Lezersinzending: Wereldbetalingen van ING

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
2 september 2019

Ik kreeg vandaag onderstaande binnen:

ING is voor jou bezig met het verbeteren van het product voor Wereldbetalingen. Stapsgewijs gaan we deze verbeteringen introduceren.

We beginnen binnenkort met een 2 dagen snellere verwerking en de introductie van een vast tarief van 6 euro voor het versturen en ontvangen van Wereldbetalingen.

Ook hebben we de schermen verbeterd, zoals het kunnen doen van een Wereldbetaling vanuit het standaard overschrijfscherm in Mijn ING. Op de Mobiel Bankieren App zijn Wereldbetalingen nog niet mogelijk.

Let op: Voor het ontvangen van Wereldbetalingen is het opgeven van je IBAN verplicht. Hierbij is het niet langer mogelijk om betalingen te ontvangen waarin nog “PSTB” i.p.v. “INGB” in het IBAN staat vermeld.

Mocht je nog vragen of suggesties hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Annet van der Hoek
Directeur Klantenservice

Hoelang die wereldbetaling dan gaat duren wordt nog niet vermeld. De wereldbetaling gaat een vast bedrag van 6 euro kosten waarmee dus duidelijk de concurrentie van bijvoorbeeld Transferwise bij grotere bedragen wordt aangegaan.

1) Als nu nog duidelijk wordt hoelang zo’n betaling gaat duren?
2) Het om bijvoorbeeld een bedrag hoger dan € 1000 gaat het dus serieus goedkoper is als Transferwise?
3) Kun je die betaling ook aanwenden als bewijs dat je een bepaald bedrag overmaakt van NL naar Thailand hetgeen met Tranferewise niet kon omdat het geld van een Thaise rekening komt?

Doe eventueel straks uw voordeel met bovenstaande.

Ingezonden door Harm

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersinzending: Wereldbetalingen van ING”

 1. Steven zegt op

  Wordt het hierdoor goedkoper om aan te geven “alle kosten voor opdrachtgever” (of iets in die geest) ipv “gedeeelde kosten” ???

 2. Leo Th. zegt op

  Serieus goedkoper dan bijvoorbeeld Transferwise valt te bezien. Daar zie je namelijk direct welke koers gehanteerd wordt, hoeveel kosten worden ingehouden en het gegarandeerde bedrag, tot na de komma, wat er op de Thaise bank bijgeschreven wordt. Dat is bij banken zoals de ING een heel gepuzzel,. Voor de koers moet je eerst een andere site bezoeken en rekening houden met koersopslag. Komt bij dat ook de Thaise bank bij overboeking via ING kosten in rekening brengt of kan brengen.

  • john zegt op

   denk dat het verhaal over de koers niet correct is. Als ik euros overmaak naar mijn thaise baht rekening vanaf mijn nederlandse ingrekening krijg ik op mijn scherm direct te zien hoeveel thai baht het is.

   • Leo Th. zegt op

    Beste john, vorig jaar voor het laatst via de ING een overboeking naar Thailand gedaan. Opdracht in euro’s verstrekt omdat de Thaise bank een gunstiger wisselkoers zou berekenen dan de ING. Kreeg toen niet op mijn scherm te zien welk bedrag er op de Thaise rekening zou worden bijgeschreven. Dat schijnt nu dus veranderd te zijn. Op de site van de ING staat thans te lezen dat geadviseerd wordt om over te boeken in de valuta van de ontvangende bank, dus in Baht , om te voorkomen dat de wisselkoers van de Thaise bank gehanteerd wordt. Dus precies het tegenovergestelde. Verder lees ik dat het transactie aanbod op het scherm een indicatie is van het totaalbedrag inclusief alle kosten maar dat het in werkelijkheid eventueel toch kan afwijken. En ook dat de ING een koersopslag berekent bij de aankoop van buitenlandse valuta. Daar is dus sprake van wanneer je de overboeking in Baht laat uitvoeren. Voor mij is niet helder of deze koersopslag reeds is verwerkt in het totaalbedrag op het scherm en evenmin of de Thaise bank alsnog kosten in rekening brengt. Nu is het niet mijn bedoeling om reclame voor Transferwise te maken, als ik met de ING voordeliger kan overboeken doe ik dat natuurlijk, maar Transferwise is volkomen transparant en garandeert het te ontvangen bedrag in Thailand op het moment van overboeken zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 3. Wil zegt op

  Ik heb bovenstaande mededeling van de ING ook ontvangen en wil toch nog even waarschuwen voor wellicht een addertje onder het gras. Ik maak met een zeker regelmaat geld over naar Thailand via de ING en de kosten daarvoor bedroegen altijd Euro 31,00. Deze E 31,00 bestonden uit 2 kostenposten, te weten: Euro 6,00 “transfer provisie” en E. 25,00 “correspondentiekosten”. In het bericht van de ING wordt niet gezegd dat die “correspondentekosten” komen te vervallen. En die Euro 6,00 betaalde ik toch al aan “transfer provisie”. Mijn ervaring met banken is dat alles alleen maar duurder wordt zoals de kosten van je “betaalpakket” en ook de kosten van een beleggingsrekening. Ik kan me dus niet voorstellen dat het bedrag voor “dossierkosten” geheel komt te vervallen. En er staat ook niet bij op welke datum het ingaat terwijl ze dat anders wel precies kunnen zeggen. “Binnenkort” is mij te vaag. Een beetje gezond wantrouwen dus maar ik laat me graag positief verrassen.

  Groet,
  Wil

  • Erik zegt op

   Wil, wat zijn dat voor kosten? Ik maak al 17 jaar geld over via internetbanking van ING NL naar Kasikorn Thailand en betaal 6 euro in NL en 500 baht in TH (kosten BEN). Meer niet. Waarom betaal jij dan extra kosten?

   • Taruud zegt op

    Dat klopt. Overboeken via “share costs” kost € 6 en op je Thaise rekening nog eens 500 THB. Ik heb een keer per ongeluk met “our costs” overgeboekt en dat was inderdaad € 31.
    Wat de koers betreft: ING heeft een website waarop je de gerekende koersen direct kunt zien per halve dag: https://www.ing.nl/media/ING_Wisselkoersen-overzicht_tcm162-47358.pdf
    Als je in Thailand een bank hebt met internet bankieren (zoals Bangkok Bank) dan zie je meestal een dag later al het bedrag op je rekening staan.

   • Wil zegt op

    Erik, ik maak altijd het geld over met “kosten voor uw rekening (our)”. Dat betekent dat ik, de afzender, alle kosten voor mijn rekening neem.
    Wil

    • Wil zegt op

     Erik, en weer even een aanvulling op mijn reactie: het betreft van mij dan overschrijvingen naar de BANK OF AYUDHYA (Krungsri – met de gele ATM’s en het gele logo). ALs ik nu bij de ING even een testje doe (met code OUR) krijg ik als Transactie aanbod de informatie dat de Transactiekosten ING 6 Euro bedragen en de kosten van de ontvangende bank 25 Euro. Met de code BEN zijn de bij het Transactie Aanbod de Transactiekosten ING 0,0 en de kosten bank ontvanger ook 0,0. Bij code SHA (van shared) is het Transactie Aanbod: Kosten ING (nog steeds) 6 Euro en “kosten bank ontvanger” ook 0,00.

     Ik heb circa 2 jaar geleden een echte test gedaan door op 1 en dezelfde dag 500 Euro over te maken naar de rekening van de ontvanger bij de Kasikorn bank en 500 Euro over te maken naar de rekening van de ontvanger bij de Ayudhya bank. De transactie via de AYUDHYA bank leverde beduidend meer THB’s op dan via de Kasikorn.
     Maar dezelfde ervaring heb ik ook met pinnen in de automaten van Kasikorn en Krungsri; pinnen via de laatste kostten minder Euro’s op mijn ING afrekening. Ook contact geld wisselen bij Krungsri is tot nu toe voordeliger (gunstiger wisselkoers dan bij de Kasikorn Bank).
     UIteraard is contact geld wisslen het voordeligst bij de SuperRich kiosken of de HappyRich kiosken, maar dat terzijde.
     Ik zal weer eens een echte transactie doen via code BEN. Kijken wat dat oplevert.
     .\Groet,
     Wil

     • Erik zegt op

      Wil, nul kosten bestaat niet! Beide banken rekenen geld. Ik doe altijd BEN en stel, ik boek 5.000 euro over.

      Van mijn ING bank gaat af 5.000. Naar Thailand gaat 4.994. In Thailand wordt dat omgewisseld naar THB en dan haalt Kasikorn er kosten vanaf: 500 zag ik als laatste. Dat staat op hun site maar je kunt eens de fax opvragen in de lokale bank en die komt van hoofdkantoor. Daar zie je hun kosten EN dat uit NL 4.994 binnen is gekomen.

      Helaas, voor niets gaat alleen de zon op!

   • Erwin Fleur zegt op

    Beste Eric,

    Het gaat hier om grotere bedragen neem ik aan.
    Wat betreft gewoone bedragen laat ik de begunstige betalen waarbij de ING niet mag rekenen.
    Mocht dit bij grotere betalingen anders zijn verneem ik dit graag.

    Ook ik heb deze melding gehad. Hier onder weer gegeven.

    Beste heer Fleur,

    ING is voor jou bezig met het verbeteren van het product voor Wereldbetalingen. Stapsgewijs gaan we deze verbeteringen introduceren.

    We beginnen binnenkort met een 2 dagen snellere verwerking en de introductie van een vast tarief van 6 euro voor het versturen en ontvangen van Wereldbetalingen.

    Ook hebben we de schermen verbeterd, zoals het kunnen doen van een Wereldbetaling vanuit het standaard overschrijfscherm in Mijn ING. Op de Mobiel Bankieren App zijn Wereldbetalingen nog niet mogelijk.

    Let op: Voor het ontvangen van Wereldbetalingen is het opgeven van je IBAN verplicht. Hierbij is het niet langer mogelijk om betalingen te ontvangen waarin nog “PSTB” i.p.v. “INGB” in het IBAN staat vermeld.

    Mocht je nog vragen of suggesties hebben, neem dan gerust contact met ons op.

    Met vriendelijke groet,

    Annet van der Hoek
    Directeur Klantenservice

    Persoonlijk is het nog steeds moeilijk om op de oude pagina te komen om een buitenlandse
    betaling te doen.

    In de nieuwe omgeving staat Thailand nog niet weergegeven en mijn pesoonlijke buitenlandse
    adressen niet mee gecopieerd.

    Het kan nu anders zijn, mijn laatste buitenlandse overschrijving was 6 weken geleden.
    Ook in de nieuwe omgeving kun je nog niet kiezenn wie er voor de kosten opdraaid.

    Mocht ook hier al een verandering in zijn” mijn aandacht heeft u”.
    Met vriendelijke groet,

    Erwin

  • Jan zegt op

   Ik heb ook vaak gebruik gemaakt van ING maar altijd gekozen voor gedeelde kosten. Kosten waren alleen 6 euro bij ING en bij Kasikorn nooit geen kosten gezien. Dus weet niet waar die correspondentie kosten vandaan komen nooit gehad. De koers van dat moment als het binnen kwam en dus nooit zeker. Als ik voor 12.00 uur Thaise tijd overmaakte dan stond het de volgende dag om 10.00 uur op de rekening bij Kasikorn. Nu gebruik ik Transferwise goedkoper door dat je gelijk de koers vast zet zeker nu de Bath zo hard gaat.Wel opletten bij Transferwise, ik kies altijd voor low cost en maak met Ideal over en dan staat het de volgende dag op mijn kasikorn rekening. Vorige week zelfs nog dezelfde dag. Transferwise ook gemakkelijker dan Via de website van ING. Straks met de app waarschijnlijk makkelijker.

 4. Wil zegt op

  Aanvulling op mijn eerdere bericht: er staat in het bericht van de ING dan ook helemaal niet dat het DUS goedkoper wordt; alleen eenvoudiger en sneller.

 5. PEER zegt op

  Wanneer je aangeeft:
  ALLE KOSTEN VOOR ONTVANGER
  Betaal je dan helemaal niets??
  Graag info
  Peer

  • Erik zegt op

   Peer, geld overmaken kost geld. Dat betaalt de zender helemaal, de ontvanger helemaal of ieder een helft. Dus kies maar. Maak je geld over binnen jouw gezin zoals zovelen van ons dan maakt het dus niet uit wat je kiest. Ik kies altijd BEN, de ontvanger betaalt.

  • Wil zegt op

   Volgens de opgave van de bank betaal je dan helemaal niets. Maar als je de ontvanger 100 euro moet betalen dan weet ik niet of die ontvanger ook blij is met 85 of 90 Euro.

 6. Tom zegt op

  Omdat de gebruikte koers niet verandert kan het nog altijd duurder zijn dan TransferWise dat “de middenkoers – aangeboden door het onafhankelijke Reuters.” hanteert.

 7. HansB zegt op

  Ik heb hetzelfde bericht op 28 augustus gekregen in mijn berichten. Ik denk dat iedereen het heeft gekregen. Sinds ongeveer twee maanden zijn stortingen vanuit Nederland veel sneller bijgeschreven op een rekening in Thailand. Meestal door de week binnen 24 uur.
  Ik weet niet welke van de opties bij overmaken het gunstigst is. Ik dacht euros overmaken met kosten voor de ontvanger maar weet dat niet zeker.
  Weet iemand dit wel?

  • Erik zegt op

   Ik maak al 17 jaar geld over van ING NL naar Kasikorn TH en dat is altijd binnen 24 u op werkdagen.

 8. Alex zegt op

  Kijk eens naar Moneygram
  1000 euro versturen. Kosten 1.99 euro
  Transactie tijd enkele minuten

 9. Anton zegt op

  Ik maak maandelijks geld over in euro’s via ING.
  Meestal binnen 24 uur overgemaakt en betaal 6 euro bij invullen gezamenlijke kosten.

 10. hans zegt op

  ING rekent een hele andere koers dan transferwise en is dus altijd duurder…..

 11. Henk Appelman zegt op

  3 dagen…….duurt een wereld betaling EN OOK in het weekend nu in Thailand, dus geen weekend meer wachten, ING doet zijn werk naar behoren dunkt mij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website