Lezersinzending: Veel zwemplezier bij Jomtien breach!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
7 maart 2020

Wellicht (?) een aardige foto van de zonsondergang van vrijdag 6/3/20. Op deze foto zie je ook de lozing van zwart water via de sewerpiip in zee ter hoogte van Soi Chaiyapruck in Jomtien.

De lozing gaat non-stop, 24 uur per dag en dat al jaren lang. Dit terwijl het al maanden niet of nauwelijks geregend heeft en Thailand volop klaagt over de droogte.
Als het nog eens een keer gaat regenen………Veel zwemplezier!

Ingezonden door Theo

8 reacties op “Lezersinzending: Veel zwemplezier bij Jomtien breach!”

 1. Alain zegt op

  Heel ranzig inderdaad.
  Ik ben 2 jaar geleden voor het laatst naar het strand van Jomtien ter hoogte van Dongtan geweest.
  Als je had gezwommen en er weer uit kwam plakte alles aan je zelfs na het afdrogen zo smerig is het water daar.

  Ik was er verbaasd over dat het ondanks dat toch nog redelijk druk daar was…

 2. Peer zegt op

  Inderdaad is er maar 1 woord voor: goor!!
  Heb ‘ns ‘n luchtfoto gezien van meer hoogte en daar was nog beter op te zien hoe de stront op plm 250 mtr uit de kust de rioolpijp uitstroomde en zich vermengde met het zeewater.

 3. De Kind zegt op

  de thaise kust moet één van de vervuilste zijn ter wereld. Alle chemische fabrieken lozen gewoon in zee en alle riolen in Pattaya gewoon in de zee ! Ga maar rustig zwemmen na een tijd word je immuun tegen alles…

  • l.lagemaat zegt op

   Vervuiling ja! Maar zou u in de provincie Chonburi met plaatsen als Pattaya, Bangsaray, etc. 2 chemische fabrieken kunnen noemen, die aan de kust staan en daar hun afval lozen?

 4. Jacques zegt op

  ja wat moet je hier van zeggen. iets in de trend van het is bekend of beter nog blijf vooral naar de horizon kijken want daar is het prachtig. met Spanje was het vroeger ook zo en men zou daar lering uit kunnen trekken zoals het daar is aangepakt. De prioriteiten liggen zoals we wel weten op ander vlakken en of dit nu eens hoger op de agenda komt, heeft toch meer te maken met andere belangen, zoals ik dat inschat. Dat er nog genoeg mensen niet met milieu bezig zijn en rustig te water gaan dat zegt genoeg. Hopelijk blijven ze wel bespaard van allerhande ziektes die zomaar de kop op kunnen steken. Maar waakzaamheid blijft geboden.

 5. Josse zegt op

  Dit is inderdaad samen met de luchtvervuiling één van de grootste uitdagingen voor het toerisme in Pattaya.
  Zij zullen het moeten oplossen om de toekomst veilig te stellen. Heel Pattaya wordt op dit ogenblik opengebroken voor reuzerioleringspijpen. Hopelijk in functie van een te bouwen waterzuiveringsstation.
  Geld mag niet het probleem zijn, er zijn vele mogelijkheden, projectontwikkelingsbedrijven laten meebetalen per condo dat gebouwd wordt… Een tijdelijke waterzuiveringsbelasting bv 1 bath per dag per toerist in Pattaya is bestverteerbaar voor elke toerist als hij in een zuivere zee kan zwemmen en hiermee kunnen miljarden aan keningen jaarlijks afbetaald voor dit project. Er zijn veel mogelijkheden maar men moet het willen aanpakken.

 6. Henk zegt op

  Op deze foto is in mijn ogen weinig te zien. Ik ben een maand geleden op bezoek geweest bij iemand in het Cetus complex op de 46e verdieping.De stroming was op dat moment zuidelijk en de zee op dat moment wat rustiger.Ik schrok echt van die volle straal zwarte smurrie die van de bodem leek te komen en eenmaal boven breder uitwaaierde over honderden meters richting Bang Ampur. Vanaf dat moment kom ik zo weinig mogelijk in zee, hooguit een beetje pootje baden.Vorig jaar een week in het ziekenhuis gelegen met salmonella B, misschien had dat er iets mee te maken ?

 7. Will zegt op

  Hi. Ik zie het niet op de foto, maar ik geloof het wel. Meer duidelijke fotos zijn altijd Welkom hier denk ik. Zodat we allen wakker worden en uit het water blijven. W


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website