(Casimiro PT / Shutterstock.com)

Ik kan niet goed begrijpen waarom men hier zo uitzonderlijk lovend doet over Transferwise, zonder enige nuance.

Wanneer ik geld overmaak vanuit België naar Thailand dan doe ik dat van mijn D.B. rekening naar mijn Thaise rekening hier. Deze Thaise rekening is een rekening in EUR. Tevens heb ik er zo eentje in US$.

Nu wat is het verschil met Transferwise. Wel, om het kort te houden. Bij overschrijving van bijvoorbeeld 30.000 EUR betaal ik aan D.B. een vaste commissie van 41,32 EUR, dat is 0,138 % van het overgeschreven bedrag. Wanneer ik hetzelfde zou doen via Transferwise (heden vandaag) betaal ik een commissie (fees) 0,62 % aan TFW.

Met als bijkomend nadeel dat mijn Euro’s direct worden omgezet naar THB, aan een vrij gunstige wisselkoers dat moet ik toegeven maar indien de Euro’s op je Thaise bankrekening komen te staan in Euro’s hebt je ruim de tijd om af te wachten tot de Euro merkelijk sterker is geworden vooraleer om te wisselen naar de THB. In tijden van een dure THB is dat gunstiger aangezien op een dag vroeg of laat die THB weer onderuit moet gaan, dat is nu eenmaal historiek van wisselkoersen, een tijd lang op… een tijd lang down.

Nu vind ik het verschil in kosten 0,138% t.o.v. 0,62% toch niet verwaarloosbaar. In het geval van 30.000 EUR maakt dat een netto verschil van 144,60 EUR plus de vrijheid van wat te kunnen wachten met omzetting naar THB, gedeeltelijk of voor het ganse bedrag.

Ingezonden door Roland

No votes yet.
Please wait...

34 reacties op “Lezersinzending: Transferwise niet zo goedkoop als steeds wordt voorgesteld”

 1. willem zegt op

  Roland,

  Jouw vergelijking is als appels met peren vergelijken.

  Je hebt niets aan euro’s in Thailand. Die zul je altijd weer moeten wisselen. Jij gokt op een stijgende Euro ten opzichte van de Baht. Daar heb je nu even een goed moment maar de laatste jaren is het alleen maar slechter geworden. Het overgrote deel van de mensen die geld overmaken hebben het nagenoeg direct nodig. En daarbij gaat het in het meestal om een veel kleiner bedrag dan 30.000 euro.

  Voor de normale stervelingen onder ons is een lage commissie en en hele goede koers echt het enige dat telt. Speculeren is een heel ander onderwerp.

  • Bacchus zegt op

   helemadaarvoor boek je ze toch over naar Thailand. al mee eens! Je zult uiteindelijk je euro’s willen wisselen; daarvoor boek je ze toch over naar Thailand. Momenteel krijg je bij de Bangkok Bank 35,40 baht voor een euro; bij Transderwise rond de 36 baht. Dat scheelt al 0,60 baht op een euro. Bij het omwisselen van je eurorekening betaal je ook kosten. Als je dit allemaal meeneemt, dus niet alleen de transferprovisie van de overboeking vanuit europa, dan kom je met Transferwise waarschijnlijk ook bij 30.000 euro voordeliger uit. Alleen het koersverschil scheelt al 18.000 baht.

 2. willem zegt op

  Als ik zou willen wachten op een gunstig moment dan laat ik mijn geld veilig in Nederland staan. Op ieder gunstig moment kan ik het alsnog snel overboeken.

 3. Diederick zegt op

  Vergeleken met Western Union e.d. is Transferwise goedkoper, en hanteert betere koersen.

  Misschien dat het ook komt dat ik niet werk met tienduizenden euro’s tegelijkertijd, maar enkele honderden per keer.

 4. Josef zegt op

  Roland bedoelt dat het goedkoper is een foreign-currency-account (FCA) aan te houden bij een Thaise bank. Hij stort dan euro’s van zijn Belgische bank naar dat account. Dat kost hem 0,138% van het overgeschreven bedrag. Die euro’s laat hij dan staan op die FCA, totdat hij vindt dat de Thai Baht voldoende hoogte heeft bereikt om zijn euro’s in te wisselen. Roland redeneert vervolgens dat deze werkwijze voordeliger is dan euro’s storten via Transferwise.
  Maar ik denk dat niemand zomaar op enig moment euro’s naar Thailand stuurt als niet de koers gunstig is, dus om die reden een FCA te openen lijkt mij niet nodig. Ik wacht wel tot eind van het jaar de koers prima is. Trouwens, als Thailand niet een toontje lager zingt, stuur ik helemaal niets.
  Roland vergeet, zonder enige nuance, te melden dat het aanhouden van een euro-rekening in Thailand niet gratis is, en dat opnames en overschrijvingen uit die rekening onderhevig zijn aan kosten.
  Na enkele keren euro’s opnemen/wisselen dan wel overschrijvingen doen in ThB ben je al snel aan de 0,6% van het gestortte bedrag aan bankkosten kwijt.
  Bereken zelf maar eens vanuit volgende informatiesheets: https://www.bangkokbank.com/en/Personal/Other-Services/Foreign-Customers

  Daar komt nog een andere nuance bij: je stort niet zo maar €30duizend naar Thailand. Wat moet je met dat geld als gewoon toerist? Ben je met een retirement-visum in Thailand met ThB800K op een bank, of ThB65K maandelijks gestort, dan zit je ook al goed. Die ThB65K krijg je elke maand niet eens op gesoupeerd. Maar heb je in Thailand een onderneming of dergelijke? Uiteraard dan zie je om naar andere mogelijkheden dan die via Transferwise. Kortom: voor mij is TW een lovend genuanceerd alternatief naast mijn ordinaire ING-rekening!

  • LOUISE zegt op

   @Josef,

   Helemaal gelijk.
   Een giga minpunt is van een euro-rekening, dat je geen keuze hebt waar je deze in kan wisselen voor baht, want de bank keert jou geen euro uit dus verplicht om bij die bank om te wisselen.

   Nu weten we allemaal dat het huilen met de pet op is als je de koers ziet die de banken hanteren.

   Dus toch aan alle kanten goedkoper uit met Transfer Wise.

   Groetjes,
   Louise

   Nu maar afwachten of ze deze reaktie laten staan.

  • Roland zegt op

   Ja Jozef ik begrijp uw redenering, maar vooreerst ben ik geen toerist in Thailand, ik woon hier permanent tot aan mijn overlijden.
   Bovendien is het in mijn geval niet zo dat ik extra kosten hoef te betalen bij mijn Thaise bank (UOB) om Euros om te zetten. Ze betalen me zelfs een hogere koers uit dan “normaal” aangezien ze me bestempelen als goede klant, wil hier hun “betiteling” (VIP) niet gebruiken aangezien ik dat niet ben maar je kent de Thais he.
   Mijn persoonlijke reden om hiervoor te kiezen is tevens omdat ik oud ben (71) en er altijd wel iets kan gebeuren (gezondheid) dat je niet onder controle hebt en dan heb ik de geruststelling dat ik hier over genoeg middelen beschik.
   Maar achteraf gezien begrijp ik ook dat voor mensen die hier slechts tijdelijk verblijven of veel jonger zijn dit geen zin heeft.
   Versta me niet verkeert, het is niet mijn bedoeling om TFW af te breken, ook ik had er vroeger ervaring mee.

   • Josef zegt op

    Beste Roland, misschien toch maar een volgende keer met wat meer nuance een stelling geponeerd. Mij lijkt niettemin dat je om redenen van gezondheid niet steeds €30K naar Thailand transfereert. Het zal bij een of twee keer blijven. Fijn voor jou UOB-Vip te zijn, maar dat zegt niets over TFW. Al met al niets aan de hand dus!

 5. ruud zegt op

  Ik denk niet, dat er veel mensen zijn, die vaak 30.000 Euro naar Thailand overmaken.
  En als ze dat wel doen, zullen ze van die paar Euro verschil in provisie waarschijnlijk niet wakker liggen.

 6. David H. zegt op

  Heb dat voorheen al eens opgemerkt dat er op een bepaald bedrag een omslagpunt is waar banken goedkoper zijn , maar TW oogst vooral bijval voor lage sommen, en de “ogenschijnlijk” gemak van verzending.

  Ik blijf gewoon via de banken handelen , maar heb al wel 4 jaar geen transfers meer nodig gehad wegens cancelling van condo aankoop planning.
  En alzo ook geen exchange rampen moeten ondergaan Bahtjes aanwezig voor hier in Thailand ,en Eurootjes binnenkomend in Belgie , en daar blijvend , prima zo !

  • Jos M zegt op

   Het grootste voordeel van TW vind ik vooral de snelheid, mijn laatste maandelijkse overboeking was binnen 5 seconden rond, koers is altijd beter dan van een andere bank !!

 7. Frank zegt op

  Bij (aanzienlijk) lagere bedragen is een percentage plus kleine fee (de tfw commissie) voordeliger dan een flat fee. Het blijft verstandig om altijd te checken welke methode voor welke bedrag het voordeligst is. Een bijkomend voordeel van tfw vind ik de debit card om voor noodgevallen achter de hand te (laten) hebben. Met die (gratis) kaart kan betaald worden in winkels en geld uit een atm worden gehaald in de lokale valuta.

 8. HansNL zegt op

  Indien je euro’s door TransferWise omgezet worden in Thaise baht is het wel voordeliger.
  Euros overmaken naar een Eurorekening dan mis je het wisselkoers voordeel.
  Overigens de overmakende bank rekent kosten bij een Swift betaling, en het lijkt me dat de ontvangende bank dat ook doet, en als er dan nog gebruik gemaakt wordt van een tussenliggende bank lijkt me TransferWise niet zo veel onvoordeliger.
  Heb het een keer uitgeprobeerd.
  Een identiek bedrag via Swift en TransferWise.
  Alle kosten meegenomen was TransferWise 823 Baht voordeliger op een bedrag van 1000 euro.
  En stukken sneller.

 9. Henri zegt op

  Er zullen niet veel expats zijn in Thailand, die met regelmaat 30000 euro overmaken. Dat is voor velen een compleet jaarsalaris. Ik heb geen inzicht in de verwerking en kosten van dit soort bedragen. Voor jou aantoonbaar via je eigen bank in plaats van Transferwise.
  Ik maakt elke maand een bedrag over tussen de 1000 en 1500 euro afhankelijk van de kosten die ik de komende maand verwachten kan. De hamvraag waarom dan Transferwise??
  Transferwise is transparant, je weet wat je krijgt op je Thaise bankrekening. Je transferhistorie van eerdere overboekingen is zichtbaar. Je weet wanneer je je geld uiterlijk in Thailand verwachten kan.
  Ik boek altijd lowcost en vaak voordat ik de site afsluit, krijg ik al bericht van de BKK bank, dat mijn geld daar op mijn rekening staat. Nu vrijdagmiddag 17hr25 krijg ik voor 1000 euro low cost overboeking op de BKK-bank bijgeschreven 35921 thb. Conclusie, tr.wise snel, inzichteljk en goede koers, lage kosten.

 10. Rob V. zegt op

  Een SuperRich, TransferWise etc is doorgaans geen slechte optie, maar zeker niet altijd of voor iedereen de beste optie. Altijd even rondkijken, mensen lopen al snel achter een bekende naam aan. En wat voor persoon A het beste is hoeft niet eens op te gaan voor de situatie van persoon B. Zelf even checken, kleine moeite niet?

  Bij wisselen zien we de naam ‘SuperRich’ telkens vallen (waarbij het lijkt alsof menig reageerders niet weet dat er een hand vol bedrijven ‘SuperRich’ in de naam heeft), en worden concurrente minder genoemd. Minder bekend? Ook als de concurrent vaak nog net wat beter is? (Denk aan Sia, Linda etc).

  Voor transfers van EU naar TH het zelfde: TransferWise plus heel bekend, de concurrent zie je minder genoemd. Denk aan een Azimo.

  Er zijn sites die wisselkantoren, money transfer sites en zo vergelijken. Kun je met een paar klikken zien wat op die dag, dat moment, de beste opties zijn. Natuurlijk altijd even de site van het bedrijf zelf checken om te verifiëren. Denk aan een http://www.thailandexchanges.com/ (wisselkantoren) of https://www.monito.com/send-money/netherlands/thailand/eur/thb/500 (Geld overschrijving).

  Als je dan wat bedragen invult, of kijkt naar de spelregels, zul je zien dat bij lagere bedragen een Azimo of TransferWise wel een stuk voordeliger is dan een gewone bank. Maar door een het minimum en maximum bedrag wat menig bank in rekening brengt gaat dat voordeel minder worden bij serieuze bedragen. Als je tienduizenden euro’s over maakt bijvoorbeeld. Maar welke gemiddelde particulier doet dat? De doorsnee Thailandganger maakt denk bedragen van 500, 1000 of 2000 euro over, geen tienduizenden euro’s. Dan is het verschil relatief toch voordelig en mooi mee genomen voor weinig moeite. Dan nog altijd: kijk zo nu en dan rond, door concurrentie en omvang van het bedrag kan het lonen met een ander bedrijf te werken. Niet uit gemak of luiheid blind op de naam af gaan als een mak schaap. Minstens 1 keer per jaar even vergelijken loont.

 11. Peter zegt op

  Beste Roland, gebruik al jaren TransferWise zonder problemen en aan een veel goedkoper tarief dan de gewone banken want dat is helemaal buiten proportie, maar u voorbeeld van 30.000 euro is wel iets dat wij gewone mensen niet wekelijks overschrijven, en op dat bedrag vind ik dan 144 euro ook een peulschil.
  Verder blijf gezond allemaal.

  • Roland zegt op

   Ja, ergens hebt je gelijk, ik had de tekst een beetje in een haast geschreven maar achteraf gezien leidt het misschien tot wat misverstanden.
   Het is uiteraard niet zo dat ik meermaals per jaar dit bedrag overschrijf.
   Normaal slechts 1 keer om de 11-12 maanden.
   Dan heb ik een ruime marge van gelden mocht er iets gebeuren (hospitalisatie etc.. etc..) en ik niet in staat zou zijn om een overschrijving te doen.
   Maar inderdaad geldt dit niet voor iedereen, ik had daar moeten op letten bij het schrijven van mijn post.
   Ik ben reeds oud en wanneer het geld reeds in Thailand aanwezig is geeft me dat een rustig gevoel.
   En het is nog gunstig ook in een opgaande Euro, hopelijk stijgt hij nog wat door.

 12. joskeshake zegt op

  41,32 € fee voor 30.000€ das knap, bij TransferWise zou dat ca 186€ zijn, maar wel geen kosten meer , jij wel ?

  • Roland zegt op

   Neen, de bank hier rekent mij geen verdere kosten aan wanneer ik een deel van de Euro’s omzet naar THB.
   Bovendien geven ze mij een “goede klanten”- koers voor de Euros. Valt wel mee.
   Op die Euro rekening in Thailand ontvang ik wel geen interest doch op mijn US $ rekening geven ze me wel een jaarlijkse interest.

 13. Leo Th. zegt op

  Bij het overboeken van flinke sommen geld, zoals jouw 30.000 euro, kan het wellicht voordeliger zijn om dat via andere kanalen dan Transferwise te doen. Een vergelijking zou eventueel geld kunnen besparen. Maar verreweg de meeste gebruikers van Transferwise boeken beduidend lagere bedragen over naar hun eigen Thaise bankrekening of die van hun partner of familie in Thailand en beschikken niet over een Euro rekening bij de Thaise bank. Daarbij zullen zij in het algemeen direct over het overgemaakte geld willen beschikken en verkeren zij niet in de positie om af te wachten totdat de euro sterker t.o.v. de baht is komen te staan.

 14. Jörg zegt op

  Los van het vergelijken van appels met peren zoals door anderen opgemerkt, je kan bij TW ook je euro’s stallen (los van het feit of dat verstandig is bij zulke bedragen). Dan kan je vervolgens elk moment dat je maar wilt je euro’s binnen TW, dus zonder over te maken naar je Thaise bankrekening, naar baht omzetten als de koers je bevalt. Je kan ze dan overmaken naar je Thaise bankrekening wanneer je maar wilt, of direct opnemen (maar dan betaal je wel de hoge fee bij de ATM).

 15. Harry zegt op

  Beste Roland,

  Een eeuwig durende discussie over het welles en nietes van Transferwise. Als je er werkelijk in duikt zie je al snel de haken en ogen in de verhalen. Transferwise is gewoon een ideale manier om gelden te transfereren over de hele wereld. Vaak komen er dan tegenwerpingen zo van: dit is beter of slechter, cash meenemen is beter, er worden dan zelfs filialen genoemd waar het geld het goedkoopste in heel Thailand omgewisseld kan worden, andere constructies of banken zijn beter of slechter etc. Het gaat er uiteindelijk om waar men zich zelf het prettigst bij voelt.

  Mijn ervaring met Transferwise is positief. Als ik iets niet begrijp, kan ik hen gewoon bellen of mailen en ik wordt altijd correct geholpen en te woord gestaan. Het product is duidelijk en transparant en volgens mij heel erg betaalbaar.

  Specifiek over het sturen van gelden naar Thailand zijn er verschillende meetpunten waar je op moet letten. Hoeveel kost het om je geld naar Thailand te sturen, hoeveel kost het om een Thaise rekening te hebben, hoeveel kost het om je euro’s om te zetten in Thai Bath bij je Thaise bank, hoeveel kost het om je geld te pinnen in een ATM machine, hoeveel kosten worden hierover in Europa nog eens geteld en hoeveel berekenen ze in Europa voor het omzetten naar Thai Bath en zo kan je nog wel even doorgaan. Veelal zijn het momentopnamen waarvan je niet eens een vergelijk kunt trekken met elkaar.

  Neem jou voorbeeld. Hoeveel mensen zijn er die regelmatig €30.000 naar Thailand sturen? Als je met DB bedoeld Deutsche Bank, dan staat er in hun tarievenlijst in België dat de kosten €50 zijn per transactie, dus ook als je maar €1.000 stuurt! Maar dan gaat je geld naar Thailand en dan komt het op je eigen Thaise bankrekening aan. Dan moet je in Thailand kosten betalen voor het ontvangen van buitenlandse valuta, ga je naderhand deze valuta wisselen in Thai Bath, dan krijg je daarvoor een slechtere koers en zo pikt ook de Thaise bank er nog een graantje van mee. Kijk het maar eens goed na! Ik heb hier jarenlange ervaring mee, heb zelf bij een bank gewerkt en heb bij diverse Thaise banken rekeningen voor mijzelf alsook voor mijn partner.

  Bij Transferwise ben ik “klant” en heb er ook een debitcard bij van Mastercard. Ik kan van hieruit (Europa) gewoon geld op die rekening zetten, kan het ook weer opnemen of doorstorten, ook kan ik overal met de debitcard betalen. Ik kan bij Transferwise ook een Amerikaanse rekening openen (en andere valuta), daar kunnen mijn klanten in de VS gewoon Dollars op storten en ik naar hen. Staan er bij een betaling niet genoeg Dollars op de rekening dan worden er Euros omgezet aan de op dat moment geldende koers en de bijbehorende kosten. Maar goed nu Thai Bath. Ik zet Euros op mijn rekening bij Transferwise. De koers is gunstig of ik moet dringend geld overmaken, dan geef ik Transferwise opdracht via de app Thai Bath over te maken naar mijn rekening in Thailand. Vanuit hun Thaise filiaal maken zij het geld in Thai Bath over, waardoor ik bij mijn Thaise bank geen kosten hoef te betalen dat er Euros binnenkwamen of Thai Bath vanuit Europa. De koers die Transferwise berekend is goed en de kosten zijn wat mij betreft niet te duur. Om je een voorbeeld te geven: ik heb gisteren om ca. 12 uur € 2.000 overgemaakt naar Thailand vanuit mijn Transferwise account. Er stond vanochtend THB 71.892,83 op mijn Thaise rekening. Transferwise heeft €13,95 aan kosten berekend en een koers van THB 36,1989 gehanteerd en die koers werd bij de transactie voor 84 uur gegarandeerd. Op deze manier heb dus ook ik een Euro rekening, van waaruit ik, op de voor mij gunstige momenten, kan kiezen wanneer ik geld omwissel in THB. NB ook vanuit mijn Dollar, Pond enzovoort rekening bij dezelfde Transferwise.

  Snel en goedkoop! Dat is voor mij de reden waarom ik graag zaken doe met Transferwise. Een ieder die zich elders beter op zijn gemak voelt, die denkt dat het elders beter en goedkoper is of die liever met zakken cash door de wereldgeschiedenis reist, wens ik met hun keuze veel plezier.

  • Harry zegt op

   NB2 De rekening bij Transferwise en de debitcard zijn gratis. De goedkoopste rekening bij Deutsche Bank kost €12 per trimester en daar zit geen gratis debitcard bij.

  • Roland zegt op

   Beste Harry, zoals ik net hiervoor ook al reageerde versta me niet verkeerd.
   TFW is inderdaad op zich een goed product en ik heb ook een account daar maar misschien heb ik een beetje een bang gevoel om via hen grote bedragen over te schrijven daar mijn TFW account ongeveer 18 manden geleden is gehackt, gelukkig had ik het op tijd gezien.
   Dus dat speelt ook mee in mijn geval.
   Maar zoals je opperde wat kosten betreft is dat in mijn geval toch niet zo. Mijn Euros komen toe op mijn Thaise EUR rekening (na 2 dagen) en daarvoor hoef ik hier geen kosten te betalen.
   Evenzo wanneer ik een deel van de EUR omzet naar THB hoef ik daar aan mijn bank geen onkosten voor te betalen en ze betalen me een betere wisselkoers omdat ik bij hen goede klant ben.
   Maar dat mag natuurlijk niet veralgemeend worden, hangt af van geval tot geval, Thailand he…
   En het pinnen van THB is bij mijn bank gratis tot een aantal afhalingen per maand, daarna 20 THB per opname.

   • Harry zegt op

    Roland,

    Je stelling luidt: “Transferwise niet zo goedkoop als steeds wordt voorgesteld”. Dat is nogal een bewering! Los van het feit dat deze stelling niet klopt, kloppen je verdere verklaringen volgens mij ook niet.

    Een bank verdient zijn geld onder andere aan de gelden die zij beheren en de service aan haar klanten. Hoe “beter” (lees vermogender) de klant, hoe meer zij kunnen verdienen. Zo vertel je dat jou €30.000 2 dagen onderweg zijn, dat is reeds het eerste verdienmodel, die 2 dagen verdienen ze al aan je geld. Het land waar je geld vandaan komt schijnt België te zijn, aldaar bankier je bij Deutsche Bank, dáár moet je schijnbaar wel betalen voor je bankrekening, alleen in Thailand niet. Thai houden van Thai en willen verdienen aan “farrang”. Nu vertel je hier dat die “paar” centjes die jij per jaar naar Thailand stuurt, reden genoeg zijn om daar als VIP gezien te worden, waardoor je niet hoeft te betalen voor je rekening aldaar en waardoor je ook een veel hogere koers uitbetaald krijgt als andere klanten. Waaraan verdient deze bank zijn geld dan? Los van het feit schrijf je dat je ook nog een rekening hebt in Dollars, bij dezelfde bank. Heb je dan ook nog een inkomen in Dollars of moet je die eerst omwisselen vanuit de Euro? Dat zou wel heel duur zijn. Ergens anders schrijf je dat je in België geen BTW hoeft te betalen over de stortingskosten naar Thailand. Je betaald (zeg je) €41,32 de werkelijke kosten zijn €50 bij Deutsche Bank. Ex BTW is dat €39,50 en geen €41,32. Los van het feit dat BTW wordt afgedragen aan de overheid, dus geeft de overheid jou dan korting? Of kan je bij Deutsche Bank “zwart” storten? Of heb je hier nog een bedrijf waar je de privé kosten voor het overmaken van je gelden kunt aftrekken? Dan vertel je dat je een paar keer per maand “gratis” kunt pinnen bij een ATM, daarna betaal je THB 20 per keer. Ik kan in de regio waar ik mij Thai account heb afgesloten altijd gratis pinnen, maar buiten de regio kost het inderdaad THB 20 per keer. Dat is geen voorrecht, dat is altijd zo. Je schrijft verder dat je ook een rekening hebt bij Transferwise. Als je daar dan ooit voor gekozen hebt (ik neem aan na degelijke recherche) vraag ik me af waarom je nu met deze stelling komt? Als je al twijfelt aan het merk Transferwise, waarom heb je die rekening dan nog? Je schrijft dat je account al eens gehackt is, dus grote bedragen durf je niet te sturen. Als Transferwise die “hack” netjes en correct voor jou heeft opgelost zou dat net een reden zijn om voortaan altijd met hen te werken.

    Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar ik denk dat ik mijn statement wel gemaakt heb. Los van het feit dat ik vele reacties aan jou adres zie die hetzelfde impliceren. Ik hoop dat je volgende stelling (mocht die er komen) meer genuanceerd en beter onderbouwd is. Succes ermee.

    • Roland zegt op

     Beste Harry,
     Ja ik deed een posting betreffende mijn ervaring met TfW waar ik eigenlijk reeds spijt van heb.
     Ik begrijp niet waarom je zo agressief reageert, ik ben dat niet gewoon temeer ik ook geen ruziemaker ben.
     Als je je toch wilt vastpinnen op enkele detailtjes, wel, die 41,32 € is wat ik betaalde de laatste keer eind 2019. Weldra zal ik zien wat de kosten nu zijn, misschien is daar enige verandering in gekomen, so what.
     Ik had het over btw maar kan ook een korting zijn, heb ik niet speciaal nagegaan.
     Een ander pietluttig detail, ja inderdaad in mijn regio Bangkok betaal ik ook nooit kosten bij het ATM pinnen, enkel buiten de regio.
     Wanneer ik het had over die 30.000 € (eens per jaar) dan staan die Euros inderdaad de 2de dag op mijn rekening hier, wat is daar verkeerd aan? Geld brengt sowieso toch geen Intrest op heden ten dage.
     Wat die US$ rekening betreft daar is een eenvoudige uitleg voor. Toevallig ben ik ook een beetje actief op de aandelenmarkt en in New York is dat in dollars. Gevolg, aandelen brengen dividenden op en deze worden mij uiteraard uitbetaald in dollars. Zodoende bezit ik dollars en die kan ik aldus ook overschrijven naar Thailand op mijn Thaise US$ rekening. Is daar iets verkeerd aan ?
     Ik heb geen bedrijf op mijn gezegende leeftijd, laat het uit, noch hier noch elders in de wereld.
     En zwart geld heb ik evenmin, zie niet in wat dat hiermee te maken zou hebben.
     Bent u nu genoeg geïnformeerd?
     En ten slotte, wat zou ik hebben tegen TfW? Helemaal niets, ze zijn een zeer goede speler in de branche van de mensen waar het goed voor uitkomt. Dus?
     Na die hacking (waarover ik destijds hierover heb gepost trouwens) heeft TfW dit inderdaad netjes opgelost, mijn oude account gecanceld en een nieuwe aangemaakt. Daar is geen probleem alleen zit bij mij misschien ten onrechte nog een beetje de vrees in, vandaar.
     Met “nuance” bedoelde ik eigenlijk dat er veel verschillende profielen van klanten zijn en niet enkel de mensen die maandelijks een kleiner bedrag overschrijven, maar dat schijnt niet goed te zijn overgekomen. Dat is trouwens ook heel normaal voor de mensen die hier slechts op vakantie komen en hier niet voltijds leven. Maar dan nog blijft iedereen vrij er het zijne van te vinden.
     Beste Harry, die agressieve toon was echt niet nodig, voelt je vooral niet aangevallen.

 16. Realist zegt op

  Roland allemaal heel leuk zoals jij het beschrijft maar vermeld niet eat de kosten zijn van een Euro rekening bij een Thaise bank.
  Je betaald daar tweemaal kosten over als het niet direct in Baht wordt omgezet.
  Realist

 17. Roland zegt op

  Aan allen die gereageerd hebben zeg ik hier nogmaals wat ik hier en daar reeds individueel heb gezegd.
  Ik geef toe dat achteraf gezien ik mijn posting een beetje meer diende in te kleden, mijn verontschuldiging daarvoor.
  Toch nog dit, ik dien geen onkosten te betalen bij mij Thaise bank bij omzetting EUR naat THB.
  Bovendien krijg ik een gunstiger wisselkoers omwille van goed klant zijn, maar dat geldt niet enkel voor mij natuurlijk.
  En op de kosten die ik bij mijn Belgische bank betaal hoef ik geen btw te betalen aangezien ik uitgeschreven ben in België.
  Ik benadruk dat TfW tevens een goed product is voor mensen die daar regelmatig en voor geen te hoge bedragen gebruik van maken.
  Maar eerlijk gezegd schrikt het mij een beetje of grote bedragen te transfereren via TfW aangezien mijn tfw account reeds een keer gehackt werd gelukkig zonder zware gevolgen.
  Maar ik dacht dat mijn werkwijze het beste was indien je relatief grote bedragen in één keer wilt overschrijven op een veilige manier en vooral als de EUR zeer laag staat en je kan wachten om het geld op te vragen.
  Het geeft me tevens een gerust gevoel dat ik een ruime reserve in Thailand staan heb voor in het geval ik niet meer in staat zou zijn om medische of andere reden om transfers uit te voeren.
  En zo wacht ik op mijn gemak het goede moment af om te wisselen naar THB.
  Mocht de THB heel laag staan dan had het natuurlijk minder zin want dan kan hij alleen maar gaan stijgen en moet je korter op de bal spelen.

 18. Guy zegt op

  Beste,
  Je gaat er wel van uit een DB-rekening te hebben.
  Niet iedereen – ik schat zelfs een minderheid- heeft bij DB een rekening.

  Dat is dus punt een in deze stelling.

  TransferWise werkt uiteraard over DB en blijft voor het gros van de Europese burgers nog altijd een betere oplossing om transfers te doen tegen een mooie wisselkoers.

  DB als huisbank is een keuze die je zelf maakt. Goed of minder goed is eveneens een kwestie van hoe jij je daarbij zelf voelt.

  TransferWise blijft wel een betere oplossing voor al die personen die DB niet als huisbank willen of hebben>

 19. maurice zegt op

  Transferwise is voor de kleinere bedragen ideaal in mijn ogen.

  Mijn vrouw stuurt via deze manier maandelijks geld naar haar bankrekening in Thailand.
  Haar bankpas is in Thailand en haar moeder kan zo bij de ATM geld opnemen.
  Het geld is ook snel overgemaak, wat het makkelijk maakt als er onverwachts een keer
  wat extra gestuurd moet worden (wasmachine, koelkast kapot of brommer reparatie of zo).

  Als we op vakantie in Thailand zijn, kunnen we ook snel ons geld op haar bankrekening storten en
  dit dan zonder al de extra kosten (slechtere wisselkoers, toeslag per transactie enz) opnemen.
  Het is lekker dat de actuele koers wordt aangehouden, en we hoeven dan ook geen zorgen te maken
  of we wel genoeg geld bij ons hebben of hebben omgewisseld (bij mijn vrouw is de ATM/Bank ook nog 30 km verderop).
  Cash nemen we hierdoor ook bijna niet mee (klein beetje als extra achter de hand) en dat scheelt ook weer en dat scheelt weer in de wisselkoers die de kantoren hanteren (meestal nemen we de meegenomen exta euro’s zo weer mee naar huis).

  Voor dit soort dingen is het voor ons wel een uitkomst en besparen we zo door de jaren heen best wel wat centjes.

  • Roland zegt op

   Beste Maurice, in jou geval ben ik het er volledig mee eens dat TransferWise de ideale oplossing is.
   Het is handig en snel en biedt je een heel goede (beste) wisselkoers aan.
   Maar zoals ik al liet weten verkeer ik zelf hier in een situatie (ben oud en leef hier voor de rest van mijn leven) die het voor mij een betere oplossing biedt om voor grotere bedragen niet via TfW te handelen.
   Voor de rest geen vuiltje aan de lucht met TfW.

 20. Mike zegt op

  Neem even het wisselkoers verschil erbij voor de werkelijk kosten, transferwise neemt de waardes zoals we die van de “beurs” kennen, er zit daar geen verborgen kosten in zoals bij 99% van de banken wel.

  Tel dit erbij en kijk dan wie er goedkoper is, ben benieuwd.

 21. rob zegt op

  L.S
  Transferwise vind ik een prima bedrijf om geld over te maken .
  Van de week nog een bedrag over gemaakt en het was in 7 seconde op mijn rekening in Thailand.
  Nog nooit eerder gebeurt.
  Let wel op dat je niet in het weekend over maakt, dan duurt het inderdaad langer .
  Voor elke 1000 euro rekenen ze 7.20
  Maar voor bijvoorbeeld 10000 euro zou je dan 72 euro moeten betalen maar dat is dan 60 euro!
  Dus hoe meer je over maakt des te voordeliger het wordt.
  Maar altijd onder de 10000 houden want dan kijkt de belastingdienst niet mee!!!
  Niet interessant voor ze !!!

  Gratis tip

  groeten rob

 22. Serge zegt op

  Dag,

  Enkele maanden terug maakte ik via TW voor de eerste keer 300 EURO over naar mijn vriendin in Cambodia.
  Ik dacht er wordt gezegd dat het snel en goedkoop gaat.
  De transfer gebeurde van mijn Belfius rekening naar haar rekening op de ABA bank.
  TW rekenende voor het eerst geen kosten aan.
  MAAR … na een goeie weken zei mijn Cambodiaanse schone dat ze slecht 268 USD had gekregen op haar rekening. Ik furieus met TW contact opgenomen via email en ik kreeg het antwoord dat de transfer via SWIFT was gebeurd en dat zij niet wisten hoeveel en wie de intermediaire bank was.
  Van een goeie organisatie gesproken !!!
  Vorige week verzond ik opnieuw 300 EURO naar haar via mijn Argenta bank waarvoor ik € 15 kosten betaal en zij kreeg na 5 dagen 328 USD op haar rekening !
  Ik begrijp TW dus hoegenaamd niet !! Goedkoop en snel… ja verdorie ‘t zal wel zijn !
  Serge


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website