Lezersinzending: Voedselschaarste?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
27 juni 2020

(Photo Juon 19 / Shutterstock.com)

Tja, het wordt me wat in Pattaya en omgeving. Bij de grote supermarkten, inclusief Big C en Lotus komen steeds meer open plekken. Deze worden opgevuld met voorraden van producten die er al stonden. Waren dat er eerst 5 achter elkaar nu 25 naast elkaar.

 

En zolang er geen ‘farang’ meer arriveren komen er ook geen producten en wordt de spoeling van ieders vaderlandse voorkeur aan voedsel smaller en smaller. Zo worden we niet alleen weggepest door allerlei maatregelen door de overheid maar ook doordat we gedwongen worden ons menu aan te passen…….

Ingezonden door BOB Robert

No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersinzending: Voedselschaarste?”

 1. Cornelis zegt op

  Nou, je bekijkt dit wel erg negatief, vind ik.’Weggepest’, ‘gedwongen’: overdrijf je nu niet een beetje?
  Overigens is van het verschijnsel dat je rapporteert in mijn omgeving absoluut niets te merken bij de grote supermarkten.

  • Bob jomtien zegt op

   Ach, lees de nieuwel mmigratie voorwaarden even

   • Cornelis zegt op

    Ohh, wat is er dan recent in negatieve zin veranderd? Altijd problemen met uit de onderbuik neergeschreven berichten.

   • RonnyLatYa zegt op

    Welke nieuwe immigratie voorwaarden ?

    • Bob jomtien zegt op

     STM.2

     • Cornelis zegt op

      Kun je misschien ook een helder antwoord geven?

     • RonnyLatYa zegt op

      Bob, dat zijn toch geen nieuwe immigratie voorwaarden.
      STM2 is een formulier dat de aanvragen overhandigd krijgt en dat hij/zij moet ondertekenen voor kennisname.
      Daarin staan de omstandigheden waaronder je de verlenging kan verliezen. Maar die bestaan al jaren.
      Een van die omstandigheden is trouwens enkele jaren terug aangepast en dit in het voordeel
      van de aanvrager. De aanpassing betreft dat wanneer de persoon komt te overlijden waardoor de verlenging werd bekomen, men de jaarverlenging nu volledig mag uitdoen, m.a.w. komt de partner of kind van de aanvrager te overlijden dan mag de jaarverlenging worden uitgedaan. Dat was tot voor enkele jaren niet zo. Je kon toen ook je jaarverlenging verliezen, al werd dat in de praktijk niet echt toegepast. Men heeft dat nu officieel gemaakt.

      Dat STM2 wordt in de meeste immigratiekantoren voorgelegd, maar kan ook zijn dat je dat niet krijgt. Het is immers geen eis tot het bekomen van de verlenging, enkel iets waarvan je in kennis wordt gesteld. Maar blijkbaar is zo een formulier dan toch noodzakelijk.

      • Cornelis zegt op

       Ronny, met al die onjuistheden – en soms ronduit onzin – die je tegenkomt lijkt het me voor jou een beetje dweilen met de kraan open om de zaken weer recht te zetten. Althans, dat is mijn waarneming……

       • RonnyLatYa zegt op

        Dat gevoel heb ik ook wel eens hoor 🙂

  • Bob jomtien zegt op

   En welke omgeving is dat dan wél. Altijd problemen met niet te identificeren berichten.

 2. Erik zegt op

  Kom op, BOB Robert, weggepest? Als ze witneuzen echt kwijt willen doen ze dat niet door jouw favoriete rookworst en jouw flesje 0.0 uit de schappen te laten. In steden als Pattaya ben je verwend geraakt door de behoefte die witneuzen hebben gekweekt en waar de ondernemer dankbaar op ingestapt is.

  Zo werkt het in de nering: als de vraag zakt sla je wat anders in. Iedere meter schap kost geld en moet winst maken. Reken er maar op dat de schappen weer goed gevuld worden als de toeristen terugkomen en wanneer dat is weet niemand maar DAT ze terugkomen staat voor mij vast. En dan komt jouw rookworst ook weer beschikbaar, en je flesje 0.0.

  • Bob jomtien zegt op

   Ik heb hier in Thailand nog nooit een rrokworst gezien in de schappen en wat je met o.o bedoelt ik weet het niet. Bier zeker? Dat drink ik niet uit flesjes.

 3. l.lagemaat zegt op

  Nou, nou , nou Bob!!! Voedselschaarste? In welke winkel kom je?

  Ik geef voedsel aan de mensen die in de rij staan en het echt niet hebben!

  • Bob jomtien zegt op

   Zo deed ik. Ik schrijf hier over farang voedsel

 4. Laksi zegt op

  Tja,

  Toch moet ook ik constateren dat er in Chiang Mai, ook wel lege vakken zijn, afgelopen week geen papieren zakdoekjes bij Lotas San Sai. Vandaag weer volop.

  • Cornelis zegt op

   Ik mag toch hopen dat we dat niet als een probleem zien……..

 5. Christiaan zegt op

  In Hua Hin en omgeving zag ik geen voedselschaarste. Wat mij de laatste tijd opvalt,is dat Amerikaanse en Engelse producten steeds minder worden geleverd. Bij Tesco Lotus zijn dat vooral waren met eigen merk en kennelijk in Groot Brittannië geproduceerd. Maar dat laatste bevreemd mij niet. Immers Tesco Lotus staat op het punt uit Thailand te verdwijnen.

 6. John zegt op

  Het lijkt me dat je op de foto de vers brood afdeling hebt… dan lijkt het me logisch dat er aan het eind van de dag wat schappen leeg raken… het kan niet zo zijn dat je zo volop hebt dat er honderden broden worden weggegooid. Ik kom een paar keer per week bij Tesco, Makro en Big C, maar mij is nog geen leeg schap opgevallen, een uitzondering daargelaten… er is wel eens een artikel dat niet geleverd is.
  Van wegpesten kan toch geen sprake zijn, Thailand en zijn economie moeten het hebben van de buitenlander die hier woont en zijn dagelijkse boodschappen doen… jou stelling dat er geen farang meer komen, voorlopig, daarvan zijn de meeste toerist… die doen weinig of geen boodschappen… die ontbijten in de bar, bij de eerste halve liter… en de farang die hier permanent verblijft doet gewoon zijn dagelijkse boodschappen.
  Jij heb gewoon een bijna leeg schap aangetroffen… ik zou er niet te erg wakker van liggen…

  • Erik zegt op

   “Van wegpesten kan toch geen sprake zijn, Thailand en zijn economie moeten het hebben van de buitenlander die hier woont en zijn dagelijkse boodschappen doen.”

   Wegpesten zal inderdaad niet het geval zijn, de rest van je uitspraak zullen we maar met een korreltje zout nemen.

 7. joskeshake zegt op

  Ja en toch zit er enige waarheid in, ik bestel gewoonlijk online bij Big C op Pattata Klang en blader maar eens goed op hun online site en ja zal zien dat er heel veel ” out of stock” is.en dit is al 3 a 4 maand zo.En nee, ik heb heb het niet alleen over farang eten, of het moest zijn dat men kat ook als farang bestempeld wordt 55.

  • l.lagemaat zegt op

   Ik winkel soms bij Big C+ Pattaya Klang. En inderdaad soms zijn er geen kersen! Dan maar ingevroren aardbeien voor een smoothy, heerlijk!
   Verder alles aanwezig wat ik graag zou willen eten!

 8. Peter zegt op

  Weet niet hoe het momenteel in Thailand is
  Maar toen ik eind februari terug naar Europa ging ,was aanbod al minder
  Ik heb echter niet echt belang bij typisch europese producten
  Brood bakken we zelf
  En vlees en vis koop ik lokaal

  • l.lagemaat zegt op

   Zowel vers, als ingeblikt (zuurkool, rode bieten, doperwten,etc.) als diepgevroren spinazie is alles aanwezig.
   Zelfs op de markten aardappels, bloemkool, winterpeen, uien, soorten sla, etc.

   Dit alles in meerdere zaken in de wijde omgeving van Jomtien, Pattaya, Naklua, etc.is “farang” voedsel aanwezig!
   Zelfs de nieuwe zoute haring is op een enkel adres verkrijgbaar!

 9. chris zegt op

  Het is gewoon laagseizoen. Kwam vroeger alleen voor op de kleinere eilanden als Koh Lanta,maar nu ook in Pattaya. Vanaf volgend jaar meer tjap tjoi en loempia’s in de winkels, geen pizza of kaas.

 10. Mike zegt op

  Dit soort onzin artikelen uit de onderbuik met nonsens over immigratie heeft geen plaats op deze blog.
  Bijna elke dag weer iets over “ZE willen ons eruit” hebben omdat er weer iemand van boven de 70 verward is over de immigratie regels die al jaren en jaren hetzelfde zijn.

 11. teun zegt op

  Het leven hier wordt wel zwaar zonder rookworst, zuurkool, hutspot etc. 5555!!
  Ik zou dan denken: hup, koffers inpakken en terug naar NL. Zeker als je denkt, dat Thailand je rookworst etc uit handel haalt om Nederlanders weg te pesten.

  Maar met een beetje zoeken, kun je zelfs oer-hollandse kost vandaag de dag krijgen. En voor het overige: do in Thailand as the Thais do.

 12. Hans de pon zegt op

  Kom er bijna iedere dag bij de big c geen probleem je kan er alles kopen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website