Lezersinzending: Wel of geen Covid besmetting?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
12 april 2021

De dochter van mijn vrouw kwam 3 april bij ons op bezoek en heeft drie uur naast haar moeder zitten praten. Ze ging op maandag 5 april naar haar werk en moest van haar baas gelijk laten testen op Covid-19 omdat ze met 7 vriendinnen op 31/3 was gaan uit eten in Thong Lor Bangkok. Uitslag: zij en nog 2 vriendinnen zijn besmet en liggen nu in het ziekenhuis.

Wij waren op 4 april voor vier dagen van Pathum Thani naar Pattaya op vakantie. Ze belde ons op 6 april met de mededeling dat ze besmet was. Dan gaat er ineens flink wat door je hoofd spelen, veel stress en hele nacht niet geslapen. Op 7 april waren we terug in Pathum Thani, we hebben ons gelijk gemeld bij het Bhumibol ziekenhuis. De volgende dag 8 april werd de test uitgevoerd dat 1 minuut per persoon duurde. De uitslag zouden we op vrijdag 9 april per e-mail gestuurd krijgen.

Om 10.30 uur kregen zowel mijn vrouw als zoon, de uitslag SARS-CoV_2 Undetectable (negatief). Voor mijn uitslag verschillende keren tot 19.00 uur opgebeld, we moesten wachten. Zaterdagochtend weer opgebeld, ik moest vanwege computerstoring wederom mijn gegevens via QR-code weer alles invullen en opsturen.

Dan gaat er weer van alles door je hoofd spelen, om 13.00 uur kreeg ik ook een e-mail SARS-Covid 2 Undetectable. Kosten voor de test was 50 Baht per persoon.

Ze komen nog ons huis ontsmetten. We moeten wel nog 14 dagen thuis blijven.

Ingezonden door Arnold


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersinzending: Wel of geen Covid besmetting?”

 1. William zegt op

  Arnold,

  Wat voor behandeling geeft men nu eigenlijk in het ziekenhuis.
  En uiteraard succes met het ziekte verloop met de dochter van je vrouw.

 2. chris zegt op

  “Kan ik ziek worden van het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 als ik ergens spullen of oppervlakken aanraak of vastpak?
  De kans is klein dat je ziek wordt als je bijvoorbeeld in een winkel of bij iemand op bezoek spullen of oppervlakken aanraakt of vastpakt. Door niet met je met de handen in het gezicht te komen en regelmatig goed de handen te wassen voorkom je dat je ziek wordt. Was meteen je handen na het aanraken van oppervlakken of spullen van iemand die (mogelijk) COVID-19 heeft.”

  Kortom: dit ontsmetten is een cash-cow voor bepaalde bedrijven (het is op mijn faculteit nu al twee keer gebeurd zonder ook meer 1 geval van Covid) maar volstrekte onzin.

  • Daniël zegt op

   In huidige tijden waarin vele economische sectoren op hun gat liggen is het niet verkeerd om toch nog wat verdienmodellen te hebben. Geloof mij nou maar als ik zeg dat de Thaise overheid er een is van het slimmere soort.

   • Willem zegt op

    Dit kost Thailand alleen maar geld. Staatsziekenhuizen waar de Thais niet voor betalen.

  • Ger-Korat zegt op

   Officieel van RIVM in Nederland: … lijkt de kans klein dat SARS-CoV-2 zich verspreidt via pakketjes of oppervlakten (van een deur tot winkelwagen). In het laboratorium is weliswaar aangetoond dat dit kan, maar dat was bij ideale omstandigheden die zelden zullen voorkomen.
   Zegt genoeg denk ik, daar is door deskundigen al vaker over geoordeeld en daarom deze melding van RIVM.

 3. Robert JG zegt op

  Arnold,

  Vervelend, maar vertoond je dochter ook ziekteverschijnselen?

  • Arnoldss zegt op

   Ze was aan het snotteren en had een Ct-waarde van 23,terwijl het rond de 40 had moeten zijn.
   De andere twee hadden een waarde van 19, waren aan het hoesten en hadden koorts.
   Dus hoe lager je Ct-waarde hoe besmettelijker iemand is.
   Er is ook een longfoto van haar gemaakt, maar de longen waren virusvrij.
   De patiënten moeten in en rond hun bed blijven en worden behandeld met paracetamol.
   Morgen wordt er nog bloed van haar afgenomen.

   Groet,
   Arnolds

 4. Eric zegt op

  “Uitslag: zij en nog 2 vriendinnen zijn besmet en liggen nu in het ziekenhuis”.

  Omdat ze een positieve uitslag heeft (van die geweldige PCR-test waarvan de UITVINDER heeft gezegd dat deze totaal ongeschikt is voor het doeleind waarvan ie nu gebruikt word), of omdat ze (heftige!) ziekteverschijnselen vertoond. Covid-19 met de bekende griepverschijnselen kun je gewoon thuis uitzieken. Een maat van me voelde zich erg beroerd, liet zich testen: positief bevonden. Twee beroerde weken gehad en nu weer OK.

  Als je iemand opneemt in een ziekenhuis vanwege ‘n positieve test zou dit gewoon quarantaine moeten heten. Onder toezicht je kamer niet verlaten, dat dan weer wel.

  “Dan gaat er ineens flink wat door je hoofd spelen, veel stress en hele nacht niet geslapen”.

  Ik denk dat dit onnodig is voor een virus als corona… Ja je kunt er goed ziek van worden, ja de verschijnselen kunnen heftig zijn maar kom op: vertrouw op het immuumsysteem: covid-19 is geen killervirus. Bij lange na niet.

  • theiweert zegt op

   “Ik denk dat dit onnodig is voor een virus als corona… Ja je kunt er goed ziek van worden, ja de verschijnselen kunnen heftig zijn maar kom op: vertrouw op het immuumsysteem: covid-19 is geen killervirus. Bij lange na niet.”

   Toch zou ik het niet willen uitproberen. Vorig jaar enkele naaste vrienden door Covid-19 verloren. Natuurlijk als je veel vrienden heb is deze kans groter. Maar als er twee uit een gezin binnen 14 dagen aan Covid-19 overlijden. Dan zet je toch wel vraag tekens achter dit “griepje”

   Ongeveer 4 weken tegen vertelde mijn zuster dat haar hulp in de huishouden, wat verkouden was en zich ging testen. Zij zelf had een drie jaar terug een herseninfarct gehad daardoor heeft ze hulp. Ze vertelde dat de hulp positief was getest dus niet meer kon komen. Vroeg haar moet jij je dan niet test, daar ik 13 maanden in New-Zealand vast heb gezeten. Daar is men verplicht bij verkoudheidverschijnsels direct naar een teststraat te gaan. Daarna af te wachten op een uitslag, die bij negatief op je mobiel uiterlijk de volgende dag hebt. Ben je positief getest wordt je direct in bewaakte Isolatie gesteld.

   Gisteravond heb ik dit bericht geplaatst op mijn facebook

   “Je heb je strijd verloren. Je sprak opgewekt een paar weken terug met me over dat je zorgmedewerker besmet was. Vond het gek dat je niet direct ook getest werd. Nee eerst even wachten, dan een afspraak maken, toen kwam de uitslag ook Covid-19. Je moest naar het ziekenhuis maar er was geen plaats meer in Drachten en moest verder naar Heerenveen.

   Het “griepje” werd je fataal, werd in Coma gebracht en het werd een verloren strijd.

   Je was mijn lieve zusje, welke altijd trots was op haar grote broer. Die zelf uit bewondering voor hem zelfs een snelwandelwedstrijd liep.
   We hadden altijd een bijzondere band met elkaar. Ja je bent er niet meer. Ik hoop dat je niet veel geleden hebt van dat verdomde is maar een griepje. Zoals sommigen nog steeds denken. Helaas heb ik vorig jaar verschillende vrienden door “dat griepje” verloren.
   Mijn verdriet is groot. Je was altijd aanwezig op de familiedagen en deed actief mee. Het was de laatste maal als soepprinses.
   We zullen je allemaal missen. Je zusters. Broers, kinderen en kleinkinderen. Maar je zal altijd aanwezig blijven in ons hart.
   Rustzacht mijn lieve zusje.”

   Ik wil mee hier zeggen dat je zker op ouder leeftijd op moet passen mijn zuster is 66 jaar geworden dus haar pensioenleeftijd niet gehaald.
   Den daar eens over na.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website