Lezersinzending: Tot wat een ongeval met een motor leiden kan…

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
14 maart 2021

Het was zomer 1987 toen ik een ongeval had met mijn motorfiets, uit de bocht door te snel te rijden. Sleutelbeen gebroken en ik durfde niet meer te rijden, dus besloot ik de motorfiets te verkopen en met dat geld een verre reis te maken, het maakte niet uit waar op de wereld.

Op een dag kom ik voorbij een reiswinkel en mijn oog valt op Thailand, de goedkoopste groepsreis die in de winkel te vinden is. Thuis eventjes op de wereldbol gezocht, dat was ver genoeg… Maar met een groep op reis gaan, daar had ik geen zin in, dus besloot ik enkel een ticket te kopen en ginder mijn plan te trekken.

Aangekomen in Bangkok nam ik een taxi en vroeg aan de chauffeur een goedkoop guesthouse, hij bracht mij naar Khaosan road. Goede keuze. Na 3 dagen Bangkok besloot ik naar Chiang Mai te reizen en bestelde een bus ticket met inbegrepen, voor 50 bath extra, een guesthouse.

In het guesthouse zag ik reclame voor een driedaagse jungletocht, dat leek mij wel wat. Ik dus de volgende dag samen met 15 andere toeristen naar de jungle. Het bedrijfje werd gerund door Aam en een vriend van haar, ik dus drie dagen op trektocht. Aam zorgde voor begeleiding en het eten. Leuke tijd!

Terug in het guesthouse bestelde ik een bus ticket naar Bangkok, het ging gebracht worden. Wie komt daar met het ticket? Aam! We geraakten aan de praat en na een tijdje was het tijd voor Aam om te vertrekken. We wisselden onze adressen uit maar ik was niet speciaal van plan om contact op te nemen.

Nadien deed ik nog een mooie rondreis door Thailand. Terug thuis begon ik na enkele weken veel te denken aan de mooie tijd in Thailand en schreef een brief naar Aam, we spraken af dat ik nog eens terugkwam. Mooie week met haar beleeft, maar zij moest natuurlijk nog werken, dus verkende ik de grote omgeving van Chiang Mai en vloog dan naar Phuket.

Terug thuis begon ik, een verstokte vrijgezel, constant aan haar te denken, ik maakte terug een afspraak met haar. Terug naar Thailand, dan terug naar huis en 2 maanden later stond ik terug in Thailand en heb haar ten huwelijk gevraagd, waarmee zij instemde. Wij zijn in maart 1989 getrouwd en zijn na 32 jaar nog altijd gelukkig met elkaar.

Aam is een fantastische vrouw die alles kan, vloeren leggen, plafond hangen, naaien, lekker koken, tuin verzorgen, spitten enzovoort. Wij zijn ondertussen met pensioen en gaan elk jaar 6 maanden naar ons huis in Hua Hin, nu is het afwachten tot covid voorbij is.

Een geluk met een (motor)ongeluk….

Ingezonden door Mark uit België


» Laat een reactie achter


Rating: 4.91/5. From 35 votes.
Please wait...

14 reacties op “Lezersinzending: Tot wat een ongeval met een motor leiden kan…”

 1. Erik zegt op

  Gefeliciteerd, beiden! Dit bevestigt toch maar weer dat een relatie met een partner van wat voor nationaliteit dan ook een succes kan zijn als je er van twee kanten positief in staat. En ik denk dat de overgrote meerderheid van mensen die trouwen of een relatie aan gaan met iemand van andere nationaliteit dit ervaart.

  Helaas komen de mislukte relaties, en die zijn er natuurlijk ook, maar al te snel in beeld en dan krijg je de schreeuwverhalen die we maar al te goed kennen. Ik ben er van overtuigd dat dit er procentueel gezien minder zijn dan de opgeblazen verhalen je willen laten denken.

 2. Tom zegt op

  Dan hebt U het zeker met haar getroffen , fantastisch .
  Mijn vrouw is ook zo’n type , zij pakt alles aan en het lukt haar ook nog .
  wij zijn nu 12 jaar samen , zij is een fantastische vrouw en ik ben heel gelukkig met haar .

 3. Steven zegt op

  Prachtig verhaal !! Dikke proficiat allebei !

 4. Yvonne zegt op

  Niet alleen bovenstaande heren hebben het getroffen maar vooral ook de dames vind ik want nu hebben ze toch een leuke man en een vast inkomen. Deze mannen zullen hun pensioen wel uit Nederland of België ontvangen en dat zorgt toch voor een vast en goed inkomen . Ze hadden het niet beter kunnen treffen.

  • Patrick zegt op

   Was deze opmerking echt nodig ? Volgens jou maakt geld dus gelukkig ?

   • Eline zegt op

    Er spreekt zonder meer enige jaloezie uit de woorden van @Yvonne. Dat doet mij denken aan opmerkingen die ik wel eens hoor dat Thaise mannen jaloers zijn op ‘farang-mannen’ omdat zij hun vrouwen wegnemen. Ik ken veel gemengde stellen die het heel fijn hebben samen. Zoals Adraan van Dis ooit opmerkte in DWDD: dé oplossing voor onderlinge conflict is vermenging van de mensheid.” En terecht: denken in termen van stammen en afkomst heeft naast religie voor heel veel ellende en afgunst gezorgd. Een zwager van mij leerde ooit op eenzelfde manier zijn Thaise vrouw kennen, en mijn man en ik daardoor Thailand en haar bevolking. Beter kun je niet hebben.

  • Khun Thai zegt op

   “maar vooral ook de dames vind ik want nu hebben ze toch een leuke man en een vast inkomen”, dat van een leuke man daar kan ik niet over oordelen, maar heb jij er over nagedacht dat deze “dames” misschien zelf een baan hebben?

  • Jacques zegt op

   Beste Yvonne het is zeker zo dat er vrouwen zijn die relaties aangaan waarbij geld en zeker stabiliteit een belangrijke factor spelen. De gepensioneerde Nederlandse man is hier geen uitzondering op en staat zeker in de top 10. Ze zijn gewild onder voorwaarden. Zoals anderen al aangeven is het financiële aspect zeker niet bij alle relaties een van flinke betekenis. Toch denk ik dat dit voor de meeste relaties wel aan de orde is. Geld maakt niet gelukkig, maar geen geld geeft ook geen tevredenheid. Armoede doet wat met de mens en zeker voor vrouwen die al kinderen hebben en het verantwoordelijkheidsgevoel is bij deze groep doorgaans sterk vertegenwoordigd. De status en opleiding, of een gebrek hieraan, van de Thaise vrouw is vrijwel altijd van doorslaggevende betekenis in hun partner keuze. Voor de vrouwen die daar een gebrek aan hebben is er het uiterlijk waarmede doelen bereikt kunnen worden. Op ieder potje past een dekseltje, maar zorg er wel voor dat het water niet overkookt want dan krijgen we weer een nieuw succesverhaal waarvan er al velen zijn voorgegaan en die overbekend zijn.

 5. John en Wil zegt op

  Geweldig!!

 6. henk crausen zegt op

  Wat een leuk verhaal . Eindelijk eens iets positiefs . Zelf kom ik nu 3 jaar in Hua Hin .En mis het dit jaar .Wat een ander leven . mooie mensen en een fijn klimaat in de winter .Hoop tot gauw

 7. Dirk Jan zegt op

  Liefde kent geen grenzen.

 8. Hans zegt op

  Heel leuk om te lezen, en jammer van iemand die denkt dat het voor Thaise vrouwen allemaal om geld gaat.

  Ik zit ook in een prima relatie met een Thaise, die een prima baan heeft bij een Thais filiaal van een Europees bedrijf. Ze houdt dus haar eigen broek op, werkt 5 dagen per week, kookt als de beste, is sportief, ondernemend en loopt over van passie.

  Ze heeft mij financieel niet nodig om een goed leven te hebben. We hebben een prima leven samen omdat we beiden bereid zijn water bij de wijn te doen, iets dat noodzakelijk is in elke relatie, niet alleen een relatie met een Thaise.

 9. Smakkie zegt op

  Wat super leuk om te lezen.

 10. Alain zegt op

  Leuk verhaal ! een échte foto er bij had het nog mooier gemaakt 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website