Lezersinzending: Vervolg op TM30

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
18 januari 2019

Beste lezers, bedankt voor jullie opmerkingen op mijn verhaal van 18 december over het (online) invullen van het TM30 formulier. Nu het vervolg, want ik gaf toen aan dat ik een boete verwachtte omdat ik te laat was met deze melding.

Gisteren hadden we nog steeds niks gehoord van immigratie, terwijl we er toch een gefrankeerde retour enveloppe hadden bijgevoegd, dus nam mijn vriendin contact op met het kantoor in Khaempang Phet. Daar kreeg ze te horen dat men het erg druk had gehad en ja, de brief met onze melding hadden ze ontvangen, echter… Ze hadden gemerkt dat ik te laat was (1 maand) met de melding na aankomst, maar ze vonden dat ze daar niet op moesten reageren. Nu ze mijn vriendin toch aan de telefoon hadden, kreeg ze wel een advies.

Omdat ik binnenkort mijn borderrun moet doen in Myawaddy, komen we langs Khaempang Phet gereden en dan zou het verstandig zijn volgens hun dat ik meteen bij terugkomst even langs kom in het kantoor om mij daar te melden met een TM30 formulier voor de volgende 90 dagen periode. Dan zouden ze de eerste periode waarin ik te laat was, door de vingers zien, want ik zou eigenlijk een boete van 800 baht moeten betalen. Maar ze vonden dat ze nu coulant konden zijn omdat mijn vriendin hun vertelde dat ze van de hele procedure niet op de hoogte was geweest.

Ik dacht zelf op dat moment, wel raar dat we dit te horen krijgen nadat we zelf contact opnamen, en dat ze geen moeite hadden gedaan om op onze melding te reageren. Maar goed, ze houden er een paar postzegels aan over en wij geen boete.

Ik maak een nieuw TM30 formulier klaar op de dag dat ik de borderrun doe en breng dat op de terugweg naar het immigratiekantoor. Mijn vriendin is er bij dus kan ze het zelf afgeven, aangezien zij de melding moet doen dat ik bij haar woon. Wie weet welke aap er dan nog uit de mouw komt?

 Ingezonden door Ferdinand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersinzending: Vervolg op TM30”

 1. Ferdinand zegt op

  Korte aanvulling,

  Vandaag met de post alsnog de antwoordstrook terug ontvangen met de stempel en handtekening uit het immigratiekantoor.
  En geen bijlage met waarschuwing of boete.

  Heeft dus een maand geduurd.
  18 dec hebben we het formulier T30 ingezonden,
  en 18 januari de strook terug omtvangen.

 2. Christiaan zegt op

  Een bijzonder coulant immigratiekantoor. Dat tref je niet overal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website