. GeertP zegt op

  Ik drink s’morgens mijn kopje koffie met citroen met hetzelfde resultaat.

  • Herman zegt op

   Ik heb de stelling van een kopje koffie met citroen ook al een aantal keren gelezen. Is dat effectief lekker? Thee met citroen begrijp ik wel maar koffie met citroen?

   Blijkbaar heeft citroen (of limoen) een gunstig effect op ons metabolisme. Ik heb het evenwel nog niet geprobeerd. Ik kamp ook wel met wat overgewicht, is misschien het proberen waard.

   • GeertP zegt op

    Herman, het is echt goed te doen, voorheen dronk ik mijn koffie altijd met melk.
    Wel moet je even zoeken naar de beste verhouding, ik heb een espresso apparaat en zet een iets sterkere koffie dan normaal .
    Ik ben in 3 maanden 6 kilo kwijt.

    • Wouter zegt op

     In 3 maanden tijd 6 kilo kwijtspelen is een mooi resultaat. Een dikke proficiat daarvoor!

     Blij om te zien dat er toch nog mensen zijn met positieve ervaringen (waaronder mezelf). Ik heb destijds heel wat reacties gelezen van mensen die effectief vermagerden door het nuttigen van citroenwater. Ik zou dit niet zomaar klakkeloos als onzin beschouwen.

 2. Winothai. zegt op

  Heb je er echt niets anders voor gedaan Martin ??

  Alleen de citroen / lemoen sap s’morgens ?

  Dan waag ik me daar zeker ook aan !

  Groetjes,
  William.

  • Martin zegt op

   Eerlijkheidshalve moet ik eraan toevoegen dat ik de koffie (met suiker) van tijdens het ontbijt vervangen heb door een grote kop groene thee (zonder suiker). Voor de rest heb ik gewoon geleefd zoals voorheen.

   Blijkbaar, volgens de info van het internet, is een citroen (limoen) een goede booster voor vetverbranding. Als je dit op je nuchtere maag inneemt zou dit zelfs dit effect versterken.

   Ik ben ook een beetje verwonderd van het resultaat. Daar ik anders niets aan mijn levensstijl heb gewijzigd veronderstel ik dat mijn gewichtsverlies te wijten is aan de positieve start van de dag. Anders heb ik er geen verklaring voor.

   Martin.

 3. JP zegt op

  Mooi om te horen, ik heb eigenlijk hetzelfde voor, ik weeg veeeeeeeeeeel te veel, en wat ik ook doe, het helpt niets. Ik woon vlak bij Surin maar ben op het ogenblik in New Caledonië voor enige weken. Van zodra ik terug ben begin ik ook aan een kuur limoen en water, bedankt voor de tip en onder het motto” baadt het niet het schaadt ook niet.”

 4. Kees 2 zegt op

  Er schijnt geen bewijs voor te zijn. Het enige effect lijkt te zijn dat je maag iets gevuld is door het drinken van water met citroensap, waardoor je minder eet.

  https://bell-coaching.com/lifestyle/buikvet-weg-met-citroen/

  https://happyinshape.nl/artikel/494554/water-met-citroen-afvallen/

  https://www.ad.nl/koken-en-eten/helpt-water-met-citroen-je-bij-afvallen~a788c852/

  https://afvallenzonder.nl/citroen-koffie-afval-fabeltje/

  • Herman zegt op

   Wel Kees, zo kan ik het ook hoor.

   Een kleine zoektocht op het intrnet levert meteen 5 websites op die net het omgekeerde beweren. Als je alles moet geloven wat men predict dan zijn we ver van huis.

   Nu hoor ik je meteen denken, wat is dan de meerwaarde van mijn links? Zeer juist, NIETS, maar ik gebruik die dan ook niet om de stelling van de topicstarter onderuit te halen.

   Martin’s verhaal is het levende bewijs dat het blijkbaar wel werkt. Alle andere goeroes de menen de waarheid in pacht te hebben wel daar hecht ik weinig belang aan.

   • Kees 2 zegt op

    Beste Herman en Stan (hierna),
    Wat mijn reactie inhoudt: het is niet bewezen dat het helpt omdat water en citoen vet gaan verbranden.

  • Stan zegt op

   Beste Kees,

   Het kan best kloppen dat er geen bewijzen voor zijn maar ik heb er toch persoonlijk ook baat bij. Trouwens, Martin stelt zichzelf ook de vraag als dit nu een wondermiddel is.

   Moet alles nu bewezen worden? Veel zieke mensen voelen zich al heel wat beter na wat placebo pilletjes. Mooi toch? Martin volgt een kuur en is na zes maanden heel wat kilootjes kwijt. Mooi toch? Wat moet je nog meer wensen?

   Heel wat websites op het internet staan vol met, voor wat de eigenaar betreft, hun waarheid. Als hun waarheid daadwerkelijk dé waarheid is is van geen belang. Als er maar genoeg bezoekers langskomen, dat is belangrijk. Studies spreken elkaar voortdurend tegen. Ik geloof niet alles blindelings wat ik lees en zie.

  • André zegt op

   4 puur commerciële websites die het onderwerp ‘citroenwater’ ge(mis)bruiken om hun eigen pruducten aan de man te brengen. Dit zegt voor mij genoeg.

 5. william zegt op

  Ik denk dat je je zelf een beetje in de maling staat te nemen beste Martin [BE]
  Natuurlijk val je er iets van af, maar geen kleine tien kilo dat heeft andere oorzaken.
  Heb het zelf ook eens een maandje of vier vijf gedaan netjes twee keer per dag warm water met citroenvocht erin.
  Halve citroen per kopje ’thee’.
  Maar je kan het zo’n beetje overal en nergens door doen trouwens.
  Je darmstelsel wordt gereinigd en je stofwisseling gaat sneller.
  Je drang voor tussendoortjes neemt af.
  Al met al een A anderhalve kilo kwijt en dan ook nog op de ‘verkeerde’ plekken.
  Boven de zestig komt dat vanzelf gewichtstoename en dat ben ik toevallig.
  De onbewuste handelingen veroorzaakt bij jou door je partner zullen daarnaast meer met je afvalrace te maken hebben.
  Tenslotte is gewicht schommelingen bij gezonde volwassen mensen een hele simpele verklaring.
  Je neemt meer energie in als dat je nodig heb.

 6. PaulW zegt op

  Ik neem al jaar en dag 2 verse geperste limoenen en drink op nuchtere maag s’ochtends. Pas daarna ontbijt.
  Schijnt goed te zijn voor vele zaken alhoewel niet exact bewezen. Vermageren plaats ik grote vraagtekens bij. Daar is veel meer voor nodig, met name voeding patroon aanpassen en bewegen.

  Ik vindt het persoonlijk lekker en maakt me wakker. M’n maag kan er goed tegen.

  Paul

 7. mike zegt op

  Ik doe dit al vele jaren, iedere ochtend een limoen uitpersen, voordeel is dat je gelijk wakker bent omdat het zo zuur is. Of je er van afvalt weet ik niet, ik niet in ieder geval, ik hou me vast aan de hoeveelheid vitamine c die je op je nuchtere maag binnenkrijgt, even na het drinken van de limoen of citroen niet eten.

 8. mike zegt op

  Ik doe dit al vele jaren, iedere ochtend een limoen uitpersen, voordeel is dat je gelijk wakker bent omdat het zo zuur is. Of je er van afvalt weet ik niet, ik niet in ieder geval, ik hou me vast aan de hoeveelheid vitamine c die je op je nuchtere maag binnenkrijgt, even na het drinken van de limoen of citroen niet eten. gewoon proberen.

 9. Kees zegt op

  Fijn te horen dat je goed afgevallen bent. Ik gebruik al enkele jaren dagelijks als eerste op de dag een glas lauw water met uitgeperste citroen. Dat bevalt me goed, maar ik heb nooit iets gemerkt van groot gewichtsverlies. Dat gaat bij mij altijd gepaard met minder en verstandiger eten.

 10. Ger-Korat zegt op

  Niet de citroen/limoen zorgt voor het afvallen want daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Maar er is wel iets anders wat je als nuchter denkend persoon kan aanvoeren en dat is dat je je realiseert dat je te zwaar bent en daardoor bewust gaat letten op wat je eet. Het is al moelijk om alles wat je naar binnenwerkt te registreren tenzij je van alles het gewicht, suiker- en vetpetcentages bijhoudt en dan pas kun je met droge ogen beweren dat je eet en drinkt als voorheen, anders is het je zelf voor de gek houden. Net zo min als dat je van water afvalt of dat je je darmen kunt reinigen of dat je met een zalfje of vitamine op je huid smeren je er jonger uit gaat zien. Let op wat je eet, beperk suiker inname en fastfood, eet vooral groente en minder fruit want daar zit juist suikers is en zo voorts. En beweeg meer, dat is de andere helft van de inspanning om af te vallen. En voor mijzelf: zit al 40 jaar, sinds ik het als jonge sporter ben gaan meten, op het hetzelfde gewicht,juist weer omdat ik weet wat zorgt voor een gewichtstoename.

 11. Cornelis zegt op

  Het lijkt me één van de vele fabeltjes op dit terrein die maar al te gretig worden omarmd door degenen die verder niet al te veel moeite willen doen. Gewicht verliezen is, simpel gezegd, het resultaat van minder calorieën innemen dan dat je lichaam als ‘brandstof’ verbruikt. Ik denk dat Ger-Korat, hierboven, in zijn reactie raak schiet met zijn observatie.

 12. Lou zegt op

  Ik ben benieuwd naar het resultaat over een half jaar.

 13. albert zegt op

  Bij mij heeft het regelmatig drinken van citrussap geholpen tegen nierstenen. Vrijwel elk jaar had ik last van enkele nierstenen. Sinds is dit sap drink heb ik nergens meer last van! En het is nog lekker ook.

 14. Martin zegt op

  Spijtig hoor, ik breng hier mijn persoonlijk verhaal en men staat onmiddellijk klaar met een groot aantal tegenargumenten. Men zou soms bang zijn om hier iets neer te schrijven.

  Nergens staat er in mijn topic dat er wetenschappelijk bewijs bestaat dat mijn ‘wonderdranje’ effectief helpt, integendeel.

  Het enige wat ik wel weet is dat ik, sedert ik gestart ben met het drinken van limoensap, in een dik half jaar heel wat kilo’s kwijt ben. En daar hoeft geen twijfel over te bestaan. Dus voor mij persoonlijk werkt het wel.

  Wat de echte reden van mijn gewichtsverlies is dat laat ik over aan de specialisten hier op dit blog. Ik ben een tevreden en gelukkig man.

 15. Wouter zegt op

  Beste lezers,

  Ik zie dat er hier heel wat reacties zijn die dit verhaal in twijfel trekken. Ieder zijn mening natuurlijk maar ter aanvulling had ik graag ook even mijn ervaring met jullie gedeeld.

  Tijdens mijn beroepsloopbaan was ik een bezige bij. Toen had ik totaal geen aandacht voor mijn gezondheid en dat was ook nergens voor nodig.

  Sedert mijn pensionering ben ik een totaal passief leven gaan leiden met als resultaat dat een tweetal jaren terug mijn gewicht was opgeklommen tot 100kg. Dit rond getal was voor mij de trigger. Dergelijke zwaarlijvigheid mede met het steeds ouder worden heeft ertoe geleid om een drastische beslissing te nemen.

  Ik ben toen gestart met “Intermittent Fasting”. Dit houdt in dat je gedurende een aantal uren normaal mag eten, daarbuiten zijn enkel gezonde dranken toegelaten. Ik at nog enkel tussen 12 uur ’s middags en 20 uur ’s avonds. Eenmaal je dit gewoon bent is dit makkelijk vol te houden. Ik ben in anderhalf jaar tijd 15kg afgevallen.

  Ik meet 1m70 en had dus uiteindelijk een gewicht bereikt van 85kg. Dit laatste is op zich nog veel te veel maar helaas, ik was op een punt gekomen dat er zo goed als geen beterschap meer was. In “wetenschappelijke termen” heet zoiets een “gewichtsplateau”. Ik slaagde er helaas niet meer in dit niveau te doorbreken.

  Na enige tijd ben ik ook de tip tegen gekomen van het regelmatig drinken van citroenhoudend water. Ik ben toen daarmee gestart (2 volle glazen water met 1/2 citroen per glas – 1 glas bij het ontwaken en nog 1 glas in de namiddag). Wonder o wonder, mijn gewicht begon lanzaam maar zeker terug te dalen. Het eindresultaat tot op vandaag is dat ik na 2 jaar op een gewicht gekomen ben van 78kg. Op zich een mooi resultaat (van 100 naar 78 kg).

  Aan mijn levensstijl van intermittent fasting met het citroenwater zal ik niets veranderen. Ik voel me daar goed bij en heb nergens last van. En wees gerust, ik heb af en toe ook wel eens een “cheat day” waar ik eens uit de bol ga. Dat kan helemaal geen kwaad zolang je maar zo snel mogelijk weer de oude draad op pikt.

  Dit was dan mijn relaas. Hopelijk hebben jullie er iets aan en wordt de mythe van het citroenwater toch een beetje opgehelderd.

  PS: Buiten mijn “cheat days” drink ik geen alcohol. Al de rest, een gebakje, suiker in de koffie, een ijsje in de namiddag, een suikerhoudende frisdrank tussendoor, … dit alles kan en mag tussen 12 en 20 uur.

  • khun moo zegt op

   Wouter,

   intermittent fasting is een bekende wetenschappelijk onderbouwde methode.
   Behalve afvallen is het ook nog gezond.
   Je lichaam gaat overtollige reserves aanspreken en verbranden.

   Er is ook nog een heel simpele methode om af te vallen.

   Een kleinere lepel nemen.
   Aangevuld met een paar glazen water.
   je zult zien dat je eerder voldaan bent.en grotere porties kunt laten staan.

 16. Sjaak S zegt op

  Nou, ik denk dat je blij kunt zijn. Of het nou daardoor komt of niet, je doet er in ieder geval niets mis mee.
  Zo heb ik het wonder van collagen ontdekt…. ik had de laatste jaren altijd veel jeuk op mijn armen wanneer het heet was.
  Toevallig had ik in de kast een doos met sachetjes collagen poeder staan. Ik wist niet wat het was, zocht het op en het blijkt een stof te zijn die het lichaam zelf maakt, maar hoe ouder je wordt hoe minder het aangemaakt wordt. Het zit ook in bepaalde groentes en ook in vis en vlees.
  Maar sinds ik iedere dag een zakje collagen door mijn chocolademelk, yoghurt of vruchtensap doe, is die jeuk weg… ik weet niet of het daardoor komt… we zien het over een jaar weer. Ik heb wel het gevoel dat het helpt, net als jij het gevoel hebt dat dat citroenwater helpt.
  En omdat ik altijd graag caipirinha dronk (met sap van een hele limoen), maar ook sinds een aantal weken helemaal geen alchohol meer drink, heb ik ook lang geen citroen meer gebruikt.
  Dus ga ik jou nadoen en begin vanaf morgen citroen in mijn water te doen. Ik drink toch al veel puur water en dan heb ik ook eens een smaakje erbij.
  Misschien val ik dan ook nog een paar kilo af! Zou geweldig zijn…ik wil graag 20 kilo kwijt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website