Lezersinzending: Vakantie in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
11 november 2020

De toestand in Thailand is stilaan terug normaal. De avondklok is niet meer van kracht; winkels, scholen, restaurants, bars, zijn allemaal terug open (behalve deze die nooit meer zullen openen; vaak zijn dat de zaken die zich voornamelijk richten op buitenlandse toeristen, die er dus niet meer zijn).

Het Nieuwe Normaal betekent wel dat mondmaskers in veel plaatsen verplicht zijn, de temperatuur wordt gemeten bij aankomst, en er regels zijn rond social distancing.

De grootste verandering is dat het tot op vandaag voor buitenlanders zo goed als onmogelijk is om naar Thailand te komen, en inkomende buitenlandse vluchten verboden zijn.

Voorlopig is het nog koffiedik kijken wanneer buitenlandse bezoekers, in het bijzonder de zakenreizigers en toeristen die voor een kortere termijn naar Thailand willen komen, terug welkom zullen zijn.

De Thaise publieke opinie is geen voorstander van het snel terug openen van de grenzen, zoals bij ons in België, aan de andere kant is er de economische noodzaak om bezoekers terug te verwelkomen gezien de grote afhankelijkheid van het toerisme.

Bilaterale gesprekken over mogelijke ‘travel bubbles’ met andere landen hebben voorlopig nog niet tot resultaten geleid.

De grenzen blijven gesloten voor toeristen. Een nieuw ingevoerd schema voor lange termijn toeristen, het Special Tourist Visa (STV) is op vandaag niet van toepassing voor reizigers uit België (gezien ons land voorlopig niet als low risk country wordt beschouwd door de Thaise autoriteiten).

Ingezonden door Jelle (BE)


» Laat een reactie achter


Rating: 3.60/5. From 5 votes.
Please wait...

18 reacties op “Lezersinzending: Vakantie in Thailand?”

 1. fred zegt op

  Zolang dat toeristen na aankomst verplicht 2 weken in quarantaine moeten blijven denk ik niet dat er veel kandidaten zullen zijn.

  Vooreerst is zo een verplichte quarantaine verre van gratis en niemand wil de helft of meer van zijn vakantie periode verplicht binnen blijven in een hotelkamer.

  2 weken op een hotelkamer liggen balen is nu ook geen prettig vooruitzicht voor wie op zoek is naar een leuke ontspannende vakantie.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Ja dat klopt wat je zegt. Je vergeet echter dat het voor bijna alle landen niet mogelijk is om naar Thailand te vliegen als toerist. Ook al zou je 6 maanden willen verblijven in Thailand. Thailand weet zelf nog niet wat ze echt willen. De ene keer roepen ze dit, de andere keer dat. Ze zijn nu aan het experimenteren met China. Daar zijn nauwelijks nog besmettingen en dus veilig voor Thailand om ze ook onder strikte voorwaarden toe te laten. Ik kan me wel voorstellen dat voor overwinteraars die 3 maanden of langer willen verblijven het wel de moeite waard is om 14 dagen in quarantaine te gaan. Thailand denkt ook na om deze periode in te gaan korten tot 7 of 10 dagen. Echter Hollanders en Belgen maken nu nog geen schijn van kans vanwege het hoge aantal besmettingen. En dat geldt ook voor veel andere landen. De buitenlanders die er nu al wonen, kunnen een redelijk “normaal” leven leiden in Thailand, beter dan in Nederland. Restaurants zijn open, de meeste barretjes, shopping centra, golfbanen, zwembaden etc. Wel met in achtneming van de Coronaregels. En die regels zijn veel minder streng momenteel dan bijvoorbeeld in Nederland. Het voordeel van Thailand t.o.v. Nederland en vele andere landen nu: De kans dat je een Coronabesmetting krijgt in Thailand is vrijwel nihil vergeleken met het risico dat je nu loopt in heel Europa en elders in de wereld. Het probleem is nog steeds: hoe kom ik in Thailand als toerist? Ik zou daar graag weer heen willen op een dag als dat weer mogelijk is. Maar verwacht niet dat dit binnen 6 maanden gaat gebeuren en mogelijk nog langer. Tenzij het vaccin dat nu op meerdere plaatsen wordt ontwikkeld in het voorjaar massaal gebruikt kan worden. En dan nog maar de vraag of het echt werkt in de praktijk. Voorlopig alleen maar koffiedik kijken.

 2. Cornelis zegt op

  In verschillende landen om ons heen, o.a. Duitsland en het Verenig Koninkrijk, wordt sinds kort een Tourist Visa afgegeven met een geldigheid van 2 maanden. Naast de verzekeringseisen en fit-to-fly en Covid-certificatie moet je aantonen de laatste 6 maanden minstens de tegenwaarde van 500.000 baht op de bank te hebben. En vervolgens nog de quarantaine, natuurlijk…….

  • kop zegt op

   Ik neem aan, dat het gaat om geld dat je hebt bij een bank in je eigen land.

   Corrigeer me, als ik het mis heb 🙂

  • Hans Struijlaart zegt op

   Waar is deze informatie op gebaseerd?
   Kun je dat onderbouwen?
   Op welke officiële site kan ik dat nazoeken?

   • theoweert zegt op

    https://wellington.thaiembassy.org/th/publicservice/special-tourist-visa?page=5d75fe3d15e39c06b800679f&menu=5d75fe3d15e39c06b80067a0

    Maar dit is alleen voor bepaalde veilige landen zoals Nieuw-Zeeland
    Helaas heb ik geen 15.000 euro op de bank al 6 maanden staan.

    • Cornelis zegt op

     Dat betreft het STV, Special Tourist Visa, en dat is weerviets anders…..

   • Cornelis zegt op

    Zie, bij voorbeeld, dit op de website van de Thaise Ambassade in Finland:
    https://helsinki.thaiembassy.org/en/publicservice/tourist-visa-started-9-10-2020

 3. Jos Rieken zegt op

  Denk niet dat je kunt zeggen dat de toestand in Thailand stilaan weer terug is naar normaal. De restaurants en bars kunnen dan wel open zijn, maar wanneer er niet genoeg klanten (toeristen) komen zullen ze het niet lang volhouden. Waar ik benieuwd naar ben is hoe Thailand gaat reageren op het feit dat er binnenkort een vaccin tegen Covid 19 is. Mogen de mensen die dan dat vaccin hebben gehad wel het land binnen komen?

  • Ger-Korat zegt op

   Ja het vaccin van BioNTech/Pfizer ziet er goed uit, 90% is beschermd lijkt het. Hiermee kun je voortborduren en bijvoorbeeld iemand die gevaccineerd is en voor vertrek naar Thailand een PCR test doet en bij aankomst nog een sneltest is dan zeker virusvrij en dan is een quarantaine niet nodig. Komend jaar wordt er massaal gevaccineerd is de planning, alleen al van dit vaccin 1,2 miljard dosis is dan ruim 600 miljoen mensen gevaccineerd (2 vaccinaties per persoon) en naast de diverse andere vaccins ziet de toekomst er goed uit.

 4. Stan zegt op

  Pas als alles echt terug naar normaal is is een vakantie pas leuk. Vaccin, coronatest en een paar keer temperatuur meten ok, maar bijna de hele tijd met zo’n mondkapje op… Eerst 12 uur in het vliegtuig met zo’n ding, wat ik denk ik nog geen 12 seconden volhoud, en dan daar nog op veel plekken… Nee, ik ga pas als dat niet meer hoeft. Ik ben geen griepje-roeper of corona-ontkenner, maar met die mondkapjesplicht kunnen ze het ook overdrijven. Volgens mij helpt zo’n ding niks.

 5. Endorfun zegt op

  Van 40 mio buitenlandse toeristen naar enkele tientallen … ooit zullen ze toch enig risico moeten nemen, of economisch …

  • Johnny BG zegt op

   Ik denk niet dat men het beleid verandert zolang er geen vaccin is.
   Ongewenst toerisme verdwijnt nu als sneeuw voor de zon en reken er maar op dat men ervan uitgaat dat ze liever zien dat je dankbaar moet zijn om het land te bezoeken.
   De huisbaas beslist zelf wel wat in zijn geval wijsheid is en als dat ten koste gaat van iemand in de sexuele toeristensector dan kunnen ze altijd nog in de bouw in Bangkok werken. Dat gaat dan helaas weer ten koste van vele Birmezen die een veel betere mentaliteit weten te tonen.

  • Ger-Korat zegt op

   Economisch kost het miljarden Euro’s per maand, geld wat voorgoed verdwenen is, nooit meer terugkomt, en leidt tot een terugval van de economie en inkomsten van Thailand. Toerisme is in wezen niet anders als herverdeling van gelden, van degene welke teveel hebben en dit voor vertier en ontspanning uitgeven en als het niet uitgegeven wordt betekent dat het bij de rijkere groep blijft hangen, dit zie je sterk in Nederland waar men driftig het geld aan klussen in het huis uitgeeft en spaart en investeert in huizen welke alsmaar duurder worden. Voor Thailand geldt het omgekeerde, de autoverkoop loopt al 40% achter op jaarbasis wat weer zorg voor veel ontslagen in de grote Thaise auto-industrie, de huizenverkoop stagneert en is ingezakt in Bangkok want immers geen buitenlandse kopers meer, miljoenen werklozen erbij en schraalhans is keukenmeester in veel huishouden en armoe leidt tot slechte eetgewoontes of minder voedzame maaltijden en werkt weer door in de gezondheid van vele Thais wat weer leidt meer beroep op de gezondheidszorg en een een kortere levensverwachting op de langere termijn.

 6. luc zegt op

  Ik denk dat de reisverzekeringen flink duurder gaan worden en dat die ook rekening zullen houden met uw gezondheidstoestand en leeftijd. Ik vrees ook dat ge U niet kunt verzekeren tegen pandemieën en dat die kosten voor uzelf zijn. De kans bestaat dat landen bankgaranties zullen vragen vooraleer een visum te verlenen. Verder zie ik de vliegticketprijzen van de luchtvaartmaatschappijen eveneens flink duurder worden aangezien die allen de vele miljarden staatssteun moeten terugbetalen. Veel hotelketens zitten in de problemen en zijn zware bankleningen aangegaan of zijn hun cash aan het opeten en ook hier vrees ik voor duurdere prijzen. Vergeet ook niet dat reizen pas genormaliseerd zijn als de hele wereldbevolking is ingeënt en dat zal nog enkele jaren duren. En dan is het nog afwachten hoe de lokale munten gaan reageren want elk land heeft zijn schulden enorm zien toenemen en grote delen vh economisch weefsel zijn wereldwijd zwaar beschadigd. Zoals het was zal het nooit meer zijn, zeker weten!

  • Ger-Korat zegt op

   Doemdenken hebben we niets aan: uit elke crisis komt men sterker naar voren blijkt uit de recente en vroegere geschiedenis, na elke crisis neemt de welvaart toe, groeit de economie en groeit de werkgelegenheid. Hierop is geen uitzondering en zoals nu maar weer blijkt komt na Hollandse regen Thaise zonneschijn en hebben verschillende farmaceutische bedrijven hun uiterste best gedaan waardoor bijvoorbeeld in de UK men al in december begint met 1 miljoen mensen te vaccineren (bron NRC.nl) en de verwachting is dat begin volgend jaar men massaal begint te vaccineren in Europa waaronder Duitsland welke 16 grote gespecialiseerde inentingscentra opzet vanwege de koeling van de vaccins). De vliegmaatschappijen blijven gewoon goedkoop; kijk maar naar de huidige vliegtarieven van Nederland naar Thailand (gisteren nog even gechecked voor Swiss/Lufthansa voor 440 Euro retour en Emirates rond de 800 Euro) en in Nederland vaccineert men normaal de huisarts in 2 a 3 maanden tijd al 6 miljoen mensen voor een griepvaccinatie en dan als er wat meer personeel van ziekenhuis, het leger, GGD en meer wordt ingezet moet toch zo het hele land gedaan kunnen worden. Schulden zijn geen probleem voor nationale overheden want uiteindelijk zijn de afnemers van de schulden weer de eigen bevolking, direkt of indirekt via bijvoorbeeld pensioenfondsen of in de Europa de ECB die de schulden opkoopt waarbij de prijsinflatie rond de 1% blijft dus daar hoeft een ieder zich geen zorgen over te maken. Echter 1 maar en dat is wat ik in een eerdere reactie heb aangegeven en dat is dat de rijkere landen rijker zijn geworden want er kon geen geld in het buitenland worden uitgegeven en de ontvangers van het toeristengeld (Spanje, Italië Thailand en zo) zijn veel geld misgelopen.

  • Chiang Moi zegt op

   Je natuurlijk alles flink duurder maken (zoals je zegt) maar dan is het middel waarschijnlijk erger dan de kwaal. De afgelopen jaren zijn velen verre reizen gaan maken omdat het betaalbaar was voor een grote groep en daar zat de winstmarge. Als je die afkapt door de prijzen te hoog in te schalen dan valt die groep weg en daar kan je economie niet tegen. Uiteindelijk vallen weer bedrijven om of moeten ze flink bezuinigen wat dan weer ten koste van de capaciteit gaat een vicieuze cirkel dus tot iedereen weer met de tent naar het Zwartewoud gaat net als in de jaren ’60

 7. fred zegt op

  Men kan twee kanten uit. Alles wordt duurder en er komen minder mensen. Alles kan ook goedkoper worden zoals tickets en hotels want ieder toeristisch land zal met de anderen willen concurreren om terug zo veel mogelijk toeristen aan te trekken.
  Verzekeren tegen pandemieën lijkt me wat onwezenlijk. Een pandemie komt niet van de ene dag op de andere. Daarbij is deze pandemie net als andere niet anders dan het doorgeven van een besmettelijke ziekte en die zijn er naast corona altijd al geweest….denk maar aan cholera TBC hepatitis Herpes HIV influenza ed
  En of Thailand zo erg zal worden getroffen of vele malen erger dan de meeste andere landen betwijfel ik ten zeerste.
  Ik zie nog steeds hun munt die aanscherpt en zelfs hier in de Isaan worden er gretig nieuwe huizen gebouwd en rijden de peperdure trucks nog steeds als weleer.
  Die (paar) mensen die echt moeten leven van het nacht en barleven zullen de economie niet teniet doen gaan…..die zullen desnoods maar ergens anders moeten gaan werken (in de bouw is hier werk genoeg)….Wat betreft de kleinere bars die worden in vele gevallen toch maar uitgebaat door Westerlingen.
  En wat de grote hotels betreft dat is niet anders dan overal zo in de wereld….Die komen wel weer boven water. Grote hotels zijn altijd in handen van grote financiële groepen die buiten de hotelwereld nog aan aanwezig zijn in vele andere economische takken.
  Vandaag de dag leest men iedere dag wel iets anders…..en dat gaat van het ene uiterste naar het andere. Niemand die het echt weet zoveel is zeker maar één ding is zeker en dat is volgens mij dat het menselijk geheugen zeer kort is…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website