Als je naar Thailand reist kan je het beste je elektronische sigaretten thuis laten. Deze zijn al sinds 2014 verboden en er staan forse boetes op. Als je betrapt wordt met een e-sigaret, dan wordt deze in beslag genomen en de eigenaar kan een boete krijgen, of zelfs tot tien jaar in de gevangenis belanden. 

De 31-jarige Cécilia Cornu uit Frankrijk kan erover meepraten. De vrouw was twee dagen in de badplaats Karon, toen ze met haar verloofde op hun scooter werden aangehouden door vier politieagenten.

Volgens haar werd de e-sigaret die ze in haar hand had afgepakt en vroegen ze de boete van meer dan 40.000 baht (omgerekend 1.100 euro) cash te betalen, maar dat weigerde ze. De vrouw werd daarop meegenomen naar het bureau en haar paspoort werd ingenomen. Uiteindelijk werd Cécelia een  week later veroordeeld tot een boete van 23 euro. Haar ouders hadden echter al 8.000 euro kosten moeten ophoesten aan advocaten en gerechtskosten.

Toen ze haar paspoort wilde ophalen, kreeg ze tot haar verbazing te horen dat ze naar Bangkok zou overgebracht worden, om het land uitgezet te worden. Bij aankomst in de Thaise hoofdstad werd ze in detentie genomen. Uiteindelijk zal ze er vier dagen en drie nachten doorbrengen en dat onder  zeer zware omstandigheden. Zo sliep ze op de grond en at niets anders dan rijst. 

“Nooit meer Thailand”, zegt ze nog op haar Facebookprofiel. Cecilia waarschuwt nu andere reizigers om extra alert te zijn als ze naar Thailand reizen en zeker op voorhand te checken welke voorwerpen in het land van bestemming verboden zijn.

Bron: Het Laatste Nieuws België

Eens te meer geeft men blijk van onaanvaardbare houding tegenover toeristen. Men had evengoed de e-sigaret kunnen afnemen en een redelijke boete geven. Maar ja, tea money veegaren is nog steeds een bezigheid voor de politie. Wat de vrouw daarna moest meemaken is werkelijk onaanvaardbaar.

Men kan als toerist niet alles weten. Zo ging mijn vriend op het immigratie bureau melden dat ik bij haar verbleef. Het gevolg was dat ik 800 thb mocht betalen want de melding was te laat. Je had blijkbaar 24 uur de tijd om dit te doen. Je moet het maar weten, zo niet betalen.
Dat men zich in Thailand bezig houd met ernstige dingen zoals de smog problemen.

Ingezonden door Rob

54 reacties op “Lezersinzending: ‘Thailand vakantie wordt voor Franse toeriste (31) nachtmerrie door verboden E-sigaret’”

 1. Gino zegt op

  Beste,
  Informeer je eerst goed over de wetten van het land.
  Zo heb je geen problemen.

  • ruud zegt op

   Het is bijna onmogelijk, om in Thailand te verblijven zonder niet de een of andere wet te overtreden.
   Toen ik nog op vakantie ging had ik meestal wel standaard twee, of drie spellen kaarten in mijn koffer, om een spelletje patience te spelen.
   Had ik dan moeten weten, dat dit tegen de wet was?
   Dat weet ik pas sinds de tijd, dat ze in Pattaya al die oude mensen oppakten.
   En hoeveel onbekende wetten zijn er nog meer?

   In theorie zou je zelfs met een 10 Baht stuk in je zak opgepakt kunnen worden, want daarmee zou je kop of munt kunnen spelen voor geld.

 2. Luc Van Win zegt op

  Nogmaals, iedereen is 24/24 online bezig. Maar even checken wat de do en donts zijn in hun bestemming aan de andere kant van de wereld is te moeilijk. Dit had haar veel problemen bespaart.
  Maar mensen gaan er vanuit dat wat zij doen overal moet kunnen.

 3. Geertg zegt op

  Dit zelfde verhaal heeft al op facebook gestaan. Ook daar is verschillend gereageerd door mensen. Op veel sociale media is uitgebreid gewaarschuwd dat de e-sigaret in Thailand verboden is. Ook de boete of zelfs mogelijke gevangenisstraf is daarbij vermeld.

  Als je nu zo eigenwijs bent en toch n e-sigaret meebrengt en rookt dan vraag je zelf om problemen. Was deze dame verstandig geweest had ze geprobeerd het gevraagde bedrag omlaag te krijgen en met n glimlach betaald. Helaas voor haarzelf besliste ze om slim te zijn met alle gevolgen van dien.

  Ten aanzien van de melding dmv een TM 30 formulier dat is algemeen bekend en hier ook al diverse malen ter sprake gekomen. Ook daar is het simpel, de boete glimlachend betalen. Kwaad worden maakt het alleen maar erger.

  • johannes zegt op

   ik vraag me al meer dan 15jaar af, wanneer gaat er iemand van die “wetjes-makers”nu ’n keer proberen om na te denken……..
   de westerse toerist brengt toch niet ’n klein beetje valuta mee.

   • Theiweert zegt op

    Inderdaad een klein beetje maar want de euro staat laag. Dan staan we ook bekend dat we veel verbrassen. Uitzondering uit gesloten terwijl. De Japanner, Korea en Chinese bezoekers met gemak 2000 bath neerleggen voor toegangskaartje.

    En deze regels zijn niet alleen in Thailand maar een groot aantal Aziatische landen. Wil je een land bezoeken moeten wij ons aanpassen. Alleen in Nederland hoeft dat blijkbaar niet, maar dit willen we dan weer wel juist.

 4. hylke zegt op

  tja het toont weer eens die verschrikkelijke
  franse arrogantie aan. de meeste mensen
  zouden gewoon even onderhandelen
  maar omze francaice was natuurlijkarrogant
  tegen de politiman, tja moet je maar doen
  tegen thaise (politie) mensen.

  als ze rustig met hem even “zegmaar onde de boom
  zou zijn gaan zitten en dr charmes misschien
  zou hebben gebruikt.,zou ze er waarschijnlijk
  met 10000 af zou zijn gekomen, of met nog minder

  hylke

  • l.lagemaat zegt op

   Wat een vooringenomen standpunt over die vrouw, kent u haar?

   • Theiweert zegt op

    Waarschijnlijk niet maar Franse zijn meestal de Engelse taal niet machtig om te trost anders te spreken als Frans. Helaas bijna overal ter wereld.

    • Kanchanaburi zegt op

     veel gezever over een e-sigaret.
     Het is al heel lang bekend dat het gebruik hier verboden is, maar leg mij maar eens uit waarom ik dan al wel 3 keer een chauffeur van een mini bus zo’ n e-sigaret zie gebruiken.
     Toen ik vroeg war ie deze had gekocht, kreeg ik de bekende glimlach.
     En trouwens zijn Nederlanders zoveel beter dan de Fransen?

 5. Kees zegt op

  Dat van die e-sigaret weten blijkbaar nog veel toeristen niet. Zo zat ik vorig jaar naast een Nederlander op weg van Amsterdam naar Bangkok en haalde hij toen we landde zijn e-sigaret tevoorschijn. Toen ik hen vertelde dat dit verboden was in Thailand , dacht hij dat ik hem voor de gek hield.

  • Frank zegt op

   zelfs de thai weten lang niet allemaal dat e-sigaret verboden is.

 6. Stefaan zegt op

  Als de e-cigaret verboden is in Thailand, dan moet je daar aan houden. Zoniet ben je in overtreding en moet je de gevolgen dragen. Idem mocht Cécilia daar niet van op de hoogte zijn.
  Ik heb zo de indruk dat Cécilia een grote bek heeft opgezet nadat de Thaise politie haar 40.000 Baht wou laten betalen. Heb je vaak bij Fransen die denken dat de wereld van hen is. Dit mocht ze bekopen met met de strengste behandeling. Buiten proportie? Voor ons wel.

  Zou Thailand zich beter bezig houden met de smog ? Ja, maar deze vraag is hier niet aan de orde.

  • Leo Th. zegt op

   Beste Stefan, jij suggereert dat de desbetreffende dame eeen grote bek heeft gehad en met hylke heb je het vooroordeel dat zij als française natuurlijk een arrogante houding zou hebben getoond. Jullie waren er niet bij dus die aannames zijn uit de lucht gegrepen. Hoewel ik zelf niet rook weet ik via Thailand Blog dat de e-sigaret in Thailand niet toegestaan is maar daar is beslist niet iedere toerist van op de hoogte. Natuurlijk is het raadzaam om je vooraf te informeren over wat wel en niet mag op je vakantiebestemming maar de mogelijke straffen op het in het bezit hebben of het gebruik van een e-sigaret zijn in mijn ogen buiten elke proportie. En dat geldt vanzelfsprekend ook voor het gevolg dat de vrouw 3 nachten onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten wordt in een detentiecentrum alvorens uitgezet te worden. Allemaal door een e-sigaret, terwijl er bijvoorbeeld in Pattaya heel wat plekken zijn waar volop aan een waterpijp gelurkt kan worden. Geertg stelt dat het melden van je verblijf door het invullen van een TM30 formulier algemeen bekend is. Voordat ik hierover las op Thailand Blog, eigenlijk nog maar betrekkelijk kort geleden, was ik, alsmede mijn Thaise partner en schoonfamilie, daar totaal niet van op de hoogte. Werd je op de ambassade in Nederland ook nooit over geïnformeerd bij bijvoorbeeld het aanvragen van een visum voor een verblijf van 60 dagen. Ettelijke malen gelogeerd bij de schoonfamilie en wij hebben nog nooit een TM30 formulier ingeleverd. Denk dat voornamelijk degenen die zich moeten melden op een immigratiebureau het formulier invullen.

   • Jasper zegt op

    Beste Leo, voordat je mensen op het verkeerde been zet:
    Hooka’s (waterpijpen) zijn in Thailand net zo streng verboden als e-cigaretten. Er kan je dan hetzelfde overkomen als deze mevrouw.
    Voor wat betreft het TM30 formulier: dat was altijd al verplicht, en werd meestal alleen gedaan door mensen die met immigratie te maken krijgen . Men is daar inmiddels veel strenger op geworden, er is een “crack-down” op buitenlanders en men wil weten waar ze verblijven.
    Dat is overigens in Nederland niet anders.

    • Leo Th. zegt op

     Beste Jasper, ik wil niemand op het verkeerde been zetten en al helemaal niet de waterpijp promoten. Ik constateer slechts dat ik in Pattaya, met name op plaatsen waar reizigers uit het Midden-Oosten verblijven, heel wat gelegenheden zie waar publiekelijk aan de waterpijp ‘gelurkt’ wordt.

     • Lessram zegt op

      Op BeachRoad Pattaya wordt je ook meerdere malen marihuana fluisterend aangeboden, en toch is het verboden. Ook de e-sigaret kun je in Pattaya op meerdere plaatsen kopen, gewoon openlijk op allerlei night markets. Maar de mogelijkheid betekend niet dat het daarom mag. Het levert geen problemen op, tot je gepakt wordt.
      Het is hetzelfde als al die verhalen waarbij men zegt ik neem het al tig jaar mee door de douane en heeft nooit problemen opgeleverd (medicijnen, drank, viagra, etc, etc) Nee klopt, totdat je gecontroleerd wordt…..

      Een e-sigaret is verboden in TH, en inmiddels zou iedere e-sigaret roker (a.k.a. damper) dat ook moeten weten. Als damper zijnde lees ik dit al jaren op allerlei sites die over azie, thailand, en/of dampen gaan. Een e-sigaret neem je niet mee naar Thailand en/of Cambodja.
      Of dat redelijk is of niet, doet niet terzake, het is de Thaise wet. PUNT
      Zo hebben alle landen vreemde regels/wetten/bepalingen. En ook Nederland en de EU hebben zeer vreemde regels mbt e-sigaretten. (max 10ml, max 20mg/ml, max 2ml-tanks etc etc…) Dit alles met dezelfde reden als Thailand…. taxes.

      Wat mij betreft: Thailand en Cambodja zijn de enige plaatsen waar ik antieke tabak sigaretten rook. Netjes 5 meter van de deur van een openbare gelegenheid, niet in de buurt van heilige huisjes, en niet op het strand. (Soms verdomd moeilijk)

      Klein lichtje aan de horizon, zelfs de Thaise overheid is bezig om de wetten omtrent e-sigaretten te wijzigen waardoor het eind 2019, begin 2020 weer toegestaan zal zijn.

   • marijke. zegt op

    Ik ben het helemaal eens met je leo.In pattya inderddaad veel waterpijpen.Op het vliegveld in bankok trof ik een paar maanden geleden een australier.In de rokersruimte lekker met zijn e sigaret .Ik vroeg hem of hij dat wel durfde maar wist ook niet dat het verboden is.En inderddaad kan je nuet over de vrouw oordelen als je er niet geweest.Jaren geleden in pattya zat een agent zo opgesteld dat jij hem niet zag maar hij wel de blanke overtreder Kassa en dat was ook goed aan hem te zien.

 7. Mister BP zegt op

  Als in Thailand de e-sigaret verboden is en je gebruikt het toch, dan ben je niet alleen een grote sufferd, maar dan zijn de consequenties ook voor je. Wat ik wel heel vreemd vindt, is dat het verboden is, terwijl er overal zonder restricties gerookt kan worden. Weet iemand de achter.iggende gedachte?

  • l.lagemaat zegt op

   Dat is een ” Thaise” gedachte!

  • Theiweert zegt op

   Toch ben ik bang dat de recent overal geplakte stickers met een verhoging van 1000 naar 5000 bath niet voor niets momenteel overal worden aangebracht.

   Net als al de camera bij de schoolzones en cityzones uiteindelijk zullen die ook geld moeten opbrengen.

   Je kan ja dan ook niet verstoppen achter her argument deed het altijd al . Wees gewaarschuwd.

  • Tino Kuis zegt op

   De generaals zitten in het bestuur van de tabaksindustrie…

   • Graag een bron van die bewering?

   • Tino Kuis zegt op

    En de Thai Tobacco Monopoly leed een verlies vorig jaar. E-sigaretten maken het verlies groter.

    https://www.bangkokpost.com/business/news/1422374/tobacco-monopoly-feels-the-burn-from-new-excise-rates

  • Jasper zegt op

   In restaurants, bars, op stranden mag niet worden gerookt, dus er zijn wel degelijk restricties.
   Buiten de financiele belangen van de thaise tabaksindustrie kun je ook stellen dat men gewoon geen nieuwe verslavende middelen toe wil staan.

   Als iemand nu de motorfiets nieuw zou uitvinden zou hij ook niet in produktie worden genomen wegens te gevaarlijk….

 8. Rob zegt op

  2 weken geleden een week in Phuket geweest.
  Ik heb daar meerdere mensen met e sigaretten gezien.
  Dus die riskeren ook nogal wat.

 9. GYGY zegt op

  Dat de boete buiten proportie was is wel duidelijk en de behandeling nadien is schandalig.Wel eigenaardig dat ze tegengehouden werden door vier politie agenten.Dat ze een e-sigaret in haar hand had terwijl ze op een scooter zat zegt misschien iets over haar gedrag,maar moeilijk een oordeel te vellen indien je niet voor de 100% de feiten kent

  • Jasper zegt op

   Dit is Thailand, een van de meest corrupte landen ter wereld. Er is hier niets eigenaardigs aan een slaatje slaan uit een potentieel groot vergrijp. Op Koh Pangan worden veel toeristen betrapt met xtc of mariuhana. Krijgen zonder uitzondering een schikkingsvoorstel, ter plekke te voldoen. Kan ook aardig oplopen, 20,000 baht zomaar.
   Niet betalen = gevangenis, rechter, boete, uitzetting.
   This is Thailand!!

 10. Fer zegt op

  Weet iemand misschien de achterliggende gedachte waarom de e-sigaret verboden is in Thailand?

  • Volgens de regering zou het jongeren juist aanzetten tot roken.

   • Lessram zegt op

    Of net in Nederland (waar ook een de-motiveringsbeleid is, in tegenstelling tot engeland)… gebrek inkomsten van accijnzen. Die accijnzen zijn mega bedragen. Waar ook nederland een groot deel van zijn inkomsten vandaag haalt.
    Daarnaast is de tabakslobby vele malen groter dan de (niet bestaande?) e-sigaret lobby.

 11. l.lagemaat zegt op

  Een paar vraagtekens blijven over.

  In die week voorafgaande van de 23 euro boete geen detentie?

  Mogelijk was er niet eerder een vlucht mogelijk naar Frankrijk en daarom in bewaring gezet.

  De ouders zijn behoorlijk een poot uitgedraaid met 8000 euro aan kosten.

  De rechtbank kan 200.000 Baht eisen bij een zaak: ruim 5700 euro
  Een lawyer met een start bedrag vanaf 20.000 euro: 571 euro zo ingewikkeld was deze ” zaak” niet,
  deze zou dus kennelijk 2300 euro gevraagd hebben.

  In mijn posting enige tijd geleden over de e-sigaret bleek nog geen eenduidig beleid binnen Thailand!
  Hier is dus duidelijk een signaal afgegeven hoe men het wil hebben in Thailand.
  Leuker kunnen ze het weer niet maken!

 12. Rob zegt op

  Dan kan de politie beter ook de handel in de e sigaret in Thailand aanpakken, want op elke markt zijn ze te koop net zoals de vloeistof.
  Natuurlijk moet mevrouw zich aan de regels houden, maar om iemand daarvoor inde gevangenis te zetten en dan inderdaad die belachelijk hoge boete’s, laat ze eerst eens wat doen aan de verkeersveiligheid.
  Nou ja het is jammer dat mijn schoonfamilie er woont anders kwam ik er nooit meer in dat land met zijn corruptie en achterlijke regeltjes

 13. Henk zegt op

  Ik lees nergens dat ze een grote bek heeft gehad en dan vind ik de boete te hoog , als het ligt aan die grote bek dan moet Nederland dat snel overnemen want het is hier verschrikkelijk hoe politie en de hulpdiensten uitgescholden worden.

 14. Arend Hart zegt op

  Deze alle proporties te buiten gaande zaak lijkt me om het heel vriendelijk te zeggen geen reclame voor Thailand. In welke realiteit leven de autoriteiten in Thailand eigenlijk? Hebben ze geen idee hoe ze zich zelf zo op een grandioze manier in de voet schieten?

  • Jasper zegt op

   Thailand staat nr.82 op de lijst van meest corrupte landen. Na Vietnam, voor Turkije b.v. Corruptie “is a way of life” hier, tot in de hoogste regionen is men uit iop zelfverrijking.
   Overigens geldt dit voor 3/4 van de landen in de wereld, meestal gelegen buiten de westerse wereld.

   Het is de argeloze toerist die zich in de voet schiet. De betrokken agenten nemen het er nog eens extra van met hun familie, en laten de rest van de wereld aan zich voorbij gaan.

 15. Sjaak S zegt op

  Toen ik nog als steward werkte, werden op iedere vlucht in het Duits, Engels en Thais in het vliegtuig voor de landing via de omroep bekend gegeven dat op het bezit en gebruik van drugs zware straffen bestonden. Over e-sigaretten werd nooit wat gezegd. Misschien bestonden die voor 2012 niet. De eerste keer las ik hierover op Thailandblog. Ik rook niet, dus houd ik me daar ook niet mee bezig. Nu weet ik het intussen wel. Zou je dat dan ook moeten kunnen verwachten van iemand die rookt? Ik weet het niet en vind dat de straf ook onredelijk zwaar is. Misschien zijn de belangen van de tabak industrie hier in het geding?

 16. John Chiang rai zegt op

  Natuurlijk ik had geen andere reactie’s verwacht dan:je moet je goed voorbereiden op de Thaise wetgeving,typisch franse arrogantie,fransen denken dat de wereld van hun is ,ze had het beter zo kunnen doen,en een TM 30 hoewel ik hier reeds zovaak vragen gelezen heb hoe dit nu precies zit,moest eigenlijk plotseling bij iedere toerist bekend zijn. Bla Bla Bla.
  Natuurlijk moet iedereen zich aan de wet houden,maar zijn dergelijke straffen in een land waar veel belangrijkere dingen geregeld dienden te worden niet maatloos overdreven??
  Een boete van 2000Baht en een waarschuwing dat dit bij een volgend vergrijp duidelijk duurder gaat worden,waren normaal gesproken meer dan voldoende geweest.
  Iemand die met zijn Kind samen zonder helm op een motorbike aangehouden wordt,krijgt een kleine geldstraf,of moet 10 maal om een lantaarnpaal lopen,en mag hoewel hij zijn Kind in doodsgevaar gebracht heeft,na deze straf opnieuw zonder helm zijn weg vervolgen.555

  • l.lagemaat zegt op

   Zij kreeg een boete van 23 euro.

   Haar ouders schakelden een advocaat in en betaalden uiteindelijk totaal 8000 euro.

   Waarom zij uiteindelijk het land uit moest, wordt niet echt duidelijk

   • John Chiang rai zegt op

    Ik begrijp het wel dat zij uit eindelijk een boete kreeg van 23 euro,alleen het eindresultaat liet een geheel andere straf zien.
    Eerst vroegen ze over 40.000Baht,ze moest haar paspoort afgeven,en haar ouders moesten 8000 euro investeren om uiteindelijk tot dit resultaat te komen.
    Zeker ze had misschien kunnen afdingen zodat de 40.000Baht minder zou worden,maar veel toeristen die zich met het Thaise recht niet uitkennen maken nu eenmaal deze panic fouten.
    Ook de TM30 formaliteit die zelfs voor sommige local Police Offices,die het eigenlijk als je op het formulier kijkt weten moesten,kennen zelf vaak hun eigen wetgeving niet eens. (Uit eigen ervaring meegemaakt) zodat men ook hier iets humaner reageren kan.
    En tot slot na opnieuw 4 dagen hechtenis,om het land uitgezet te worden,is in mijn ogen een totaal overdreven straf.

    • Nicky zegt op

     Als je in Thailand de boete niet wil betalen, ga je de bak in. Dit geld voor alle boetes. Dus ook in het verkeer. Ze had dus inderdaad beter kunnen onderhandelen en dan had ze waarschijnlijk met veel minder uitgekomen. Maar dwars tegen de politie ingaan en zeggen dat je de boete niet betaald…… Wij hebben met de auto ook wel eens een onterechte boete gehad . Eerst werd er 1000 baht verlangd. Beetje zielig kijken en proberen uit te leggen, uiteindelijk kunnen verlagen naar 500 Baht. Het is nu eenmaal zo in deze landen. Trouwens corruptie komt bij ons ook nog voldoende voor hoor en ga maar eens in Oost Europa kijken.
     Maar 1 ding hebben we geleerd, ga nooit dwars in tegen politie. Helpt je geen moer

 17. Frank zegt op

  het is ook verwarrend, veel thais weten het zelf niet, en Thailand is bezig de e-sigaret te legaliseren, maar per wanneer? zie onderstaande:

  THAILAND:- Er zijn grote veranderingen gaande met betrekking tot het gebruik van elektronische sigaretten in Thailand. De accijnsafdeling zal de apparaten en vloeistoffen gaan belasten zodat deze manier van roken ook in Thailand legaal zal gaan worden. Het hoofd van de accijnsafdeling, khun Pachorn Anantasin heeft aangekondigd dat de verschillende soorten e-sigaretten toegestaan zal worden, deze apparaten en vloeistoffen zullen na belast te zijn, legaal in de handel verkrijgbaar zijn.

 18. fred zegt op

  Nog niet lang geleden heb ik er een jonge Engelse backpackster op gewezen dat e sigaretten verboden waren in Thailand en ze best voorzichtig was Ik zei er ook bij dat ik het enkel zei om haar te verwittigen en dat het voor mij als libertijn zeker niet zou moeten zijn verboden
  Ik ga hier niet schrijven wat ze me antwoordde. Dus ja …..sommige mensen denken nu éénmaal dat ze onfeilbaar zijn….tot het tegengestelde gebeurd.

 19. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Mijn mening is over deze dame dat zij inderdaad iets fout heeft gedaan maar tegen over
  politie niet erg meegaand is geweest.
  De politie is naar mijn mening best redelijk wat betreft toeristen.
  Het zou mij erg verbazen als deze amtenaar geen oogje had dicht geknepen, wat geld, uitleg
  en een waarschuwing had gegeven.

  Het bericht maakt duidelijk een vreemde indruk op mij(wat erg overdreven).
  Als ik in Thailand ben zie ik redelijk veel mensen deze E-sigaret gebruiken en niemand
  die er wat van zegt.

  Dit verhaal is een slap aftreksel van een broodje aap.
  Goed, het is verboden maar wat al niet meer wat wij stiekem doen in Thailand.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 20. Tony zegt op

  De tabak industrie heeft in Thailand heel goede lobby…..want je komt als toerist naar Thailand en zie zo.
  Ik zie vele thais gewoon hun e-sigaret roken zonder ene boete.
  De Politie Let niet zozeer op eigen bevolking maar de toerist moet het gelach betalen.
  Voorbeelden genoeg.
  Rijden zonder een helm op wie krijgt dan het stopteken : toerist (buitenlander)
  De Politie laat gerust de Thai doorrijden en pakt jou voor tee money want ja een glimlach dat is het zeker waard……
  Toeristen bulken van het geld is hun optie (lopende ATM machine)
  Toeristen moesten massaal doorreizen naar buurlanden van Thailand want daar is nu booming en hot .
  De Nederlanders en Belgen die in Thailand wonen hebben allemaal wel eens Thaise leergeld betaald.
  Een Thai ga je nooit kunnen doorgronden.
  Elke dag als je de deur uit gaat is een mijnenveld betreden.
  Firma List en Bedrog floreert hier goed.
  Voor de toeristen een advies ga je geld ergens anders uitgeven want de aankomst op de airport bij Immigratie alleen zegt genoeg.
  TonyM

  • Theiweert zegt op

   Overdreven redenering. Ook de Thai wordt bij een controle gecontroleerd en aan gehouden. Rij al veertien jaar rond altijd correct behandeld door de politie. Zelf regelmatig met de controlerende agent door een hogere op de foto gezet.
   In totaal 4 bekeuringen van 200 c.q 400 bath voor te hard rijden.
   Buiten de steden en op het platteland wordt er niet gecontroleerd op helmen. Over het algemeen rijd men daar ook rustiger.
   Helaas is een groot probleem drank.

   Het is me niet duidelijk wat je bedoeld met de aankomst op de airport.

   Deze is zeker niet anders dan in Cambodja en Laos, waar je trouwens gelijk voor je visum moet betalen plus administratie kosten
   In Thailand is dat voor toeristen nog steeds gratis.

   Ik denk dat je als je normaal aan de regels en wetten houdt je niets te duchten heb in Thailand.

   Echter zoek je zelf de moeilijkheden op dan krijg je zoals je ze hebben wil met bonus. Dan moet je ook niet zeuren. Eigen schuld dikke bult.

 21. Sjaak P zegt op

  Wat me nu opvalt in deze discussie is dat we allen het verhaal van mevrouw hebben en voor de rest een hoop speculatie.
  Ik geloof het verhaal van mevrouw best, maar ik denk dat ze niet het hele verhaal compleet opgeschreven heeft. Alles wat haar in een ander licht kan stellen heeft ze weg gelaten.
  En die E sigaret zal wel de aanleiding zijn maar daar na zijn er in haar verhaal toch wel een paar grote gaten.
  Leuk verhaal maar niet compleet en zeker niet de verontwaardiging waard richting Thailand die hier getoond word.

 22. Oosterbroek zegt op

  veel Thai in mijn omgeving roken de E sig.bestellen ze in Amerika en komt per post?!! Duidelijk weer de corrupte agent t.o de toerist.

  • Theiweert zegt op

   Welke corrupte agent? Wat was precies de uitspraak van de rechter 23euro? Of kwam daarbij ook de uitzetting ter sprake?
   Vind het vreemd dat ze na de uitspraak in hechtenis is genomen, daar zal toch wel een reden voor zijn.
   Heeft ze contact gehad met de ambassade van haar land?
   Vind het erg vreemd. Denk dat we niet het gehele verhaal kennen.

 23. Sandra struyf zegt op

  Dat alleen de toerist wordt aangepakt is flauwekul,degene die dat zeggen zijn degene meestal die ook gepakt zijn. Als je de wet overtreed dan is het eigen schuld dikke bult. Controleer wat mag en niet mag ,ze lopen een hele dag met hun phone rond,dus tijd zat om het op te zoeken.En waarschijnlijk nog een grote mond op zetten,ze zal alleen maar vertellen wat in haar nadeel was, maar hetgeen zij misschien nog gedaan heeft daar zal ze niet over kraaien. En niet meer naar Thailand komen,ik peins dat ze voorlopig niet meer binnen mag in Thailand. Als je je gedraagt dan heb je geen problemen. Mis draag je in je eigen land dan heb je ook problemen,en corruptie in Thailand, mannekes wordt eens wakker dat is er over heel de wereld

 24. hylke zegt op

  ik wilde eigenlijk niet een tweede keer reageren er is al genoeg over gezegd vind ik, maar ik
  vind de discussie te veel over wel of niet moeten weten of een e sigaret is verboden en de buitenproporsionele maatregelen van de politie.

  houd er rekening mee dat “iedereen die welk land ter wereld binnen komt behoort de wet te kennen” dat is onmogelijk en dat weet iedereen. Probleem is, ik was het die schreef over die verschrikkelijke franse arrogantie, de politiemensen zijn boos geworden en hebben wraak genomen natuurlijk daarvoor hoef je er niet bij te zijn geweest. De francaise heeft uiteraard boos gereageerd op 40000 bath, ze waren met zn 4 las ik dus, rekensom is snel gemaakt. wat shaak zegt, zeker niet de thais veroordelen, ze wilden gewoon wat zakgeld de politie, veel landen normaal. als je zonder helm rijdt kan het ook verkeerd uitpakken als je niet betaalt

  algemene regel in de wereld, (behalve in nederland, 555, daar mag je gewoon met ze vechten 555) werk altijd mee met de politie, wees vriendelijk en lach, en zeker hier waar t systeem corrupt is probeer het bedrag naar beneden te praten etc.

  klopt dat je een thai nooit zal doorgronden, maar goed die afweging maak je zelf hier wel of niet te zijn, ik woon hier pas 3 jaar en met veel plezier, het zijn lieve mensen als je betaalt voor wat ze doen voor je.

  hylke

 25. Jos van Iperen zegt op

  Deze straffen zijn werkelijk krankzinnig.Is de Thaise justitie echt de weg kwijt?
  Dan wordt het toch echt de hoogste tijd voor andere bestemmingen.

 26. tom bang zegt op

  Vreemd dat deze e sigaretten gewoon op sukumvit in Bangkok verkocht worden, zou daar nooit een politieman lopen ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website